Frp de ırk seçimine ayrı bi bakış

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
WereWolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Frp de ırk seçimine ayrı bi bakış

Post by WereWolf »

Ã?ni deki arklarla frp yapıoduk.Dm karakter kağıtlarını ayarlarken sıra ırk seçimine gelmişti Sonra dm ırk seçimleri konusunda bizi daha çok oyuna bağlıcak bir öneri sundu.Herkes benzediği ırkı seçecek kime benzediği ise kapalı oylama ile seçilcekti.Bu gerçekten hoşuma gitmişti ,Arklarıma baktım da gerçekten herbiri frp den farklı bir ırkı andırıodu artık half-orc mu istersiniz,dwarf mu neler neler çıktı.Hem oyun çok daha zevkli bi hal almıştı hemde rp yapmak bir okdr kolay olmuştu.

Ã?ünkü bence rp yaparken İri yarı bir adamın elf falan oynaması onunla yapılan konuşmalarda zorluk yapıodu.Yani düşünsenize Ufak tefek biri Half-orc oluo İri yarı olanda elf :D

Gerçekten bunu denemenizi öneririm oyunun zevki 10 kat artıo.Bu arada küçük bi tavsiye hiç bişeye benzetemediğinizi human yapın :wink:
isim:Azazel
Irk:Wood Elf/Lycanthrope (Natural Werewolf )
Meslek:level.4 Fighter/level 1.Werewolf Lord
Göz Rengi:Yeşil
Boy,Saç Rengi:1,72,Kızıl
Alignment:True Neutral
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

Bu bahsi geçen yöntem zati hali hazırda yeni başlayan veya ısrar eden oyuncu kümelerinde gerçekleştiriliyor. Rol Yapma Oyunlarında iri yarı bir adamın Elf karakterini yönetmesi ve bunun sonucunda başarılı olması grup içerisinde ona saygı gösterenler ve kişinin yeteneği ile doğru orantılıdır.

Ben uzun boyluyum, örneğin bir masada oynanıyorsa biraz aşşağıya doğru kendimi kaydırır boyumu ufaltır, sesimi kalınlaştırır ve mümkünse 1 hafta öncesinden traş olmamaya çalışırım eğer cüce oynuyor isem. Bu uygulanabilecek yöntemlerden sadece biri. Hiç bir yöntem uygulanmasada esas, olmadığın bir karakteri canlandırabilme kabiliyetinden geçer.

Saygılarımla.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

eğlenceli olabilir bir ara denemek gerektiğine katılıyorum ama gerçekten role playi bilen gruplarda böyle bir sorun olacağını sanmıyorum, söylendiği gibi sadece yeni başlayan gruplarda bir seferden fazla uygulanabilecek bir yöntem...
WereWolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WereWolf »

Tabiki kendinle alakası olmayan bir karakteri oynamak ve bunu başarıyla gerçekleştirmek saygı duyulacak bi iştir ama Irk seçimlerinde olan makara bile sizi oyuna okdr bağlıyoki zaten oyunu oynarken hem siz hem dier kişiler çok daha rpler çıkarıosunuz ve bunun sayesinde çok daha fazla eğleniosunuz.Zaten bir süre sonra arklarınıza bakınca onları insan olarak değilde frpdeki karakterleri gibi görmeye başlıosunuz :lol: .Saygılar...
isim:Azazel
Irk:Wood Elf/Lycanthrope (Natural Werewolf )
Meslek:level.4 Fighter/level 1.Werewolf Lord
Göz Rengi:Yeşil
Boy,Saç Rengi:1,72,Kızıl
Alignment:True Neutral
irikedi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by irikedi »

İşe yarayabilir ama günlük hayatta zaten kendimi oynuyorum. Farklı kişilikleri oynamayıda isterim. Frp'nin güzelliklerinden biride budur.

Kişiliğiniz nasıl olursa olsun, oynadığınız karakteri hissedebilmek, yaşayabilmek yeterlidir bence. Hissedemiyorsanız oynamayın zaten.

Fiziksel görünüm olayına karşıyım. İri yarı olupta elf zerafetine sahip ( o kadar olmasada yakın ), kısa ve çelimsiz olmasına rağmen barbar kadar bitirim kişiler tanıdım.
Irk seçimlerinde olan makara bile sizi oyuna okdr bağlıyoki
Eminim sağlam geyikler dönüyordur.
celebnor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celebnor »

aslında ben hep oyle oynamaya calısırım...biraz da karakterin de uyması gerekiyor mesela gercekte inatcı biri frp de cuce oynatınca gercekten keyifli oluyor cunku cucenin varlıgını hissettiriyor...ben genelde yarım elf veya elf oynamayı tercih ederim sesini benzetebilsem bile bir cuceyi oynayabilecegimi dusunmuyorum
Auré Entuluva...Outa i lomé
tomb
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tomb »

ya ben mesela muhabbete bir örnek olsun diye kendi ortamımdan vereyim birkaç örnek.aslında arkadaş mükemmel bir saptama yapmış.bizde bu hiç düşünülmedi ama garip yanı zaten herkezde biraz kendine uygun tip takıntısı var.dahası kendin üstlenmesende laf arasında ve şakalaşmalarda geçiyo.örn...
ben:kısa sayılmam 1.83 falan 90küsur oldum ehh iyi bir omuz genişliği güzel bir çıkıntı göbek köşeli ama yumşak giden bir çene var bıyıksız sakal(4hafta önceye kadar 4 parmaktı,uzun saçlar var ve kızdımmı kantindeki sandalyeleri two side axe olarak kullanabiliyom)eee taparım cüceye tabe!
esin :e hatun ince çok uzun değil.çıkık omuzlar ve kafasında hep o kapşanlu siyah şalımsı böle robe ayarında pişiyvar.bilek kalın bilezik gibi bişiy var gauntlet gibi duruyor ve sakınır gibi yürür.e iyi bir thief!bunları taklit için yapmaz o hep ama hep öle!
şeytan ahmet:kendisiyle şuara konuşmuyoz ama o onu bildim bileli black mage'ti.kilitli garip bir kitabı bile var.gerçektede bu büyü olayları ve anlamadığım(cüce için normaldir anlamamam)bir yığın malzeme zımbırtıları var.eline bir paspas versen tipik istemsiz büyücü duruşu alıyo.saçlar dağınık uzun salkımsaçak kabarık sakallar bir karış çenede ve saçlarla karışık ve sırf siyah giyer.
seço:çene hep dik.ben bilirim edasıyla dolaşır.son lafın kendinki olduğunu düşünür.kimseye eyvallah demez.acık kıldır.inandığının kıllığını hep yapar dönmez.yargılamak adamın doğasında var.priest'ın allahı herif!
rahşan:bu hatun diğer playerlara göre daha ileri yaşta.hayattada iyi kalpli olmasına rağmen kızdımı öcünü kaba kuvvetle değil en koyucu şekilde ihtiraslı bir halde ya cazibesiyle yada işveyle alır.int'i cok yüksektir coğu player'a göre.hayatta çenesiyle yarışılmadığı gibi cadı'ykende yarışamazsınız.intikamı her iki alemde ölümcül.siyah işlemeli kapşonlu kollu bol zımbırtısını kışın çıkarmaz.yakışırda...
tolu:eleman yakışıklı beyaz atlı prens modellemesidir.iyi kalplidir.hayattada good'dur eleman.kızdımı knight edasıyla çıkar çabuk affeder.ama adam törensel olayları ve hatun ilgisini çok sever.böle şanlı parlakmı parlak zırhları.adam knight doğmuş yaa.pahalıda yaşar haa!

bu karakterler normal hayatlarındada oyunda gibiler.oyun onları değiştirmedi.zaten oyuna girdiklerinde onlar sadce kendilerini oynadılar.tabe farklılıklarda aldılar ama.bu karakterler yakışıyor onlara be...
böle arkadaşlarınız varsa şanslısınızdır... :king:
TOMB
Sensei
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sensei »

biz zaten her zaman istediğimizi seçeriz , zorlanan karakterlerden ırklardan zevk alınmaz... ama o diyarda o class veya o ırk yoksa da zevk o ırkı alıyorum denmez...

çok sınırlama sıkar adamı , öleceksem bile kendi seçtiğim ırk ve karakterle ölmeyi tercih ederim...
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
Post Reply