Tavsiyeler...
Genelde metal deyince akla hep yabancı gruplar geliyor. benim yerlilerden şiddetle önerim eğer bulabilirseniz Radical Noise albümünü almanız ve dinlemenizdir. zaten pek bi parada değil . tek sorun kadıköy de bile araki bulasın türünde olması. en son plan-b albümleri çıkmıştı galiba. ama ondan öncekilerde çok güzeldi. bir başka yerli grup Antisilence. Ama onlarında albümü bulmak zor ve sanırım uzun süredir yeni albüm yapmadılar. benim nacizane tavsiyem aşırı popilist yabancı gruplarla uğraşana kadar yerli grupları bir araştırmanız yönünde olacaktır.kadıköy akmar pasajındaki albümcüleri ve kadıköy çarşısının alt katındaki yerleri bir gezimn öyle zannediyorumki ordaki insanlar sizle sohbet etmekten ve sizi bilgilendirmekten hoşnut olacaklardır.
Alternatif olarak herkese "Spawn Soundtrack" albümünü öneriyorum.
İsimlere bir bakın, mutlaka tanıdığınız ve sevdiğiniz birilerini göreceksiniz.
1. Trip Like I Do, (Can't You) - Filter/The Crystal Method
2. Long Hard Road Out Of Hell - Marilyn Manson/Sneaker Pimps
3. Satan - Orbital/Kirk Hammett
4. Kick The P.A. - Korn/The Dust Brothers
5. Tiny Rubberband - Butthole Surfers/Moby
6. For Whom The Bell Tolls (The Irony Of It All) - Metallica/SJ Spooky
7. Torn Apart - Stabbing Westward/Wink
8. Skin Up Pin Up - Mansun/808 State
9. One Man Army - The Prodigy/Tom Morello
10. Spawn - Silverchair/Vitro
11. T-4 Strain - Henry Rollins/Goldie
12. Familiar - Incubus/DJ Greyboy
13. No Remorse (I Wanna Die) - Slayer/Atari Teenage Riot
14. Plane Scraped Its Belly On A Sooty Yellow Moon, A - Soul Coughing/Roni Size
İsimlere bir bakın, mutlaka tanıdığınız ve sevdiğiniz birilerini göreceksiniz.
1. Trip Like I Do, (Can't You) - Filter/The Crystal Method
2. Long Hard Road Out Of Hell - Marilyn Manson/Sneaker Pimps
3. Satan - Orbital/Kirk Hammett
4. Kick The P.A. - Korn/The Dust Brothers
5. Tiny Rubberband - Butthole Surfers/Moby
6. For Whom The Bell Tolls (The Irony Of It All) - Metallica/SJ Spooky
7. Torn Apart - Stabbing Westward/Wink
8. Skin Up Pin Up - Mansun/808 State
9. One Man Army - The Prodigy/Tom Morello
10. Spawn - Silverchair/Vitro
11. T-4 Strain - Henry Rollins/Goldie
12. Familiar - Incubus/DJ Greyboy
13. No Remorse (I Wanna Die) - Slayer/Atari Teenage Riot
14. Plane Scraped Its Belly On A Sooty Yellow Moon, A - Soul Coughing/Roni Size
Tek tip müzik dinlemeyin diyen bütün arkadaşlara yürekten katılıyorum.
Bunun haricinde, genel olarak rock müzik dinliyor veya yeni başlamış iseniz mutlaka ve mutlaka ve hatta mutlaka Pink Floyd' un bütün albümlerini dinleyin. Dinleyip beğenmezseniz, bırakın dinlemeyin. Ne seviyorsanız onları dinleyin aradan yıllar geçsin müzik kültürünüz ve algınız değişip oturunca tekrar Pink Floyd dinleyin ve diyin ki, bugüne kadar dinlediğim bütün rock müziklerin alt yapısı bu adamlardaymış ya herkes kökünü Pink Floyd dan mı almış ya. şok geçirin, adamlara aşık olun, sözlere ve müzik alt yapısına hasta olun. Yada beni dinleyin şimdiden, dinlemediyseniz dinlemeye başlayın çünkü rock dinliyorsanız eninde sonunda Pink floyd la birleşeceksiniz. Ha tabi sevdiğiniz herşeyi dinleyin. Hatta sevmediklerinize de bir kere daha şans tanıyın. Buna Türk halk müziği yani saz ve türküler de dahil. Birde bence müziği ses cümbüşü olarak değilde söz yazarının ve bestecinin parçayı oluştururken hissetiklerini anlamaya ve hissetmeye çalışarak bakın parçalara. Klasik müzüği es geçmeyin, lütfen dinleyin, çalan her enstrumanı kulağınızla yakalamaya çalışın çalış sıralarını ve oluşturdukları harmoniyi takip edin. Tabi benimkiler sadece tavsiye.
sevgiler saygılar
Bunun haricinde, genel olarak rock müzik dinliyor veya yeni başlamış iseniz mutlaka ve mutlaka ve hatta mutlaka Pink Floyd' un bütün albümlerini dinleyin. Dinleyip beğenmezseniz, bırakın dinlemeyin. Ne seviyorsanız onları dinleyin aradan yıllar geçsin müzik kültürünüz ve algınız değişip oturunca tekrar Pink Floyd dinleyin ve diyin ki, bugüne kadar dinlediğim bütün rock müziklerin alt yapısı bu adamlardaymış ya herkes kökünü Pink Floyd dan mı almış ya. şok geçirin, adamlara aşık olun, sözlere ve müzik alt yapısına hasta olun. Yada beni dinleyin şimdiden, dinlemediyseniz dinlemeye başlayın çünkü rock dinliyorsanız eninde sonunda Pink floyd la birleşeceksiniz. Ha tabi sevdiğiniz herşeyi dinleyin. Hatta sevmediklerinize de bir kere daha şans tanıyın. Buna Türk halk müziği yani saz ve türküler de dahil. Birde bence müziği ses cümbüşü olarak değilde söz yazarının ve bestecinin parçayı oluştururken hissetiklerini anlamaya ve hissetmeye çalışarak bakın parçalara. Klasik müzüği es geçmeyin, lütfen dinleyin, çalan her enstrumanı kulağınızla yakalamaya çalışın çalış sıralarını ve oluşturdukları harmoniyi takip edin. Tabi benimkiler sadece tavsiye.
sevgiler saygılar
Işığa uçan pervaneyim. Sonumu bilir, yine de ışığa giderim.
-
mefistofeles
- Kullanıcı

Ya ben daha önce de sormuştum bana blind guardian dediler ama nedense bilmiyorum ben bu blind guardian ı mr sandman dışında sevemedim ya.Aynı şekilde dream thatre çok sevemedim ama güzel şarkıları yok değil.Sanırım johann yngwie malmstein öneririm o adama bayılıyorum dünya üzerindeki gitar tekniğini mükemmelleştirmiş az adamlardan biridir.Eklemek istedim....
Saygılarımla.....
not:bu saygılarımla olayı bana da bulaştı hep türk lider in başının altından çıkıyor.
Saygılarımla.....
not:bu saygılarımla olayı bana da bulaştı hep türk lider in başının altından çıkıyor.