Memorizing the spells

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Post Reply
Floydian1973
Kullanıcı
Kullanıcı

Memorizing the spells

Post by Floydian1973 »

Teknik bir konuda herkesin fikrine danışmak istiyorum. Büyücüler büyü kitaplarındaki büyüleri hergün neden tekrar çalışmak(memorize) zorundalar? Yani adam yıllarını verip büyüyü geçirmiş kitaba, anlamış, çalışmış, hatmetmiş, ezberlemiş hepsini. Tekrar neyini çalışıyor?
Ve spells per day olayı filan, yani oyunu oynayan adam direk hesaplayıp yazıyo ama bunun rp şekli nedir? 2 büyüden fazlasını aklında tutamıyomusun 1.level büyücüyken mesela?

Daha ilginci cleric, druid gibi priest classların da aynı şeyi yapması, yani rp olarak adam dua ediyo ve karşılığını alıyo ama hergün akşam "ben yarın bless duası etmem onun yerine armor of faith duası edeyim daha iyi, daha işlevli" filan gibi bi içkonuşma mı yaşıyor? :-P
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me 'til I'm sane
You lock the door
And throw away the key
There's someone in my head but it's not me!
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Aslında haklısın Floydian bende bu büyü ezberleme olayını çözebilmiş değilim, aklıma gelen tek sebep büyü dilinin çok karmaşık oluşu ve sürekli tekrar gerektirmesi...ama belli bir süreden sonra insan ezberler diye düşünüyorum bende senin gibi, o yüzden biz oyunlarımızda büyü olayını biraz daha farklı bir hale getirdik.
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Elrond_Carnesir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elrond_Carnesir »

Bir büyüyü ilk defa öğrendiğinde çalışman gerekir çünkü büyüyü bilmiyorsundur...Gerektiğinde Büyüyü kanında hissedersin ve büyüyü yaparsın. Ardından o büyüye ait herşey aklından ve kanından gider... Büyüyü yeniden çalışman gerekir... Büyü böyle birşeydir işte:)

Ancak benim anlamadığım başka birşey var... şimdi büyü slotlarını doldurucaksın yani çalışacağın büyü slotlarını... Mesela iki tane fireball koydum yani iki defa fireball çalıştım. Rp de bir kere fireball çalıştıktan sonra ikincisini unutmadıım anlamına mı geliyor. Birazcık saçma ama sanki şöyle oluyor. Ben şu fireball'u iyice çalışıyım belki iki kere yaparım bu buyuyu... :D :lol:
"Savaş kendi ülken uğruna ölmek değil, savaştığın kişilerin kendi ülkeleri uğruna ölmelerini sağlamaktır!!!"
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Ya aslında öğrenme ya da ezberleme değil olay...

Büyüyü hazırlama... Büyünün büyük bir kısmını gece hazırlıyorsunuz, sadece son kısımlarını yapmadan bırakıyorsunuz. Zamanı geldiğinde de içinizde hazır olan bu büyüyü, son kısmını yaparak tamamlıyor ve enerjiyi salıveriyorsunuz...

Olay bu... Anlaşılmadıysa örnekle de açıklarım ileride...

Saygılarımla...
Türklider...
kocakafa
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kocakafa »

bildiğimiz gibi büyü yapmak çok karmaşık bir olay. Gücü çağırıp büyüyü şekillendirme olayı. Wizardların çalışıp gücü önceden bedenlerine çağırmaları gerek o andan sonra güç zaten kanlarında dolaşır. en son olarak da karmaşık sözlerle büyüyü bedenlerinden çıkarırlar bu nedenden dolayı bence büyü sonrası yorulurlar. olmayan gücü şekilllendiremeyiz bu yüzden büyüleri çalışmadığımızda kullanamayız.
Floydian1973
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Floydian1973 »

peki ama priestların olayına ne diyeceksiniz? Onlarınki arcane büyü değil bildiğiniz gibi, onlar niye slot dolduruyor? Yani biraz kurtarmıyo rp'yi gibime geldi!
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me 'til I'm sane
You lock the door
And throw away the key
There's someone in my head but it's not me!
wicked_one
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by wicked_one »

ya onların özelliği bu olsun...hem zaten onlar büyülerini cure veya open woundla değiştirebiliolar...zaten bi cleric hangi büyüyü kulanacağını az da olsa önceden hesaplar...
<div>De profundis clamavi at de Domine, serva animos nostros...</div><br>
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

ben de sana fatique point diye bişeyden bahsedecem.
Olayı şu şekilde düşünürsen daha iyi olur.senin büyücünün ruhundan gelen büyü gücünün bi sınırı var.işte bu yorgunluk puanı.
1. level bi büyücüysen onlarca büyü ezberleyebilirsin ama asıl önemli olan ezberindeki bu büyüyü ruhundaki büyü gücüyle aktive etmelisin.ve bi büyü attığında da içinde sahip olduğun büyü gücünün bi kısmını emiyorsun.işte bunu da fatique point ile açıklıyoruz.
ayrıca sana bi önerim de var.bence bütün bu anlatılanlar ve anlatılacaklar sana mantıklı gelmezse sen de kendine mantıklı gelecek şekilde yeni bi büyü sistemi yarat.böylece hiçbi sorunla karşılaşmazsın.
soulforged
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by soulforged »

büyücülerin önceden hazırlaması olayı Turkleader in dediği gibi sadece son kısım bırakılır o da yapılacağı zaman tamamlanır. çalışa çalışa ezberlemeye gelince 'spell mastery' diye bir class feat vardır bazı büyülere çalışa çalışa kişi o kadar aşina olur ki önceden çalışması için kitabı gerekmez;
" Spell Mastery:A wizard (and only a waizard) can take the special feat spell mastery. Each time the wizard takes this feat, choose a number of spells equal to the wizard's intelligence modifier (they must be the spells the wizard already knows). From that point on, the wizard can prepare these spells without referring a spell book. The wizard is so intimately familiar with these spells that she does not need a spellbook to prepare them anymore"
All our power lies in both mind and body;
we employ the mind to rule,
the body rather to serve;
the one we have in common with the Gods,
the other with the brutes.
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Eldarin wrote:ben de sana fatique point diye bişeyden bahsedecem.
Olayı şu şekilde düşünürsen daha iyi olur.senin büyücünün ruhundan gelen büyü gücünün bi sınırı var.işte bu yorgunluk puanı.
1. level bi büyücüysen onlarca büyü ezberleyebilirsin ama asıl önemli olan ezberindeki bu büyüyü ruhundaki büyü gücüyle aktive etmelisin.ve bi büyü attığında da içinde sahip olduğun büyü gücünün bi kısmını emiyorsun.işte bunu da fatique point ile açıklıyoruz.
ayrıca sana bi önerim de var.bence bütün bu anlatılanlar ve anlatılacaklar sana mantıklı gelmezse sen de kendine mantıklı gelecek şekilde yeni bi büyü sistemi yarat.böylece hiçbi sorunla karşılaşmazsın.
Aha ben bu Fatigue olayını biliyorum bi yerden, biz seninle tanışmışmıydık daha önceden?
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

daha önce seni gördüğümü hiç sanmıyorum elf okçusu ama istersen tanışabiliriz.mesela nerede oturuyorsun.ayrıca fatique point i bilebilieceğini de hiç sanmıyorum. :D
Post Reply