Elf vs dwarf
Her iki ırkın da kendilerine göre artıları ve eksileri var. Bu kıyaslamayı savaşma yeteneği olarak ele almak saçma olur çünkü. Bütün elfler ya da bütün cüceler aynı güce sahip diye bişey yok. Bu durumda yapılarını ve tarzlarını göze almamız gerekir. Bu durumda kimsenin cüceleri seçeceğini sanmam 
Gölgelerde yaşamak nasıldır bilir misin?
Kimse seni göremez, seninse tek gördüğün KİN!
Kimse seni göremez, seninse tek gördüğün KİN!
- ...lwnt....
- Kullanıcı

Lotr elflerinin direk olarak "yüksek ırk" olarak düşünülmesinden dolayı oradaki elfler daha bir iyi olmasına rağmen lotr dahil neredeyse her alemde cüceleri tercih ederim.
Tüysüz, güçsüz, zayıf bir elfin yanında kaslı kuvvetli geniş zırhlı bir cüce tabiki üstündür. Mesela olaylar şöylede gelişebilir.
Zaten kısa boylu olan ve vücudunun 6da5ini kapatan geniş ve cüce yapımı sağlam kalkanını gözlerinin altına kadar kaldıran cüce, önündeki sürekli kendisine ok atan elfe doğru ağır ama sağlam adımlarla ilerler. Elf, cücenin kalkanı üzerindeki hareketleri ile cüceyi isabet ettiremez ve bu sefer -eğer hala daha deneyecek kadar embesilse- elfimiz gayet yorgundur. Cücenin çekici veya baltasından yeteri kadar iyi sıyrılamadığından aldığı çizikler ve kesiklerle enerjisi iyice düşen elf, cücemize doğru ne yaparsa yapsın pek etkili olamamaktadır.
Yorulan ve mağlup olmaya yaklaşan elfin 3 şansı vardır. Belkide cücelerin kendisi kadar iyi düşünemediğinden yola çıkarak cüceyi barış ve kardeşliğe davet etmek
2. olarak arkasını dönüp kaçmak, fakat eğer yakınlarda yerleşim birimi veya sığınabileceği bir yer yoksa, dayanıklı olan cücenin gece gündüz durmadan koşması sonucu hemen yorulan elfi yakalaması bile söz konusu olabilir.
3. olarak cüceye teslim olmak ve onun insafına kalmak.
Fekat duyduğum bir sözde doğrudur saygı gösteririm, Elf Cüce kardeştir; ayrım yapan kalleştir!
Tüysüz, güçsüz, zayıf bir elfin yanında kaslı kuvvetli geniş zırhlı bir cüce tabiki üstündür. Mesela olaylar şöylede gelişebilir.
Zaten kısa boylu olan ve vücudunun 6da5ini kapatan geniş ve cüce yapımı sağlam kalkanını gözlerinin altına kadar kaldıran cüce, önündeki sürekli kendisine ok atan elfe doğru ağır ama sağlam adımlarla ilerler. Elf, cücenin kalkanı üzerindeki hareketleri ile cüceyi isabet ettiremez ve bu sefer -eğer hala daha deneyecek kadar embesilse- elfimiz gayet yorgundur. Cücenin çekici veya baltasından yeteri kadar iyi sıyrılamadığından aldığı çizikler ve kesiklerle enerjisi iyice düşen elf, cücemize doğru ne yaparsa yapsın pek etkili olamamaktadır.
Yorulan ve mağlup olmaya yaklaşan elfin 3 şansı vardır. Belkide cücelerin kendisi kadar iyi düşünemediğinden yola çıkarak cüceyi barış ve kardeşliğe davet etmek
2. olarak arkasını dönüp kaçmak, fakat eğer yakınlarda yerleşim birimi veya sığınabileceği bir yer yoksa, dayanıklı olan cücenin gece gündüz durmadan koşması sonucu hemen yorulan elfi yakalaması bile söz konusu olabilir.
3. olarak cüceye teslim olmak ve onun insafına kalmak.
Fekat duyduğum bir sözde doğrudur saygı gösteririm, Elf Cüce kardeştir; ayrım yapan kalleştir!
BEN BUNU TARTIşANLARI KINARIM!
CALJİİİİİİİİİİİN!GRİFON'UM NERDE?PEEEEEEEEEEH!
duydunmu caljin?sivri kulaklar en iyi altın gününü kim yapar diye iddiaya girmeye gelmişler!eee...em!eh iddialı değiliz tabi siz yaparsınız!ama mümkünse biz savaştayken yapın kafam kaldırmıyo gürültüyü.savaş meydanı daha sessiz! :evillaugh:
CALJİİİİİİİİİİİN!GRİFON'UM NERDE?PEEEEEEEEEEH!
duydunmu caljin?sivri kulaklar en iyi altın gününü kim yapar diye iddiaya girmeye gelmişler!eee...em!eh iddialı değiliz tabi siz yaparsınız!ama mümkünse biz savaştayken yapın kafam kaldırmıyo gürültüyü.savaş meydanı daha sessiz! :evillaugh:
TOMB
Tartışma epey değişik bir yöne kaymış sanırım. Aslında bir parça sonuçlanmış da gibi ama sanırım açık kalması da doğru olur... Ã?ünkü diyar durdukça bu tartışma sanırım hep olacak.
Ben ikisinin de ayrı güzelliği var diyip biraz toparlayayım. Elfler benim gözümde çok daha bilgedir. Fantastik dünya elfleri de mitoloji elfleri de sanırım yaşamayı en iyi bilen ırk sayılabilir.
Ama cücelerin çalışkanlığı da sanırım yine iki dünyada da ortak. Ve elfleri de geçiyor. Biz tam yedi cüceyiz diyen Pamuk Prenses cüceleri de sanırım bu anlayışla yaratılmış...
O nedenle bence ikisi de renk katıyor dünyaya...
Benim kişisel tercihim daha çocuğa yakın bir ırk olduğunda ikisini de çok tercih etmiyorum. Ama yine de özellikle ırkların temellerini aldığı mitolujiyi öğrendikçe bu iki ırk da benim için daha fazla anlam kazanıyor.
Son günlerde ikisine de daha fazla saygı duymaya başladım desem yalan olmaz.
Ben ikisinin de ayrı güzelliği var diyip biraz toparlayayım. Elfler benim gözümde çok daha bilgedir. Fantastik dünya elfleri de mitoloji elfleri de sanırım yaşamayı en iyi bilen ırk sayılabilir.
Ama cücelerin çalışkanlığı da sanırım yine iki dünyada da ortak. Ve elfleri de geçiyor. Biz tam yedi cüceyiz diyen Pamuk Prenses cüceleri de sanırım bu anlayışla yaratılmış...
O nedenle bence ikisi de renk katıyor dünyaya...
Benim kişisel tercihim daha çocuğa yakın bir ırk olduğunda ikisini de çok tercih etmiyorum. Ama yine de özellikle ırkların temellerini aldığı mitolujiyi öğrendikçe bu iki ırk da benim için daha fazla anlam kazanıyor.
Son günlerde ikisine de daha fazla saygı duymaya başladım desem yalan olmaz.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
Lord Necros
- Başbüyücü
şahsen insan olmayı tercih ederim.
Ã?ncelikli tercihim daima insandır. Başka ırklar da tamam. Ama elf olmasın! Elven pride sebebiyle asla elflere ısınamadım. Kahrolsun elfler!!!! 
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
Ben elf diyorum. Daha önce de belirtmiş olabilirim. Güzeller, atik, atletik, zeki ve yetenekliler. E daha ne isteyeyim ki ben.
Elf oynattım, elf oynatıyorum, elf oynatacağım ( her ne kadar drow da olsa elf elftir
)
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
İlk tercihim insandır. Cücelerin aksilikleri ve babacanlıkları oynanasıdır. Elfleri pek sevmezdim ama Hangi D&D Karakterisiniz testinde elf çıktığım için bir şey diyemiyorum artık. Belki oynatmak kısmet olur. ^^
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests