kilitler kilitler kilitler.....
kilitler kilitler kilitler.....
arkadaşlar en çok kaç zamanlı kilitler le uğraştınız açtıklarınız açamadıklarınız ve açılmaz dedikleriniz...
ben vi tanesini örnek wereyim benim masterwork kilitlerim 3 zamanlıdır anahtarı üzerinda düz ve yuvarlak köşeler wardır(örnek ikisi düz biri yuwarlak) bunnar anahtarla ittirildiğinde kilit açılır ama open lock için üç zamanlı bir kilit zordur rp olarakta realistik olarakta...
böle gördüğünüz kilitler daha değişik türleri vs.... varsa yazarsanız sevinirim
ben vi tanesini örnek wereyim benim masterwork kilitlerim 3 zamanlıdır anahtarı üzerinda düz ve yuvarlak köşeler wardır(örnek ikisi düz biri yuwarlak) bunnar anahtarla ittirildiğinde kilit açılır ama open lock için üç zamanlı bir kilit zordur rp olarakta realistik olarakta...
böle gördüğünüz kilitler daha değişik türleri vs.... varsa yazarsanız sevinirim
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
DnD'den bahsederek konuşuyorum;
Bazı kitaplarda öyle resimler var ki, devasa bir kapıya bütün thieves' tools'u takmış adam, böyle yekpare demir kapı, üzerinde çeşit çeşit kilitler var. Hatta uğraşmaktan sıkılıp yere oturmuş öyle en alttakinden devam ediyo
Benim bildiğim bir tane alet de ince demir bir sopa ve onu kıvırmaya yarayan, dişçilerde bulunan ucu orak gibi bir alet. Kilide soktuktan sonra ince teli, diğer aletle onu kıvırıp kilidin girintilerine girmesini ve mekanizmayı çalıştırmasını sağlıyorsun ve sonra da yine aynı çengelli aletle kilidi çeviriyorsun...
Bir alet de, zayıf ve kilitle uğraştırmaya değmeyecek bir kapıya karşı: TEKME!! Koy tekmeyi devir gitsin kapıyı
:D Arkadaş dolap anahtarını tuvalete düşürmüştü, üç saat uğraştık açmaya, açılmayınca kırdık kapısını rahatladık. Eşyaları da aldık içinden
burada gerçek hayattan bahsediyom.
Saygılarımla...
//FalcoN: Mesaj birleştirildi
Bazı kitaplarda öyle resimler var ki, devasa bir kapıya bütün thieves' tools'u takmış adam, böyle yekpare demir kapı, üzerinde çeşit çeşit kilitler var. Hatta uğraşmaktan sıkılıp yere oturmuş öyle en alttakinden devam ediyo
Benim bildiğim bir tane alet de ince demir bir sopa ve onu kıvırmaya yarayan, dişçilerde bulunan ucu orak gibi bir alet. Kilide soktuktan sonra ince teli, diğer aletle onu kıvırıp kilidin girintilerine girmesini ve mekanizmayı çalıştırmasını sağlıyorsun ve sonra da yine aynı çengelli aletle kilidi çeviriyorsun...
Bir alet de, zayıf ve kilitle uğraştırmaya değmeyecek bir kapıya karşı: TEKME!! Koy tekmeyi devir gitsin kapıyı
Saygılarımla...
//FalcoN: Mesaj birleştirildi
Türklider...
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Re: kilitler kilitler kilitler.....
3 zamanlı derken neyi kastettin, yani zaman ne oluyor burada?MaNiak wrote:arkadaşlar en çok kaç zamanlı kilitler le uğraştınız?
...
...benim masterwork kilitlerim 3 zamanlıdır...
Saygılar..
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..şimdi şöleki 3 zaman lı kilit şudur
kilidin içinde 3 tane yaylı sistem oluyo bu yaylar ittirilip (anahtar üzerindeki girinti ve çıkıtılar sayesinde)kilit serbest kaldığında ancak kilit açılıyo(asma kilitten baksediyorum)
yada yine kapıda da aynı şekilde bu sefer kapının dilini tutan zımbırtı serbest kalıyo kapının kolunu çevirerek açıosun onda fark bu kapı kolu yoksa kilidin en ucuna kilide sığıcak daha yayvan bi plaka sokup hem telleri sabitliosun hem kilidi çeviriosun
kilidin içinde 3 tane yaylı sistem oluyo bu yaylar ittirilip (anahtar üzerindeki girinti ve çıkıtılar sayesinde)kilit serbest kaldığında ancak kilit açılıyo(asma kilitten baksediyorum)
yada yine kapıda da aynı şekilde bu sefer kapının dilini tutan zımbırtı serbest kalıyo kapının kolunu çevirerek açıosun onda fark bu kapı kolu yoksa kilidin en ucuna kilide sığıcak daha yayvan bi plaka sokup hem telleri sabitliosun hem kilidi çeviriosun
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Demek istediğini anladım. Dedem çilingir olduğu için kilitlerden biraz anlarım ve kilitlerle ilgili diğer başlığa da bildiklerimi yazmıştım. Kilit açmak için (günümüzdeki kilitlerden bahsediyorum) kapının arkadan kilitli olmaması gerekiyor. Eğer arkadan kilitlenmişse kilidi kırmak gerekiyor. Kilitlenmemişse ucu ezilerek inceltilmiş ve genişletilmiş bir tel kilidin içine sokuluyor. kilidin içinde yaylı pimler var ve bu pimleri bastıraraksilindirin serbest kalmasını sağlıyoruz. Böylece serbest kalan silindiri kolayca çevirebiliriz. Dolayısıyla kapı da açılmış olur.
Saygılar..
Saygılar..
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
ussiyiness
- Kullanıcı

-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Mesela hangi tür kilitlerde işe yarar, ya da hangilerinde işe yaramaz? Bu tekniğe uygun olan kilitleri belirtebilir misin?ussiyiness wrote:çok zorlandığınız ve bu tekniğe uygun olan kilitlerin içine asit damlatmak da işe yarayabilir.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
ussiyiness
- Kullanıcı

valla benim de açıkçası fazla bi teknik bilgim yok. sadece kendi kendime düşünüp "lan olabilir aslında!" dediğim bi fikir.FrontsideAir wrote:Mesela hangi tür kilitlerde işe yarar, ya da hangilerinde işe yaramaz? Bu tekniğe uygun olan kilitleri belirtebilir misin?ussiyiness wrote:çok zorlandığınız ve bu tekniğe uygun olan kilitlerin içine asit damlatmak da işe yarayabilir.
öncelikle asidin kilidin pimlerine ulaşabilecek şekilde damlatılabilmesi gerekiyo (sanırım
bak şimdi ben de merak ettim!
teknik ayrıntıları bilen birileri var mı acaba aranızda?
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Söylediğin yöntem zor bir yöntem. Ã?ünkü silindirin alt kısmında (günümüzdeki kilitlerden bahsediyorum) bir çift pim vardır ve bu pimlerden altta olanı içteki silindire kaymıştır altındaki yayın etkisiyle. Anahtar girdiğinde üstteki pimi aşağı iter, ona temas eden alttaki pim de aşağı iner ve silindir serbest kalır. Eğer pimler fazla itilirse bu kez de üstteki pim silindiri tutacaktır. (Umarım anlatabilmişimdir.
) Bu durumda asitle pimi eritirsek alttaki pim hala yerinde duracağından kilit açılmayacaktır. Eğer alttaki pimi de eritirsek belki olabilir ama silindirin de şikli bozulabilir bu durumda. Tüm kilidi ertimek kökten çözüm olacaktır 
Bu arada:
Konuyla alakasını anlayamadım.
Bu arada:
Dilbao wrote:Benzinli motorlar da 4 zamanlıdır.
Konuyla alakasını anlayamadım.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
ussiyiness
- Kullanıcı

bi pdf belgesi buldum, complete thief's handbook deyu, ordan aynen copy-paste yapıyorum:FrontsideAir wrote:Söylediğin yöntem zor bir yöntem. Ã?ünkü silindirin alt kısmında (günümüzdeki kilitlerden bahsediyorum) bir çift pim vardır ve bu pimlerden altta olanı içteki silindire kaymıştır altındaki yayın etkisiyle. Anahtar girdiğinde üstteki pimi aşağı iter, ona temas eden alttaki pim de aşağı iner ve silindir serbest kalır. Eğer pimler fazla itilirse bu kez de üstteki pim silindiri tutacaktır. (Umarım anlatabilmişimdir.) Bu durumda asitle pimi eritirsek alttaki pim hala yerinde duracağından kilit açılmayacaktır. Eğer alttaki pimi de eritirsek belki olabilir ama silindirin de şikli bozulabilir bu durumda. Tüm kilidi ertimek kökten çözüm olacaktır
tercüme etmek için şimdilik zamanım yok, kusura bakmayın. özetle asidin kilidi açmak yerine bozabileceğinden bahsedilmiş, veya kilidi tamamen eritebilecek asitlerin bulunmasının zorluğundan ve pahalı olmasından bahsedilmiş, ve asidin taşınmasındaki güçlüklerden.Acid
If a thief is faced with a lock which his best efforts cannot pick open, metal-eating
acid is one alternative. Such acids will eat through locks if the locks fail a saving throw
(for metal) vs. acid (this save is 13). If the save is made, the lock cannot be opened, but it
will be ruined (and unopenable!) if a second save (metal vs. acid) is failed. Use of such
acid is difficult and avoided by most thieves, for various reasons.
Use of metal-eating acids is difficult because only acids of great strength will do the
job effectively. The DM should greatly restrict the availability of such acid; acids of the
strength of black dragon acid and thessalhydra acid (possibly also giant slug spittle) are
among the few known effective metal-eaters. Thus, availability is very low (and cost very
high).
Thieves usually avoid such acids in any event. First, the acid is very hazardous to
carry. While it may be contained in glass containers (and possibly ceramic), such vessels
are fragile. Imagine falling down a pit and hearing the sound of breaking glass as doublestrength
acid begins to seep through clothing and over one's back . . .
Second, if the acid does not do the job it may ruin the lock and any hope of opening it
in another way, as described. Third, it is a calumny on the professional reputation of a
thief to have to resort to such means as acids!
bi saving throw vs. metal atılıyomuş ama onu anlayamadım, anlayabilen birileri varsa bi zahmet...
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Bence saçma olan bir uygulama metalin aside karşı kurtarma atması. Belki ilk seferinde atılabilir ama asitler zaten birçok deney sonucunda üretilen pahalı simyevi malzemeler olduğu için vereceği etkinin de belli olması gereklidir. Yani hangi asidin hangi tür, hangi saflıkta metal ne kadar etki vereceği önceden belli olmalıdır kanımca, ama DnD böyle diyor.
Eğer illa bir mantık bulmak gerekiyorsa, bence asidin özelliği belli olduğu için kurtarma metali belirliyor olmalı. Yani siz bir metale asidi damlatırken asidin kuvveti bellidir ama metalin özelliği belli değildir, bu zar da metalin dayanıklılığını belirler.
Eğer illa bir mantık bulmak gerekiyorsa, bence asidin özelliği belli olduğu için kurtarma metali belirliyor olmalı. Yani siz bir metale asidi damlatırken asidin kuvveti bellidir ama metalin özelliği belli değildir, bu zar da metalin dayanıklılığını belirler.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
ussiyiness
- Kullanıcı

ben şahsen "unofficial malzeme kullanmayın!" diyenleri dinlemem! oyuna sadece "kurallar! kurallar!" diye bakmanın sonucu olduğunu düşünüyorum. örneğin okuduğum bu "unofficial material" bana birçok yeni fikir armağan etti.Türklider wrote:Unofficial bir material olduğundan ne save'i olacağını filan yazmamış tabiBu yüzden (beceriksizlikleri ve bilgisizlikleri yüzünden) unofficial material kullanmayın diyoruz, dinletemiyoruz
Saygılarımla...
ben de kendi namıma, herkese "bulabildiğiniz tüm kaynaklardan faydalanın!" diyorum, ve dinletmek gibi bi derdim de yok...
NOT: Türklider arkadaşım, büyük bi ihtimalle kötü bi niyetin yoktu ama sondaki "dinletemiyoruz" lafı biraz çocuk azarlar gibi geldi bana. o yüzden biraz sinirlendim, eğer mesaj agresif olmuşsa lütfen kimse kusura bakmasın.