Bilmeceler

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Hangisinin cevabı olduğunu da belirtirsen daha iyi olacak.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

uLtior wrote:özür dilerim mesaji tekrar atmak zorunda kaliyorum. cevaplar karisicak. slach in cevabini vermistim. yağmur diye.

newton 'un eylemi= düşmek
Yaprak besleyeni;=su
masal ve hayal kardeşi= ajanslardaki fikir adamlarına rainmaker derler.

olmazmı yağmur?
Malesey yağmur değil.

Ama çok yaklaştığını söylemem gerekiyor. bir mısrayı çözmüşsün. ama diğer 2si doğru değil. :)
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

Masalın ve hayalin kardeşi = Peri :soru:

düşmüş su perisi :P :P :P
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ben tahmin etmek istiorum düşmek ilk mısra ikinci ise dal üçüncü bu ikisiyle bağlantılı olacak ise ben bu bilmeceyi çözemem ama bu ikisi doğruysa çözeceklerin işi kolaylaşır en azından

bilmeceler gerçekten güzelmiş arkadaşlar, eğer siz düşündüyseniz tebrikler
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

paul sernine wrote:Masalın ve hayalin kardeşi = Peri :soru:

düşmüş su perisi :P :P :P

üzgünüm paul peri değil

MaNiak wrote:ben tahmin etmek istiorum düşmek ilk mısra ikinci ise dal üçüncü bu ikisiyle bağlantılı olacak ise ben bu bilmeceyi çözemem ama bu ikisi doğruysa çözeceklerin işi kolaylaşır en azından

bilmeceler gerçekten güzelmiş arkadaşlar, eğer siz düşündüyseniz tebrikler
Gerçekten çok yaklaştın. Dal değil. Olayda biraz dil bilgisi var.
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

Newton gerçeği: düşmek
Yaprak besleyeni: güneş
cevap ya gölge çünki hayalin eş anlamlılarından biride gölge yada karabasan veya kâbus. ama ben gölgede ısrar ediyorum.
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

uLtior wrote:Newton gerçeği: düşmek
Yaprak besleyeni: güneş
cevap ya gölge çünki hayalin eş anlamlılarından biride gölge yada karabasan veya kâbus. ama ben gölgede ısrar ediyorum.
Atladığın bir şey var şöyle düşünürsek güneş mantıklı ama bana kalırsa güneş besleyen değil. Besin
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

mantıken baktığında her 2sinide gerçekleştiriyor. besin=güneş ışınları besinin kaynağı=yine güneş.

saygılarımla. eğer gölgede değilse ben pes ettim buyrun arkadaşlara devrediyorum.
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

uLtior wrote:mantıken baktığında her 2sinide gerçekleştiriyor. besin=güneş ışınları besinin kaynağı=yine güneş.

saygılarımla. eğer gölgede değilse ben pes ettim buyrun arkadaşlara devrediyorum.
Aaa bu kadar ilerlemişken hemen vazgeçmek var mı ? :P

Besleyen derken besleyen araç.
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

newton gerçeği= düşmek
yaprak besleyeni= saksı
e ozaman cevap ne oluyor? aklıma ilk gelen nintendonun bi oyunu vardı o geliyo bide sihirli tohumlarla devlerin ülkesine çıkılan masal. saksıda değilse hortummu:)
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

uLtior wrote:newton gerçeği= düşmek
yaprak besleyeni= saksı
e ozaman cevap ne oluyor? aklıma ilk gelen nintendonun bi oyunu vardı o geliyo bide sihirli tohumlarla devlerin ülkesine çıkılan masal. saksıda değilse hortummu:)
Hayır bu da değil maniak çok yaklaşmıştı. dal diyerek zaten direk araçlar bi alakasını kuramazsın. Anlamlı kelimesini getirerek birşeyler elde ediceksin. Anlamlı saksı olmaz deme :) Dil bilgisi :hop
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

söyle abi artık yiter yahu.
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Tamam söylüyorum artık. Bilmecenin cevabı düş

1. mısara sizlerinde çözmüş olduğu gibi Düşmek
2. mısra ise anlamlı kök ( Yaprak besleyen). İşte bu kısımda dil bilgisi devreye giriyor. Anlamlı kelimesini koymamınsebebi de o. Yanlız yaprak besleyen olsaydı anlaşılması biraz zor olucaktı.

Bu iki mısrayı birleştirirsek düşmek kelimesinin anlamlı kökü yani düş.

3. mısrayı masal ve hayal gibi kavramlar gerçeklik dışı olduğundan kardeş kelimesini kullandım. Ama 3. mısrayı veriş sebebim sadece mantıksal olarak ilk 2 sırada bulduğunuzu doğru mu diye kontrol etmenizdi o yüzden 3. mısrada cevabı anlam olarak bulacaksınız dedim .
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

kçk ü düşündüm ama pes ettim o yüzden yazmadım iyiymiş tebrikler
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Slach şöyle bakıyorumda sanki bilmecenin ilk verdiğin hali daha güzelmiş. ikiii yerine birincisini daha çok beğendim. Bird3 tabi zor bir olay kök deyince türkçede çok fazla anlama geldiğinden kafayı daha da karıştırıyor. Oyunlarda yorulan anlatıcının imdadına yetişecek bir bilmece. Oyuncular bunu bulana kadar yorulnuş gırtlağı iyi dinlenir. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply