Dizi Güncesi

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Dizi Güncesi

Post by Gorath »

Arkadaşlar hangi dizileri izliyorsunuz ve hangi dizileri bekliyorsunuz gibi bir soru soracağım ama öncesinde belirtmeliyim ki başlığı boş mesajlarınızla doldurmayın. İzlediğiniz dizi üzerine ayrıntılı yorum yapın ve eğer sizden önce birisi atmamışsa bir resim ile katkıda bulunun. Atmışsa da farklı bir resim atabilirsiniz tabiî ki...

Ayrıca burada Gelecekte Türk televizyonlarında gösterime girecek olan dizilerden de konuşabiliriz. Kısacası her türlü dizi sohbeti için buraya buyurun.

Bir iki dikkat edilesi husus:
1- Lütfen spoiler verirken kodları kullanın ki izlemeyen arkadaşlarınız rahatsız olmasın.
2- Resim eklerken çok büyük olmamasına ve sayfada garip kaymalara yol açmamasına dikkat edin.
3- Birbirinizin beyenisine saygı gösterin...
4- Bizleri yorumsuz bırakmayın... :wink:

Ben favori dizimi tanıtmakla başlayayım:

Image

Son dönem en iyi dizilerinden birisi olan Prison Break en iyi dizi dalında ödülü götürdü bu yıl. Hapishane de yaşamı çok farklı bir dille bize sunarken gerçek bir polisiye macera ile bizi şoka uğratıyor.

Image

İlk sezonundan sonra mart ayına kadar ara veren dizi ilk sezonu ile mart ayında cnbc-e de huzurlarımız da olacak arkadaşlar. İlk sezon 13 bölüm olan dizi toplam 22 bölüm ile son bulacak. Kısa ama derin ve ayrıntılı bir seneryosu var. Kesinlikle her bölümünü soluksuzca izleyeceksiniz.

Konusuna biraz değineyim:

Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Michael Scofield abisi Lincoln Burrows'un desteği ile çok iyi şekilde yetişir. Fakat bu güzel yaşantı Burrows'un başkan yardımcısının kardeşini öldürdüğü iddiası ile idama mahkum edilmesiyle bozulur. Scofield abisine inanmaktadır fakat bunu ispat edememektedir. Bu nedenle abisinin düştüğü hapisaneye düşerek onu kaçırmaya karar verir. Ama ne içerde ne de dışarıda olaylar bir türlü durulmaz.

Buyrun bu da oyuncu kadrosu:

Dominic Purcell .... Lincoln Burrows
Wentworth Miller .... Michael Scofield
Robin Tunney .... Veronica Donovan
Peter Stormare .... John Abruzzi
Amaury Nolasco .... Fernando Sucre
Marshall Allman .... LJ Burrows
Wade Williams .... Captain Brad Bellick
Paul Adelstein .... Agent Paul Kellerman
Robert Knepper .... Theodore "T-Bag" Bagwell
Sarah Wayne Callies .... Dr. Sara Tancredi

Mart ayını sabırsızlıkla beklemelisiniz bence arkadaşlar. Alternatif olarak net üzerinden torrent ya da emule gibi programlarla indirebilirsiniz diziyi. :wink:
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

Üstadım benim dizilerim hep kalktı yaf:(

bufyy ve angel hayranıydım ama artık sezonları geçti onların..
bende o acı ile kendimi çizgi dizilere vurdum..
south park ve simpson seyrediyorum..
south park her pazar 12de geceleri sizlerede öneriyorum..
the oc iyidir..
fox mulder la x files te mısır patlakları ile sürükleyici gider...

türk dizileri ile aram pek iyi değil takılıyorum öyle işte..
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
ulysses
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulysses »

BONES (2005-****)
şu anda 12. bölümü bitmiş olan Bones gerçekten ilginç ve güzel bir dizi.

Konu:
Gerçek hayatta Antrapolog ve roman yazarı olan Kathy Reichs'in en çok satan yapıtlarından oluşturulan dizi, suç olaylarını insan iskeletlerinin kalıntıları ile çözen bir grubun hikayesini anlatıyor. Dizide gününmüz teknolojilerinin nasıl suçluyu bulmada kullanıldığına da deyiniyor.

Oyuncu kadrosu:
Emily Deschanel : Dr. Temperance Brennan
David Boreanaz : Özel ajan Seeley Booth
Michaela Conlin :Angela Montenegro
Eric Millegan : Zack Addy
Jonathan Adams : Dr. Goodman

Dizinin Web sitesi:
http://www.kathyreichs.com/bones.htm

Not: Gorath Prison Break'ın yeni bölümlerini sabırsızlıkla bekliyorum. Mart'ın kaçında gösterime girecek yeni bölümler biliyor musun? Ayrıca Lost u kaçırmadan izliyorum fakat artık kabak tadı vermeye başladı, çok rutin bir hal aldı.
Image
Ferahta galip gelenlerden bir bıkmışlık var omuzlarımda, ondan mağlup oluyorum bu aralar hayata!
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Prison Break 20 Mart 2006 da gösterimde. 21'inde düşer nete :) Gerçekten insan delicesine bekliyor. Bağımlılık yaptı dizi bende. Bu arada Lost'u izlemedim hiç Ulysses. Ben gizem ile kurgulanmış dizileri seviyorum. Bilim Kurgu tarzına da açığım ya da aksiyon türü ve polisiye. şu B.O.N.E.S bilgisi iyi oldu. İndirip izleyeceğim. Sonuçta David Borenaz duruyor orda. İlk senden duydum ama :D Dizi şu anda ara filan mı verdi? Yoksa devam ediyor mu 12 bölümden sonra halen? Alt yazı çevirileri için harekete geçmek lazım bu seferde :D

Findor, Buffy ve Angel bitti. Gerçekten de severek takip ediyorduk ama cnbc-e de tekrarı veriliyor izleyebilirsin. South Park ve Simsons dışında Cnbc-e de sabahları sponge bob ( :lol: ) var. şiddetle tavsiye ediyorum. Sinema filmi Türkiyede yayınlandığında gitmiştim. Ã?ocuklar oturuyorlardı salonda. Biz arkadaşlarla izleyerek yerlere yatarken çocuklar hiçbir şey anlamadan sadece alık alık bakıyorlardı. Çok süper bir çizgi dizi. Bir dene. Bunun dışında Simpsons yapımcısından Futurama tavsiyemdir. Simpsons dan daha iyi bence. Ama ancak net üzerinde bulabilirsiniz. Dareth ilk 9 bölümünü Türkçeye çevirmişti. Oldukça harika bir çizgi dizi. Yerlere yıkıyor izleyenleri...

The O.C. yi bir ara çok hızlıca takip ettim. Cnbc-e de ilk sezon ve ikinci sezonu netten indirdim 3. nün de ilk 5 bölümünü sonra indirmedim. şimdilerde izlemez oldum. Bir ara toparlanıp izlersem izlerim yoksa olmaz. Ama Seth karakteri süper.
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

Sanırım the oc yi takip etmeyen az sayıda insan var :P 4400 yayınlanıyodu bir ara çok düzenli takip etmesemde izliyordum ilginç bir diziydi ama sezon arası oldu ne zmn başlıycak bir fikri olan ? yine cnbce de yayınlanan the rome antik roma hakkında mrk ettiğiniz herşey bu dizide var. ve yine cnbce den scrubs hastane ortamına eğlenceli bir hava katan başka bir dizi yoktur herhalde :)
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Ohooo herkes yazmış izlediğim dizileri.Ama ben belirtiyim neden syrettiğimi falan;

1-Simpsons&South Park:İkiside efsane diziler,çok fazla gülüyorum o ikisini izlerken.Hele The Simpsons bitiriyor olayı,bayılıyorum.

2-Scrubs:Bu da çok absürd bir dizi,baya eğleniyorum.

3-Malcom İn The Middle:Bu da çok küsel bir dizi genellikle komik dizileri seviyorum zaten.

Bunlar favorilerim,cnbc-e de ki hemen hemen bütün dizileri seyrediyorum.Başka kanal seyretmiyorum zaten.Herkese öneririm bu kanalı...
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
ulysses
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulysses »

Gorath wrote:Prison Break 20 Mart 2006 da gösterimde. 21'inde düşer nete :) Gerçekten insan delicesine bekliyor. Bağımlılık yaptı dizi bende. Bu arada Lost'u izlemedim hiç Ulysses. Ben gizem ile kurgulanmış dizileri seviyorum. Bilim Kurgu tarzına da açığım ya da aksiyon türü ve polisiye. şu B.O.N.E.S bilgisi iyi oldu. İndirip izleyeceğim. Sonuçta David Borenaz duruyor orda. İlk senden duydum ama :D Dizi şu anda ara filan mı verdi? Yoksa devam ediyor mu 12 bölümden sonra halen? Alt yazı çevirileri için harekete geçmek lazım bu seferde :D
Bones hala devam ediyor Gorath. Ayrıca Invasıon diye bir dizi var fırsat bulduğumda indirip bir göz atacam. Bu diziyle ilgili hiç bilgin var mı? (Bilim kurgu türünde, uzaylılarla ilgili bir dizi)
Ayrıca Surface diye okyanus ile ilgili bir dizi var ilk bölümünü indirmiştim, vakit bulup izleyemedim. İzlediğimde beğenirsem buraya yazarım
Ferahta galip gelenlerden bir bıkmışlık var omuzlarımda, ondan mağlup oluyorum bu aralar hayata!
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Surface muhteşem bir dizi. Su altı ve dalgıçlık üzerine süper bir bilim kurgu. 15 bölüm ile bitti. 2. sezon gelip gelmeyeceği belli değil. Ben de 2 bölüm indirip izledim devamı geliyor. Hepsini indircem. :D

Invasion, x-files seviyorsan seversin. O kadar iyi olmasada. Türü aynı. Çok güzel bir dizi ama tavsiyemdir. :wink:
ulysses
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulysses »

Eyvallah kardeş! Türk milletini bu kadar saçma sapan yerli dizilerle oyalıyorlar, yabancı dizileri görünce insanın isyan edesi geliyor :twisted:
Ben şimdilik Surface ile başlayayım indirmeye :lol:
Invasion'ı daha sonra bir ara bakarım, sağolasın!
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

internetten dizi indirmedim hiç.Cnbce dekiler yeterince tatmin edici benim için :) geçen sefer yazmayı unutmuşum smallville var birde tabiki kendine özgü bir tarzıyla clark kentin gençliğini anlatıyor ama konular hiç birbirini takip etmiyo yani bi bölümünde heyecanla bittiğini görmedim bi bölümünü kaçırırsan acaba diğer bölümde yaşanan olayları anlarmıyım diye bir kaygın olmuyo . Ama clark güçlerini keşfettikçe belki daha egzantirik olaylar olabilir

Image[/img]
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Lys, Smallville ilk sezon izledik henüz cnbc-e de. Ben daha izleyemedim hiç bir bölümünü ama en çok izlemeyi istediğim dizilerden birisi. Nedense sahati bana hiç uymuyor. Yine de ayrıntılı bir bilgiye sahibim. şöyle açıklayayım;

Dizi şu anda 5. sezonu ile devam ediyor bildiğim kadarıyla. Bizde 2. sezon başladı. İlk sezonda bölümler birbirinden kopuk ve farklı konulara sahip ama 2. sezon ile seneryolar bütünleşmeye başlıyormuş... Yani değişim gösteriyor dizi yavaş yavaş...

En kısa sürede izleyeceğim :)

O kadar surface dedim ama ayrıntılı bir açıklamada bulunmadım:

Surface

Image

Image

Bsplayer son versiyon yükleyince kendim resim çekemez oldum. Kısa sürede bu soruna bir çözüm getirip diziye dair birbirinden güzel ve akıl almaz resimler ekleyeceğim ;)

Konuya değinelim: Olaylar su altında ki bir bilimsel araştırma sırasında daha önceden keşfedilmemiş bir canlı türünün tesadüfen keşfedilmesi ile başlıyor arkadaşlar. Daha sonrasında ise üç ayrı karakter grubunun çevresinde ilerliyor olaylar. Yaratiklari kesfeden su alti bilimcisi Dr. Laura Daughtery, hukumet adina olayi arastiran Dr. Circo ve olayi hem aciga cikarip, hem de ortbas etmeye yemin etmis gizli ajan Lee ve de tesadufen yaratiklardan birinin yumurtasini ele geciren velet Miles. Ilk basta heyecan verici bir kesif olarak gozukse de, dizi ilerledikce olayin tehlikeli ve gizemli bir sekle donusmesini izliyoruz.

şöyle söyleyebiliriz. Dizi bilim kurgu ve su altı araştırmalarını harmanlamış. Çok farklı bir tadı var.

Ama şu günlerde 15. bölüm ile birlikte dizi sona erdi. Son öyle yarım yamalak değil sanırım. Bende henüz izlemedim ama devamı da gelebilecek gibi kalıyor. Zaten uzun bir dizi olarak düşünülmüş ve ona göre bir seneryo yazılmış ama malesef ki fox diziyi durdurma kararı alınca ilk sezonun ardından yeter denildi. Masraflar karşılanamıyormuş. Büyük bütçeli bir dizi anlayacağınız.

Oyuncular pek tanıdık değil ama yine de isimlerini verelim:
Lake Bell - Laura Daughtery
Carter Jenkins - Miles
Jay R. Ferguson - Rich Connelly
Rade Serbedzija - Dr. Aleksander Cirko
Jennifer Badger - Kadee (Episode 103)
Travis Brorsen - Officer
Ian Anthony Dale - Davis Lee

15 bölüm de olsa izlenmesi gereken bir dizi görüşündeyim. Tüm bölümlerin Türkçeye çevrilmesi de cabası. İndirmeye gücü olan arkadaşlar kaçırmasın ve indiremeyen yakın arkadaşları ile de paylaşsın derim. Unutmayın; Hayat paylaşınca güzel ;)
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Pek dizi manyağı sayılmam. Türk dizisi kesinlikle izlemem evdeyken de izlemezdim zaten. Senaryosu pek orijinal gelmiyor ve sarmıyor beni. Evdeyken CNBC-E dizilerini izlerdim, artık yurttayım ve hiç TV izlemiyorum -ki en iyisi bence bu. İzlediğim diziler de şöyleydi:

Desperate Housewives
Image

Konusu da oldukça karışık ve sürekli değişiyor. En basitinden 4 tane evhanımı var (biri boşanmış) ve gizemli bir cinayetin gölgesinde olaylar gelişiyor. Her bölüm ayrı bir modda geçiyor, olayları sanki öldürülen kadının ağzından dinliyor gibisiniz ve senaryosu da sağlam.

4400
Image

Code: Select all

Dünyaya yaklaşan bir göktaşı vardır ve bu göktaşı atılan füzelere bana mısın dememektedir. Bu göktaşından 4400 kayıp kişi çıkar ve bunların gizemini çözmeye çalışan iki ajan hiç beklemedikleri şeylerle karşılaşırlar.
Biliğim kadarıyla 10-15 bölümü çekilmişti dizinin, CNBC-E'de yayınlanmaya başladıktan sonra diğer bölümleri de çekildi sanırım.

Bu iki diziyi de üniversite sebebiyle kaçırdım, artık izlemiyorum ama gerçekten güzeldiler.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

İkisi de gerçekten güzel diziler. The 4400 iki sezon yayınlandı. ilk sezon 5 bölümdü. İkinci sezon da sanırım 10 bölüm kadardı.

İlgimi çeken bir iki noktaya değinmek istiyorum. Desperate Housewives'ı henüz izlememiş olanlar bu bölümü okumasın. Kısacası:

Desperate Housewives Spoiler
Bayanlarımızdan birisinin kocasının işten ayrılması üzerine yeniden iş hayatına dönmesi ve kocasının da onun yerini alıp ev işleri ile ilgilenmesi hepimize çok klasik bir komedi seneryosu gibi gelecektir eminim. Ama bu tarz dizileri dikkatle izleyenler bunun daha öte bir şey olduğunu fark edeceklerdir.

Ã?yle ki bayan eve döndüğünde iki çocuğunun gecenin bir vakti sokakta oynadığını görür ve kocasına onları yine dışarıya salmışsın der. Ama kocası kendisini savunmaya geçer. Onun çocukları akıllı çocuklardır ve yabancılarla konuşmaz, evden çok uzaklaşmaz ve özelliklede tanımadıkları kimsenin arabasına binmezler.

:lol: Yerlere yıkılmama neden olan sahne hanımefendinin (?) iş arkadaşlarından birisini ayartması ile başlar. şapşal iş arkadaşı evin önüne ertesi akşam bir araba ile park eder ve elindeki çukulataları salladığı anda çocuklar arabaya koşturmaya başlarlar. Haklısınız bunlar çok akıllı çocuklardır. :lol: Hatta orda komşunun davranışına daha da bitmiştim. Olan şapşal iş arkadaşına olmuştu.

Sanırım dizide ki favori karakterim bu bayan. Evli ve çocuklu misal. Ama işe başladığından beridir yaşadıkları daha bir enteresan. şu patronunun davranışları. İstemedende olsa patronunun yerine geçmesi filan. Çok enteresan bir konusu vardı.

Yine de dizide ki tüm karakterler süper :D

İzleyiniz arkadaşlar :D

Smallville izledim en sonunda. Cnbc-e de en son yayınlanan bölümü izledim ve orjinal Superman seneryosuna bağımlı kalındığını görünce bir daha kaçırmamaya yemin ettim. Eski bölümleri de edinmeye çalışıyorum şimdilerde.

Ayrıca mart geliyor Prison Break'e az kaldı. Ã?ıldırdım çıldırıcam :roll:

Prison Break Spoiler: 13. bölümü yani ilk sezonu izlemeyenler bakmasın...
En sonda o borunun değiştirilmesi çok kötü oldu. Ama içimden bir ses Lincoln tek başına kaçıcak diyor. Michael son anda kendisini toparlayacak ve ya abisinin yalnız başına kaçmasını söyleyecek ya da bir çıkar yol bulacak. Ã?ünkü artık yakalanma gibi bir ayrıcalıkları yok. En azından Lincoln'ün yok. Dışarıya çıkamazsa elektrikli sandalye yolunda demektir. Hatta Michael'ı da karanlık odaya filan kapatırlar aylarca çıkamaz. Hatta ömrü orda geçer :(

Arkadaşlar Surface izleyiniz, izletiniz. Ben aşırı bağımlısı oldum. şimdilerde Lost deneyeceğim. Takipçisi olmadığım ama olmak istediğim dizilerden birisi. Fikirlerimi belirtirim.

Ya Ulysses allah aşkına BONES nerden indiriyorsun. Hem çok yavaş kaynaklar hem de çevirisini yapması için hiçbir çevirmeni ikna edemedim. İçinde Boreanaz var ama ben izleyemiyorum. Ã?ıldırmamak içten bile değil.

Sanırım çok konuşuyorum ama insan dizi izleyen insan sohbet etmeyi de sever ;) Özellikle de dizisiz kalmışsa :(

Rome izleyen var mı? :P Rome da *Spoiler* Kleopatra'nın çocuğu konusunda görüşlerinizi almak isterdim. Biliyorsunuz bu bir diziden çok bir belgesel niteliğinde ve orda Kleopatra'nın bir çocuğu olduğunu ama çocuğun gerçekte Sezardan olmadığını görüyoruz. Acaba tarihte de böyle mi? Yani madem bir belgesel düşünüleni yansıtıyordur en azından diyorum. Eğer öyleyse inanılmaz bir durum. İlk defa duyuyorum. Pazar akşamı izlerken de şaşırmıştım o yüzden.

Image

Tamam sustum :D
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Cnbc-e'de izlediğim diziler sadece bu ikisi değil aslında. Sadece bunları takip ediyordum. Bazı komedi dizilerini de izlerim ama onlarda genellikle konu devamlılığı olmadığı için takip etmeye çalışmam. Aynı sebeple de gördüğüm yerde izlerim. Everybody Loves Raymond, King of Queens (favorimdir :)), Malcolm in the Middle (bu da favorim sayılır), Fraiser (bitti sanırım :(), ayrıca Simpsons ve South Park bunlardandır. Hepsini açıklamaya çalışırsam Gorath'tan daha uzun bir mesaj atmam gerekir, sadece en sevdiklerimi açıklayayım.

King of Queens
Image
Doug-Carrie çiftinin ilginç hayatlarını anlatıyor. Kevin James başrolde (Aşk Doktoru Hitch'de oynamıştı) Gerçekten izlemeye değer bir komedi.

Bir de Simpsons'u çok seviyorum ama onu bilmeyen yoktur :D
Gorath wrote:Rome izleyen var mı?
Hayır, hiç izlemedim, pek ilgimi de çekmedi aslına bakarsan. Belki tarih konulu olmasındandır.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Star Wars sevenlere müjdem var. Gerçi FrpWorld Postasında da belirttim ama buraya da yazayım dedim. Star Wars serisi dizi oluyor. Evet yanlış duymadınız. Efektler etkileyici olacakmış. Yalnız biraz uzun vadeli bir çalışma olacakmış. Bu yüzden baya bir beklememiz gerekiyor. Bu 10 yılın sonlarına doğru gösterime girecekmiş ve yanlış hatırlamıyorsam çekimler 2007 sonbaharında başlayacakmış. Benden söylemesi.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Post Reply