Ã?ocuk büyümüş, artık 20li yaşlarına gelmiştir. Zihin gücünü kullanmayı öğrenmiştir ve baş vurmadığı sürelerde zihninde oluşturduğu enerji ile büyüsel etkiler yaratıyordu. Onun gibilere şehirliler psion derlerdi.Dilbao wrote:Meraklı genç: -Merkez denilen yere nerden baş vuruluyo ya
Yaşlı amca: -(uff bu da kim) Aha şu duvardan... Git oraya baş vur!
M: -Hadi ya!! Çok kolaymış, peki hemen tepki veriyolar mı?
Y: -(git başımdaaan) Sen başla onlar bulur seni...
M: -Peki...
Ve ardından meraklı genç duvara başını vurmaya başlar...
Ã?ocukluğunda alışkanlık olan sağa sola baş vurmasından dolayı artık kafası neredeyse demiri bi kıracak kadar sertleşmiştir. E tabi bunun için birkaç beyin hücresini heba ettiği ortadadır ama baş vururken kimin düşünmeye ihtiyacı vardır ki?
Geçen zaman ona sağlam kafa haricinde sağlam bir vücut da vermiştir elbette. E sonuçta sağlam kafanın durduğu yerin da sağlam olması gerek. Sadece baş vurarak nereye kadar, değil mi? Biraz da kol, bacak ve yumruk, tekme de vurmak gerekir.
Ama genç elbette tüm zamanı baş vurma çalışmalarına harcamamaktadır. Bunun yanında büyü de öğrenmiştir öğrenebildiği kadar. Bir yandan kafası önde koşarken, kel başınından gösterdiği yöne ateştopu atabilmek öyle herkesin yapabileceği birşey değildir.
Ailesini çocuk yaşta kaybetmesinden geceleri ayakta yalmayı da öğrenmiştir. Ama bu tarz pis işleri zorda kalmadıkça yapmaz elbette. Ã?ünkü ailesini kaybettikten sonra yanında kaldığı yaşlı bir yardım severin haytına yanlışlıka son vermiştir. Yolda yürülerken arkada kalan yaşlı amca, koşarak gence yetişir ve sessizce gencin sırtına dokunur, bunu beklemeyen genç, öyle bir hızla gerye dönüp kafa atar ki kendi bile bunu nası yaptığını anlayamaz. Sonuç; bir ölü.
Bu kaybın ardından bir tapınağa katılır ruhunu dinlendirmek için. Bir yıl kadar tanrıları öğrenir burada, ruh ve bedenin farkını öğrenir. Büyü, inanç ve beden arasındaki farkı öğrenir.
Bir yılın sonunda tapınağın baş sahibi ona hazır olduğunu söyler, "artık başvurmanın zamanı geldi" der;
-Peki. Ama nereye, ne için?
-Kendin için, normalden farklı olduğun için, bildiğin konularda başrılı olduğun için...
-Başarılı mı? Hangi konu mesela??
-Bilgiğin her konuda, sen şu ana kadar yetiştirdiklerim arasında en farklı olanısın, sanki daha sana anlatılmamış şeyleri biliyorsun da farkında değilsin.
-Ölemi?! (Gencin yüzünde garip bir gaza gelme ifadesi oluşur)
-Ã?yle, zamanla öğrenirsin.
-Demek öyle ha! Naapcağımı biliyorum, hemen gidiyorum! (Gazı alan genç, son gaz baş vuru için ilerlemektedir)
-Ya du-, bi bekl-, offf, sen bilirsin
Genç, yine ne yapacağını bilmeden baş vurmaya gitmektedir. İlk başvurusunu yaptığı yerdaki duvarı büyük gün için yeniden inşa etmiştir. Ve büyük gün gelmiştir. Duvarın karşısına geçer, başını geriye atar veee....
NOT: Yapacağım psion karakter için ustalık sınavına başvuruyorum.
Saygılar...