Tavsiyeler...

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Selkinemus
Kullanıcı
Kullanıcı

Tavsiyeler...

Post by Selkinemus »

Metal müzik için tavsiyeleriniz nelerdir?Favorileriniz nelerdir?.Umarım ki bu başlık metale yeni başlayanlar için faydalı olacaktır.
--------------------------------------------
Ben Blind Guardian diyorum.Hafif ve güzel olduğu için yeni başlayanlar için ideal
Favorilerim:Children of bodom,Blind Guardian,System of a Down ve de Haggard..
(üzgünüm theriondan hoşlanmıyorum.Kadın solisti ayrılırsa belki dinlerim)
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Eğer dikkate alırsanız farklı bir tavsiyede bulunacagım. Asla ama asla tek tip müzik dinlemeyin. Klasik müzik kesinlikle dinleyin ve kendi kültürünüze ait tüm türleri önyargısız muhakkak deneyin.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Selkinemus metal müzik için öneri istemiş bir kaç öneride bulunayım.
1-metalica
2-nirvana
3-drowning pool
4-slipknot
5-dope
6-tea paty
7-velvet revolver
8-III nino
9-spineshank.....
sırasını takip etmeli ve
sonrada gothic
9-nightwish
10-withen teptation
şeklinde hiçbir tarafa sapmadan devam etmelidir :D :wink: .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Selkinemus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selkinemus »

Shevarash wrote:Eğer dikkate alırsanız farklı bir tavsiyede bulunacagım. Asla ama asla tek tip müzik dinlemeyin. Klasik müzik kesinlikle dinleyin ve kendi kültürünüze ait tüm türleri önyargısız muhakkak deneyin.
Konu Dışı
Özgünüm ama bu başlıkta böle şeyler söylemeye hakkın yok.Ben bu başlığı metal müzik hakkındaki tavsiyeleri ve favorileri başkalarının faydalanması için açtım...(klasik müzik hakkında yeni bir başlık açıp bu konuyu orda tartışabilirsin).....[Farewell]
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Tavsiye edebileceğim gruplar seninde dediğin gibi Blind Guardian, Nightwish, System of a Down, Haggard. Üzerine Iced Earth, Iron Maiden(evet. hala ve hala). Yeni başlayanlar için söylemiştik sanırım bunları. Catafalque, Amon Amarth, Dark Tranquility gibi gruplarla devam edilebilir. Özellikle İsveç ve Norveç grupları da şimdilerde metal piyasasını da yürüten başlıca
ülkeler, özellikle Asgardlardan çıkan müzikleri de dinleyebilirsin. Bu grupları sana tanıtmamın imkanı yok, ama bulursun müziklerini dinlersin. Beğenirsin ya da beğenmezsin...

Birde şu üstteki mesaja değinmek istiyorum;
Shevarash klasik müzik üzerine konuşmamış zaten, söylediklerini ise dikkate alıp almamak arasındaki ince ayrıntıda gizlemiş.
Yani kişisel bir mevzu sözkonusu değil aslında, agresif takılmanında lüzumu yok. Belki sana metal müzik grubu ismi saymamış olabilir ama söyledikleri çokta alakasız gelmiyor bana. Tavsiye, sadece tavsiye... İlgilenebilirsin, ilgilenmeyebilirsin. Yine de bunu bu şekilde dışarı yansıtmak pekte doğru bir davranış sayılmaz gözlerde.
Bundan öte, insanlarla bu şekilde iletişim kurulamaz. Forumlarda maksat insanlarla iletişime geçmek, onlarla bilgilerini paylaşmak ve üzerine bilgilenmek ise bu tip davranışlar insana başkalarının gözünde sempati kazandırmaz. Bunu eminim sende biliyorsundur.

Hatta sana en üstte metal müzik tavsiyelerinde bulundum ama elimde olmadan bende 'eser' niteliği taşıyan tüm müzikleri dinlemeni tavsiye ederim. Belki de dinliyorsundur kimbilir :)...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Tavsiyeler...

Post by Darkgnome »

Selkinemus wrote:Metal müzik için tavsiyeleriniz nelerdir?Favorileriniz nelerdir?.Umarım ki bu başlık metale yeni başlayanlar için faydalı olacaktır.
--------------------------------------------
Ben Blind Guardian diyorum.Hafif ve güzel olduğu için yeni başlayanlar için ideal
Favorilerim:Children of bodom,Blind Guardian,System of a Down ve de Haggard..
(üzgünüm theriondan hoşlanmıyorum.Kadın solisti ayrılırsa belki dinlerim)
Metral müzikte sevdiğimiz grupları sorsan anlardım ama ben metal müzik için yeni başlayanlara tavsiye olayını tam anlayamadım. İnsan hangi tip metal müziği seviyorsa ona göre tavsiye verilebilir ve herkesin metal müzikten beklentisi başka olabilir. Ayrıca bana sert gelen başkasına yumuşak ve ağırbaşlı bir müzik gibi de gelebilir. Metal müzik bence özgürlüktür ve duyguların dışa vurulmasıdır. Metal müziğin içinde isyandan-aşka, nefretten-hüzne bütün duygular vardır ve her grup bunun başka bir yönünü açığa çıkartır.

Sevdiğim gruplara gelince ilk olarak Manowar diyebilirim. Kendilerine has bir tazları var benim sesini çok sevdiğim bas'a diğer pek çok gruptan daha fazla ağırlık veriyorlar. Eric'in sesine de gerçekten hayranım. Ancak en güzeli sözlerindeki derinlik hissi. Sözleriyle sadece anlatmak istediklerini anlatmıyorlar ayrıca duyguları da kalbe işliyorlar sanki. şahsen Blind guardianda bulamadığım işte bu kısım. Hatta başka pek çok grupta bulamadığım yönde bu.

Rock için ise Scorpions bence en iyisidir. Herkesin beğenebileceği ve duman altı köhne bir bara da, lüks bir lokantayada, terk edilmiş bir aşığada gidebilecek harika müzikleri var. Bunu yaparkende Metallicanın yaptığı gibi her seferinde insanların beğenisine göre tarzalarını değiştirmiş kimseler değil. Hani türklerden bir gruba benzetmek gerekirse ben onları daha çok dumana benzetiyorum ama tabii bu benzetmeye kızacak pek çok kişi olduğunuda biliyorum. Ã?ünkü gerçektende iyi bir benzetme değil.

Çok iyi gitar çalan değil bence grupta bir ruhu yakalamış kişilerin yada inanılmaz yeteklerin çıkartabileceği müzikleri çıkartıyor bu iki grup.

Bunlar dışında bence, isyanın müziğini yapan DİO ve ACDC. DİO'nun "children of a down" şarkısına bayılıyoru şahsen.

Son olarak belirteyim ben uzun zamandan beri müzik dinlemediğimden yeni grupar hakkında çokta bir fikrim yok, Night wishte en son kalmıştım.

Metal müzik dinleyenlerede tavsiyem başkalarının zevklerine değil kendi zevkelrine önem vermeleri ancak başkalarının zevklerine de saygı duymaları. Ayrıca bazı gruplar için söylenen "Artık eskidi" gibi geyiklere kulaklarını tıkamaları ve onları dinlemeden karar vermemeleri. Onların bir zamanlar o kadar ünlü olmalarının ve klasik olarak görülmelerinin bir sebebi olmalı değilmi.

şimdi konu dışından yorumda yapmak istiyorum. Aslında yukarıda yazdıklarımla da alakalılar. Sen yeni metale başlayanlara tavsiye istemişsin ve Sheverash'ta tavsiye vermiş. Bence çok güzel tavsiyeler vermiş. Müzik zevkinizi belli bir alana kısıtlamak yerine daha geniş bir alana kaydırın ve klasik müzikle müzik kulağınızı geliştirin. Bende onunla aynı tavsiyeleri verebilirdim ama zaten verilmiş daha fazla yazmaya gerek yok.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Sen tavsiye istemişsin Shevarash da sana tavsiye vermiş.Ben Shevarash a %100 katılıyorum.Ben onun önerdiği sistemi zaten uyguluyorum ve yeni başlayanlara bende öneriyorum.Yani tek tip bir müzik dinlemek zaten yanlış olur!!!
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Selkinemus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selkinemus »

Ã?ncelikle Shevarash abime özür diliyorum.Başa üzgünüm ekini ciddi anlamda koydum ve benm sana bi kastım yoktu.Yanlış anlamış olabilir.Yinede özür dilerim.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Darkgnome bilgisiz bilgem scorpions cidden güsel bi grup(katılıyorum).Aylin ablamın albüm galerisinde cold ballads adlı albümü dikkatimi çekti ve ödünç aldım(yürütmedim ha yanlış anlamayın.Annesi vermişti:D)Bence baya bi güseldi ve o zamana bakılacak olursa gerçekten ii bir albüm olmuş.Ama ağırlık olarak beni fazla kesmedi(Normaldir hardcore cu adamın halide bir başka oluyo :P )Manowarı ise konuşmak bana düşmez.Ben çok severim o grubu.(basşta niye yazmadım bilmem ki...:D)
Selkinemus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selkinemus »

Image
System of a Down'un yeni çıkan albümünü dinlediniz mi? Ben dinlemenizi tavsiye ederim.Bildiğiniz gibi bu yıl yapılan bi istatislikte en iyi metal albümü Mezmerize seçilmişti.(Sadece bir örnek: http://www.radioeksen.com/eniyiler_sonuc.asp
Hypnotize bence System of A Down 'un şu ana kadar hazırladığı bütün albümlerden daha güsel.
1-Hypnotize
2-Mezmerize
3-Steal This Album
4-Toxicity
5-System of a Down
------------------------------------------------------------------------
Ayrıca sonradan bana şikayet etmeyin die söylüyorum bu albüm Parental Advisory(Explicit Content)
Image
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Müzik tarz meselesi. şimdi onu dinle bunu dinle demek olmaz. Ama ben kendi dinlediklerimi yazayım tavsiye baabında:

Blind Guardian
Haggard
Nightwish
Almora(yerli)
Iced Earth
Within Temptation
Therion
Iron maiden
Metallica
//ikisi de klaisk biliyorum ama hiç fena sayılmazlar :)
Cradle of Filth
Children of Boddom
Epica
Manovar
Rhapsody

liste uzatılabilir. Dinleme sıklığıma göre oluşturduğumdan daha alta yazacakları pek sık dinlediğim söylenemez. Hatta altta kalanları da pek sık dinlemem.

şimdi bi de başlık metal üstüne açılmış ama metal müziğin temeli bence klasik batı müziğine dayanır. Ben de tavsiye ederim dinleyin ;) Zaten bu saydığım grupların birçoğu büyük oranda klasik müzik öğresi taşır.

Bi de genelde metal dinlesek de hep metal olmuyor. Arada duyguarınıza göre enstrumental ya da yörese müzikler iyi gider.

Müzikli günler dilerim efem :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Selkinemus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selkinemus »

Pardon ama zaten ben onu dinle bunu dinle demiyorum yeni çıkan bir albümü tanıtıyorum.Ve istatisliklerle konuşuyorum.Ayrıca System of A Down'un albümlerini incelersen bazı şarkıların ağır olmadığını görürsün.Bunun amacı dinleyici sıkmamaktır.Msl buna yeni albümden örnek vereyim.
Lonely Day,Holy Mountains(Bazen ani çıkışları oluo),Soldier Side

Bende bu fikre katılıyorum.Msl sırf aynı metal türü dinlenmez.Hergünde metal dinlenmez.
----------------------------------------------------------------------------------------
Nu metal hakkında ne düşünüyorsunuz?(Ben onun bir metal türü olduğundan şüpheleniyorum.Belki fazla bir bilgim yoktur.)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Darkgnome saçmalayarak wrote: Bunlar dışında bence, isyanın müziğini yapan DİO ve ACDC. DİO'nun "children of a down" şarkısına bayılıyoru şahsen.
Buradaki şarkının ismi tamamen sallamışım valla. Yav diyorum bu nakaratada uymuyor. Prinses of the down gibi bir şarkıyla "Rock 'N' Roll Childeren"'ı karıştırmışım. :oops:

Birde Dio'nun Like the beat of a heart"ı var. Aradım liriklerini, yine bir hata yapmayayım diye. Ondan bir parça

There is a beast that lives inside you
And it's secreaming to get out
Like the beat of a heart

İşte isyanın müziği arkadaşlar :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
BrokenBlade
Süresiz Banlanmıştır

Post by BrokenBlade »

Nu metal hakkında ne düşünüyorsunuz?(Ben onun bir metal türü olduğundan şüpheleniyorum.Belki fazla bir bilgim yoktur.)
Nu metal heavy Metal bir alt türü olarak bilinir."New Metal" deniodu ilk başta.sora numetal oldu. Başta Linkin Park,arkasında Limp Bizkit.Korn da yapıyo arasıra numetal.

Ama çoğu grup numetal yaptığını sölemez,çünkü bazı metalci arkadaşlar aşırı tepki veriyo numetale karşı ve nefret dolular nedensiz yere.Onun için onlar da biz numetal yapıoruz demiolar.Ã?rnek; Incubus,Soulfly...

Numetal dinnemek isteyen arkadaşlar Incubus u tan başlayabilir.Özellikle "Hilikus" die bie şarkıları var.

Metal is tabiki :

Children Of Bodom

----------------------------------------------
solemeyi unuttum bilmeyenler için numetal: hiphop aromasıyla oluşturulmuş metal müzik.
-nirvana
Nirvana metal diildir,hiçbir zamanda olmamıştır."Grunge" türüne girer.

chosen: mesajlar birleştirilmiştir...
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Doom isteyenler için Anathema öneririm. Alternative 4 albümünü alın. Sözlerini dinleyin- müziğini hissedin. Ama bi tek o albümle sınırlı kalmayın. Eternity- Judgement- Silent Enigma -A Fine Day to Exit- Crestfallen... ve dierleri...
Anathema dışında My Dying Bride doom metal dinlemek isteyenler için harika bir başlangıç olacaktır.
Saygılar ve Sevigler...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Iron Maiden'in Dance of Death albümünü dinliyorum ve aynı isimli parçası süper sözlerini mutlaka okuyun ;)

Ayrıca Journeyman, Paschendale ve Face in the Sand parçaları da inanılmaz.

Beni metale başlatan gruptur kendisi, birkaç haftadır dinliyorum :)

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Post Reply