Basilisk - Koga Ninpo Chou

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Post Reply
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Basilisk - Koga Ninpo Chou

Post by Gorath »

Image

Bilgiler:

Japonca Adı: Koga Ninpo Cho
İngilizce adı: Basilisk
Bölüm sayısı:Devam Ediyor.
Tür: Action, Samuray
Yayınlanma tarihi: 2005
Studyo: Gonzodigimation
Bölüm Sayısı: 24

Image

Yönetmen : Kisaki Fumitomo
Dizayn : Chiba Michinori
Seneryo : Togawa Seishi
Çizim ekibi : Segawa Masaki. Yamada Futaro

Image

Konusu:

Eski japon tarihinde bir dönemden bahsediyoruz. Hattori Hanzo zamanında geçen (yakalaşık 400 yıl önce) Kouga ve Iga isminde ki iki ninja clanı arasındaki savaş...

400 yıl önce iki klan arasında uyuşmazlık yüzünden bölge yönetiminde bir tutarsızlık vardı. Bunun üzerine Hattori Hanzo bu iki ninja klanı arasında bir oyun oynanmasına karar vermiştir. Oyunun amacı her iki klandan 10'ar ninja seçilerek biri diğer klanı yok edene kadar savaştırmaktır. Böylelikle iki klanı birbirine tamizletecek ve bölge huzura kavuşacaktır.

Karakterler:

Hattori Hanzo:

Image

Takugawa Ninja yetiştirme grubu lideri. Samurai kılıç ustası. Koga ve Iga klanları arasında ki barış anlaşmasını hazırlıyan insan.

Jegasu Tokugawa:

Image

Büyük Shogun. Bu bölgenin yönetimini elinde bulunduran usta. Koga ve Iga arasındaki oyunun düzenlenmesin isteyen kişi.

Kouga Svastaki Vadisi Grubu :

Danjo Kouga :

Image

Kouga Svastaki Vadisi grubu lideri. Kılıç ustası.

Gennasuke :

Image

Kouga Grubun bir üyesi. Çok iyi kılıç kullanabiliyor. Barışı isteyen bir düşünce yolu izliyor. Rakipsiz dövüş tekniğinde de ustadır.

Iousuke udono :

Image

Kouga grubunun bir üyesi. Silahsız dövüşte başarılı vücudunu şişirerek havada süzülebilir ve daha yüksek sıçrayabiliyor. Yani kendini lastik bir top gibi kullanabilitor.

Shogen Kazamichi :

Image

Kougo grubunun bir üyesi. Ã?rümcekte bulunan bütün özellikler kendi vücudunda da bulunuyor. Ağzından çıkardığı yapışkan japon yapıştırıcısı kadar güçlü olabiliyor.

Diğer üyeler :

Image Image Image Image Image
Image

Iga Saklı Kabza Grubu

Igalı Ogen:

Image

Iga grubu lideri. şiş ustası.

Yashamura:

Image

Kadınların saç tellerini özel bir yağla birleştirerek tel yapıp onu saldırılarında kullanıyor. Yaptığı tellerle taşı bile kesebiliyor.

Oboro-dono:

Image

Hiç bir özel ninja yetenegine sahip degil. Ama masum bakışlarıyla herkesi büyülüyen bir tekniği vardır. Barışcıl politika izlenmesinden yana bir düşüncesi var.

Tenzen:

Image

Savaşı en çok isteyenlerden. Kılıç ustasıdır. Reankarnasyon tekniği gizli silahıdır.

Rouasi Azuki:

Image

Vücudu elastik bir yapıya sahip. Elleri ve kollarını inanılmaz derecede uzağa uzatabiliyor. Grubun yaşlı üyelerinden.

Nenki Mino:

Image

Saçlarını diğer vücut kıllarını kullanarak saldırabiliyor. İstediği zaman bir kılıç gibi kullanabiliyor.

Diğer üyeler:

Image Image Image Image[/quote]

İndirme Ve Paylaşma Bilgiler:

Gerçekten çok kaliteli bir anime ve bunu lisans şirketleride fark etmiş olacaklar ki boş durmamışlar. Türkiye de şu anda 20 adet bölümü TÃ?RKÃ?E olarak sublandı. TRS-F grubu (Turkish Stars Fansubs) resmem lisans a karşı savaşarak subladılar. Torrent ve rapidshare aracılığı ile dağıtıyorlar. Bu şekilde Türkçe bölümlerine ulaşabilirsiniz. İntro ve outro kareokeleri dahi sublanmış durumda Türkçe olarak.

Ek Bilgi:

Yakın zamanda bir Japon sinema filmi Shinobi ismi ile gösterime girecek. Bir çok ünlü Japon oyuncusunun bir arada oynadığı bu film yine TRS-F tarafından sublanıcak. Film bize Basilisk'i bu sefer sinema perdesinde sunacak...

İyi Seyirler...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Filmi gerçektende güzele benziyor ama benim sadece seyrettiğim ilk 5 bölüm sonunda gördüğüm kadarıyla o kadarda etkileyici olmamış. Animesi gerçektende çok güzel.

Bu arada Oboro-dono benim gördüğüm kadarıyla masum bakışlarla kalmıyor. Onun gücü baktığı kişinin ninja güçlerini etkisiz kılma gücü. O istediğinde ninjalık güçleride etkisiz kalıyor anlayacağınız. Ancak ninja olarak çok başarısız gördüm onu. :P Belkide kendi güçleri engelliyordur onunda ninja güçlerini kullanmasını.

Film için link vereyim isteyen baksın
http://www.shinobi-movie.com/index2.html
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
rain_maker
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rain_maker »

ya bu basilisk i bende merak ediyorum ama ulaşmak kolay değil galiba...bearshare diye bir programdan ilk 3 bölümünü bulabiliyorum ancak.daha iyi bir yol bilen var mı?
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Torrent kullanıyorsan Türkçe olarak tüm bölümlerini temin etmeni sağlayabilirim. :)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Torrent kullanmıyorsan da megauploadda süresi dolmadıysa ilk 9 bölümü mevcuttu.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
rain__maker
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rain__maker »

Gorath wrote:Torrent kullanıyorsan Türkçe olarak tüm bölümlerini temin etmeni sağlayabilirim. :)
vallahi çok makbule geçer :) :!:
rain_maker
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rain_maker »

abi ne zaman verceksiniz şu türkçe torrent adresini... :???: :( :cry:
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Grup yeni bir duyuru yaptı arkadaşlar; Bir kaç gün içerisinde geriye kalan son iki bölümün de içinde olduğu bir Batch (Tüm bölümler) torrent yapacaklarmış. Bu torrent çıktığında sizlere duyuracağım. Animeyi indirememiş, hiç başlamamış, ya da başlayıp yarım bırakmış ve Türkçe olarak, animeye gömük alt yazılar ve yine şarkılara eklenti kareokelerle izlemek isteyenler bu batch torrent ile istedikleri tüm bölümleri rahatça indirebilecekler...

Beklemede kalın ;)
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Arkadaşlar Shinobi filmi için torrent adresi:

Buradan

Ben henüz indirmedim. İndiren bir arkadaştan aldım linki. Orjinal sesinde. Dvd rip ayrıca...
Last edited by Gorath on Thu Feb 23, 2006 8:22 pm, edited 1 time in total.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Post Reply