Red Alert
Red Alert
Böyle bir oyunun varlığından haberiniz olmuştur diye düşünüyorum, olmadıysa bile yıllanmış bir oyun olduğunu hatırlatarak bilgisayarıma kurup oynamaya başladıktan sonra neden takıldığını sormak istiyorum.şöyle bir fikir oluştu aklımda : acaba oyun üretilirken böyle donanım yok muyduda mı ki, bu donanımları tanımıyor ? Tabi bu soruya da kendim bir cevap üretiyorum anında lakin bu sefer sorunun ne olduğu muallakta kalıyor.Hadi diyelim donanımı tanımamış olsun, ee o zaman neden kuruyorsun ki oyunu yahut neden ekranda fazlaca birim(asker, tank vb.) varken takılıyorsun ve onun dışında takılmıyorsun.Bunun cevabını cidden merak ediyorum.Bilen yahut mantıklı fikir öne atabilecek olan varsa bekliyorum.
Ultima bırakılmaz, ara verilir 
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

patchi vardır onun mutlaka internette biraz ararsan bulursun. ben de monkey island oynarken aynı sorunu yaşamıştım.
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Ben o Windows kısmını kafadan atarak söylemedim yalnız, bir ara Red Alert oyununu bir oyun dergisi vermişti de tam sürüm haliyle ve oyunun Windows'un yeni sürümlerinde çalışmadığını belirtmişti. Yani eski Windows dönemi oyunlarından olduğu için sanırım böyle...Darktimes wrote:Evet patch ile olabilir peki ne olarak aramalıyım ? Bir de enteresan bence oldukça nedir sorun donanımı tanımaması mı ?
@Catboy: Açıkçası klavyeüstünü düşünmedim değil ama sonrasında burasında karar kıldım.Olmadı kusura bakmayın.
Hmm eski windows'a göre demek ha, şaşırtıcıymış.Windows olabileceği hiç aklıma gelmemişti sorunun.şimdi 95 mi kurmam lazım yanicatboy wrote:Ben o Windows kısmını kafadan atarak söylemedim yalnız, bir ara Red Alert oyununu bir oyun dergisi vermişti de tam sürüm haliyle ve oyunun Windows'un yeni sürümlerinde çalışmadığını belirtmişti. Yani eski Windows dönemi oyunlarından olduğu için sanırım böyle...Darktimes wrote:Evet patch ile olabilir peki ne olarak aramalıyım ? Bir de enteresan bence oldukça nedir sorun donanımı tanımaması mı ?
@Catboy: Açıkçası klavyeüstünü düşünmedim değil ama sonrasında burasında karar kıldım.Olmadı kusura bakmayın.
-
lightflarer
- Kullanıcı

google'dan patch aratırsan sorun kalmaz, hatta hiç öyle işlerle uğraşma ra3'ü al, ra2 daha güzeldi diyenleri falan da dinleme, ya ideolojik düşüncelerinde çok uç noktalardadırlar (ra3'te sovyetler üzerine kurulu oyun çünkü mutlaka beğenmeyen çıkar) ya da eskisi daha güzeldir havalarındadır. ama ra2'de mutlu mutlu oynanması gereken bir oyun tabii 
Yok ben zaten Ra3'ü oynardım eskiden ama Ra2 elime geçti kurayım falan derken biraz fazla kaptırmış olmalıyım ki buraya sorunu yazmaya kadar gitti
Belki de eski günleri yâd etmek adına oyunu sevdim.Zaten Ra3'ten pek bir fark olmamakla beraber bir kaç birişm eklenmiş gördüğüm kadarıyla.Ama sovyetlerin üstünlüğünü hiç düşünmemiştim.İki tarafında farklı güzellikleri var gibi geliyordu ama yanılmışım sanırım :S
-
lightflarer
- Kullanıcı

ya ikinci oyunda oyun sovyetlerin üzerine kurulu, loadinglerdeki ea yazısının üzerinde bile orak-çekiç simgesi var mesela, ana senaryo sovyetler üzerine...Darktimes wrote:Yok ben zaten Ra3'ü oynardım eskiden ama Ra2 elime geçti kurayım falan derken biraz fazla kaptırmış olmalıyım ki buraya sorunu yazmaya kadar gittiBelki de eski günleri yâd etmek adına oyunu sevdim.Zaten Ra3'ten pek bir fark olmamakla beraber bir kaç birişm eklenmiş gördüğüm kadarıyla.Ama sovyetlerin üstünlüğünü hiç düşünmemiştim.İki tarafında farklı güzellikleri var gibi geliyordu ama yanılmışım sanırım :S
ama ra3'te sovyetlerin apocalypse tankının hava saldırısını kaldırdıklarında üzülmüştüm bayağı, boşu boşuna helikopterler ve uçaklara para harcıyorum şimdi
Ohooo o tankı da fazla abartmışlar var mı öyle hem havaya hem yere çalışsın hem de sağlam çalışsın.Gerçi bunun adı da apocalypse ama yine de hem koşup hem obua çalmamalıydı.(Yok artık)lightflarer wrote:ya ikinci oyunda oyun sovyetlerin üzerine kurulu, loadinglerdeki ea yazısının üzerinde bile orak-çekiç simgesi var mesela, ana senaryo sovyetler üzerine...Darktimes wrote:Yok ben zaten Ra3'ü oynardım eskiden ama Ra2 elime geçti kurayım falan derken biraz fazla kaptırmış olmalıyım ki buraya sorunu yazmaya kadar gittiBelki de eski günleri yâd etmek adına oyunu sevdim.Zaten Ra3'ten pek bir fark olmamakla beraber bir kaç birişm eklenmiş gördüğüm kadarıyla.Ama sovyetlerin üstünlüğünü hiç düşünmemiştim.İki tarafında farklı güzellikleri var gibi geliyordu ama yanılmışım sanırım :S
ama ra3'te sovyetlerin apocalypse tankının hava saldırısını kaldırdıklarında üzülmüştüm bayağı, boşu boşuna helikopterler ve uçaklara para harcıyorum şimdira2DE ne güzeldi 20-30 tanesini salıveriyordum kirov airship bile üretmeye gerek kalmıyordu
-
Possessed
- Site Çizeri
Ben RA3'ü beğenmedim, çok zorlama geldi. RA2 en iyisiydi bence. Konusunu oturtamamışlar, orijinalliğini de yitirmiş. Keşke uzatmaya çalışmasalardı. Ama neden ideolojik bir düşüncenin en uç noktasında oluyorum anlamadım ya da ne havalarındaymışım?lightflarer wrote:google'dan patch aratırsan sorun kalmaz, hatta hiç öyle işlerle uğraşma ra3'ü al, ra2 daha güzeldi diyenleri falan da dinleme, ya ideolojik düşüncelerinde çok uç noktalardadırlar (ra3'te sovyetler üzerine kurulu oyun çünkü mutlaka beğenmeyen çıkar) ya da eskisi daha güzeldir havalarındadır. ama ra2'de mutlu mutlu oynanması gereken bir oyun tabii
(Bunu belirtmek zorundayım sonra tartışma çıkıyor, başlık kilitleniyor vs. Kızmadım ama beğenmemiş biri olarak senin suçlamana uğradım, üstelik neyle suçlandığımı da anlamadım
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
New technology appearedAlenthasLeasess wrote:Ben de açıkcası RA3'ü beğenmedim. Rusları sevmem ama oyunlarda Sovyet olarak oynamaya bayılırım. Beni sinir eden Japonlar oldu. Ã?niteleri çok saçma geldi bana, ninjalar, robotlar falan. Peh...
-
Possessed
- Site Çizeri
Pek ally olmadığım için bilmiyorum, teknolojisi çalınan ben oluyordum geneldeDarktimes wrote:New technology appeared![]()
Desolator ready!
Ben de Alenthas gibi Japonları sevmedim; teknolojisinden falan değil, oyuncak gibi bütün araçları, güzel değildi. Japonları güzel adapte edememişler Red Alert diyarına, konu da olmamış zaten.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..