Ejderha Mızrağı serisi hangi sıra ile okunmalı
WEİS & HİCKMAN dışında DL okumaya istekli
siteye yeni üye oldum ve başlığı görünce hemen atladım:)
Mızrak savaşı, efsaneler üçlemesi, ikinci nesil, yaz alevi ;krynn dünyasının ana olayları göz önüne alınırsa doğru olacaktır.
Benim sormak istediğim yeni bir çağın doğuşu üçlemesini yeni bitirdim, margereth weis ve tracy hickman a devam ediyor jean rabe ama şimdi ruhlar savaşı serisini mi okumalyım yoksa dhamon efsanesinimi bilemedim kronolojik olarak hangi seri doğru yardımcı olursanız sevinirim
Mızrak savaşı, efsaneler üçlemesi, ikinci nesil, yaz alevi ;krynn dünyasının ana olayları göz önüne alınırsa doğru olacaktır.
Benim sormak istediğim yeni bir çağın doğuşu üçlemesini yeni bitirdim, margereth weis ve tracy hickman a devam ediyor jean rabe ama şimdi ruhlar savaşı serisini mi okumalyım yoksa dhamon efsanesinimi bilemedim kronolojik olarak hangi seri doğru yardımcı olursanız sevinirim
jean rabe kitaplarıyla Ruhlar Savaşı'nı okumamış, yani Yaz Alevinde bırakmış biri olarak Wizards of the coast la ilgili yabanci bir forumdan duyduğumu söylüyorum....
Ruhlar savaşı serisi, jean rabe'in "içine ettiği" krynn i toparlamak için weis&hickman tarafından yazılmak zorunda kalmıştır...
yani buradan anlayacağım rabe imzalı kitaplar bitirilip ruhlar savaşına geçilmesi...
Ruhlar savaşı serisi, jean rabe'in "içine ettiği" krynn i toparlamak için weis&hickman tarafından yazılmak zorunda kalmıştır...
yani buradan anlayacağım rabe imzalı kitaplar bitirilip ruhlar savaşına geçilmesi...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
bu arada ufak bir bilgi kırıntısı..
Kaos savaşı serisi hepinizin bildiği Yaz alevi ejderhaları'nda geçen Kaos Savaşı'yla ilgili bir beşleme..
ilk kitabı Sonuncu şef aylar önce çıkan serinin ikinci kitabı Gece Göğünün Gözyaşları'nı yakında piyasaya sürmeyi planlıyoruz..
sonuncu şef Kaos Savaşı sırasında cüce klanları arasında yaşanan savaşları anlatıyor.. Ã?ıkalı aylar oldu ve ben hiç nedir diye bakmamıştım şimdi fark ettim ki aslında cazip bir kitaba benziyor..
ikinci kitap Gece Göğünün Gözyaşları, Paladine Başrahibesi Crysania'nın eline geçen gizemli bir taş üzerine Neraka'ya doğru çıktığı quest in öyküsü.. Dalamar da ön planda olan karakterlerden...
üçüncü kitap Kukla Kral, Silvanesti'ye dönen Porthios'un kukla kral Gilthas a karşı ayaklanmasını anlatıyor.. Gilthas bir yandan silvanestiyle, diğer yandan Takhisis şövalyeleri ve yeşil ejderhalarla uğraşmak zorunda kalıyor.. kaos savaşı sırasında elfler arasında yaşanan entrika ve düzenbazlıklarla ilgilenenler için güzel bir eser...
dördüncü kitap Reavers of the Bloodsea (Kan Denizi Yağmacıları ) minatorların önce takhisis şövalyeleriyle sonra da kaos birlikleriyle yaptıkları mücadeleyi anlatıyor.. güzel olabilir..
beşinci kitap Boşver Daği Kuşatması ( ) Gnom mahkemesi tarafından Boşver Dağı'nın dreinliklerinde aylarca gnomfırlatıcı tamir etmekle cezaandırılan genç mucit İnnova bir gün yeni birşey keşfeder...Boşver Dağı'nı dişlilerle yerinden oynatabilecek bir şey!!! Bu sirada Takhisis şövalyeleri komutanlarından Halion Khargos'a takhisis tarafından Görü yoluyla Boşver Dağı'nı işgal etmesi görevi verilir.. serinin son ve bence en eşğlenceli kitabı
değil mi firble?
Kaos savaşı serisi hepinizin bildiği Yaz alevi ejderhaları'nda geçen Kaos Savaşı'yla ilgili bir beşleme..
ilk kitabı Sonuncu şef aylar önce çıkan serinin ikinci kitabı Gece Göğünün Gözyaşları'nı yakında piyasaya sürmeyi planlıyoruz..
sonuncu şef Kaos Savaşı sırasında cüce klanları arasında yaşanan savaşları anlatıyor.. Ã?ıkalı aylar oldu ve ben hiç nedir diye bakmamıştım şimdi fark ettim ki aslında cazip bir kitaba benziyor..
ikinci kitap Gece Göğünün Gözyaşları, Paladine Başrahibesi Crysania'nın eline geçen gizemli bir taş üzerine Neraka'ya doğru çıktığı quest in öyküsü.. Dalamar da ön planda olan karakterlerden...
üçüncü kitap Kukla Kral, Silvanesti'ye dönen Porthios'un kukla kral Gilthas a karşı ayaklanmasını anlatıyor.. Gilthas bir yandan silvanestiyle, diğer yandan Takhisis şövalyeleri ve yeşil ejderhalarla uğraşmak zorunda kalıyor.. kaos savaşı sırasında elfler arasında yaşanan entrika ve düzenbazlıklarla ilgilenenler için güzel bir eser...
dördüncü kitap Reavers of the Bloodsea (Kan Denizi Yağmacıları ) minatorların önce takhisis şövalyeleriyle sonra da kaos birlikleriyle yaptıkları mücadeleyi anlatıyor.. güzel olabilir..
beşinci kitap Boşver Daği Kuşatması ( ) Gnom mahkemesi tarafından Boşver Dağı'nın dreinliklerinde aylarca gnomfırlatıcı tamir etmekle cezaandırılan genç mucit İnnova bir gün yeni birşey keşfeder...Boşver Dağı'nı dişlilerle yerinden oynatabilecek bir şey!!! Bu sirada Takhisis şövalyeleri komutanlarından Halion Khargos'a takhisis tarafından Görü yoluyla Boşver Dağı'nı işgal etmesi görevi verilir.. serinin son ve bence en eşğlenceli kitabı
değil mi firble?
In our life, there is if
Kukla Kral'ın ne zaman çıkacağı konusunda bizi aydınlatırsan çok sevinirim Norticus
.Ve yeni kapakla piyasaya çıkan Kara elf üçlemesinin ikinci kitabının yeni kapak baskısı ne zaman piyasada olur?Almayı istiyorum ve yeni kapakla almak çok hoş olurdu 
"Bir daha karanlık...bitmeyen bir karanlıkta kör olunca yeniden görmeye başlayacaksın"
Elf Rahip Loralon'dan Lady Crysania'ya
Elf Rahip Loralon'dan Lady Crysania'ya
-
White_Scorpio
- Kullanıcı

EJDERHA MIZRAğI DESTANLARI - ARKABAHÃ?E YAYINCILIK
*GÖZ ALACA KARANLIğININ EJDERHALARI
*KIş GECESİ EJDERHALARI
*İLKBAHAR şAFAğI EJDERHALARI
EFSANELER Ã?Ã?LEMESİ - ARKABAHÃ?E YAYINCILIK
*İKİZLERİN ZAMANI
*İKİZLERİN SAVAşI
*İKİZLERİN SINAVI
RAISTLIN TARİHÃ?ELERİ - ANKİRA YAYINEVİ
*RUHDÃ?VENİ
*SİLAH KARDEşLİğİ
İKİNCİ NESİL - ARKABAHÃ?E YAYINCILIK
*İKİNCİ NESİL
*YAZ ALEVİ EJDERHALARI
KANG'IN ALAYI - ANKİRA YAYINEVİ
*KIYAMET TUGAYI
*EJDERAN KURALLARI
KAYIP EFSANELER - ANKİRA YAYINEVİ
*VINAS SOLAMNUS
*FISTANDANTILUS, Yeniden Doğuş
KAOS SAVAşLARI SERİSİ - ARKABAHÃ?E YAYINCILIK
*SONUNCU şEF
*GECE GÃ?ğÃ?NÃ?N GÖZYAşLARI
*THE PUPPET KİNG (İNGİLİZCE)
*REAVERS OF BLOOD SEA (İNGİLİZCE)
*THE DOOM BRİGATE (İNGİLİZCE)
*THE SİEGE OF MT. NEVERMİND (İNGİLİZCE)
YENİ Ãƒ?AğIN EJDERHALARI - ANKİRA YAYINEVİ
*YENİ BİR Ã?AğIN DOğUşU
*KASIRGANIN GÃ?NÃ?
*KARGAşANIN ARİFESİ
DHAMON EFSANESİ - ANKİRA YAYINEVİ
*DÃ?şÃƒ?ş
*İHANET
*KURTULUş
BUZDUVARI SERİSİ - ANKİRA YAYINEVİ
*HABERCİ
*ALTIN KÃ?RE
*KIşYURDU
BAşLANGIÃ?LAR - ANKİRA YAYINEVİ
*KARANLIK VE IşIK
*KENDERYURDU
*BROTHERS MAJERE
WAR OF SOULS (İNGİLİZCE)
*DRAGONS OF THE FALLEN SUN
*DRAGONS OF A LOST STAR
*DRAGONS OF VANİSHED MOON
KINGPRISEST (İNGİLİZCE)
*CHOSEN OF THE GOD
*DİVİNE HAMMER
AGE OF MORTALS (İNGİLİZCE)
*CONUNDRUM
*THE LİONESS
*DARK THANE
Vallaha ben bunları böle okudum ingilizcelerini okuyamadım ama sırasıda çok karışık zati doğrusu bu sanırım ama yanlışım varsa söyleyin tekrar okutturamassınız ama neyse
*GÖZ ALACA KARANLIğININ EJDERHALARI
*KIş GECESİ EJDERHALARI
*İLKBAHAR şAFAğI EJDERHALARI
EFSANELER Ã?Ã?LEMESİ - ARKABAHÃ?E YAYINCILIK
*İKİZLERİN ZAMANI
*İKİZLERİN SAVAşI
*İKİZLERİN SINAVI
RAISTLIN TARİHÃ?ELERİ - ANKİRA YAYINEVİ
*RUHDÃ?VENİ
*SİLAH KARDEşLİğİ
İKİNCİ NESİL - ARKABAHÃ?E YAYINCILIK
*İKİNCİ NESİL
*YAZ ALEVİ EJDERHALARI
KANG'IN ALAYI - ANKİRA YAYINEVİ
*KIYAMET TUGAYI
*EJDERAN KURALLARI
KAYIP EFSANELER - ANKİRA YAYINEVİ
*VINAS SOLAMNUS
*FISTANDANTILUS, Yeniden Doğuş
KAOS SAVAşLARI SERİSİ - ARKABAHÃ?E YAYINCILIK
*SONUNCU şEF
*GECE GÃ?ğÃ?NÃ?N GÖZYAşLARI
*THE PUPPET KİNG (İNGİLİZCE)
*REAVERS OF BLOOD SEA (İNGİLİZCE)
*THE DOOM BRİGATE (İNGİLİZCE)
*THE SİEGE OF MT. NEVERMİND (İNGİLİZCE)
YENİ Ãƒ?AğIN EJDERHALARI - ANKİRA YAYINEVİ
*YENİ BİR Ã?AğIN DOğUşU
*KASIRGANIN GÃ?NÃ?
*KARGAşANIN ARİFESİ
DHAMON EFSANESİ - ANKİRA YAYINEVİ
*DÃ?şÃƒ?ş
*İHANET
*KURTULUş
BUZDUVARI SERİSİ - ANKİRA YAYINEVİ
*HABERCİ
*ALTIN KÃ?RE
*KIşYURDU
BAşLANGIÃ?LAR - ANKİRA YAYINEVİ
*KARANLIK VE IşIK
*KENDERYURDU
*BROTHERS MAJERE
WAR OF SOULS (İNGİLİZCE)
*DRAGONS OF THE FALLEN SUN
*DRAGONS OF A LOST STAR
*DRAGONS OF VANİSHED MOON
KINGPRISEST (İNGİLİZCE)
*CHOSEN OF THE GOD
*DİVİNE HAMMER
AGE OF MORTALS (İNGİLİZCE)
*CONUNDRUM
*THE LİONESS
*DARK THANE
Vallaha ben bunları böle okudum ingilizcelerini okuyamadım ama sırasıda çok karışık zati doğrusu bu sanırım ama yanlışım varsa söyleyin tekrar okutturamassınız ama neyse
Ben yazın kitap fuarından Bir Ejderha Söylentisi'ni aldım ( A Rumor of Dragons) ve geçenlerde okumaya başladım. şimdi kitabın sonlarına geliyorum ve bikaç yerde sordum bende bu var ikincisi ne falan diye adamlar bilmiyolar :S Ve sorduğum yerlerde hep benimki oluyo ama ikincisi falan yok. Üzerinde Ejderha Mızrağı Destanı Gençlik Dizisi Kitap 1 yazıyo, öyle yazmasa direk bu bi serinin son kitabı falan derdim çünkü kitapta habire önceden olmuş olaylardan bahsediliyo ve uyuz oluyorum.. :S Ne okicam ben şimdi netten baktım A Rumor of Dragons, Night of the Dragons, Dragons of the Autumn Twilight falan diye gidiyodu..
-
dragonlancer
- Kullanıcı

ben ejderhamızrağına tamamen hatalı bir biçimde Bir Ejderha Söylentisi denen kitaptan başladım...
Bu kitap Güzün Alacakaranlığı Ejderhaları adlı kitabın dörtte üçünü almış, ciltli kalın kapakla satıyo...İkinci kitabını bekliyorum ama hi.biyerde yok..
Ã?oğunu az önce bahsettiğim kitapta okuduğum için Güzün Alacakaranlığı'na para vermeye kıyamıyorum ama o olmadan da hiçbi hikaye anlaşılmıyo...
Efsaneler (ikizler) üçlemesini Raistlinin Sınav'ını anlatıyo diye aldım ama Güzün Alacakaranlığından sonrasını anlatıyomuş meğer...Bir Ejderha Söylentisidn kırmızı cüppeli Raistlin bi baktım siyah cüppe giyiyo.. meğer bu sonraki kitapmış
Ben şöyle saçma bi sırayla okudum EM'yi ve hala da okuyorum::
Bir Ejderha Söylentisi--Eş Ruhlar--Yol Tutkusu--Kara Yürek--Karanlık ve Işık--Kenderyurdu--İkizler Üçlemesi--Ruhdöveni--Silah Kardeşliği-Huma Destanı
şimdi acaba yeni nesille (örn Vinas Solamnus la) devam mı etsem, yoksa kıyıp da Güzün Alacakaranlığı'nı alsam mı...
Ufff, iyice karıştı benim dragonlanceler,mahvoldum ufff
Bu kitap Güzün Alacakaranlığı Ejderhaları adlı kitabın dörtte üçünü almış, ciltli kalın kapakla satıyo...İkinci kitabını bekliyorum ama hi.biyerde yok..
Ã?oğunu az önce bahsettiğim kitapta okuduğum için Güzün Alacakaranlığı'na para vermeye kıyamıyorum ama o olmadan da hiçbi hikaye anlaşılmıyo...
Efsaneler (ikizler) üçlemesini Raistlinin Sınav'ını anlatıyo diye aldım ama Güzün Alacakaranlığından sonrasını anlatıyomuş meğer...Bir Ejderha Söylentisidn kırmızı cüppeli Raistlin bi baktım siyah cüppe giyiyo.. meğer bu sonraki kitapmış
Ben şöyle saçma bi sırayla okudum EM'yi ve hala da okuyorum::
Bir Ejderha Söylentisi--Eş Ruhlar--Yol Tutkusu--Kara Yürek--Karanlık ve Işık--Kenderyurdu--İkizler Üçlemesi--Ruhdöveni--Silah Kardeşliği-Huma Destanı
şimdi acaba yeni nesille (örn Vinas Solamnus la) devam mı etsem, yoksa kıyıp da Güzün Alacakaranlığı'nı alsam mı...
Ufff, iyice karıştı benim dragonlanceler,mahvoldum ufff
- yigitguler
- Kullanıcı

-
dragonlancer
- Kullanıcı

-
Psychena
- Süresiz Banlanmıştır
wall a suan ben ılk kıtabı okudum ama sımdı ogrendım kı ondan once 2-3 bolum daha varmıs sımdı kafam karıstı keske onları okusaydım felan dıye ama alakası yokmus bu ılk kıtapla pek ayrıca bundan baska 90 tane felan mı ole abartı sayıda bı bolum varmıs..ama okumaya degmezmıs cunku bellı BI sıradan sonra yazar bile deişmiş felan 
Minnettar bakmaya çalışan gözlerinin ardındaki öfkeni ve nefretini görebiliyorum sevgili büyü kullanıcısı..
Ruhunun bir yarısı bedenini Terketti..
Lanetlendiğin,Öldürüldüğün yani seçildiğin
Ruhunun bir yarısı bedenini Terketti..
Lanetlendiğin,Öldürüldüğün yani seçildiğin
arkadaşlar Size eski bir dragon lance çiden bir tavsiye
kesnlikle ve kesinlikle ana hikayeden şaşmayın...sakın ve sakın weis ve hickmanın genç yazarları eğtmek ve okuyucu kitlesini daha çok kazıklamak amacıyla verdikleri 2.tür hikayeleri okumayın..hayal kırıklığına uğrarsınız....
yani anlatmak istedğim şu..ağacın kökünden yukarıya doğru bakmaya başladığnızda sağa sola ayrılmış dallara bakmayın...ana hikayeden sapmayın..sora hangi kitabı okuyacam diye şaşırır ortada kalırsınız...
neden eski bir hayransın diye sorarsanız size ilk örnek olarak şunu söylerim.... caramon un 2 çocuğunu 1 sayfada öldüren bir yazardan hiçbir ümit beklenmez..o kadar şaşırdımki...yani bu kadar olmaz..bu kadar düşülmez.....sadece bu değil daha birçok neden var ama buraya yazsam sığmaz.....ama hala okumaya devam ettim....
arkadaşlar yurt dışında bir tane kitap market gördüm bu marketin adı DRAGONLANCE SHOP idi..içeriye girdiğimde gördüğüm kitap sayısı inanılmazdı...yani o kadar çok yazar bu işin içindeki...artık iş o kadar pis bir şekilde ticarete dökülmüş ki...yani yeni bir dragonlance çi o kadar kitabı görse başlamaz umudu kırlır.........neyse benden bu kadar
çok mu kötüledik ne
kesnlikle ve kesinlikle ana hikayeden şaşmayın...sakın ve sakın weis ve hickmanın genç yazarları eğtmek ve okuyucu kitlesini daha çok kazıklamak amacıyla verdikleri 2.tür hikayeleri okumayın..hayal kırıklığına uğrarsınız....
yani anlatmak istedğim şu..ağacın kökünden yukarıya doğru bakmaya başladığnızda sağa sola ayrılmış dallara bakmayın...ana hikayeden sapmayın..sora hangi kitabı okuyacam diye şaşırır ortada kalırsınız...
neden eski bir hayransın diye sorarsanız size ilk örnek olarak şunu söylerim.... caramon un 2 çocuğunu 1 sayfada öldüren bir yazardan hiçbir ümit beklenmez..o kadar şaşırdımki...yani bu kadar olmaz..bu kadar düşülmez.....sadece bu değil daha birçok neden var ama buraya yazsam sığmaz.....ama hala okumaya devam ettim....
arkadaşlar yurt dışında bir tane kitap market gördüm bu marketin adı DRAGONLANCE SHOP idi..içeriye girdiğimde gördüğüm kitap sayısı inanılmazdı...yani o kadar çok yazar bu işin içindeki...artık iş o kadar pis bir şekilde ticarete dökülmüş ki...yani yeni bir dragonlance çi o kadar kitabı görse başlamaz umudu kırlır.........neyse benden bu kadar
çok mu kötüledik ne
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Arkadaşlar aldığınız bir ejderha söylentisi adlı kitap ilk çıktığında paket içinde satılıyodu gençlik ve çocuk dizisi diye. Yani o kitap gerçek ejderha mızrağının çocuklar için uyarlanmış halidir, bence tamamiyle ticaret amaçlı. Yani on okuduysanız bile tekrar güz alacakaranlığı ejderhaları nı alıp seriye tekrar başlayın derim.