Böyle bir karakteri oynarmıydınız neden?
Böyle bir karakteri oynarmıydınız neden?
Ben bütün ability score ları 18 olan bir karakteri oynamanın keyif vermeyceğini düşünmekteyim bakalım sizler ne düşünüyorsunuz!
Bir millet dara düştümü fahişeler bile azize kesilir!
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Keyif vermeyeceğine ben de katılıyorum ayrıca rol yapması da zor olacaktır. Sadece int 18 olan bir karakteri oynatmak bile yeterince zorken hem int hem wis hem de cha 18 olan bir karakteri oynatmak için mükemmel olmak gerek. Ã?yle olamazsak da bu kadar güçlü bir karakterin bir anlamı kalmaz.
Ayrıca çok güçlü karakterleri de sevmem nedense. Çok düşündüm ama aklıma bir sebep gelmedi. Belki çok güçlü olunca küçk şeyler önemini kaybettiği içindir, belki başka bir sebepten. Yine de her önüne geleni indiren bir savaşçı rp'sindense dilenci çocuk rp'sini tercih ederim.
Ayrıca çok güçlü karakterleri de sevmem nedense. Çok düşündüm ama aklıma bir sebep gelmedi. Belki çok güçlü olunca küçk şeyler önemini kaybettiği içindir, belki başka bir sebepten. Yine de her önüne geleni indiren bir savaşçı rp'sindense dilenci çocuk rp'sini tercih ederim.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Karakteri oynanabilir yapan skorları değil sizin ona verdiğiniz anlam ve düşünce tarzıdır. Tüm skorları 18 olan bir karakter sadece savaşlarda daha avantajlı olur, oyunun geri kalanında bir fark yaratmaz.
Bir karakter tasarlarken birkaç da zayıflık koymak gerekir karaktere. Ama bunlar rakamsal değil hikayesel şeyler olmalıdır. Böyle konulara takılmayın, oynunuzu oynayın...
Bir karakter tasarlarken birkaç da zayıflık koymak gerekir karaktere. Ama bunlar rakamsal değil hikayesel şeyler olmalıdır. Böyle konulara takılmayın, oynunuzu oynayın...
"Lovefull Evil"
Tamamen katılıyorum. yaptığınız rol skorlardan daha önemlidir, iyi rol yapamadıktan sonra tüm skorların 18 olması ne işe yarar ? Her stat ve karekter ile iyi rp yapabilmek, daha iyidir...Dilbao wrote:Karakteri oynanabilir yapan skorları değil sizin ona verdiğiniz anlam ve düşünce tarzıdır. Tüm skorları 18 olan bir karakter sadece savaşlarda daha avantajlı olur, oyunun geri kalanında bir fark yaratmaz.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ben zihinsel özellik puanlarını (zekâ, bilgelik, karizma) hep RP için ipucu olarak görmüşümdür. Karakterle ilgili bazı ince noktalar size ait olsa da karakterin zekâsı, bilgeliği ve karizması RP'lerinizi etkilemelidir bence. Çok zeki veya bilge bir barbarın dengesiz oynaması o bilgelik puanlarının sadece farketme yeteneğine ve irade kurtarmasına etkidiğini gösterir.
Tabii ki önemli olan RP yapmaktır ama karakteriniz de belirli özelliklere sahiptir. Belki çok iyi bir paladin RP'si yapıyorsunuzdur ama bilgelik ve karizmanız 8'in altındaysa orada ZB "Dur bakalım, ne yapıyorsun?" demelidir. Yanlış mı düşünüyorum?
Tabii ki önemli olan RP yapmaktır ama karakteriniz de belirli özelliklere sahiptir. Belki çok iyi bir paladin RP'si yapıyorsunuzdur ama bilgelik ve karizmanız 8'in altındaysa orada ZB "Dur bakalım, ne yapıyorsun?" demelidir. Yanlış mı düşünüyorum?
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Rolün zor olma konusunda ise, günümüzde zekası, bilgeliği ve karizması 18 olan bir karaktere biz mükemmel deriz. Onu hakkıyla oynatabilmesi için oyuncunun da mükemmel olması gereklidir ki böyle birisiyle henüz karşılaşmadım. İyi bir ön hazırlık ve oyunculuk deneyimiyle üstesinden gelinebilir belki, ama yine de oyuncuyu oldukça yoracaktır.
Rol yapmayı işin içine katmazsak da ben pek keyif almam böyle bir karakteri oynatırken. Daha önce de söylediğim gibi aklıma bir sebep gelmiyor.
Rol yapmayı işin içine katmazsak da ben pek keyif almam böyle bir karakteri oynatırken. Daha önce de söylediğim gibi aklıma bir sebep gelmiyor.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Güç, çeviklik ve dayanıklılık bir şekilde hallolur. Ama zeka bilgelik ve etkileyicilik söz konusu olduğunda oyuncunun çabası önem kazanıyor... Ama iyi bir DM desteği ile zor hatta epey zor da olsa oynatılabilir. Ama ben DM olsam o kadar da kolay oynatmazdım. Muhtemelen oynatacağım sistem 18 in bir insanın ulaşabileceği ( bir büyü desteği olmadan) en yüksek stat olacağından 18lik bir statın zor yanları ile de yüzleştirirdim insanları. Ã?rneğin 18 etkileyicilik skoruna sahip biri girdiği ortamda hemen dikkat çekerdi. Erkekse epey bi kan davalısı olabilirdi.
Gücü 18 olan biri de Asteriks çizgifilminin Oburiks i gibi olabilirdi. Hafifçe dokundu mu kapıyı kıran türden : )
Ã?eviklik ve dayanıklılık 18 oldu mu kullanımadı mı pek bir işe yaramayabilir.
Zeka ve bilgeliğe gelince bunun ne anlama geldiğini DM olarak oynayana gösterirdim. Ve her zaman o kadar güzel olmadığını da anlatırdım oyunculara... Özellikle bilgelik konusunda bazı fikirlerim var.
Gücü 18 olan biri de Asteriks çizgifilminin Oburiks i gibi olabilirdi. Hafifçe dokundu mu kapıyı kıran türden : )
Ã?eviklik ve dayanıklılık 18 oldu mu kullanımadı mı pek bir işe yaramayabilir.
Zeka ve bilgeliğe gelince bunun ne anlama geldiğini DM olarak oynayana gösterirdim. Ve her zaman o kadar güzel olmadığını da anlatırdım oyunculara... Özellikle bilgelik konusunda bazı fikirlerim var.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
rol yapma becerisiyle bazı şeyleri kapatsanızda inanılmaz güçlü olacağınız için sıkıcı olacağını düşünmekteyim ben. Güçlü karakterleri severim ama karakterlerimin hep eksiklikleri olamılıdır benim için...
bunları bir yana bırakınca karakter kağıdına baktığımda bir mozaik görmekten hoşlana bir insanım görsel zevkimi bozuyor her şeyden önce.
bunları bir yana bırakınca karakter kağıdına baktığımda bir mozaik görmekten hoşlana bir insanım görsel zevkimi bozuyor her şeyden önce.
Tüm skorların 18 olması sadece savaşlarda avantaj kazandırmaz. Aslına bakarsanız ben savaşları (combat) o kadarda önemsemiyorum. Skorların 18 olması oyunun geri kalanında ise çok büyük farklar yaratabilir. Aslında bu konularada takılmıyorum, başlığı açanında fazla takıldığını zannetmiyorum.Dilbao wrote:Karakteri oynanabilir yapan skorları değil sizin ona verdiğiniz anlam ve düşünce tarzıdır. Tüm skorları 18 olan bir karakter sadece savaşlarda daha avantajlı olur, oyunun geri kalanında bir fark yaratmaz.
Fiziksel özellikleri 18 olan bir karakteri oynatmanın dez avantajları olabilir ama rp açısından çok fazla zorlayacağını zannetmiyorum.
Zeka puanının yüksek olmasıda fazla zorlamayabilir. Yani zeki birinin herzaman zekice hareket etmesi gerekmeyebilir. "Yağmur Adam" filmini izleyenler bilirler. Dustin Hoffman'ın oynadığı karakter aşırı zekiydi ama adam özürlüydü. Bunun gibi birçok örnek verilebilir. Adam her zaman büyüye yoruyodur kafayı, basit bir konuda cevap bile veremez mesela.
Karizma göreceli olabilir ama yinede rp'si zorlayabilir oynayanı.
Bence en fazla bilgelik zorlar.
FrontsideAir wrote:Tabii ki önemli olan RP yapmaktır ama karakteriniz de belirli özelliklere sahiptir. Belki çok iyi bir paladin RP'si yapıyorsunuzdur ama bilgelik ve karizmanız 8'in altındaysa orada ZB "Dur bakalım, ne yapıyorsun?" demelidir. Yanlış mı düşünüyorum?
1-Bikere ben 8 wis ve 8 cha ile paladin oynatmaya çalışan adamın eksik bilgilere sahip olduğunu düşünürüm... 8 wis ve cha 8 ile paladin oynatılmaz bu adam büyü bile yapamaz... Bu adama sen paladin oynama fighter oyna derler...
2-Eğer bir DM bunu gördüğü halde müdahele etmiyorsa veya sheetler hazırlandıktan sonra kontrol etmiyorsa, bu işi öğrenene kadar DM lik yapmasın...
Statlar bazı noktalarda belirleyici gibi gözüksede karekterin geçmişi daha önemlidir, zaten statlarda bu geçmiş göz önüne alınarak hazırlanmalıdır. Karekterin geçmişinde, karekterden zeki ama fiziksel açıdan zayıftı ve ya zeki ama çirkin bir adam diye bahsediliyorsa ve sonra bu karekterin bütün statları 18 yapılıyorsa bu abest kaçar.
Fakat DM ben sizi epic karekterler olarak oynatıcam ondan bütün statlarınız 18 derse ozaman iş değişir, bence bütün statları 18 oynamakta çok zor bişey değildir, bu noktada oyundan alacağınız tat ise DM in hazırladığı hikaye ye bakar.
Bikeresinde bütün skorların 18 olduğu bir oyun oynadım ve gayerte eğlendim, senaryo harikaydı, karekter geçmişleri çok iyiydi, oyuncular çok iyi RP yaptı, DM çok iyiydi...
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Belirtmeyi unuttuğum için özür dilerim, iyi paladin RP'si yapan dediğim adam paladin değildi. Sadece önceden paladin deneyimi vardı. Bu yüzden de böyle özellik puanlarıyla paladin RP'si yapması saçmadır dedim. Ancak eğer özellik puanları yetiyorsa bir savaşçı da paladin RP'si yapabilir, hatta paladin olmak isteyen bir savaşçı olur ve bu da oyunu çok zevkli kılar.Yener wrote:FrontsideAir wrote:Tabii ki önemli olan RP yapmaktır ama karakteriniz de belirli özelliklere sahiptir. Belki çok iyi bir paladin RP'si yapıyorsunuzdur ama bilgelik ve karizmanız 8'in altındaysa orada ZB "Dur bakalım, ne yapıyorsun?" demelidir. Yanlış mı düşünüyorum?
1-Bikere ben 8 wis ve 8 cha ile paladin oynatmaya çalışan adamın eksik bilgilere sahip olduğunu düşünürüm... 8 wis ve cha 8 ile paladin oynatılmaz bu adam büyü bile yapamaz... Bu adama sen paladin oynama fighter oyna derler...
Geçmiş de karakter davranışlarında çok önemlidir, ancak oyuncu sihirbazsa ve oyun boyunca tek kelime etmezse (bir yerden tanıdık geliyor ama..
Thorodin arkadaşımızın da belirttiği gibi karakterlerin eksikliklerinin olması onları güzel yapar. Elbette geçmiş yazarken eksiklikler koyulabilir ancak Yener'in söylediği gibi tüm özellikleri 18'se ve zeki ama çirkin deniyorsa bu da saçma olacaktır. Belki mükemmel karakterlerden hoşlanmamamın sebeplerinden biri de budur..
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Ozaman oynattığın oyunlarda hiç bir karekterin Epic olamaz senin böyle düşünürsen, hepsinin ayrı bir zevki ayrı bir tadı var, bu tatların herbirini algılamaya bakınFrontsideAir wrote:Belki mükemmel karakterlerden hoşlanmamamın sebeplerinden biri de budur..
boşverin işin epic kısmını zaten D&D nin epic kuralları baştan aşağıya zırvalıklarla dolu. Hele o tanrılar el kitabı beni gülmekten kırdı. Tanrının CR sine gelsem şamarla öldüreceğim neredeyse. 
benim esas sormak istediğim soru şuydu: oyuna başlayacaksınız zar attınız herşey 18 geldi (yani süper ballısınız) böyle bi karakteri oynarmısınız yoksa bu sarmaz diyebilirmisiniz?
benim esas sormak istediğim soru şuydu: oyuna başlayacaksınız zar attınız herşey 18 geldi (yani süper ballısınız) böyle bi karakteri oynarmısınız yoksa bu sarmaz diyebilirmisiniz?