Paladin Soruları...

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Argos_Brontes
Kullanıcı
Kullanıcı

Paladin Soruları...

Post by Argos_Brontes »

Hikaye...1

Kral'ın buyruğu üzerine, William the Paladin' e şehirin 7. kapısında öğlene kadar koruma görevi verilmişti. William the Paladin' in nöbeti bitimine birkaç saat kala kapının 50 metre kadar önünde koğuşlanmış bir grup eşkiyanın kendisini çağırdıklarını gördü. William the Paladin bu tahrik edici davranışlar sürere dursun, bu 4 - 5 kişilik grubun aslında ötede gizlenen 25 - 30 kişilik bir birlik olduğunu fark etmesi pek de uzun sürmedi.William the Paladin bu 7. kapının en ıssız kapı olduğunu ve belki de günde en fazla - belki o kadar da değil - 1- 2 kişinin geçtiğini bilmekteydi. William the Paladin kapıyı kapatırsa şayet, eşkiyaların içeri girmesi olanaksız kalıyor. Lâkin o bir Paladin... [ Benim düşüncem kapıyı kapatıp yardımcı destek çağırması ama genel bir kanı ortaya çıkıp dövüşmesi...

Hikaye...2

Kahramanımız William the Paladin Maldobar sokaklarını gezerken susadığını farkeder ve en yakındaki bir Tavernaya girer. İçerisi oldukça kalabalıktır ve herşey olağan taverna havasında geçmektedir. William the Paladin tavern sahibine yaklaşı ve bir bardak havuç suyu ister. Orada duran Half-Orc Barbarlar ve Half- kahkayı basar ve William the Paladin'i alaya almaya başlarlar. William the Paladin daa çok genç bir Paladindir ve tecrübesizdir. Tahrikler git gide artmaya onun Paladinliğine yönelmeye başlar. [ Sizce burada ne yapılmalı? ]

Hikaye...3

Kahramanımız William the Paladin Maldobar şehrine doğru yola çıkar. şehire daha birkaç kilometre vardır Lâkin hava oldukça kararmıştır. Çalıların arasında boş, ufacık bir alan bulur ve buraya kamp kurmaya kara verir. Yer Yatağını yere serer ve uykuya dalmak için gözlerini kapatır. Tam uyumak üzereyken 2 - 3 metre öteden ayak sesleri duymaya başlar. Yatağından çıkar ve sesin geldiği yöne doğru çalıların arasından göz atar. Tam 15 kişilik bir eşkiya çetesi yoldan geçmektedir. [ Sizce burada ne yapılmalı? ]
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Hikaye 1-
Kapıyı kapat, destek çağır, eşkiyalara buradan gitmelerini söyle.

Hikaye 2-
Tavernadan ayrıl.

Hikaye 3-
Bu daha göreceli. Eşkıya çetesi nereye neden gidiyor bunu öğrenmek ve buna göre hareket etmek lazım. Ama ilk anda combat tercih edilmeyebilir.

İlk anda aklıma gelenler bunlar.

Ya tepkim sana değilde Argos, neden hep paladin ile ilgili böyle garip gurip sorular soruluyor anlamıyorum. Site arşivlerinde de defalarca cevaplanmış olan sorular bunlar hatta. Pek çoğuna da usanmadan ben cevap verdim. Senelerdir bitmiyo bu mevzular ama bi türlü.

Paladinin olayı, "kötü mü, hemen savaşayım" "bana laf ha, görürsün gününü, iyilik adına havuç suyu değil senin suyunu sıkıp içeceğim", "amanın dev bir ordu, hepsi de kötü, hemen çıkıp kapışayım şunlarla" vesaire değildir. Paladin analitik düşünür, kararını da ona göre verir. Rol kısıtlaması var evet ama eline verilmiş basit bir karakteri de her yönüyle geliştirmek sana kalmış.

Bence bu gibi sorulara yanıt aramak yerine biraz kitap okumakta fayda var.

NOT: Hazırcevap ve Agora da paladin ile ilgili birkaç başlık var, incele derim.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Eldarin' e tamamiyle katılıyorum bir çok kez söğledim burda da söğliyim, paladin aptal değildir yani 30-40 kişinin arasına aptalca dalmak, yardım çağırıp adamları dövebilmek varken neden tek başına 30-40 kişi 15-20 kişi arasına dalıyor ???

Eldari'nin verdiği üç cevaptada bu paladin fallen olmaz eyer sorduğun buysa.

Kulaktan dolma şeyleri dikkate almamanı öneriyorum bende, buna benzer durumları çok güzel özetleyen kitaplar var... Hatta Player's hand book (3.5) dan Paladinlere bakman bile yeterli (almak istediğin cevaplar için). Hazırcevap ve Agora daki soru cevaplarada bakmanı öneririm.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Sturm_Ardeth
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sturm_Ardeth »

Eldarin' e katılmamak gerçekten de zor ama benim takıldığım bir nokta var doğrusu
demiş ki;
William the Paladin daa çok genç bir Paladindir ve tecrübesizdir.

yani hem paladin hem tecrubesiz.. Mümkün mü yani?? :roll: :wink:
" Let My Heart Go "
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Paladin Soruları...

Post by barabus »

Argos_Brontes wrote:Hikaye...1

Kral'ın buyruğu üzerine, William the Paladin' e şehirin 7. kapısında öğlene kadar koruma görevi verilmişti. William the Paladin' in nöbeti bitimine birkaç saat kala kapının 50 metre kadar önünde koğuşlanmış bir grup eşkiyanın kendisini çağırdıklarını gördü. William the Paladin bu tahrik edici davranışlar sürere dursun, bu 4 - 5 kişilik grubun aslında ötede gizlenen 25 - 30 kişilik bir birlik olduğunu fark etmesi pek de uzun sürmedi.William the Paladin bu 7. kapının en ıssız kapı olduğunu ve belki de günde en fazla - belki o kadar da değil - 1- 2 kişinin geçtiğini bilmekteydi. William the Paladin kapıyı kapatırsa şayet, eşkiyaların içeri girmesi olanaksız kalıyor. Lâkin o bir Paladin... [ Benim düşüncem kapıyı kapatıp yardımcı destek çağırması ama genel bir kanı ortaya çıkıp dövüşmesi...

Hikaye...2

Kahramanımız William the Paladin Maldobar sokaklarını gezerken susadığını farkeder ve en yakındaki bir Tavernaya girer. İçerisi oldukça kalabalıktır ve herşey olağan taverna havasında geçmektedir. William the Paladin tavern sahibine yaklaşı ve bir bardak havuç suyu ister. Orada duran Half-Orc Barbarlar ve Half- kahkayı basar ve William the Paladin'i alaya almaya başlarlar. William the Paladin daa çok genç bir Paladindir ve tecrübesizdir. Tahrikler git gide artmaya onun Paladinliğine yönelmeye başlar. [ Sizce burada ne yapılmalı? ]

Hikaye...3

Kahramanımız William the Paladin Maldobar şehrine doğru yola çıkar. şehire daha birkaç kilometre vardır Lâkin hava oldukça kararmıştır. Çalıların arasında boş, ufacık bir alan bulur ve buraya kamp kurmaya kara verir. Yer Yatağını yere serer ve uykuya dalmak için gözlerini kapatır. Tam uyumak üzereyken 2 - 3 metre öteden ayak sesleri duymaya başlar. Yatağından çıkar ve sesin geldiği yöne doğru çalıların arasından göz atar. Tam 15 kişilik bir eşkiya çetesi yoldan geçmektedir. [ Sizce burada ne yapılmalı? ]
cevap 1 ) bi paladine kral bile olsa asla bi kapıda koruculuk görevi veremez , bu iş fighterların görevidir , olaki böyle bi konuda yardım istendi , bu şartlarda da bi kapı bu kadar önemseniyorsa tek biş kişi burada korumalık yapmaz , yeterli kuvvet yoksa , koruma grubundakilerden biri yardım çağırmaya gider diğer grup kapıyı kapatır , iş bu noktada yardım gelene kadar konuşarak eşkiyaların başındaki adam oylanır , birlik geldiğinde eşkiyalar gerekirse zor kullanılarak tutuklanırlar , eşkıyalar evildır ve bi paladin yaptığı işi bilerek onların buradan gitmesini emredemez , onların daha sonra uğrayacağı bi köyde bi paladin olmayabilir , eğer bırakırsa eşkiyaların yapabilecekleri herşeyin sorumluluğunu almak zorunda kalır , bu noktada gerekirse , düello bile yapılabilir

cevap 2) hiçbir normal ırk vasfı ne olursa olsun , bi paladini alaya alma cüretini gösteremez , ( teknik olarak karizma yüzünden paladinle konuşma iletişim kurama formatları bile zordur ,) diğer taraftan en akıllıcası dedect evil yapmak ve sonra çıkan sonuca göre , eğer evil değillerse , hafifsert bi konuşmayla yaptıklarının yanlış olduğunu onlara anlatmak tır , eğer evil çıkarlarsa , en mantıklısı cüpbenin altından ışıl ışıl parlayan zırhı ve ancak bi paladinde olabilecek ustalıkta yapılmış longswordu gösterip tehditkar bi şekilde , onları ikaz etmek ve bulunduğun kasabadan uzaklaşana kadar gözünün onların üzerinde tutmaktır , öyle bi karizmayla onları çok rahat sindirebilirsin diye düşünüyorum ,
halada üsteliyorlarsa , ve hakaret etmeyede başlamışlarsa bir düello daveti onların susmalarını sağlayacaktır

elbette ki , hiç birşey olmamış gibi oradan çıkmak da bir yoldur ama ,bu durumda o half orcların orada kazanacakları şöhrete izin vermemelidir bi paladin

cevapm 3) paladin hüneri bu grubun ne olduğunu anlamaya yetmez diye düşünüyorum , ayrıca buna benzer bi konuyu biz tartışmıştık zaten , şu an linki hatırlamıyorum bi ara onuda koyarım buraya

ben olsam bu adamların niyetinin ne olduğunu anlamadan harekete geçmem , bu noktadan dm in bana onları nasıl tasvir ettiği de önemli kesin eşkiyalarsa ve amaçları kötülükse belli bir mesafeden onları izlemeye gayret ederim , bu noktada paladin karakterinin pek seçim yapma şansı olmaz , bi noktada grup geri dönerse onlarla savaşmak zorunda kalabilirsin , bu şekilde ölebiilirsin ama paladinler zaten bu yüzden korkusuzdur ...
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

Sturm_Ardeth wrote:Eldarin' e katılmamak gerçekten de zor ama benim takıldığım bir nokta var doğrusu
demiş ki;
William the Paladin daa çok genç bir Paladindir ve tecrübesizdir.

yani hem paladin hem tecrubesiz.. Mümkün mü yani?? :roll: :wink:
paladinlerde her sınıf gibi 1.levelden başlarlar , dolayısıyla paladdinlikte tecrübesiz olabilirler
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

ilk iki cevabı Eldarin gayet iyi vermiş.

3. durum ise gerçekten göreceli. Bir grubun eşkiya grubu olduğu nasl anlaşılır? Bu grup ne kadar tehlikelidir. Adalet ve vijdan esas alındığında yaptıklarının cezası ölüm mü olmalıdır? Başka bir yol yok mudur. Aslında bu sorunun cevabı gelen kurallara göre değil de karakterin kişiliğine ve bağlı olduğu tanrıya göre değişebilir.Grubun kalabalıklığına göre zekice bir yöntem de izleyebilir.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Argos_Brontes wrote:
Hikaye...2

barabus wrote:cevap 2) hiçbir normal ırk vasfı ne olursa olsun , bi paladini alaya alma cüretini gösteremez , ( teknik olarak karizma yüzünden paladinle konuşma iletişim kurama formatları bile zordur ,) diğer taraftan en akıllıcası dedect evil yapmak ve sonra çıkan sonuca göre , eğer evil değillerse , hafifsert bi konuşmayla yaptıklarının yanlış olduğunu onlara anlatmak tır , eğer evil çıkarlarsa , en mantıklısı cüpbenin altından ışıl ışıl parlayan zırhı ve ancak bi paladinde olabilecek ustalıkta yapılmış longswordu gösterip tehditkar bi şekilde , onları ikaz etmek ve bulunduğun kasabadan uzaklaşana kadar gözünün onların üzerinde tutmaktır , öyle bi karizmayla onları çok rahat sindirebilirsin diye düşünüyorum ,
halada üsteliyorlarsa , ve hakaret etmeyede başlamışlarsa bir düello daveti onların susmalarını sağlayacaktır

elbette ki , hiç birşey olmamış gibi oradan çıkmak da bir yoldur ama ,bu durumda o half orcların orada kazanacakları şöhrete izin vermemelidir bi paladin

şimdi özellikle "teknik olarak karizma yüzünden paladinle konuşma iletişim kurama formatları bile zordur" olayını hiç anlamadım, ağzı olan herkes konuşur paladinle iletişime geçer :) , yani böyle bir durumun olması mümkün değildir, paladinin karizması yüzünden bir barbar şimdi paladinle konuşamayacakmı, onun karşısında ezikmi duracak boynu bükük, bir barbar.( barbarın karizmasını 10 falan düşünerek söledim) "Yerim paladinin karizmasını demezmi ?"Ayrıca ordaki half orclardan herhangibirinin carizmasının paladininkinden daha yüksek olma olasılığıda yokmu ? Cüpbenin altından ışıl ışıl parlayan zırhı ve ancak bi paladinde olabilecek ustalıkta yapılmış longswordu tehditkar bi şekilde gösterdikten sonra o paladin ya orda o half orc lardan bir sopa yerse ne olacak ? Paladinin karizması ne olacak ? "öyle bi karizmayla onları çok rahat sindirebilirsin diye düşünüyorum" demişsin adamlar zaten dalga geçiyor ve laf atıyor sinselerdi baştan sinerlerdi... Ayrıca o tavernada paladinin kılıcını çekip saldırması, çevredeki insanlar açısından ne gibi bir düşünce oluşturur ? orda oluşacak çıkacak bir arbede sırasında belki orda bulunan hancının masun çocuğuda ölecek... Orda yapılacak en mantıklı hamlenin hala meyve suyunu alıp dışarı çıkmak olduğunu düşünüyorum (Tüm bu söylediklerim good alignment bir paladin olduğunu düşünerek söyledim) Birkez daha söylüyorum paladini körü körüne her savaşa dalan, hayatını olur olmadık durumlarda riske atan bir ahmak olarak algılamayınız...
Argos_Brontes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argos_Brontes »

Minnetlerimi Sunarım tüm cevap verenlere... Ama istediğim cevabı Sayın Yener ve Sayın Eldarin vermiştir. Aslında bu hikayeler hiç başıma gelmedi ama birçok kişinin sırf bu gibi durumlar yüzünden daha lvl-1 ken öldüğünü duydum ve Paladin vasfını sırf bu yüzden kötülediklerini... Ama internet ortamında çok biliyorum diye geçinen insanlar ile tanıştım. “Kimse bir işi çok iyi yapamaz, o çok iyi yapanlardan da daha iyi yapanlar vardır” deyişini inanarak hareket ettim. Lâkin bu sınıf hakkında bildiklerini o kadar direşken bir şekilde söylemeleri, beni bile karasız kıldı...

Ben, bir de umduğum cevabımı otoritelerden almak için bu Topic'i açtım ve beklediğim cevaplar geldi. Herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Eldarin’e ithafen*

Evet Eldarin Hazırcevap kısmında Paladin başlıklı her konuyu okumuştum bu soruları yayınlamadan önce. Bu arada çevremde frp’den anlayan kimse yok. Kitap konusuna gelince; Türkçe Paladin kitapalarına rastlamadım. Kendi yazdıklarım dışında . Ã?nerebileceğin kitaplar varsa ismini yazabilirmisin, gerçekten okumak isterim.

Bu arada bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlar Msn Messenger adresinlerini p.m atarlarsa çok mutlu olurum.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Argos_Brontes wrote: Eldarin’e ithafen*

Evet Eldarin Hazırcevap kısmında Paladin başlıklı her konuyu okumuştum bu soruları yayınlamadan önce. Bu arada çevremde frp’den anlayan kimse yok. Kitap konusuna gelince; Türkçe Paladin kitapalarına rastlamadım. Kendi yazdıklarım dışında. Ã?nerebileceğin kitaplar varsa ismini yazabilirmisin, gerçekten okumak isterim.
Hmm şöyle bi düşünelim. Paladin başlığı FRPWorld de açılmış. FRPWorld Rol Yapma oyunlarının oynandığı bi site. Dolayısıyla her sınıftan karaktere hitap edecek yazı bulunur aşağı yukarı dimi ;) .

Horcoel_Baator
Squan

Bu arkadaşların profillerine gir. Karakterlerini nasıl oynadıklarını incele. Bence Türkçe daha muhteşem bir kaynakta bulamazsın.

Sonsuz Güneşin Koruyucuları, Zamanın Karargahı, Adaletin Ölümün ve Savaşın Tapınağı, 10 Kasabaya Giden Yol Üzerinde. Bu başlıkları incele, çok güzel paladin replikleri ile karşılaşacaksın.

Ayrıca şövalyelik üzerine da çokça yazı bulabileceğini düşünüyorum. Düşünce yapıları belli konularda birbirlerine çok yakın olabiliyor çünkü paladinlerle.

Ve ingilizce okuyabilirim dyosan -ki ben bunu düşünmüştüm en başta- elinde birçok seçenek var diyebilirim. En başta AD&D Complete Paladin's Handbook geliyor aklıma, sitede de pdf i mevcut.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
barabus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by barabus »

Yener wrote:
Argos_Brontes wrote:
Hikaye...2

barabus wrote:cevap 2) hiçbir normal ırk vasfı ne olursa olsun , bi paladini alaya alma cüretini gösteremez , ( teknik olarak karizma yüzünden paladinle konuşma iletişim kurama formatları bile zordur ,) diğer taraftan en akıllıcası dedect evil yapmak ve sonra çıkan sonuca göre , eğer evil değillerse , hafifsert bi konuşmayla yaptıklarının yanlış olduğunu onlara anlatmak tır , eğer evil çıkarlarsa , en mantıklısı cüpbenin altından ışıl ışıl parlayan zırhı ve ancak bi paladinde olabilecek ustalıkta yapılmış longswordu gösterip tehditkar bi şekilde , onları ikaz etmek ve bulunduğun kasabadan uzaklaşana kadar gözünün onların üzerinde tutmaktır , öyle bi karizmayla onları çok rahat sindirebilirsin diye düşünüyorum ,

şimdi özellikle "teknik olarak karizma yüzünden paladinle konuşma iletişim kurama formatları bile zordur" olayını hiç anlamadım, ağzı olan herkes konuşur paladinle iletişime geçer :) , yani böyle bir durumun olması mümkün değildir, paladinin karizması yüzünden bir barbar şimdi paladinle konuşamayacakmı, onun karşısında ezikmi duracak boynu bükük, bir barbar.( barbarın karizmasını 10 falan düşünerek söledim) "Yerim paladinin karizmasını demezmi ?"Ayrıca ordaki half orclardan herhangibirinin carizmasının paladininkinden daha yüksek olma olasılığıda yokmu ? Cüpbenin altından ışıl ışıl parlayan zırhı ve ancak bi paladinde olabilecek ustalıkta yapılmış longswordu tehditkar bi şekilde gösterdikten sonra o paladin ya orda o half orc lardan bir sopa yerse ne olacak ? Paladinin karizması ne olacak ? "öyle bi karizmayla onları çok rahat sindirebilirsin diye düşünüyorum" demişsin adamlar zaten dalga geçiyor ve laf atıyor sinselerdi baştan sinerlerdi... Ayrıca o tavernada paladinin kılıcını çekip saldırması, çevredeki insanlar açısından ne gibi bir düşünce oluşturur ? orda oluşacak çıkacak bir arbede sırasında belki orda bulunan hancının masun çocuğuda ölecek... Orda yapılacak en mantıklı hamlenin hala meyve suyunu alıp dışarı çıkmak olduğunu düşünüyorum (Tüm bu söylediklerim good alignment bir paladin olduğunu düşünerek söyledim) Birkez daha söylüyorum paladini körü körüne her savaşa dalan, hayatını olur olmadık durumlarda riske atan bir ahmak olarak algılamayınız...
bazen düşünüyorum acaba hiç anlaşılmamak mı yoksa yanlış anlaşılmak mı daha kötü

şimdi bi düşünelim ,
bi half orc barbar , bi paladinle dalga geçmeye kalkıştı diyelim ve yaklaşık olarak bu iki kişinin de aynı level olduğunu varsayalım , birinin karizması yaklaşık 10 ken diğerininki 17-18 e yakın olur , bu şartlarda alaya alan orc mu komik dudruma düşer yoksa alaya alınılmaya çalışılan paladin mi , adama demezlermi sen önce aynaya bak ondan sonra konuş diye :)

diğer taraftan benim oynattığım karakter (paladin) herkese eşit uzaklıkta olmasına rağmen half orc yada orclara karşı pekde hoş görülü değil , dolayısıyla normal şartlarda zaten bi konuşma esnasında onları dikkate almaz , sözlerini dinler ama yorum yapmaz alınması gereken bilgiler varsa alır , zaten bi paladinin bi orctan yardım almaktansa , tanrısından yardım dilemeyi tercih eder, ( bu öznel bi durum , bunu paladinler için genellemeyelim )

o noktada iki tane barbara bi paladinin silahını göstermesi , ki üzerine basarak söylüyorum paladin silahları herzaman özeldir , onlara saldıracağı anlamına gelmez , ama gerekirse meydan okuma olabilir , bu yapılan terbiyesizliğin boyutlarına da bağlıdır biraz ,

ayrıca paladinin alaylarına tepki vermezse bence halkın gözünde daha da küçük düşmüş olur

adamlar baştan senin bi paladin olduğunu anlamamış olabilirler , ama eğer anlamışlar ve ona rağmen alaya almaya kalkışıyorlarsa zaten içlerinde iyi niyet taşıyan birileri değildirler ve bu da potansiyel tehlike olduklarını gösterir

bunlar çerçevesinde bi daha söylüyorum, paladin körükörüne savaşa dalan bi ahmak değildir , ama onuruna ve locasına yanında laf söylenmesindense , ölümü çok da kolay göze alır , bu onu aptal yapmaz , bence ona duyulan saygınlığı arttırır,

kaldı ki , bi paladinle havuç suyu içti diye alay etmeye kalkışan barbara aptal değil ama onuruna ve inancına laf gelen bi paladinin kendini savunmasına aptallık demek , bence zaten başlı başına paladinliği bilmemek demektir , ben ne yaparsın sorusuna cevap verdim , ben doğru olanı yaptığıma inanıyorum , hata yaptıysam tanrılar buna gereken cezayı zaten vereceklerdir ,

ama ölüm bi paladin için asla bi ceza olmaz , bunu özellikle belirtmak istedim , ben fallen olacağıma ölmeyi yeğlerim, zaten bu yüzden paladinlar daha azdır , bizi anlayanlar zaten paladin olmak ister, anlamayanlarda durumu senin gibi yorumlarlar
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler, sen yoğurdunu anlattığın şekilde yiyor olabilirsin barabus, bu olay esasında yaptığın RP ye bakar... Ben bu şekilde RP yapardım bu durumlarda diyorsan buna kimse karışamaz, bende zaten senin yorumuna saygılı bir şekilde sadece kendi yorumumu bir kez daha yaptım, bence, ben olsam ibarelerini kullandım ( sakın yanlış anlama sen kötüledin sen saygısızlık yaptın demiyorum, her şeyi hoş görü çerçevesinde yapmak en iyisi değilmi :wink: ) Sanırım bu soruyu soran arkadaşta almak istediği cevabı almış zaten...

"anlamayanlarda durumu senin gibi yorumlarlar" Demen yanlış olmuş yanlız, burada kimseye sen az biliyorsun sen hiç bilmiyorsun şeklinde bir takım ithamlarda bulunamayız değilmi ? Ben kimseye bu şekilde davranmıyorum aynı saygıyıda diyer kullanıcılardan doğal olarak bekliyorum.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

İlk mesajımdaki tepkimi ileride böyle bir olumsuz tartışma olmaması için atmıştım ama görüyorumki değişen birşey olmadı. Sitede de hep böyle incik cıncık şeylerden tartışma çıkıyor, ve birçoğu da lüzumsuz.

Barabus dediğin doğru kılıcını tutup düşmanına göstermesi ona uyarıda bulunması anlamındadır ve oyuncu bunu bilerekte yaptıysa bende oyunda bunu yanlış yorumlamam. Ama her gerilen ortamda kılıcını çıkartan adamdanda paladin olmaz, ona da dikkat etmek lazım. Ã?ünkü şehir içersinde belli bir pozisyonun vardır ve insanlar yanlarında kılıç çekip başkalarıyla arbedeye tutuşan(her ne olursa olsun) kimselere saygı duymazlar. Bu gerçek hayatta da böyledir değil mi? Hangimiz girdiğimiz eğlence mekanının içersinde silahların çıkartılıp gürültü patırtının çıkmasını isteriz ki? En olmadı kozumuzu dışarıda paylaşalım deriz değil mi?

Ve birde çok teorik konuşuyormuşsunuz gibi geldi. Hani Halforc barbar paladinle konuşamaz falan. Masaüstünde öyle ilerlemeyebiliyor meseleler. Oyuncunun oyuna hakimliğine bağlı olarak tabi.

Bunun dışında söylenecek birşey yok heralde. Ama özellikle vurguluyorum, bu tip ayrıntılara takılınca öz olan unutulabiliyor, bence bunlara hiç takılmayın. Bir paladinin dünya görüşü herhangi birşeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir, bunların en başında da tanrıları gelir. Bir Torm paladini ile bir Tyr paladini aynı durumlara apayrı tepkiler verebilir. Eğer hareketini kendi ölçüleri gereği yapmışsa hiçkimsede buna paladinliğe aykırı diyemez.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Bu başlıkta son bir kaç söz daha sarf etmek istiyorum. Ben hiç bir class' ın fanatik bir taraftarı olmamak gerektiğini öğrendim, bir zamanlar bende barbar döver, barbar en güçlüdür, barbar kırar, döker, rage ' e girer, barbar en iyisidir, şeklinde düşünürdüm fakat şimdi herhangi bir class' a karşı bu tarz düşüncelerim yok hepsine tarafsız yaklaşıyorum (sanırım dm olduğumdan beri). Herkesede bunu tavsiye ediyorum...

Bir paladin için en önemli şey bence barışçıllık olmalı, diplomacy yapmalı. Kılıcından daha çok zekasını ve diplomacy yeteneğini kullanmalı, karizmasınıda bu amaçla kullanmalı," iki tane barbara höttt ben döverim demek yerine" ilk etepta gerekiyorsa diplomacy kullanmalıdır. Paladinin ve arkadaş gurubunun etrafını 15 kişi çevirmişse deli gibi 15 kişinin arasına dalmadan önce uyarı niteliğinde barışçıl bir şekilde konuşabilmelidir, yoksa sen paladine 18 karizma vermişsin bu ne işe yarar bunu diplomacy de kullanmıyorsan...

FR bilgilerimin ışığında Eldarin' e bir kez daha katılıyorum, aynen söylediği gibi bir Torm bir Tyr bir Helm bir İlmater paladini aynı durumlarda çok farklı tepkiler verebiliyor...

Saygılar...
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Her yerde paladin, paladin ne kadar da anlaşılmaz bir classmış böyle :clap:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Post Reply