IZMIR, DM, Oyuncu, Geyik, Internet Tanrıları, 42

“şöyle güzel bir oyun oynatan olsa da oynasak” ya da "Oyun oynatacağımda adam var mıdır ki acep?"diyorsanız bu bölüm tam size göre...
Post Reply
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

IZMIR, DM, Oyuncu, Geyik, Internet Tanrıları, 42

Post by Anchorite »

Selamlar,

Yav ben benzer bir postu daha önce atmıştım ama anlaşılan internet tanrılarının gazabına kurban gitmiş. Diğer bir değişle eğer daha önce okuduysanız, devam etmenize gerek yok.

İstanbul'da üniversite'de uzun zaman, oyunculuk ve daha uzun DMlik yaptım.. İş, güç olayına İzmir'deyim gene. Burada takılacak bir grup, oyun, geyik falan arıyorum. Hani ufağından kısa bir oyun falan da düzenliyebilirim eğer isteyen olursa lütfen bir mail atın.

İş durumlarından ötürü oldukça yoğunum, ancak hafta sonraları zaman bulabilirim. şu laftan nefret ediyorum ama, "ciddi" bir oyun (bol eğlenceli ama sulu olmayan cinsiden) düşünen olursa campaign falanda da oynarız 10 buluşmalık civarı.

Yaş benim yirmiyi geçeli oluyor, o yüzden hani genç arkadaşları fena sıkabilirim. Ayrıca üniversite sınavlarına çalışmalarını ciddi biçimde tavsiye ediyorum. Knowledge skilli basın biraz..

Not: Oyuncu iseniz ve şu aşağıdaki sorular kafanızdan geçiyorsa...

i) Ben oyunu hiç oynamadım, ama forumda takılıyorum.. gelsem ne olur?

- Süper olur.. Ã?nce bir ön oyun oynarız, bakarız sen ortamı sevecekmisin, bir de tayfa olabilecek bir insan topluluğu var mı? Sonra karar verirsin, takılıp takılmayacağına.. Ã?ğrenecek ciddi bir şey yok, başlamak için sadece en çok bir saatlik çene.. Ben çok alışkınım yeni oyunculara oyun oynatmaya ve çok seviyorum. Ciddi oynamak istiyenlerin, çok içten ve iyi karakter canlandırdıklarını tecrübe ettim.

ii) Kedilerle aran nasıl? (Satanist?!!!)

-Evde benden nefret eden bir kedim var, bana sürekli saldırıyor. Ona bile elimi sürmedim... Gerçi el sürdürtmüyor, sayılırmı bilmiyorum.

iii) şimdi bu oyun zarla nasıl oynanıyor?

-DM zar at diyor, sen atıyorsun.. Zor bir şey değil. Ã?ğrenmesi çok kolay, o kural kitapları, cart curt oyunu daha anlaşılır ve renkli kılsın, bir de Wizards of the Coast şirketi'ne bağış acamı için var.

iv) Third edition mı second edition mı?

-Ne olursa.. Tayfaya göre.. Second olur, third olur.. World of darkness olur.. Dominion olur, Fifth Age bile olur.. ne olursa.. Konusuruz.

Ama oyun oynarken öyle basit bir kural ihlalinden sonra; "Kural kitabı sayfa 254, paragraf 5'de dediği kurala göre yanlış oynattın." derseniz, külahları değişiriz.. "Eğlenmiyorum ben, sen kötü DM'sin" çok iyi, ve ciddi yapıcı bir eleştiri, ama kuralları bilmiyorsun demek fena... çok fena. Böyle demeyi planlıyorsanız.. , gene oyun oynarız ama kedimi üstünüze salarım haberiniz ola. Bkz (ii. soru)

v) Hangi dünya?

-Keyfe göre gene.. Tayfa ne isterse.. Uzun zaman FR, Darksun, Vampire, Star Wars, Al-Qadim oynattım.. Başka dünyalarda da oyunlar oldu.. Konuşuruz kısaca.

vi) Oyun oynasak nerede oynayağız?

- Henüz kendi evimi tutamaya zamanım olmadı. İzmir'de de hiç FRP mekanı bilmiyorum. O yüzden bu sorunun cevabı biraz zor, ama illaki bir yer buluruz... Herkese uygun bir yerde bir cafe falan.. En olmadı, iki kuruş para veririz, Bornova'da izbe bir kafenin bir kısmını kiralarız 3-4 saatliğine.

vii) Sen ne biçim adamsın bu kadar uzun mesaj yazıyorsun, electronlara yazık değil mi?

-Uyku tutmamış, masaüstü frp olayını seven ve çok özlemiş birisiyim.. Mesajda sadece recycled electronlar kullanıyorum içiniz rahat olsun.

viii) Sen geyik bir adama benziyorsun ama senden DM, oyuncu olurmu ki?

-Yer, zaman ayarlayalım. Kordon'da bir bar'da buluşalım.. ilk biralar benden.

Ben bu instant messanger olayına hiç giremeyenlerdenim, iletişim kuramıyorum en azından... Beni sevmiyorlar, bende onları.. Bana ulaşmak isterseniz bir mail atın.
mail:hrkucuk@yahoo.com

Saygılar,

-Ruhi
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

neyin ne olduğunu bildiğin bariz ortada, söz vermemekle birlikte denk gelirse dnd grubuna almak isterim.

Ama kendi adıma daha çok az oynadığım ama bilgi sahibi olduğum WoD oynamak isterim, derseniz ki ben oynatırım 2-3 kişi, bizde iş + okullardan vakit buldukça ayarlamaya çalışalım.. :)
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

kisisel olarak izmirde okuyan ve simdiye kadar milyonvari çeşit kitap okumus ama masaüstü olayına pek yönelmemiş birisi olaraktan kabul edilirse bu ortama katılmak isterim :) :)
To Live is To Die!
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Selamlar!

Eger oyun oynayalim diyorsaniz, yukaridaki yazi ilginizi cektiyse bu pazar 12 Subat Alsancak'ta saat 14.00 gibi bulusalim diyorum. Yıllar önce lise'de kimlik sormadiklari icin hep "Ora" Bar /cafe diye bir yere giderdik, sanirim hala var. Ben orada olacagim. (Kibris Sehitleri caddesine Sevinc'in oradan girdikten sonra 2.sag yan sokakta, Sol'unuzda kalıyor, kacirmaniz zor.)

Kırmızı karanfil veya beyaz bir patatya düsünüyorum.. Ya da, bar'a sorarsanız..hmm olmadi iste göbekli top sakalli bir tip ararsiniz (gerci sayimiz cok bu aralar) veya beni 0-555 456 48 11'den ararsanız o gün orada görüsürüz.

O gün gelirseniz ne yapacagiz:

Aslinda hani iki veya üc kisi gelirse harika olur. Genel olarak FRP geyigi yapariz, ne oynayacagimizi konusuruz, dünyalardan bahsederiz birisini seceriz, bundan sonraki toplanma tarihlerini ve yerini belirleriz, bir tiplere bakarsiniz bunlarla oyun oynanirmi diye falan.. Biraz ne yaptigimizdan bahsederiz, fantasy edebiyat geyigi falan yaparız. Drizz't mi Raistlin mi daha ezik falan diye konusuruz. heh.. Uzun surmez yani, en olmadi bir, bir bucuk saat falan.

Not: İlk içecekler benden.

Görüsmek üzere.
(")_(")
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Hatırlatma amacıyla yazılmıs bir yazidir. Planda bir degisiklik yok. Yarın görüşmek üzere.

Saygılar.
(")_(")
Aglais Urticea
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: IZMIR, DM, Oyuncu, Geyik, Internet Tanrıları, 42

Post by Aglais Urticea »

Selam

Ben Alkan ve FRP oynatacak bir DM'e ihtiyacımız var. BEn Dokuz Eulul de yüksek lisanstayım, yani 20'nin baya bir üstün cıktık artık. Faerun'da 3rd edition oyuna basladık 4-5 yıl once... DM'imiz gercekci oynatıyordu bizi sululuk yapmamaya alıstık, uzun suredir oynayamıyoruz ama, hazırda bir grubumuz var 3-4 kisilik bir grup ve eski karakter kagıtlarımız bile hala duruyor... aramızda calısan arkadaslar oldugundan hafta sonları bizede uygun. eger boyle bir grup sana uygunsa konusalım belki guzel oyunlar cevirebilirz... msn alkansar@hotmail.com
nightmare_666
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by nightmare_666 »

abi bende bu arada izmire yeni geldim urlada oturuyorum....frp oynamak istiorum ama eleman yok....benide alıııııııııınnn :D
bu arada 3rd edition deil 3.5 oynayalım daha güzel abi....
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

İzmir insalarından hiç ses çıkmıyo bu aralar herkes iş güç kafasını kaşıyacak zamanı yok galiba???
To Live is To Die!
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

ben de izmir deyim.3-4 olmadı 5 kişilik bir grubumuz var. her tür oyunu oynarız o farketmez.
Yaş benim yirmiyi geçeli oluyor, o yüzden hani genç arkadaşları fena sıkabilirim. Ayrıca üniversite sınavlarına çalışmalarını ciddi biçimde tavsiye ediyorum. Knowledge skilli basın biraz..
sen merak etme biz knowledge skilli iyi durumda.biz ekipçek 20 üzeri altı
:-P farketmez herkesle anlaşırız.

saygılar...
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
efeekhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by efeekhan »

Arkadaşlar 2 hafta daha buradayım.İzmire geldiğimden beri sıkılıyorum.'Meğerse İzmir, alsancakta oturup iki şişe bira içmekmiş.Meğerse İzmir, paranın bira sayesinde bitmesi ve Samsun'a talim etmekmiş.' diye düşünmeye başladım. Yok mu izmir'de benim arkadaşlığıma tahammül edecek, frp oynayacak yada frp hakkında muhabbet edecek,bir yerde oturup çay-simit atıştıracak arkadaşlar.Yok mu benimle vapur dalgalarını seyredecek, yada oturup çimlere bira içecek? Yok mu ha, yok mu???
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Olmaz mı kardesim olmaz mı? ama bunu biraz once soyleyecektin keza ben istanbula geldim ve 1.5 hafta buradayım. orada seni frp severlerle tanıstırıp belki bir iki oyun oynatabilirdim. Ancak sanırım izmirin gunesi bizi kotu etkiliyor ki bu gibi girisimler hep sonucsuz kalıyor. ama beklerim yani izmire geldiginde iki mesaj at ya da msn den bildir uygunsak cimlere de uzanırız muhabbet de yaparız. ama vapur falan izlemem :D
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Bari olmadı bi buluşma tertip edin de toptan buluşalım. daha sağlıklı olur
To Live is To Die!
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

İzmir buluşmaları için şu başlığa bakabilirsiniz (Bir süredir aktif değil ama yeri orası.): İzmir Tayfası

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Bump!
(")_(")
Post Reply