chosen: Editlenmiştir
farseer serisi
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

farseer serisi
Bu seri hakkındaki görüşleriniz nedir tabii okuyan varsa
ikinci kitabı türkçeye çevrilmişdi yaz sonuna doğru. Ben iki kitabıda beğendim ismimin nerden geldiğini bilen wardır belki de demiştim. hadiii biriniz biliyosunuzdur ya(okuyan bilir , bilen okur) görüşlerinizi bekliyorum
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

Bir allah ın kulu okumamışmı be kırıldım şimdi neler kaçırdığınızı bir bilseniz.Ama doğr okumadan nerden bilceksiniz dimi?
Okuyun gerçekten çokk güzel bi seri okumazsanız çok şey kaçırırsınız bi sene sornra fln yazar ünlü olup serii satış rekorları kırınca bu başlık haalen duruyosa siz bu başlığa mesaj yağdırcaksınız bnde sarığımı takıp kendimi kahin ilan etcem
Kitapta bir kraliyet picinin(kusura kalmayın) hayatı anlatılıyo bu çocuk sücikastçinin çırağı oluyo , lisanslı süikastçi oluyo kralını öldürmekle suçlanıyo, hayvanlarla telapatiğe benzer bi şekilde konuşa biliyor.Bnim engin zehir ve suikastçilik bilgim (gerçekten karanlık snat bilgim war) in bir kısmı burdan gelmektedir zehirler (Artex oku zehirler
) zehirler zehirler uyuşturucular ......Hepsinden bahsediyo yazar ama çok az sadece anlam katıyo heyecanlı bir kitap sürüklüyo (bnim kitabı sınav stresi içine okuduğumdan olabilir)aldığım gün bitirmiştim kitabı gerçek bi şaheser lütfen siz de okuyup yorum yapın.
Sağlıcakla Kalın
Okuyun gerçekten çokk güzel bi seri okumazsanız çok şey kaçırırsınız bi sene sornra fln yazar ünlü olup serii satış rekorları kırınca bu başlık haalen duruyosa siz bu başlığa mesaj yağdırcaksınız bnde sarığımı takıp kendimi kahin ilan etcem
Kitapta bir kraliyet picinin(kusura kalmayın) hayatı anlatılıyo bu çocuk sücikastçinin çırağı oluyo , lisanslı süikastçi oluyo kralını öldürmekle suçlanıyo, hayvanlarla telapatiğe benzer bi şekilde konuşa biliyor.Bnim engin zehir ve suikastçilik bilgim (gerçekten karanlık snat bilgim war) in bir kısmı burdan gelmektedir zehirler (Artex oku zehirler
Sağlıcakla Kalın
Okudum bence çok güzel bir kitap.Sürekli savaşçılar ve büyücüleri konu alan kitaplar okumuştuk.ama bir suikastçı...En azından ben ilk kez okudum.kitaptan çok güzel şeyler öğrendim hangi bitkilerin ne tür etkiler yaratabilceği falan gibi.
şu sıralarda 2. kitabını aldım ancak daha okuyamadım.En yakın zamanda başlıyacam.Ayrıca koca forumdan sadece iki kişimi okumuş bu kitabı.
Yanlışlıkla bile olsa insan önünden geçerken bir kapağına bakar herhalde.
şu sıralarda 2. kitabını aldım ancak daha okuyamadım.En yakın zamanda başlıyacam.Ayrıca koca forumdan sadece iki kişimi okumuş bu kitabı.
Yanlışlıkla bile olsa insan önünden geçerken bir kapağına bakar herhalde.
-
Shevarash
- Seçilmiş Savaşçı
Haklısınız ama kapağına baktım, içeriğini de okudum ama ne olduğunu bilmediğimiz serileri alana kadar tüm dünyada belirli kitlesi olan serileri takip etmeyi uygun görüyorum. Ne zaman ki yeni bir seriye geçecek para ve zamanı bulursam, belli bir sayı ile belli bir birikime sahip birileri tarafından tavsiye edilen serileri tercih ediyorum. (biraz karışık yazdım ama anlaşılmıştır sanırım) Eğer tavsiye ediyoruz diyorsanız?
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

Bir bilimkurgu tarihi incelemesinde fantazya bahsinde adına -özgün olması nedeniyle- övgüyle rastladığım ve bir bakalım şuna diyerek aldığım bir seri bu. Henüz ikinci kitabı okumaktayım ve üçlemeyi tamam ettiğimde nihai bir fikir belirtebilirim ancak; yine de diyebilirim ki, müthiş bir beceriyle ve akıcılıkla yazılmışlar.Karakterlere özel bir ilgi gösterilmiş, kurgu sorunsuz. Kendi ikincil yaratısını gerçekten ciddiye alıyor anlatı. Bunu becerebilen o kadar az fantezi var ki, Mesela benim çok beğendiğim ve hâlâ da okumakta olduğum Zaman Ã?arkı üçüncü kitaptan sonra bu duyguyu vermekten uzaklaşıyor, öykü sulanmaya başlıyor adeta. Zaten DL ve FR kitapları ve W&H, Salvatore gibi daha popüler yazarlar hiç bu beceriye sahip olmaladılar. Kısacası Farseer serisinin fantezi edebiyatı içinde kendine ait azımsanmayacak ve olabildiğince özgün bir parlaklığa sahip.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
Bu başlığı bulduüuma öyle sevindim ki, bir bilseniz! (mutluluk gözyeşı bunnar) Sanırım diyarımıza üye olan 7500 küsür kişinin içinde sadece iki kişi okumuş olmasına rağmen! (Üç oldu tabii!!!!) Eheh başlığı biraz tozlu karanlık bir köşede hafif bir somurtmayla yavaşça aşağıya çekilirken buldum ve umuyorum yazım bittiğinde (Biterse tabi, bayağı uzun olcak gibi gidiyor ) sonunda tozun içindeki kapak (en azından) bir kaç meraklı parmak iziyle bir kez daha onurlanmış olur.
Herneyse, öncelikler belirteyim serinin kitaplarının kapaklarına ilk bakınca akla direk piskopat bir suikastçinin kanlı ve zehirli hayatı gibi geliyor ancak '(bkz.) yok böyle bişey??' (tabe hevesli assassin arkadaşlarımızın hevesi kırılmasın; daha önce arkadalşarın belirttiği gibi için kayda değer bir çok bilgi bulabilirler) Alınmasınlar ama bu 'suikastçi-düzenbaz-hırsız' cemaatine uyuz olduğum halde (Aslında bakış açım biraz değişti ) (ben bile!...)bu kitabı şöyle derin bir nefes gibi içime çektim,rahatladım! Ne yazık ki son zamanlarda sıklıkla görüldüğünün aksine inanamayacaksınız ama seri üç kitapta "Hop!" diye bitiveriyor Ayrıca daha önce hiçbir fantastik edebiyat romanında görmediğim şekilde kitap 'birinci şahıs anlatımı' şeklinde yazılmış! Yine kitapta çok özgün ve orjinal (hiç yoktan ben daha önce benzer bişi görmedim) bir 'Soyatarı' karakteri var. Bir de Kitapta bolca 'Piç' sözcüğü geçiyor ve insan sonunda kendini bir garip hissetmeye başlıyor!
Kitap için pek bir özet veremeyeceğim, kısaca Fitz adında bir Kraliyet ***i'nin (okunmaya değer ) hayatını anlatıyor. Kitabın yazarı Robin Hobb, İthaki Yayınevi tarafından basılmış ve çevirisi oldukça iyi.Gerçekten herkesin en azından bu birinci kitabı okumasını ve çok farklı bu 'farklı nefesi' denemesini yürekten tavsiye ediyorum.Ayrıca bu mesajı yaru uyur vaziyette ve yarım saatte yazdığım için saçma sapan ve aşırı uzun olabilir kusuruma bakmayın.
VE SAKIN Ã?Ã?Ã?NCÃ? KİTABIN ARKASINI OKUMAYIN!!!...çünkü direkt olarak tüm hikaye yazıyor ve sonundaki sürpriz havada 'pöörrrrt!!', 'pfzııtttttt!!' yaparak sönen bir balon gibi 'pört!'lüyor.
Not: Mesajdaki sorun konusunda yardımcı olan arkadaşa çok teşekkürler
Herneyse, öncelikler belirteyim serinin kitaplarının kapaklarına ilk bakınca akla direk piskopat bir suikastçinin kanlı ve zehirli hayatı gibi geliyor ancak '(bkz.) yok böyle bişey??' (tabe hevesli assassin arkadaşlarımızın hevesi kırılmasın; daha önce arkadalşarın belirttiği gibi için kayda değer bir çok bilgi bulabilirler) Alınmasınlar ama bu 'suikastçi-düzenbaz-hırsız' cemaatine uyuz olduğum halde (Aslında bakış açım biraz değişti ) (ben bile!...)bu kitabı şöyle derin bir nefes gibi içime çektim,rahatladım! Ne yazık ki son zamanlarda sıklıkla görüldüğünün aksine inanamayacaksınız ama seri üç kitapta "Hop!" diye bitiveriyor Ayrıca daha önce hiçbir fantastik edebiyat romanında görmediğim şekilde kitap 'birinci şahıs anlatımı' şeklinde yazılmış! Yine kitapta çok özgün ve orjinal (hiç yoktan ben daha önce benzer bişi görmedim) bir 'Soyatarı' karakteri var. Bir de Kitapta bolca 'Piç' sözcüğü geçiyor ve insan sonunda kendini bir garip hissetmeye başlıyor!
Kitap için pek bir özet veremeyeceğim, kısaca Fitz adında bir Kraliyet ***i'nin (okunmaya değer ) hayatını anlatıyor. Kitabın yazarı Robin Hobb, İthaki Yayınevi tarafından basılmış ve çevirisi oldukça iyi.Gerçekten herkesin en azından bu birinci kitabı okumasını ve çok farklı bu 'farklı nefesi' denemesini yürekten tavsiye ediyorum.Ayrıca bu mesajı yaru uyur vaziyette ve yarım saatte yazdığım için saçma sapan ve aşırı uzun olabilir kusuruma bakmayın.
VE SAKIN Ã?Ã?Ã?NCÃ? KİTABIN ARKASINI OKUMAYIN!!!...çünkü direkt olarak tüm hikaye yazıyor ve sonundaki sürpriz havada 'pöörrrrt!!', 'pfzııtttttt!!' yaparak sönen bir balon gibi 'pört!'lüyor.
Not: Mesajdaki sorun konusunda yardımcı olan arkadaşa çok teşekkürler
<div>"But the Bard's Songs will remain..."</div><br>
Bu foruma üye olmayıp ta okuyan bazı arkadaşlarım dabenim gibi sevmişlerdir seriyi. Yukarıda yazan arkadaşlar gibi her zamanki şeylerden farklı özgün bir hikaye olması onu güzel kılıyor. Ancak FR veDL kitaplarına alışmış daha çok aksiyon arayan arkadaşların biraz sıkılabileceğini düşünüyorum.
Ã?nerdiğimiz ve okuyan arkadaşların yorumları hep iyiydi. Burada 3 kişi okumuş gibi görünmesi çok normal ama bu serinin hiç okunmadığı anlamına gelmiyor aksine benim sandığımdan daha fazla varmış...
Ã?nerdiğimiz ve okuyan arkadaşların yorumları hep iyiydi. Burada 3 kişi okumuş gibi görünmesi çok normal ama bu serinin hiç okunmadığı anlamına gelmiyor aksine benim sandığımdan daha fazla varmış...