yazanların eline saglık...
asi
asi
merhabalar orkun ucar'ın yazdıgı "asi" adlı romanı okudum ....okuyan varsa goruslerini merak ediyorum sahsen ben begendim kitabı...biraz shannara ile paralellik gordum ama bir calıntılık goremedim...
Auré Entuluva...Outa i lomé
bilmiyorum ama fantasy dünyasinda bile kahramanin türk olmasi, türklerin meleklere benzetilmesi falan kafamda ulusal düsüncelerden kurtulmayi basaramadan bir fantazi kitabi yazamazmiydi diye düsündürdü. Birde kitabin sonunda yecüc ve mecücden bahsediliyor- bilmiyenler icin kiyamet alametlerinden birisidir- ki onlarin bu kitaptaki yerini hic anlamadim. Dedigim gibi ulusal ve dini duygulardan uzaklasamadan kitap yazamiyor mu Orkun Ucar? (Metal Firtina'da da ulusal duygulari on plana cikarmisti dikkat.)
Peşinen iki olayı söyleyim, sonra niye böyle dedin demeyin..
Birincisi ben Asi'yi okumadım ama Metal Fırtına'nın serisini okudum, hatta kitap ile ilgili yazılmış kitapları da okudum..
İkinci olarak Orkun Uçar'ı biraz uçarı buluyorum, ilgili bir yerde kılllardan filan bahsetmiş, bu olay beni bir edebiyatsevet olarak çok üzdü, burası edebiyat sitesi diyor, son derece çirkin bir imza ile görüşlerini açıklıyor..Burada üzülerek ''Yakışmadı'' diyorum..
Evet belki bizim eski tanıdığımız, ama kitapseverler için yeni bir isim..Ancak bir kişinin eserini yorumlamak için, kişiliğine de bakmak lazım derim ben..Kitabı okuyunca mutlaka yorumunu yaparım..
Birincisi ben Asi'yi okumadım ama Metal Fırtına'nın serisini okudum, hatta kitap ile ilgili yazılmış kitapları da okudum..
İkinci olarak Orkun Uçar'ı biraz uçarı buluyorum, ilgili bir yerde kılllardan filan bahsetmiş, bu olay beni bir edebiyatsevet olarak çok üzdü, burası edebiyat sitesi diyor, son derece çirkin bir imza ile görüşlerini açıklıyor..Burada üzülerek ''Yakışmadı'' diyorum..
Evet belki bizim eski tanıdığımız, ama kitapseverler için yeni bir isim..Ancak bir kişinin eserini yorumlamak için, kişiliğine de bakmak lazım derim ben..Kitabı okuyunca mutlaka yorumunu yaparım..
Asi, Türk fantastik yazarlarına bir teşvik olacaksa iyi birşey. bir de bir yazarın karakteriyle okunması ve değerlendirilmesi gayet saçma.
adamın ne yaptığından bana ne, kitabı beni tatmin ediyorsa yazarın kıllarını umursamıyorum açıkçası. kıllarıyla ilgili yorumları da beni rahatsız etti diye beğendiysem serisini takip etmeyi de bırakmam. ama yok, imzasıyla birlikte yazdıklarını da birşeye benzetemedim, sevmedim dersen eyvallah...
kısacası; olmaz öyle şey!
adamın ne yaptığından bana ne, kitabı beni tatmin ediyorsa yazarın kıllarını umursamıyorum açıkçası. kıllarıyla ilgili yorumları da beni rahatsız etti diye beğendiysem serisini takip etmeyi de bırakmam. ama yok, imzasıyla birlikte yazdıklarını da birşeye benzetemedim, sevmedim dersen eyvallah...
kısacası; olmaz öyle şey!
-
Drakhan
- Kullanıcı

walla çok güzel bir kitap,türk fantastik kurguda bir yol açabiliriz belki böylece.Yani türk edebiyatının üvey evladı yerine konmaz.Buarada Sarı İstila ne zaman çıkacak bilgisi olan var mı?...
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
-
-zaman-
- Kullanıcı

Ben de arıyorum Sarı İstila'yı,ama ortalıkta yok:D
Kitap tabi ki öyle-böyle olabilir.Ayrıca diğer milletler milli duygularını fantastik kitaplara yansıtırken bizim yansıtmamamız garip olurdu(ileri gitmişliklere lafım yok).Ama bence Türk fantastik edebiyatı için gayet iyi bir başlangıç.
Bu arada:
Türk fantastik edebiyatı ile ilgili daha fazla bilgisi olan??
Kitap tabi ki öyle-böyle olabilir.Ayrıca diğer milletler milli duygularını fantastik kitaplara yansıtırken bizim yansıtmamamız garip olurdu(ileri gitmişliklere lafım yok).Ama bence Türk fantastik edebiyatı için gayet iyi bir başlangıç.
Bu arada:
Türk fantastik edebiyatı ile ilgili daha fazla bilgisi olan??
Özgür kalın...
-
Drakhan
- Kullanıcı

kesinlikle katılıyorum.Zaten destansı bir tarihimiz var.Ayrıca diğer milletler milli duygularını fantastik kitaplara yansıtırken bizim yansıtmamamız garip olurdu(ileri gitmişliklere lafım yok).Ama bence Türk fantastik edebiyatı için gayet iyi bir başlangıç.
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
-
Drakhan
- Kullanıcı

Arkadaşlar elime geçen son bilgiye göre Sarı istila 2007 de kesin olarak çıkıyor.Ama Orkun Uçar onu yayınlamadan önce bir fantastik kitap daha yayınlayacakmış.Hadi hayırlı olsun