EN ZORLU DİYAR?

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

EN ZORLU DİYAR?

Post by Yener »

Arkadaşlar sizce yaşaması en zor olan diyar hangisi???(frp ve dnd çerçevesine düşününüz) benim aklıma gelen ilk seçenekler FR,dragon L,Ravenloft ve Dark Sun tabi sizin aklınızda olan başka seçenekler varsa lütfen ekleyiniz.
Cvplarınızı lütfen yorumlarınızı katarak veriniz bu başlığı anket haline getirebilirdim ama ben yorumlarınızı görmek istiyorum kolaygelsin arkadaşlar :wink: .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
lord_ariakan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lord_ariakan »

Tabiki de forgetten realms....

nerde drowlar orda tehlike...

başka hiçbir ırk drowlar kadar tehlikeli değildir bence onların yaşadığı diyarda hayatta kalmaksa başlıbaşına bir bela :twisted: :twisted:
şerefim onurumdur,onurumsa yaşamım...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Ravenloft ... Zaten yaşamak pek mümkün değil herşey farklı herşey uzak, artık ne olduğu nerede olduğu çoğu kimse tarafından bilinse dahi en zor yer tartışmasız burasıdır.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Ravenloft'un durumu ortadadır ve tartışmasız bu konuda liderdir. Bunun dışında Dragonlance derim. Level miktarı iki haneyi bulamayan adamları ejderhaların karşısına attıran başka bir dünya yoktur sanırım.

Her nedense Forgotten Realms bana öyle tehlikeli gelmiyor. Envai çeşit yaratık var, evet. Ama Forgotten Realms'da elinizi nereye atsanız, epic bir karakter çıkıyor. Güç dengesi böyle yüksek olan bir dünyada sen de ister istemez yükseliyorsun. Bir noktadan sonra yaratıkların suratına gülüyorsun, tek derdin arkandan iş çeviren PC'ler filan oluyor. Forgotten Realms'ı hiç sevemedim, sevemeyeceğim.

Ah, yine de içinde tek tük de olsa hoş şeyler var. Hakkını yememek lazım.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Büyücüysen Darksun zor olsa gerekti ama bana hep en zoru Planescape gibi geliyor.

En uç varlıkların arasıda alalade insan olması herhalde tehlikelerden bırak bunalımdan dahi öldürebilir adamı. Ayrıca yaratıkları da geçekten çok dişli oluyor. Küfünden bile korkarım ben Planescape'in. Bunlarda yetmezmiş gibi zırt pırt etrafınızda açılan kapılar ve 3 sene önce dövdüğünüz dilencinin karşınıza tanrı olarak çıkma riskide var.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Oyun oynarken diyorsan tamamen DM'inize bağlı bir meseledir derim,

Ama romanları, kurgusu vesaire diyorsan Ravenlofttur. Ardından da Dark Sun gelebilir...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Romanlar söz konusu ise kimsenin düşünmediği Ölüm Kapısı dünyaları da söz konusu olur. :) Hatta Abbarach da hiç yaşanmaz :P
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Darksun...
Kawurucu güneş... susuzluk ... parasızlık... Köle tacirleri...
Telef olmamak elde degil...
Ravenlofttaysan zaten bir amaç için getirilmişsindir. Ne biliyim kısmet diyip geçilebilir bence; ama darksun ....
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
oldun
Kullanıcı
Kullanıcı

dafrksun

Post by oldun »

acık ara darksun yapımcıları bile durumun farkında direk level ucten baslıyorsunuz ve kendinize uctane karakter yapıyorsunuz biri oldu mu direk otekine geciiş yapıyorsunuz level atladığınızda oynamadığınız karakterşn de bir levelını artırıyorsunuz cünkü darksun da olmek cok sıradan bir sey daha önce dendigi gibi ravenloft taysanız zaten sizdede bir seyler vardır eger yanlıslıkla ortaysanız bi arkadasa bakıp cıkacaktım dersiniz karakter kagıdını oraya bırakır gidersiniz zaten uzun sürmez

ama fr nin de zor bi dünya oldugu gercek ama zaten fr bence sistematigi bozuk bir dünya dengeleri yok makineyi bir calıstırsak (dünyayı calıstırsak) heralde bir ay icinde canlı kalmayacak herkes birbirine girecek bence fr dengeler oturmamıs cok ugrasılmıs haklarını yememek lazım ama dünya dengede degil
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Aslına bakarsanız bu şekilde düşünen kişiler başkalarının FR'yi kendilerine anlatışı kadar bilen kişiler bence. FR'de herkesin güç ligi farklı kademelerdedir. O yüzden level 1 adam iseniz gidip drizzt'le muhattap olmuyorsunuz zaten. Ayrıca düşük level=kaliteli RP anlayışını da tamamiyle reddediyorum. Adam olan her levelda iyi RP yapar. FR'de önemli olan nokta adam olmak, kendi boyuna göre rakipler seçmek.

Elminster'ın bir yerde bir yazısını okumuştum;
"FR'yi yeni tanıyan bebeler düşünür ki, ya niye Elminster Szass Tam'ı basıp öldürmüyo, ya da şu kişi bu kişiyi dağıtmıyo? Gücü olduğunda direkt bunları yapacak olan özenti tiplerdir bunlar. Ã?ncelikle güç dengesi denen bir olaydan habersizdirler. Ben Szass Tam'ı bassam arkamdan Fzoul da beni basar, onu da bir başkası... Bunun haricinde, hepimizin özel bir yaşamı, bir varlığı, sırf manyak gibi kapışmaktan daha önemli işleri var."

Aşağı yukarı bu şekildeydi ve agresiflik derecesi aynıydı :) Ã?evirirken kendi düşüncelerimi eklediğimi sanmayın çünkü ben de şaşırmıştım. Gandalf'ı Elminster'dan ayıran en önemli şey, Elminster manasız yere agresif ve şımarık :D

Saygılarımla...
Türklider...
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Ravenloft.. Sabahı olmayan ülke.
Akşam vakti kapılarınızı, pencerelerinizi sıkıca kapatın. Tanrınıza bir dua mırıldanıp yatağınıza girip uyuyun. Ölümün sizi almaması için yalvarın. Ve kapılarınızı hiç kimseye açmayın. Karanlığın yaratıkları her türlü sizi bulabilir..
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

ölüm kapısı serisin deki dünya...

Bide onun için deki labirent
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Yılmax
Başbüyücü

Post by Yılmax »

Bir çok farklı dünyada oynamış ve kitap okumuş olarak henüz yaşamak konusunda Ravenloft dünyasından zorlusunu ve korkuncunu görmedim. Bölge efendileri, kabulsarınızda görmek istemeyeceğiniz yaratıklar ve her saniyesinde ölüm. Vistanilerin gizemi, Azalin'in bitek bilmeyen deneyleri. İnanılmaz zevkli ve korkunç bir dünya. Okuduğumun her saniyesinden zevk almıştım. hemen onun arkasından da Darksun geliyor bence. Neyse herkese iyi oyunlar iyi eğlenceler :D
John
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by John »

Oyunun ilk 30 dakikasında dayak yeyip, bütün oyunu komada geçirdiğin bütün diyarlar zordur Yilmax!! İstersen frontside arkadaşımıza sor :twisted:
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Açıkçası Ravenloft ve Dark Sun arasında kaldım birini diğerinin önüne geçiremedim. Ravenloft gotik ortamı ve doğaüstü denebilecek gariplikleriyle oldukça zorlu. Dark Sun'a gelirsek öyle bir yer ki kimseye güvenemiyorsunuz hemen hemen; elfleri hırsız uğursuz, büyücüleri desen garip, hobbitleri yamyam, tri kreen'leri felaket, sayonikleri ayrı bir olay, diyar'ın kendisi ise apayrı...
Kral cesurdu ve öfkesiyle kudretli,
Gümüştendi parıldayan miğferi.
Ringil'di kadim kılıcının adı,
Kristallerle donanmıştı mavi kalkanı.
Post Reply