Meleran: Kayıp Krallık Hakkında...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
khutai
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by khutai »

arkadaşlar boş verin oyunu bak ben domates buldum biriniz 3-5 biber kapsın yumurtalarıda biriniz bulsun iki dakka şuracıkta melemen yapalım :D acılı acılı nası güzel olur var ya :D
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Hmmm domatesler sende. Biberleri birisi getirsin. Yumurtaları birisi getirsin. Birisi pişirsin. Eh, yemek düşkünü olan karakterim de afiyetle yesin. :mrgreen:
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

Necros_Spellweaver wrote:Hmmm domatesler sende. Biberleri birisi getirsin. Yumurtaları birisi getirsin. Birisi pişirsin. Eh, yemek düşkünü olan karakterim de afiyetle yesin. :mrgreen:
Hiç boşuna sulanma usta bu rpde içkici yemeğe düşkün karakter benim dağıtırım ona göre
menemen yapacaksanız maydanozu naneyi de keleyecesiniz ki tat versin cahiller sizi...
khutai
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by khutai »

ıyykk yok abi melemene domates yumurta ve biberden başka bişi gitmez :D tabi zevk meseleside kim pişircek?heralde kahin bi kıyak yapar ha :D
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

maydanoz isteğe bağlı ama nane az da olsa eklenmeli babam ahçılık yağıyor ordan biliyorum çok güzel oluyor ...Kahin çılbır seviyomuş öyle duydum.Bu arada kahin e sormak istiyorum meleran da kuş gribi var mı ?Bir de çok merak ettiğim başka bir konu var

Gelinim olur musun Kahin ?
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Arkadaşlar oyunumda olan oyuncularımdan oyuna daha fazla ilgi göstermelerini istiyorum. Hepiniz fark etmişsinizdir ki henüz konu girişini bile doğru düzgün yapmadı. Zaten kalacağını daha en başından tahmin ettiğim kimseleri direk seneryoya bağladım. Diğer arkadaşları da hem oyunun havasına alıştırmak için hem de kalıp kalmayacaklarını, oyuna ilgi gösterip göstermeyeceklerini anlamak için kısa olaylar çerçevesinde hafif kurgulara sürükledim.

Ama şimdi bazı arkadaşlarımız ciddi ciddi düşünmeme neden oluyor...

Arkadaşlar kalabalık bir oyun grubuyuz ve beni bilen bilir şu anda otuz kişilik bir oyun grubu dahi gözlerini ekrandan ayıramadan, hızlı bir oyun oynar. Ama benim için sayfa bütünlüğü de en az oyun kadar önemlidir. Bazı arkadaşlarımız yaptığım tavsiyeleri ve uyarıları ciddiye alırken bazı arkadaşlarımız almadılar. Arkadaşlar oyunlarımız uzun uzadıya yazılarla dolu olacaktır. Bazıları daha en başından bundan korktular. Bazıları ise diğer arkadaşlarının rp lerini de okumanızın ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar söylememe rağmen diğer arkadaşlarınızın rp lerini okumadılar.

Oyun içerisinde çoğunlukla tek bir seneryo değil çeşit çeşit seneryo sizi vuracaktır ve kendi seneryonuzu kendiniz seçmek zorunda kaldığınız zamanlar dahi olacaktır. Ama şehrin diğer ucunda ki bir arkadaşınızın hamlesinde dahi bir şeyler görebilirsiniz kendinizle ilgili...

Ayrıca hiçbir kişi üzerine yazılmamış, genel hikaye kurguları bazı zamanlarda karşınıza çıkacaktır ki buna şaşırmamalısınız.

şimdi oyuncu arkadaşlarım sizlerden bir isteğim -herkesden değil, herkes kendini biliyor- kendi rp nizi yapmadan önce genel hikayeyi takip etmenizdir. Her arkadaşınızın Rp sini okumalı ve sonrasında Rp yapmalısınız. Böylece genel hikayeye daha fazla adapte olabilirsiniz.

İkinci bir isteğim ise Rp lerinizi atmadan önce bir ön izleme yapmanız ve bir hata var mı diye kontrol etmeniz. Ã?ünkü hatalarınızın geri dönüşü yoktur ve daha önceden de söylemiş olduğum gibi oyun sayfasında düzene önem veriyorum. Bozuk kodlar vs de bu düzen bozan etkenlerin en başında geliyor... Herkes sanırım ön izlemenin nasıl yapılacağını biliyor...

şimdi tüm bunları bir kenara bırakırsak bazı arkadaşlara son Rolleri ile ilgili uyarılarım olacaktır:

FrontsideAir karakterin bir büyü yapmış ama bu tarz bir büyü gerçekleşmez. Büyücü karakter seçen arkadaşlara daha oyun başında söylemiştim büyücü karakterleri oynatmak zordur diye. Büyü yapacağınız zaman benimle iletişime geçin demiştim Mefistofeles bilir... Ama iletişime geçmemişsin ve yapmayı denemişsin. Eğer benimle iletişime geçmek istemeyen ve kendi oyununu kendisi sürdürmeyi denemek isteyen varsa anlayışla karşılarım ama yeni bir sistem olduğu için zorlanır ve hatta yapamazsınız. Bu durumda size önerim benim yerime Necros ile iletişime geçmeniz. İçinizde sisteme ve özelliklede büyü sistemine en çok hakim kimse odur. Necros ile sadece sen değil tüm oyuncular iletişime geçebilirler benim olmadığım durumlarda. Böylece hiçbir sıkıntınız kalmaz. Büyülerinizde de sistem konusunda diğer her şeyde de Necros size eminim hiç çekinmeden yardımcı olacaktır. Ama benimle konuşanlar zaten konuşuyorlar ve yardım ettiğimi bilirler ;)

Bunun dışında FrontsideAir kahin'in yerine de rp yapmışsın son turda. Bu seferlik görmezden geliyorum ve aynen devam ettiriyorum.

Wenom , abi süpersin. :D Oyunumda görmek istediğim kişiliklerden birisi oluyorsun her zaman. Ama ciddi bir şekilde okumuyorsun. Onca kitabı sıkılmadan okuyabilen birisi nasıl olurda bir Rp yi baştansona okumaz anlamıyorum :D

Ayrıca Wenom senin Rolünde de sorun var. Karşında gördüğün ozan eşeğin sırtında değil. Eşeğin sırtına dönük. İşte dikkatli okumamanın ve düşünmeden Rp yapmanın zararları.

Burada anlattıklarımı dikkatle dinleyen ve çok iyi Rol yapan tüm diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca bir şeyi daha çok merak ediyorum:

Mefistofeles yazının sonunda url kodunun ne işi vardı? :D Bir yere link vererek bize salemleri mi gösterecektin? :P :D

Umarım uzun gevezeliğimi mazur görürsünüz ama mazur görmekle birlikte gevezeliğimi dikkate alırsınız.

Bu akşam itibariyle dönecek olan bir sonraki turda görüşmek üzere... :wink:
khutai
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by khutai »

iide melemeni pişirip pişirmiceni sölemedin :D
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Menemen pişiririm de artık başka turda :P Ã?ünkü bu tur döndü ;)
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Alacağın olsun Gorath yine beni fırçaladı adam yaw :) bide şu eşşek üzerindeki ozan meselesine gelirsek ben uzak bir mesafede değilmiydim adam o mesafeden sanki eşşeğin üzerindeymiş gibi geldi bana olay budur :D enteresan bir barbar oynatıyorum ben böle işinize gelirse :lol: .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Arkadaşlar Rp sini atan arkadaşların turları döndü. Ozan ve Wenom insiyatifte... İyi turlar herkese :) Sanırım biraz hızlı gidiyoruz :D Bu arada Rp nerde Necro? :D Hep sen mi bize söliyceksin? :D
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Sen de benim gibi sabahın köründe bayram gezmesine çıkıp gecenin köründe dönseydin, sen de yapamazdın RP filan. Neyse en sonunda evdeyim bugün. Hallederim RP'yi.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
khutai
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by khutai »

Dostlarım beni msne eklermisiniz özellikle yeni yoldaşım sırık :P umarım bunun için bana kızmıyorsundur. :D khutaitatar@hotmail.com
Horn ölüleri say!!!!!
lord_ariakan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lord_ariakan »

Hiç kızarmıyım sana boyun ikimetre zaten :lol:

şAKA bi yana burada hepimiz eylenmek için oynuyoruz.Sen karakterini nasıl istersen öyle

yöneticen.AYrıca çok da gerçekçi.Sonuçta ben de büyücüleri seven barbara pek rastlamadım :lol:

Ben de tüm arkadaşlar msn adresimi yazıyım hani şu çömeze yardım etmek isteyen olursa

melkor19@mynet.com'dan bana ulaşabilirler. :roll:

iyi eylencelerçççç :lol:
şerefim onurumdur,onurumsa yaşamım...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

şimdi bir konuya açıklık getirelim :D Meleran'ın neredeyse her kesiminde büyü var ve büyük Bozkır Savaşları zamanın da melekler dahi barbarlara yardım etmişken barbarların pek büyücülerden hoşlanmama gibi bir huyları olduğunu düşünmeyin :D Hatta savaşı kazanmalarını sağlayan Umut Işığı gibi bir büyü iken :D En azından onların gözünde bir büyüydü.

Kısacası şöyle bir belirtiyim: Meleran barbarları büyücülerden nefret etmez hatta onların varlıklarını kabullenirler. Ã?nlerinde birden belirmedikleri sürece :lol:
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Arkadaşlar on kişilik bir grupsunuz ve grubun yarısının, yani beş kişinin Rp si bekleniyor. Hadiyin atın Rp lerinizi...
Locked