Kim ne derse desin ben Lord Sothderim

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Kim ne derse desin ben Lord Sothderim

Post by Wuroldar »

Yaa şu ravenloftta Strahd niye bu kadar sevilir anlamadım. Bence çok basit bit vampirden ötesi değil. Hem öyle bir karizmasıda yok bence ama lord soth öylemi şekli bile korkutuyo adamı be birader. Bence Strahd'ın imza karakteri olması bu durumu etkiliyor. Ravenloft serisinede ismini veren onun şatosu zaten. İmza karakterler herşeyi değiştiriyo be. ( mesela forgotten realms'in Drizzt Do'Urden i var. Dragonlance'in...?...Anaa Raistlin mi desem, Tanis mi? :D ) Neyse. Sizce düşüncelerimde yanlışmıyım...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bir Death Knight mı bir Vampir mi? Hmm.
Walla Strahd aslında bir vampirden öte bir şey. Yani vampirler duyduğum kadarıyla yeteneklerini ya da büyü güçlerini daha fazla geliştiremezlermiş ama Straht öyle mi? Adam çok iyi bir savaşçıyken bir de çok güçlü bir büyücü oluyor yıllarca kara büyü kitapları okuyup... Yani bir vampirin ötesinde bir varlık. Aslında Ben, Strahtı okurken manastırlardan bu kadar korkmasını veya büyülerden kolaylıkla etkilenmesini çok garip buldum. Biraz rahatsız filan edebilirdi belki ama Straht bariz bir şekilde eziliyor kitapta komik geldi (vampir dile kolay!). Ama hayatı çok iyi dramatize edilmiş bu yüzden imza karakter ve bu yüzden daha çok sevilmesi doğaldır.

(Dragon Lance'in imzası ya Raistlin Majere'dir ya da Tasslehof Burrbot :D)

Death Knight Lord Soth da güzel fakat onu Ravenlofta filan gönderiyolar biraz misafir oyuncu konumuna düşüyor tabii :D, Straht'ın saha avantajı var, zavallım Lord Soth gavur ellerinde vampirin birinin altında kalıyo çok üzücü. Oysaki o vampiri yerlerde sürükleyen büyüler efsunlar Death Knightları gıdıklamıyor bile. Tabii Death Knightlar da vampirler gibi daha fazla güçlenemiyorlar (Straht vampirin ötesinde bir şey o bir istisna tekrarlamak lazım belki de Dracula'nın spawnı filandır :P)
Sonuç olarak haklısın Lord Soth'u mu ezmişler Ravenloft'ta aslında hepsini döver :D

(Lord Soth'un Raistlin'i öldürme senaryolarını da çocuklara anlatsınlar. Lord Soth kitapta raistlin'in önünde eğiliyordu yahu! Sonra çıkmış hıyarın biri Lord Soth'u illüzyoniste çevirip Raistlini öldürtmüş neyse daha fazla yazıp kızmayayım şimdi :evil: )
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

Valla bence Strahd basit bir vampirden çok öte bişey.Bi kere Domainlord bu da onu Ravenloft sınırları içinde tanrı yapıyo(Yani abarttım tabi ama Ravenloft un dışına çıkmadıkça o adamı öldüremezsiniz,hani şu "Ben Strahd,toprakla birim" olayı harbi)Soth da sonradan Domainlord oluyo bildiğime göre ama ben Strahd derim.Her türlü undead manastırdan tırsar yani her undead "turn undead" yiyebilir.Buna Soth da dahil.onun için bunu bi eziklik olarak görme.Ama tarafsız bölgede kapışsalar noolur?bence Strahd yer Soth'u.Öünkü hem bilmemkaçıncı lvl figher(15 olması lazım) bi de sonradan çift haneli necromancer lvl'ına ulaşıyo.(bi ara tam levellarına bakarım)Yani Strahd sıkıdır bakma sen Leo o kadar uğraştırdı falan ama kibirine kurban gitti Strahd.(en azından az daha gidiyodu)
Evil rises,darkness falls...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Aaaa lütfen her undeadi aynı kefeye koyma. Death Knight'lar turn edilemez aynen "immune to turn" ibaresi yer alıyor. Ama "Holy Word" büyüsü ile dispel edilebiliyorlar.

Büyüleri sınırlı da olsa 20 level bir büyücü gibi yapıyorlar (yani mesela fireball'u, en sevdikleri büyüyü fullplateler içerisinde cast ediyorlar tabiiki fail etmeleri imkansız ve 20 level wizard gibi damage veriolar tabii refleks save DCsi de haliyle yüksek oluyo)
%75 büyü resistanceları var (%95e çıkıyor), yetmiyormuş gibi %10 ihtimalle kendilerine yapılan büyüleri caster'a aynen geri yansıtıyorlar
ve cold ve electricity'e de 20 resistanceları var. Ayrıca 5ft. radiusa fear auraları var.

Bir dünyada ya da boyutta en fazla 12 tanesi var olabiliyor, daha fazlasına izin verilmemiş :P

Büyülü özelliklerini saymak gerekirse:
Fear aura 5feet permanent
Detect magic at will
See invisibility at will
Dispel magic 2/day
Wall of Ice at will
Power word kill 1/day
Power word stun 1/day
Power word blind 1/day
Summon evil mount (genellikle nigtmare çağırıyolar!)
Symbol:fear 1/day
Symbol:pain 1/day
Fireball 1/day

Bu arada Death Knightlar genelde eski çok kuvvetli kötülüğe başvurmuş Fighter, Paladin, Blackguard'lardan oluşuyorlar.

Biraz fazla bilgi oldu sanırım :D

Ama gene de dediğim gibi Straht vampir ötesi bişey ve Soth'u döver gibime gelio. Tabii Leo'lu sahnede Straht'ın bütün karizma dağılmış ama verdiği cezayı da çok eğlenceli buldum. Heralde diri diri gömülme deyiminden yola çıkmış :P

Ben herşeye rağmen Vampire the Masquerade'in sistemini 3rd edition ya da Ravenloft'tan çok daha detaylı ve güzel buldum(vampirler bağlamında)
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Bencede Lord Soth basit bir dead knight olmaktan çok öte. Sonuçta yüreğinde ve gücünde eski ve onurlu bir paladin'in izleri var. Sonuçta Dead Knightların pek onuru yoktur. Öldürmek için yaşarlar. Tabi onlarınkine yaşamak denirse. Ama Lord Soth ölemi. Birde şöle atı olacakki karizmatik karizmatik. Manyaq olur haa.

(Bu arada Taslehoff Burfoot'un Dragonlance'in imza karakteri olduğunu hiç sanmam. Ama bencede Raistlin daha mantıklı. Öünkü tüm kitaplarda öne çıkan karakter o...)
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

Hadii ya!!bak ben o turn edilemez muhabbetini bilmiodum.Bu yazdıkların tüm Death knight lar için geçerli mi sadece Soth a mı özgü?ne olursa olsun Strahd Von Zarovich sevdiğim ESKİ bi dostumdur.Soth u her türlü yer gibime gelio.Ama illa Domainlord kapıştırıcaksak Vecna falan var daha piyasada biliyosunuz...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Tüm death knightlar için geçerli. Onlar artık din ya da imandan bile korkmayacak kadar sapmışlar. Kesinlikle hiç biri turn edilemiyor ama dediğim gibi Holy Word ile dispel ediliyolar tabii %90 spell resistance'ı aşmak da gerekiyor ya neyse :P

Bence de Strahd'ın çok büyük avantajları var. Adam first generation vampir boru değil :P (Masquerade bilenler anlar :wink: )
PUNI
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by PUNI »

Borumu tabi Strahd bu :D Adam ilk fampir ama Tutup Jander Kardeş eğitiyo onu bak kardeş bu kurttur böle charm edecen bu kıldır bu tüydür :D zaten Sothun Domainlord olması falan da bildiğim kadarıyla Strahd ağabeyin Azalin kardeşiyle diyar yaratmacılık oynamasından kaynaklanıyo kurtulmak için yaptıkları her deneme yeni bi bölge oluşturuyo ama ben Strahd derim tabi kendi ülkesindeyken her horoz kendi çöplüğünde öter Lord Soth'ta Strahdın yeri hariç her yeri çöplüğü yapan bi adam yani :P
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Yani çöplük möplük bilmem ama adam her yerde sözünü geçiriyor ya ona bak sen. İstese Strahd'ı bile darmadağın eder (Yok edemezde şöyle adamakıllı bir savaşsalar deli olacak aslında ha...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Savaşsalar ikisinden biri ölmek zorunda. Hiç biri akrizmayı dağıtıp kaçmaz ve diğeri de kovalamadan bırakmaz...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

abi ben şöle diyim soth strahdı dövemez dövmeye kalksada büyük ihtimal caos tarafından yada kaosun kızı adını hatırlıyamadım onun tarafından böyle bir dövüş durdurulur sora ii arkadaşlıklar kavgayla başlar ki kimse böle bi ittifağı karşısına almak istemez öyle değilmi
Baron_Sengir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron_Sengir »

şimdi Raistlin ciim haklısın tabii ne Lord Soth kaçar ne de Strahd kaçar öyle bi combattan ancak Strahd ın üzerinde contingency diye bi büyü var duymuşsunuzdur heralde.Büyü basitçe önceden yapılıyo ve belli bi durum olunca aktive oluyo(mesela belli hitpointin altına inme,belli bi alanda dispel magic cast edilmesi vs..)bu durumu da cast eden belirtiyo.Strahd da da bu belli hitpointin altına düşme.Büyü aktive olunca contingency ye bağlı 3 büyü daha aktive oluyo Strahd'ı direkten döndüren.Bu büyülerin de en önemlisi "teleport without error".Strahd direk çok gizli bi mağaradaki tabutuna ışınlanıyo.Sislerin vampirini okuduysanız kitabın sonunda da olan bu yani bu adamı öldürmek sıkar biraz.Ki efsaneye göre Strahd ı öldürebilecek tek şey "Sunblade of Sergei"(Orjinal adı buydu galiba)Direk güneş ışığını redirekt ediyo kılıç haliyle vampirler(özellikle Strahd için)için baya tehlikeli...
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Bu arada farkettiniz mi bilmiyorum ama. Draculadaki vampirin adıda Kont Strahd Von Zarovich. :):):)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Nerede geçiyor Straht'ın adı pek anlayamadım. Dracula kitabı mı?
Hmm contingency'nin içine teleport without error konabiliyor mu? Çok ilginç, ben yüksek levellı büyüler konamaz die hatırlıodum ama?

Hatta şu anda baktım maksimum level 6 büyüler konabiliyormuş ve
Teleport without error büyüsü 7. level yani dediğin şey imkansız (ben demiyorum kural kitabı dio 8O )
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Ewet ya şu bildiğimiz dracula. Hani saçma sapan bir filmide çekilmişti. Yani yazarı Bram Stoker olan Dracula. Onunda siismide Strahd dedim işte. Sadece yabancılar ona kont dracula ismini takıyolar mı öle bişiydi sanırım kitapta. Yani anlıyacağınız bizim strahd bayaa bi yaşamış. Ama dracula'da ölüyo o ayrı :):):)
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...