Memorizing the spells

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: Memorizing the spells

by Eldarin_ » Sat Jul 24, 2004 6:03 pm

daha önce seni gördüğümü hiç sanmıyorum elf okçusu ama istersen tanışabiliriz.mesela nerede oturuyorsun.ayrıca fatique point i bilebilieceğini de hiç sanmıyorum. :D

by Fallen » Sat Jul 24, 2004 9:54 am

Eldarin wrote:ben de sana fatique point diye bişeyden bahsedecem.
Olayı şu şekilde düşünürsen daha iyi olur.senin büyücünün ruhundan gelen büyü gücünün bi sınırı var.işte bu yorgunluk puanı.
1. level bi büyücüysen onlarca büyü ezberleyebilirsin ama asıl önemli olan ezberindeki bu büyüyü ruhundaki büyü gücüyle aktive etmelisin.ve bi büyü attığında da içinde sahip olduğun büyü gücünün bi kısmını emiyorsun.işte bunu da fatique point ile açıklıyoruz.
ayrıca sana bi önerim de var.bence bütün bu anlatılanlar ve anlatılacaklar sana mantıklı gelmezse sen de kendine mantıklı gelecek şekilde yeni bi büyü sistemi yarat.böylece hiçbi sorunla karşılaşmazsın.
Aha ben bu Fatigue olayını biliyorum bi yerden, biz seninle tanışmışmıydık daha önceden?

by soulforged » Sat Jul 24, 2004 6:29 am

büyücülerin önceden hazırlaması olayı Turkleader in dediği gibi sadece son kısım bırakılır o da yapılacağı zaman tamamlanır. çalışa çalışa ezberlemeye gelince 'spell mastery' diye bir class feat vardır bazı büyülere çalışa çalışa kişi o kadar aşina olur ki önceden çalışması için kitabı gerekmez;
" Spell Mastery:A wizard (and only a waizard) can take the special feat spell mastery. Each time the wizard takes this feat, choose a number of spells equal to the wizard's intelligence modifier (they must be the spells the wizard already knows). From that point on, the wizard can prepare these spells without referring a spell book. The wizard is so intimately familiar with these spells that she does not need a spellbook to prepare them anymore"

by Eldarin_ » Sat Jul 24, 2004 4:40 am

ben de sana fatique point diye bişeyden bahsedecem.
Olayı şu şekilde düşünürsen daha iyi olur.senin büyücünün ruhundan gelen büyü gücünün bi sınırı var.işte bu yorgunluk puanı.
1. level bi büyücüysen onlarca büyü ezberleyebilirsin ama asıl önemli olan ezberindeki bu büyüyü ruhundaki büyü gücüyle aktive etmelisin.ve bi büyü attığında da içinde sahip olduğun büyü gücünün bi kısmını emiyorsun.işte bunu da fatique point ile açıklıyoruz.
ayrıca sana bi önerim de var.bence bütün bu anlatılanlar ve anlatılacaklar sana mantıklı gelmezse sen de kendine mantıklı gelecek şekilde yeni bi büyü sistemi yarat.böylece hiçbi sorunla karşılaşmazsın.

by wicked_one » Sat Jul 24, 2004 3:23 am

ya onların özelliği bu olsun...hem zaten onlar büyülerini cure veya open woundla değiştirebiliolar...zaten bi cleric hangi büyüyü kulanacağını az da olsa önceden hesaplar...

by Floydian1973 » Sat Jul 24, 2004 3:03 am

peki ama priestların olayına ne diyeceksiniz? Onlarınki arcane büyü değil bildiğiniz gibi, onlar niye slot dolduruyor? Yani biraz kurtarmıyo rp'yi gibime geldi!

by kocakafa » Sat Jul 24, 2004 12:54 am

bildiğimiz gibi büyü yapmak çok karmaşık bir olay. Gücü çağırıp büyüyü şekillendirme olayı. Wizardların çalışıp gücü önceden bedenlerine çağırmaları gerek o andan sonra güç zaten kanlarında dolaşır. en son olarak da karmaşık sözlerle büyüyü bedenlerinden çıkarırlar bu nedenden dolayı bence büyü sonrası yorulurlar. olmayan gücü şekilllendiremeyiz bu yüzden büyüleri çalışmadığımızda kullanamayız.

by Türklider » Fri Jul 23, 2004 10:09 pm

Ya aslında öğrenme ya da ezberleme değil olay...

Büyüyü hazırlama... Büyünün büyük bir kısmını gece hazırlıyorsunuz, sadece son kısımlarını yapmadan bırakıyorsunuz. Zamanı geldiğinde de içinizde hazır olan bu büyüyü, son kısmını yaparak tamamlıyor ve enerjiyi salıveriyorsunuz...

Olay bu... Anlaşılmadıysa örnekle de açıklarım ileride...

Saygılarımla...

by Elrond_Carnesir » Fri Jul 23, 2004 7:02 pm

Bir büyüyü ilk defa öğrendiğinde çalışman gerekir çünkü büyüyü bilmiyorsundur...Gerektiğinde Büyüyü kanında hissedersin ve büyüyü yaparsın. Ardından o büyüye ait herşey aklından ve kanından gider... Büyüyü yeniden çalışman gerekir... Büyü böyle birşeydir işte:)


Ancak benim anlamadığım başka birşey var... şimdi büyü slotlarını doldurucaksın yani çalışacağın büyü slotlarını... Mesela iki tane fireball koydum yani iki defa fireball çalıştım. Rp de bir kere fireball çalıştıktan sonra ikincisini unutmadıım anlamına mı geliyor. Birazcık saçma ama sanki şöyle oluyor. Ben şu fireball'u iyice çalışıyım belki iki kere yaparım bu buyuyu... :D :lol:

by Fallen » Fri Jul 23, 2004 5:50 pm

Aslında haklısın Floydian bende bu büyü ezberleme olayını çözebilmiş değilim, aklıma gelen tek sebep büyü dilinin çok karmaşık oluşu ve sürekli tekrar gerektirmesi...ama belli bir süreden sonra insan ezberler diye düşünüyorum bende senin gibi, o yüzden biz oyunlarımızda büyü olayını biraz daha farklı bir hale getirdik.

Memorizing the spells

by Floydian1973 » Fri Jul 23, 2004 6:39 am

Teknik bir konuda herkesin fikrine danışmak istiyorum. Büyücüler büyü kitaplarındaki büyüleri hergün neden tekrar çalışmak(memorize) zorundalar? Yani adam yıllarını verip büyüyü geçirmiş kitaba, anlamış, çalışmış, hatmetmiş, ezberlemiş hepsini. Tekrar neyini çalışıyor?
Ve spells per day olayı filan, yani oyunu oynayan adam direk hesaplayıp yazıyo ama bunun rp şekli nedir? 2 büyüden fazlasını aklında tutamıyomusun 1.level büyücüyken mesela?

Daha ilginci cleric, druid gibi priest classların da aynı şeyi yapması, yani rp olarak adam dua ediyo ve karşılığını alıyo ama hergün akşam "ben yarın bless duası etmem onun yerine armor of faith duası edeyim daha iyi, daha işlevli" filan gibi bi içkonuşma mı yaşıyor? :-P

Top