HALDİR!

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
meteor1903
Kullanıcı
Kullanıcı

HALDİR!

Post by meteor1903 »

Birazcık haldir hakkında bilgi verebilirmisiniz? :roll: :roll: :roll:
>I bring from Elrond Of River Death
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

değişik bi dilek ama bu bölüme uygun değil pek,
buyrun agora'dan devam edin...

görev ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Haldir kimdir?

Başlangıçta şunu söylemekte fayda var. Haldir esas olarak Yüzüklerin Efendisi serilerinde Lorienin korucularından birisidir ancak filmde Peter Jacksonun yaptığı bir takım değişikliklerden (Başta Legolas ve Arwen) faydalanan karakterlerden biri haline gelmiştir.

Haladin`in soyundan gelir. Halmir`in oğludur. Kitapta cücelere atıfta bulunmaz (cücenin nefes alış verişi millerce uzxaktan duyuyorduk gibilerinden) sadece zor kullanıp hepsini Lorien e götürür. Ayrıca kitapta Helms Deep (Miğfer Dibi) e yardıma da gitmemiştir. Zaten kitapta Helms Deep e hiçbir elf yardıma gitmemiştir o ayrı konu.

Muhtemelen yüzük savaşından sonra Galadriel`in eşi Celeborn`un komutasında Lorien in kuzeyini temizlemeye gidenler arasındaydı. Onun dışında da başka herhangi bir bilgi yok.
zalhonan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zalhonan »

lorienin sınır koruyucularından biri
ama kitapta öyle göze çarpacak bi karakter olmamasına rağmen peter jacksonun yönetmenliğine soyunduğu filmde epey göze çarpıyor..
ne helms deepe yardıma geldi ne de öyle aragornla arasında bi dostluk gelişti..peter jacksonun değişikliğie uğrattığı senaryo sayesinde ön plana çıkmış bir abimizdir haldir
güç içinde yükselen;
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

hakikaten bunları yazmamıştım iyi olmuş anlattığın sağol ya zalhonan bilgiler için :o 8O :???:
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

bir yanlışı düzeltmek istiyorum.
Shevarash
Haladin`in soyundan gelir. Halmir`in oğludur.

demişsin.
orta dünyada iki tane haldir vardır. bir tanesi filmde gördüğümüz lorien'li haldir. diğeri ise ilk çağda yaşamış olan halmir oğlu haldir'dir ve insandır. sanırım bu ikisini karıştırmışsın.

lorien'li haldir hakkında bir bilgi : 2 tane kardeşi var, Rúmil ve Orophin.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Evet 2 tane olduğunu biliyordum, ama öbilgileri geçenin hangisi olduğundan emin olamamıştım sağolasın liero :)
tomb
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tomb »

eeevet o aaa yazmışsın bende ona itiraz etcektim acık keklik oldu deemi?neyse sanırım 2 haldir olduğu konuşuldu.bizimkızlar onun ismini 80 kere sölemem rağmen hala ona şu adla hitab ederler:
SONRADAN GELEN ELF
(lego ilk ya:))
neymiş dolgun yanaklı elf olurmuymuş ben saçı öööle bağlayınca ben sonradan gelen elf oluyomuşum.hakketten bu adam niye böle yüzüne dolgun yaaa!
TOMB
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

middle earth ile ilgili kusursuz bir kaynak:

http://www.glyphweb.com/ARDA/
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

Filmde olan ama kitapta olmayan destekle birlikte geldiğinde aragornun sarıldığı ama kendisinin yüzünü ekşiterek karşılık verdiği kişiliktir.Zannımca emir kuludur ve aslında yardım falan umurunda değildir. :)
salthuk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by salthuk »

Haldir'in Aragorn'a karşı düşüncelerini bilemem ama elflerin kendine özgü selamlaması var .Legolas a dikkat nasıl selamlaştıgına .Onun için yüzünü ekşitmiş olabilir Haldir .
Haldir 'in yardıma gitmek ve ya gitmemek gibi bir düşüncesi yoktu bir koruyucu ve elrond un askeridir emirler yardıma gitmek oldugu için yardıma gitmiştir. 8)
salthuk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by salthuk »

Hldirin Anası Babası kimdir? :D :D
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Yukarda gerekli bilgileri vermişler bidaha bak istersen.
Image
-------------------------------------------------------------

UNOFFİCİAL SİTE PSİKOPATI.
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

Arkadaşlar yüzüklerin efendisi ile soru sorarken film ile alakalı mı yoksa kitap ilemi belirtiniz konu aynı olsada işleyiş farklı karışıklık olmasın zaten 3 kitabın arkasında kimin neyin nesi oldu hakkında bir kitap edecek kadar bilgi mevcut .(aslında siteyemi koysak bu bilgileri?? :plotting: )
Post Reply