Rp'de sarhoşluk üzerine
-
Selkinemus
- Kullanıcı

Rp'de sarhoşluk üzerine
Bir karakter sarhooş olursa statlarında belli bir süreliğne düşüş olur mu???
Bilgilendirmenizi arz ederim....
Bilgilendirmenizi arz ederim....
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ben FRP'de sarhoş olan adam görmedim. Handa 3526327865 ale içse bile bi kavga çıksa tüm performansıyla dövüşür. Burada zaten devreye HP düşüşünün etkisinin olmaması giriyor. Eğer HP düşünce cezalar gelse bu durumda içsel (subdual) hasar almış kabul edilebilir karakterler ama bunun RP'si zor olacaktır.
Yani oyuncu, "Ben kendi ayağıma takılıp düşüyom, kalkmaya çalışırken de yarım daire çiziyom." diyemez. Bu durumda devreye DM girer. Oyuncu yapmayı "planladığı hareketi söyler, DM de irade (will) atar, oyuncu başaramazsa DM de güzel bi şekilde o hareketi çarpıtır.
Benim fikrim bunlar. Hangisi işinize gelirse onu kullanın.
Saygılar..
Yani oyuncu, "Ben kendi ayağıma takılıp düşüyom, kalkmaya çalışırken de yarım daire çiziyom." diyemez. Bu durumda devreye DM girer. Oyuncu yapmayı "planladığı hareketi söyler, DM de irade (will) atar, oyuncu başaramazsa DM de güzel bi şekilde o hareketi çarpıtır.
Benim fikrim bunlar. Hangisi işinize gelirse onu kullanın.
Saygılar..
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Senin oynadığın oyunlarda böle durumlar olmamış olabilir FrontsideAir.Bunu bir örnek ile açıkliyim örneğin bir human bard hana girdi ve bir içki söyledi "en sert içkini ver dedi" hancıya ve hancıda getirdi ve player şöle dedi "abi ben bu içkiyi bir dikişte içiyorum" dedi aynı gerçek hayatta olduğu gibi bu arkadaşın karekterininde çarpılma sarhoş olma ihtimali var.DM in insiyatifine kalmış ama bence yaptırmalı ve bir çok oyunda karşılaştığım durum DM bir d20 attırır ve bu arkadaş d20 + con. düşük birşey atarsa yada DM'in belirlediği zarı geçemezse oturduğu yerde mışıl mışıl uykuyada dalabilir,bede bir zaman sonra birden ayağa kalıkıp sarhoş bir şekilde dansta edebilir.Yani bu iş will save'e değil con'a bakar. will save genelde karekterin beynine karşı yapılan saldırılarda kulllanılır d20 ye eklenir bu tür sarhoş olma durumları iradeye değil dayanıklılığa bakar
.
SAYGILARIMLA.......
SAYGILARIMLA.......
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
- captainblack04
- Kullanıcı

ninety nine pints of ale on the wall
İçebileceği bira sayısını geçen adam Con check atar.
PC kaç bira içebilir? Bu da PC'nin CON değerine bağlıdır.
Adamın Con değerini 4'e bölerim. o kadar ale içebilir. Buçuklu sayılarda bir alt sayıya değer veririm.
PC içebileceği bira sayısını bilmez. Bu olaydan sonra öğrenir.
Ã?r: Con 16 => 16/4= 4 bira içebillir.
Sonuç'un 4.5, 4.7, 3.6 gibi çıkması durumlarda 3.5 'i 3, 4.7 'yi 4 kabul ederim.
Müsade edilen bira sayısını geçtikten sonra içtiği her bira için CONcheck= 1d20+con attiririm.
ilk bira için DC 10
2. bira DC 15
3. bira DC 20
4. bira DC 30 yiyosa içsin.
Sonuçlar:
İlk check'i tutturamaz ise: -2 DEX
2. check failure: -2 DEX + -2 STR
3. check failure: -2 DEX + -2 STR + -2 on attack rolls
4. check Failure: remain unconsciousness (as sleep spell) for 1 hour.
orda artık seni öldürürlermi, .ikerlermi orası tamamen benim o anki ruh halime bağlı birşey. ama genelde playerın oyun içinde effectiveness' ına bakar ona göre uygun DM curse'unu veririm.
Bu formülü kendinize göre ayarlıyabilirsiniz.
PC kaç bira içebilir? Bu da PC'nin CON değerine bağlıdır.
Adamın Con değerini 4'e bölerim. o kadar ale içebilir. Buçuklu sayılarda bir alt sayıya değer veririm.
PC içebileceği bira sayısını bilmez. Bu olaydan sonra öğrenir.
Ã?r: Con 16 => 16/4= 4 bira içebillir.
Sonuç'un 4.5, 4.7, 3.6 gibi çıkması durumlarda 3.5 'i 3, 4.7 'yi 4 kabul ederim.
Müsade edilen bira sayısını geçtikten sonra içtiği her bira için CONcheck= 1d20+con attiririm.
ilk bira için DC 10
2. bira DC 15
3. bira DC 20
4. bira DC 30 yiyosa içsin.
Sonuçlar:
İlk check'i tutturamaz ise: -2 DEX
2. check failure: -2 DEX + -2 STR
3. check failure: -2 DEX + -2 STR + -2 on attack rolls
4. check Failure: remain unconsciousness (as sleep spell) for 1 hour.
orda artık seni öldürürlermi, .ikerlermi orası tamamen benim o anki ruh halime bağlı birşey. ama genelde playerın oyun içinde effectiveness' ına bakar ona göre uygun DM curse'unu veririm.
Bu formülü kendinize göre ayarlıyabilirsiniz.
At the gate of hell he shouted to Sarevok: <br />Evil! Meet with my Sword! My Sword, MEET EVIIIIIIIIIIL!
komik olmadımı bu iş biraz yahu
bu konuya şöyle bi açıklama getireyim tanıdığım on bira içip sarhoş olmayan normal insanlar var hatta bi kısmının kafası bile iyi olmuyo bu adamlar sabah kahvaltısında bira içip ayılan adamlar dolyısıyla normal bi insan ( yada köylü con '
uyla 8.-9. level bi karakterin con karşılaştır herhalde 30-40 tane bira içmesi gerekir sarhoş olmak için
yani kısaca ben bizim handa birayla sarhoş olan görmedim görmemde bu şartlarda pek mantıklı değil sanki

bu konuya şöyle bi açıklama getireyim tanıdığım on bira içip sarhoş olmayan normal insanlar var hatta bi kısmının kafası bile iyi olmuyo bu adamlar sabah kahvaltısında bira içip ayılan adamlar dolyısıyla normal bi insan ( yada köylü con '
yani kısaca ben bizim handa birayla sarhoş olan görmedim görmemde bu şartlarda pek mantıklı değil sanki
- captainblack04
- Kullanıcı

buyuculer
DM's Curse sonuçta... Büyücü için INT penalty'a çevirilebilir. Buna bağlı olarak Class'a göre penalty seçersin.Darkgnome wrote:Yalnız bu şekilde büyücüler pek etkilenmiyor sanki.
Cleric, Druid ==> WIS
Sorcerer ==> CHA
Barbarian ==> STR or CON
Fighter==> STR or CON
Rogue, Ranger ==> INT or DEX gibi...
At the gate of hell he shouted to Sarevok: <br />Evil! Meet with my Sword! My Sword, MEET EVIIIIIIIIIIL!
Curse dedin bence şuda olabilir. İçtikçe her yaptığı harekete % failure alıyor. örneğin çakırkeyf olduğunda her işine %10 failure olabilir ve bir durumda dikkatini toplamışsa failure şansı düşer.
Barabusun dediğide doğru aslında. Burada con ile değil karakterin geçmişi ile ilgili bilgilerle bakılmalı. Hanlarda içerek zaman geçiren bir savaşçıyla tapınakta dua etmekle geçiren bir büyücü aynı con.da ise aynı anda devrilmez. Ancak bunun kurallara dökülmesi çok zor. Çok içen zor sarhoş olur ama adam içki içmediğinde krizlere girebilir. Nerede benim içikim diye sapıtabilir. DM ile oyuncunun arasındaki bir nalşma olmalıdır.
Con ise toparlama zamanını belirler. sarhoşluğun etkilerinden daha çabuk sıyrılır kişi. Tabi bu bilimsel değildir.
Barabusun dediğide doğru aslında. Burada con ile değil karakterin geçmişi ile ilgili bilgilerle bakılmalı. Hanlarda içerek zaman geçiren bir savaşçıyla tapınakta dua etmekle geçiren bir büyücü aynı con.da ise aynı anda devrilmez. Ancak bunun kurallara dökülmesi çok zor. Çok içen zor sarhoş olur ama adam içki içmediğinde krizlere girebilir. Nerede benim içikim diye sapıtabilir. DM ile oyuncunun arasındaki bir nalşma olmalıdır.
Con ise toparlama zamanını belirler. sarhoşluğun etkilerinden daha çabuk sıyrılır kişi. Tabi bu bilimsel değildir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
- captainblack04
- Kullanıcı

RP'de sarhoşluk
DM = Dungeon Master.barabus wrote:komik olmadımı bu iş biraz yahu
bu konuya şöyle bi açıklama getireyim tanıdığım on bira içip sarhoş olmayan normal insanlar var hatta bi kısmının kafası bile iyi olmuyo bu adamlar sabah kahvaltısında bira içip ayılan adamlar dolyısıyla normal bi insan ( yada köylü con 'uyla 8.-9. level bi karakterin con karşılaştır herhalde 30-40 tane bira içmesi gerekir sarhoş olmak için
yani kısaca ben bizim handa birayla sarhoş olan görmedim görmemde bu şartlarda pek mantıklı değil sanki![]()
![]()
'Obey your Master'. PC olmamaya direndikce DM de etmek için kasar (DC+). Ama sonuçta zara bakar. FRP de herşey estantane olaylar üzerine kuruludur. Hiç sarhoş olmayan adamı bile sarhoş edebildiğin gibi, 15 yaşındaki çocuğa 20 bira da içirtebilirsin.
DM sensin. Sen karar ver.
Amaç PC'lerin zevkli bir oyun geçirmesini sağlamak.
- captainblack04
- Kullanıcı

RP'de sarhoşluk
Katılıyorum.Darkgnome wrote:Curse dedin bence şuda olabilir. İçtikçe her yaptığı harekete % failure alıyor. örneğin çakırkeyf olduğunda her işine %10 failure olabilir ve bir durumda dikkatini toplamışsa failure şansı düşer.
FRPDE herkez kim nasıl oynatıyor bilemede mantık olarak düşündüğünde bir insan bir elf veya cücenin içişi bir olurmu ya.
ve biz bunu uyguluyoruz.dm insiyatifi denen bısıy var.ırkına ve psıkolojık hatta fızıksel duruma gore degerlendırıyo.hiç bir buyucu zilzurna sarhoşş olcak kdar içmez sanırım.zaten cons u kuş kadar adam cok degerli hayatını sonlandırabılecek kitabıyla ne gezcek ortada.hemde sarhoş.
size tavsıyem grubunuzdakı magelere eger bır thiefsenız ve kılsanız dikkat edin.bi şekilde kitaplarına yaklaşabilirseniz ve bu mage %90 hiç kimse dm e solemeye akıl edemez solemedıgı ıcınde hak iddia edemez kitabını yakın.
dm iniz kıytırık degılse bu buyulerı omrunce toplamış bu buyucunun bir daha bunları toplamasının ne kadar zor oldugunu bilir.bunun kopyası olmaz.alakası konuyla şu sarhoş bir nps den esınlendım ve az daha basarıyodum.guzel bır olay thıef ıcın
buyu calısamayan bır buyucude serengetide annesiz yavru antilopdur.
ve biz bunu uyguluyoruz.dm insiyatifi denen bısıy var.ırkına ve psıkolojık hatta fızıksel duruma gore degerlendırıyo.hiç bir buyucu zilzurna sarhoşş olcak kdar içmez sanırım.zaten cons u kuş kadar adam cok degerli hayatını sonlandırabılecek kitabıyla ne gezcek ortada.hemde sarhoş.
size tavsıyem grubunuzdakı magelere eger bır thiefsenız ve kılsanız dikkat edin.bi şekilde kitaplarına yaklaşabilirseniz ve bu mage %90 hiç kimse dm e solemeye akıl edemez solemedıgı ıcınde hak iddia edemez kitabını yakın.
dm iniz kıytırık degılse bu buyulerı omrunce toplamış bu buyucunun bir daha bunları toplamasının ne kadar zor oldugunu bilir.bunun kopyası olmaz.alakası konuyla şu sarhoş bir nps den esınlendım ve az daha basarıyodum.guzel bır olay thıef ıcın
buyu calısamayan bır buyucude serengetide annesiz yavru antilopdur.
TOMB
bu konu hakkında pek çok "house rule"nin derlenmesinden oluşan netbooklar mevcut. onnara göz attıınızda göreceksiniz ki, genel yaklaşım belli başlıklar altında toplanabiliyo:
- sarhoşluk hali, bünyenin kaldırabileceğinden fazla içmesinden kaynaklanır, ok; fakat her içkinin sarhoş etme kapasitesi aynı diildir.
- her içkinin sarhoşluu birbirinden farklıdır , tıpkı gerçekteki gibi.
- sarhoşluk durumunun statlara etkisi genelde bazı statlara +, bazı statlara - şekline tezahür eder. sarhoşluk durumu abartılmadıı sürece tabi.
- sarhoşluk abartılırsa, bağımlılık durumu ortaya çıkabilir.
ama dediim gibi, bunnar hep house rule derlemeleri, resmi bi kaynak yok bu konuyla ilgili bildiim kadarıyla.
- sarhoşluk hali, bünyenin kaldırabileceğinden fazla içmesinden kaynaklanır, ok; fakat her içkinin sarhoş etme kapasitesi aynı diildir.
- her içkinin sarhoşluu birbirinden farklıdır , tıpkı gerçekteki gibi.
- sarhoşluk durumunun statlara etkisi genelde bazı statlara +, bazı statlara - şekline tezahür eder. sarhoşluk durumu abartılmadıı sürece tabi.
- sarhoşluk abartılırsa, bağımlılık durumu ortaya çıkabilir.
ama dediim gibi, bunnar hep house rule derlemeleri, resmi bi kaynak yok bu konuyla ilgili bildiim kadarıyla.
War, war never changes...