gene paladin gene alignment

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

yani şöyle bi açıklama getireyim adam çok iyi paladin rolü yapıyordur ama bi büyü sonucu ölebiilir...

ama çok iyi pladin rolü yapıyordur ama bi zar sonucu adamın inancının yada nefsinin yetersiz olduğunu söylemek doğru olmaz ...

örneğin nefsini geliştirmek için benim karakterim yaklaşık 1 yıldır oruç tutuyo ama bunun benim attığım zarlara direk bi etkisi olmuyo

dolayısıyla zar bu ve düşük gelemesi ihtimali yüksek gelmesi ihtimali ile aynı

ozaman bence şöylede bi kural koymalı paladinler evil olduğunu bildiği biri tarafından charm edilemez

çünkü paladinnin evil la dostluğundan bahsedilemez
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Senin yaptığın RP'yi karakterine yansıtmıyorsa DM'e yükleneceksin... Fakat RP içi düşünecek olursan senin zarının sonucu onun nasıl "saldırı becerisini" belirliyorsa, "direnme becerisini" de gösterebilir. Demek ki, inançsız ya da dirençsiz bir anına denk geldiği vakit paladin sorumlu tutulabilirmiş ;)

Eğer will save'i tutmadı diye sorumlu tutulmayacaksa bu adam, HP zarı tutmadı diyerek de öldürülmez, saldırı zarı tutmadı diye ıskalatılmaz... Yanlış külliyen ;) Zira tanrısı ona iradesini güçlendirecek zibilyon bonus veriyor, bunlara rağmen inançsız anına denk geliyorsa ebesinin nikahına kadar yolu var kısaca...

Yukarıdakilerin haricinde; zaten charm ya da dominasyon yediğinde değil, bu charm'ın ya da dominasyonun sonucunda kötü bir hareket yaptığında düşer. Yani sizin charm'ı yemeniz değil, bunun sonucunda doğanıza aykırı hareket etmeniz (ikinci bir save alıp onu da tutturamayıp öküzlük yapmanız) sonucunda düşersiniz, ki paladinler ve abartı save'leri göz önünde bulundurulursa çoook zor bir ihtimal. O kadarından da düşün ve gidip kendinizi affettirin kusura bakmazsanız...

Saygılarımla...
Türklider...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Yani nede olsa charisma dan savelerine geliyor adam da gelip char 14 verip str yi con u 18 er yapmışsa zaten o kadar da paladin değildir bırakın düşsüz :wink: (çaaaaattttttttttttttttttttttttt)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sorumlu tutulamaz kötü seçilmiş bir kelimeydi. Keşke böyle yazmasaydım yanlış anlaşılabilir diye düşündüm ama oraya bir mesaj daha atıp bunu belirtmenin bazı insanların canını sıkacağını düşündüğümden yazmadım.

Sorumlu tutulamaz değil ama geri dönüşü daha kolay olmalıdır diye yazmalıydım. Burada zarlar konuşuyor ve bence DM zaten o kadar rol yapan birine bir şekilde yardım edecektir. Bunu kurallar dahilinde bir prestij sınıfına geçişini sağlamak, bir template vermek, yada tanrısı tarafından verilen bir büyülü eşya ile yapabilir. Kurallardan biraz çıkarak ikinci bir save hakkı, zaten sıfırıncı seviye olanresistance büyüsü discharge edilene kadar paladinin üstünde olması gibi de olabilir. Ancak bence de sistemde harika bir hareket kombinasyonu yaratan savaşçı zarlardan vuramıyorsa savelerde de aynı olay olmalıdır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Burada sizin yaşadığınız sorun şu:

RP ile Zarı birbirinden ayırmak. "Kombat-RP" ayrımını yapmak. Sonuçta sizin RP içi kondüsyonunuzu belirleyen bir unsur ise bu zar, ya da o savaştan çıkıp çıkamayacağınız sizin karakterinizin ileriki yaşamını, RP'lerini etkileyecekse demek ki kombat da, o zarlar da hep RP içidir. Bunları ayırıp da "abi zar düşük geldi ben fallen olmayayım" gibi bir önerme ile gelmeniz RP konusundaki bilgilerinizi, görüşlerinizi, tecrübelerinizi tümden çöpe atmak demektir.

Sonuç; RP ile zarı ayırmayın, insan gibi tam anlamı ile takılın ;)

Saygılarımla...
Türklider...
oldun
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by oldun »

darkgnome benim bildiğim domination dan paldin sorumlu ve fallen olurdie biliyom sacma gibi dursa da bana makul mus gibi geliyo aynı bir yaratık tarafından yenilen famialar dan wizardın sorumlu tutulması gibi büyü altında bile olsan bir devil a yardım edemezsin sadece tövbesi kabul olur oda bir questle sonuclanır ancak ama kurallar dm de genede
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Zaten kötülüğü domination altında yaptıysan tövbede xp kaybı olmuyor. Yani dominatona direnememen senin suçun ama (tıpkı kötü birine saldırmaya çalıştığında vuramayıp kötünün kaçmasına sebep olmanın senin suçun olduğu gibi) yine de tamamen elinde olmadığı için şartlar hafifletilmiş.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

oldun wrote:darkgnome benim bildiğim domination dan paldin sorumlu ve fallen olurdie biliyom sacma gibi dursa da bana makul mus gibi geliyo aynı bir yaratık tarafından yenilen famialar dan wizardın sorumlu tutulması gibi büyü altında bile olsan bir devil a yardım edemezsin sadece tövbesi kabul olur oda bir questle sonuclanır ancak ama kurallar dm de genede
Karagnom wrote:Sorumlu tutulamaz kötü seçilmiş bir kelimeydi. Keşke böyle yazmasaydım yanlış anlaşılabilir diye düşündüm ama oraya bir mesaj daha atıp bunu belirtmenin bazı insanların canını sıkacağını düşündüğümden yazmadım.
Bende bu yüzden yukarıdaki yazıyı yazdım işte. Hatalı bir kelime seçm, yaptım ve sonrasında istek üzerine düzelttim. Hatta bu yazının ilerisinde de kılıç kullnmasını çok yi bilen bir oyuncu kılıc nasıl savurduğunu çok iyi anlatıpta zarla ıskalıyorsa o zaman iyi paladin rolü yapan adamda save'i tutmazsa fallaen olur gibisinden devam etmiştim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
oldun
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by oldun »

pardon darkgnome özür dilerim :(
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Demek ki neymiş?

Aksiyon-RP ayrımı yapılmayacakmış ;) Zira bu aksiyon da, zarlar da sizin oyun-içi davranışlarınız üzerinde sizin laflarınız, düşünceleriniz kadar etkisi olan olaylarmış. Yani, zarlarınız da sizin kadar RP yapabiliyormuş ;)

Saygılarımla...
Türklider...
seemannsg
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seemannsg »

olduncuğum bak öldü balor merak yapma sen.:)
forever alba...
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Bende olaya farklı bir boyut getireyim :) Arkadaşlar artık paladinin yönelimi sadece good olarak örneklemeyiniz artık lawful evil paladinde oynatılabilmekte (bunu yapanlara istediğiniz kadar küfür edin ama 3.5 de artık böyle :) )Yani lawful good paladin arkadaş evil'a kayıp lawful evil paladin olabiliyor. Verdiğiniz örneklerdeki aynı olaylar evil paladinin başına gelseydi ( good bir büyücü tarafından charm vs..vs..) ???

Bu sorunun cevabı belli aslında good paladinin başına gelenlerin aynısı olurdu muhtemelen. :wink:
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu konu kaç kere söylendi bilmiyorum ama artık bütün site biliyordur paladinlerdeki bu değişimi. Bu değişim sonrasında ben D&D'ı taktir etmiştim aslında (Biraz :D ). Paladinin karşılığının aslında tapınak şövalyesi olduğunu düşünecek olursak ve gerçekte tapınak şövalyelerinin hiçte iyi insanlar olmadığını düşünürsek bu kötü paladinlerin, düzen dışı paladinlerinde ortaya çıkması ve tapınağın yönelimine göre yöneliminin belirlenmesi daha gerçekçi ve avrupalılıktan biraz daha çıkmış bir D&D sürdü önümüze.

Ancak dip not olarak belirteyim; Bu değişim nedeniyle D&D'ı kutlarım ama birde şu varki yönelim değişimi sebebiyle paladinlerin çok fazlşa güçlendiğide bir gerçek. Artık en büyük kısıtlarından kurtuluyorlar ve alternatif güçleri ile aşırı güçleniyorlar.

Bende Yener ile aynı şekilde düşünüyorum. İyi biri tarafından etkilenen kötü bir paladin'de aynı şekilde gözden düşer. Hatta kötülerin ona yardım etmekte daha isteksiz davranabileceğini düşünürsek kendini kurtarması da daha zor olacaktır.

şimdi asıl soru. Bir kötü paladini nasıl düşmüş haline getirirsiniz. Birinin hayatını kurtarmasını sağlayarakmı. BU iyi bir paladini düşmüş yapmaktan daha zor olacaktır bence. :D
Eskisi ka
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

En ideal yol çok uzun süre merhametli, iyi niyetli ve bu erdemlere rağmen başarılı bir şekilde ayakta duran bir yaşam alanında uzun süre yaşatmak olacaktır.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Belki de kötülüğe ve ezikliğe maruz kalmak olabilir. Kötü davrandıklarının yerine konmak. Kötülük hakkındaki tüm düşüncelerini sorgulaması. :???:

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Post Reply