En başarılı Fantazi Yazarı sizce kim?
-
GilthonieL
- Kullanıcı

yukarıda Tolkien'in ilahlaştırılmayacak biri olduğunu söyleyen bazı yazılar gördüm,başkasının düşüncesi beni ilgilendirmez,saygı babında gereken yapılır insanlık namına.
Tolkien'in romandaki kavramları çeşitli milletlerin mitolojilerinden aldığı zaten bilinen birşey burda göklere çıkartılan onları yaratmış olması değil kendi haylgücü ve kelimeler üstündeki üstadlığıyla yoğurup iki kez fırınlayıp karşımıza sunmasıdır.aranızda fantastik kurgu adında birşeyler karalayanlar vardır,benimde bir iki çalışmam var.ne zaman onları incelesem Tolkienden başkasını göremiyorum-hayal gücümün eksikliğinden yada aptal olduğumdan değil-bu adam öyle bir işliyorki içinize tamamen orjinal bir yazı yada çıkmıyor ortaya.bugüne kadar okuduğum fantastik kurgu romanlarında-ki sayısı 30'u geçti,yolun yarısında bile değilim-ondan birşeyler alınmış olduğunu gördüm,alınmaması imkansız...nasıl iron maiden denilen deliler topluluğu deathten black metale kadar müzik gruplarında tetikleyici bir etki yapmışsa Tolkien'inde yaptığı budur,bu yüzden saygı görür,bu yüzden kutsallaştırılır.
ismimi GilthonieL olarak seçtim çünkü Varda'nın yıldızlarına bakarak Eru'ya ediyorum dualarımı,şimdiki okuduğum bölümü bırakıp tarih bölümüne bile girmeyi düşünüyorum çünkü yaşadığımız-her yönüyle beni bunaltan-dünyada orta dünya yada Aman'a dair bir iz bulursam mutlu biçimde öleceğim.yaptığım aptallık,bağnazlık değil.bu adamın hayalgücünde yaşamak istediğim yeri buldum....
saygılarımla....
Tolkien'in romandaki kavramları çeşitli milletlerin mitolojilerinden aldığı zaten bilinen birşey burda göklere çıkartılan onları yaratmış olması değil kendi haylgücü ve kelimeler üstündeki üstadlığıyla yoğurup iki kez fırınlayıp karşımıza sunmasıdır.aranızda fantastik kurgu adında birşeyler karalayanlar vardır,benimde bir iki çalışmam var.ne zaman onları incelesem Tolkienden başkasını göremiyorum-hayal gücümün eksikliğinden yada aptal olduğumdan değil-bu adam öyle bir işliyorki içinize tamamen orjinal bir yazı yada çıkmıyor ortaya.bugüne kadar okuduğum fantastik kurgu romanlarında-ki sayısı 30'u geçti,yolun yarısında bile değilim-ondan birşeyler alınmış olduğunu gördüm,alınmaması imkansız...nasıl iron maiden denilen deliler topluluğu deathten black metale kadar müzik gruplarında tetikleyici bir etki yapmışsa Tolkien'inde yaptığı budur,bu yüzden saygı görür,bu yüzden kutsallaştırılır.
ismimi GilthonieL olarak seçtim çünkü Varda'nın yıldızlarına bakarak Eru'ya ediyorum dualarımı,şimdiki okuduğum bölümü bırakıp tarih bölümüne bile girmeyi düşünüyorum çünkü yaşadığımız-her yönüyle beni bunaltan-dünyada orta dünya yada Aman'a dair bir iz bulursam mutlu biçimde öleceğim.yaptığım aptallık,bağnazlık değil.bu adamın hayalgücünde yaşamak istediğim yeri buldum....
saygılarımla....
A Elberereth Gilthoniel
silivren penna miriel
o menel aglar elenath
Gilthoniel A! Elbereth
silivren penna miriel
o menel aglar elenath
Gilthoniel A! Elbereth
-
immortaleva
- Kullanıcı

- lord_ariakan
- Kullanıcı

Basit weis&hickman..
nedeni daha da basit...Ölüm Kapısı serisi
En iyi ve şimdiye kadar okuduğum en müthiş senaryo var kitapta.
Ayrıca Sartanlar,patrynler ve aralarındaki savaş müthiş anlatılmış..
Wallah şu an acaip gaza geldim hemen oturup ilk kitaptan başlayacağım.

nedeni daha da basit...Ölüm Kapısı serisi
En iyi ve şimdiye kadar okuduğum en müthiş senaryo var kitapta.
Ayrıca Sartanlar,patrynler ve aralarındaki savaş müthiş anlatılmış..
Wallah şu an acaip gaza geldim hemen oturup ilk kitaptan başlayacağım.
şerefim onurumdur,onurumsa yaşamım...
-
immortaleva
- Kullanıcı

-
immortaleva
- Kullanıcı

- tulkastor
- Kullanıcı

tabiki tolkien diorum ilk olarak,ondan soorada robert jordanıı beğeniorum dier biçok başlıktada dedim ama,tolkien kadar orjinal olabilen nadir yazarlardan,kitabında ırklardan,büyüye yaklaşımına kadar herşey orjinal,ve yüzüklerin efendisinde olduğu gbi bize çok ama çok geniş bir dünya sunuyor zamam çarkındabakın okuyun adamı pişman olmazsınız 
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

-
Thundorius
- Kullanıcı

-
mori_istar
- Kullanıcı