insan foruma yazı niye yazı yazar
-
Logan
- Kullanıcı

Anchorite wrote:Sosyal bir hayvanım!
VAlagi bilgisayarın başında oturup oyun oynıyıp bide foruma takıılıyorsan fazla sosyal olunmuyor:D
Bu forma yazıyorum çünkü bilgi alış verişi ve sohbet ortamı güzel
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Forumlara yazaı yazmak,asosyalliğe yol açabiliyor, yani insan sanal ortamda yalnız başına hiç görmediği, göz teması sağlamadığı, sesini dumadığı sadece nicklerinden ya da avatarlarından kurgulayabildiği insanlarla sohbet ediyor..Bu bakımdan sosyalliğe biraz zarar verirken, yeni birşeyler öğreniyor, kendi fikirlerini özgürce tanımlayabilip açıklayabiliyor..
ben forumlara genelde yenibirşeyler öğrenmekve güzel fikirleri olanları destekleyebilmek adına katılırım..
ben forumlara genelde yenibirşeyler öğrenmekve güzel fikirleri olanları destekleyebilmek adına katılırım..
Vox populi vox dei....
Haklısın.. İyi ve kötü yanlarını beraber düşünmek lazım... Gerçek yaşamdan uzaklaştırması ciddi bir dezavantaj.. Ama avantajı da uzaktaki insanlarla sohbet etme olanağı tanıması.. Hem de aynı anda hatta olmaya bile gerek yok.. Sanırım insan kendini kaptırmadığı bir dengeye oturttuğu sürece hayatına bir parça renk katacak bir şey bir internet forumunda bulunmak..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Mesela frpworld forumlarında çok çeşitli konular, seçme şansının çok olması, her konuda belli sınırlar dahilinde herkesin fikrini açıklayabilmesi, hayallerin serbest bırakılması, ejdarha kanadında ya da bir dark elf kılıcının parıltısında, hiçbiri olmazsa bir cücenin baltasında bir diyardan bir diyara yol almak çok hoş.Savaşçıları tanımlayabilmek,seçilmişlerin fikirlerine takılı kalmak, ya da bunun yanında Dabbe'yi yorumlamak, bir bilgisayar oyununda bir yere saplanıp kalan arkadaşların (bende sık sık olduğu gibi) yardım istemesi de bu foruma katılmamda etken..
Ya da uzun zaman izlemekle yetindiğim ama ''Hadi arkadaşlar kaleme kuvvet, güzel hikayeler yazalım'' diyerek önemli bir organizasyon açmanız sonrasında ''İşte burası'' dediğim bir yer olmasından dolayı burada yazmayı çok seviyorum..Evet bazen arkadaşlarımın davetlerini geri çeviriyorum ama sizden bahsediyorum..Umarım onlar da yakın bir zamanda üye olacaklar..
Ya da uzun zaman izlemekle yetindiğim ama ''Hadi arkadaşlar kaleme kuvvet, güzel hikayeler yazalım'' diyerek önemli bir organizasyon açmanız sonrasında ''İşte burası'' dediğim bir yer olmasından dolayı burada yazmayı çok seviyorum..Evet bazen arkadaşlarımın davetlerini geri çeviriyorum ama sizden bahsediyorum..Umarım onlar da yakın bir zamanda üye olacaklar..
Vox populi vox dei....
Ben yazmaya tartışmak istediğim için başlamıştım, herkesin dinleyip hıhı demesinden sıkılmış bana karşı çıkan birilerini aramıştım.
Sonra amacım değişti ve daha çok öğrenmek için yazmaya başladım, insanları bana öğretmeleri için motive etmeye çalıştım.
Sonra yine değişti ve daha çok insanların neler düşündüğünü merak ettiğim için yazmaya başladım, benim gibi düşünüp yaşayan insanlar neler düşünüyor merak ediyordum.
şimdiyse yazıyorum çünkü paylaşmaktan, yazmaktan hoşlanıyorum.
Sonra amacım değişti ve daha çok öğrenmek için yazmaya başladım, insanları bana öğretmeleri için motive etmeye çalıştım.
Sonra yine değişti ve daha çok insanların neler düşündüğünü merak ettiğim için yazmaya başladım, benim gibi düşünüp yaşayan insanlar neler düşünüyor merak ediyordum.
şimdiyse yazıyorum çünkü paylaşmaktan, yazmaktan hoşlanıyorum.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
İnsan beyni dünyanın bütün bilgisini taşıyabilir (mecazen değil , gerçekten) , fakat belli bir anda belli bir konudaki bilgiyi ne yapacağını dış etkiler olmadan bilemez. En basitinden , elinizde 1 milyon tane logo parçası olsa bile iki logoyu nasıl birleştireceğiniz hakkında bir fikriniz yoksa öyle bakar kalırsınız , ve tabi ki o iki logoyu "yeni" bir şekilde birleştirmek için de bir "dış etki"ye ihtiyaç vardır.
İşin uzatılabilecek derin felsefesi bundan ibaret. Bunun dışındaki yüzeysel , bireysel , sosyal , psikolojik , hatunolojik , vs. bütün kırıntı etkiler tartışılmış zaten.
Forumlar , kök-kelime anlamını çoktan yitirmiş , popüler aşınmasını da tamamlamış "varlık"lardır. İnternet çağının imece ilham perileri ve "herkesin 15'er dakikalık şöhreti" için sanal birer sahnedir.
Delikanlı bir özet çekersek , forum , düşünmeyi öğretecek kurumların unutulduğu dünyamızda el yordamıyla düşünmeyi öğrenmek için kullanışlı , bu eylemin getireceği gündelik utançlara karşı bağışıklı , neşeli , tantanalı , alevli , meyveli , renkli birer çiçektir , hırpalamamak lazımdır , nedir diye kurcalarken yapraklarını yolmamak lazımdır , arada bir gübresini suyunu ihmal etmemek lazımdır. Bencedir. Budur.
İşin uzatılabilecek derin felsefesi bundan ibaret. Bunun dışındaki yüzeysel , bireysel , sosyal , psikolojik , hatunolojik , vs. bütün kırıntı etkiler tartışılmış zaten.
Forumlar , kök-kelime anlamını çoktan yitirmiş , popüler aşınmasını da tamamlamış "varlık"lardır. İnternet çağının imece ilham perileri ve "herkesin 15'er dakikalık şöhreti" için sanal birer sahnedir.
Delikanlı bir özet çekersek , forum , düşünmeyi öğretecek kurumların unutulduğu dünyamızda el yordamıyla düşünmeyi öğrenmek için kullanışlı , bu eylemin getireceği gündelik utançlara karşı bağışıklı , neşeli , tantanalı , alevli , meyveli , renkli birer çiçektir , hırpalamamak lazımdır , nedir diye kurcalarken yapraklarını yolmamak lazımdır , arada bir gübresini suyunu ihmal etmemek lazımdır. Bencedir. Budur.
lil'grin'brin'
Dareth in yorumu değişik olmuş.. şöhret arayan birisi için sanırım bir forum onbeş dakika için bile olsa bu sahte duyguyu insana verebiliyor. Daha fazlasını da yapabiliyor hatta. Sırf internet aracılığı ile ismi duyulan insanlar var.
Açıkçası ben forumları bir araç olarak görüyorum. Eğer içine çok dalınırsa insanın kendini yitirmesi mümkün ama internet dışındaki bir çok konuda da bu böyle değil mi?
Ama bir şeyler öğrenme arkadaş edinme amacıyla kullanılıp da sanal olmayan dünyadan kopup bağımlısı olmadığı sürece... Sanal olmayan dünyadaki yaşamımızın bir parçası olduğu sürece bence bize zarar değil yarar getirecek ortamlar internet forumları...
Bu arada belli kurallara uyulduğu sürece asıl anlamdan da kopulduğunu sanmıyorum. Forumlar hala herkesin eşitçe herşeyi konuşabildiği ortamlar... Hatta bu kavram internetle yeniden anlam kazanmış gibi. Bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünüyor?
Açıkçası ben forumları bir araç olarak görüyorum. Eğer içine çok dalınırsa insanın kendini yitirmesi mümkün ama internet dışındaki bir çok konuda da bu böyle değil mi?
Ama bir şeyler öğrenme arkadaş edinme amacıyla kullanılıp da sanal olmayan dünyadan kopup bağımlısı olmadığı sürece... Sanal olmayan dünyadaki yaşamımızın bir parçası olduğu sürece bence bize zarar değil yarar getirecek ortamlar internet forumları...
Bu arada belli kurallara uyulduğu sürece asıl anlamdan da kopulduğunu sanmıyorum. Forumlar hala herkesin eşitçe herşeyi konuşabildiği ortamlar... Hatta bu kavram internetle yeniden anlam kazanmış gibi. Bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünüyor?
HARBE GİDEN
Bana göre bir öğretmen, bir arkadaş, bir sevinç, bir hüzün ve yardım alma ve verme aracıdır. FRP 'nin ne olduğunu bu forumda öğrendim, bu iyimi evet bilmediğim bir şeyi biliyorum artık. Ayrıca yeni arkadaşlar edindim bu iyimi evet iyi (yeni insanlar yeni ufuklar demek ) özgünce düşünceni söylemek demek, korkmadan çekinmedin, utanmadan kendini ifade edebilmen demek. Görünüşüne değilde yazdığın yazılara göre seni anlamaları, seni tanımaları demek. Bazen iyi bazen kötü forum bir *sini üzerinde yenen ortak yemek gibi.
* sini= üzerinde yemek yenilen büyük tepsi
* sini= üzerinde yemek yenilen büyük tepsi
Nedenlerimiz çok örtüşmese de nedenine saygı duyuyorum...
Ben çok geriye gidersem... Ã?ye olduğum ilk forum bir arkadaşımındı. Ve oradaki arkadaş ortamını sevdiğim için yazı yazıyordum.
şimdi de aslında pek farklı değil. Bu forumda da beni asıl tutan buradaki arkadaşlarım.
Ben çok geriye gidersem... Ã?ye olduğum ilk forum bir arkadaşımındı. Ve oradaki arkadaş ortamını sevdiğim için yazı yazıyordum.
şimdi de aslında pek farklı değil. Bu forumda da beni asıl tutan buradaki arkadaşlarım.
HARBE GİDEN
Ya belki saçma belki uykum olduğundan ama bu soru bence neden insanlar chat yapar gibi bişeye benzedi. Sohbet odalarındada hiç tanımadıın yeni insanlarla tanışosn konuşuosn fln o bakımdan. İşte o chat olayı bana gereksiz gelmiştir ama forum olayı gelmio çünkü işin bi başlığı var. Konuşmak, fikir beyan etmek istediğin konuyu seçiosun. Seviye farkı var ayrıca. O chatlerdeki gibi birbirine yavşama durumu olmuo.
Ben insanlarla fikirlerimi paylaşmaktan yanayım. Çok emin olduğum şeylerin bile değiştiğini biliyorum ve bu yüzden başka insanların fikirlerine saygı duyuyorum. O yüzden burdayım.
Ben insanlarla fikirlerimi paylaşmaktan yanayım. Çok emin olduğum şeylerin bile değiştiğini biliyorum ve bu yüzden başka insanların fikirlerine saygı duyuyorum. O yüzden burdayım.
White?.. Or Black?..
Zoka will born soon...
Zoka will born soon...
-
elessar666
- Kullanıcı

neden foruma yazı yazılır... eğer ilgini çekiyorsa başlık ve bunun hakkında fikirlerini insanlarla paylaşmak istiyorsan yazarsın ancak...bunların hiç biri değil aslında..bu eğlenmeyi bilmemek gibi oluyor bazen... nasıl bir insan bir club yada bu tarz bir yere gittiğinde orda şampanya patlatıyorsa yada çeket yakıyorlarsa masa deviriyorlarsa , peçete döküyorlarsa ki bunların hepsi eğlenmeden uzak sadece bakın ben nasıl eğleniyorum demek tir... şimdi forumalra neden yazıyoruz..bir çeşit ego tatmini olabilir.. bilginizi paylaşmaktan çok ben bilgiliyim. azıcık verirsiniz forumda düşüncelerinizden. hatta mesajı yazdıktan sonra gönder e tıkladıktan sonra hıms keşke şunuda ekleseydim dersin.gibi gibi... ama bazen öyle anlar olurki bu sitede gördüğüm bir kural belli bir mesaj atma zorunluluğunda kalıyorsun ve aslında hiç istemediğin ama sırf bu kotayı doldurmak zorunda olduğun için yazı yazmak zorunda kalıyorsun... ve sonra olay biraz basitleşiyor kalite düşüyor...bunda haklı düşünce elbette var ama yazı yazmak için değil öğrenmek için yazmalıyız diyorum... herkeze hoş sohbetler... kotaya az kaldı

only i am the god in my secret garden