Turn undead

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Dediğim gibi bu hangi undeade dönüştüğüne bağlıdır. Zombilerin intelligence score'ları olmadığına göre bir wizard büyü yapamaz. Ama bir vampire, +4 charisma aldığı için sorcerer daha da iyi büyü yapar.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
pennylane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pennylane »

merhaba benimde bir kaç sorum var : öncelikle turn undead i ben baldur's gate kullanıyorum ama zombie leri kovmak konusunda işe yaramıyor..daha önce kullandığım bilgisayar oyunlarında işe yarıyordu.bu konuda sorum şu : belli undead kesimini mi etkiler? öyleyse hangilerini? ve acaba bu oyunda ben mi hata yapıyorum yani oynayan varsa siz kullanabildiniz mi?
..eğer tanrılar varolsaydı ben tanrı olmamaya dayanamazdım..o halde tanrı yoktur..
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

şimdi konu karışacak, baldurs gateye kayacak ama naapalım.

turn undead, her özellik gibi, belli kurallara tabidir. denemenin başarılı olması için char, kabaca söylemek gerekirse, ortamdaki undeadleri kovacak kadar

1. güçlü (caster level)
2. şanslı (zar atışı)

olmalıdır. turn undeadin etkisi hesaplanırken 2 önemli parametre var. ilki, turn undead kullanan kişinin etkileyebileceği en üst seviye undead HDsi, diğeri de toplam kaç HD undead'i etkileyebileceği. karşık olmuştur, örnek vereyim:

diyelim bi clericimiz var. level 5, charisma ortalama olsun, bonusu yok. öncelikle bu char bi "turn check" atacak. 1d20+charisma mod. ortalama gidelim, 10 atmış olsun. charisma mod. da olmadıı için, clericin döndürebileceği en yüksek HDli undead 10 olacaktır bu durumda.

sırada "turning damage" hesaplaması var. bunun formülü de 2d6+cleric level+charisma mod.dan hesaplanır. d6 larda 3 atıımızı varsyarsak, 2x3 + 5 + 0 = 11 HD eder. bu da toplam döndürebileceğimiz undead HDsidir.

bunnar hesaplandıktan soona, clerice en yakın olannardan başlayarak turning damage dağıtılr. bunu da örnekleyelim.

2HD lik 7 zombi olduunu düşünelim. yukardaki zarlara göre, bize en yakın 5 zombi (5x2HD=10) dönecek, en uzuak ikisi kalacaktır. 1HD turning damage ise ziyan zebil olacaktır, olsundur.

biraz karmaşıklaştıralım, en yakından uzaa dooru 11 HD vampir, 4 HD Ghast, ve 3 adet 2 HDlik zombiler var. aynı zarlarla...

her ne kadar 11 turning dmg.miz olsa da, döndürebileceğimiz en yüksek HDli, canavar 10HD olduundan, 11HDlik vampir, bundan etkilenmez; ama kotamızdan götürüsü de olmaz. sıradaki 4HDlik undead döner, arkasındaki zombiler de...4+2x3=10HD yapar. sonuç, vampir etkilenmez, ghast ve 3 zombi döner, 1HD turning damage yine ziyan olur.

tabi turn undeadde etkili olan turn resistance gibi başka etmener de var ama, basit olarak işleyiş budur.

umarım açıklayıcı olmuştur.
War, war never changes...
pennylane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pennylane »

çok açıklayıcı oldu valla sorucak başka sorum kalmadı :angel:
çok teşekkürler...konuyu bölmemişimdir umarım,böldüysemde kusura bakmayın siz kaldığınız yerden devam edin...
..eğer tanrılar varolsaydı ben tanrı olmamaya dayanamazdım..o halde tanrı yoktur..
Post Reply