Sizce hangi silah??

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
demarch
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by demarch »

FrontsideAir wrote:Hırsızın en önemli silahı beynidir, katılıyorum, ama araç olarak en iyi silah ise hançerdir. Hançer çok kullanışlıdır, kısa olduğu için manevra yapması kolaydır, fırlatılabilir, bazıları fırlatınca geri döner, boğaz veya kese ipi kesmek için idealdir, saklaması kolaydır, taşırken tehlikesi azdır, fazla yer tutmaz, ağır değildir, zorda kalınca meyve bıçağı diye yutturulabilir :P , her evde bulunur, her eve lazımdır, cerrahi müdahalede bile kullanılabilir, vs, vs..

Fazla söze gerek yok, adı bile karizma: hançer.. :D

Vay be! Bende bugüne kadar hep aşağıladım hançeri oysa ki her işe yarar birşey olduğu belli :D

Bir de o hançere sağlam bir zehir sürebilrsen o zaman tadına doyum olmaz. Yanına da uzak için ya throwing dagger ya da (mümkünse) hand crossbow bulunursa o hırsız çok iş yapar..
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

demarch wrote:Bir de o hançere sağlam bir zehir sürebilrsen o zaman tadına doyum olmaz. Yanına da uzak için ya throwing dagger ya da (mümkünse) hand crossbow bulunursa o hırsız çok iş yapar..
Tabii; zehirlisi var, asitlisi var, şekerlisi var, her türlüsü var. Özellikle bir tane MASK'ın olanı var, herkes sahip olmak için deli oluyor. :D

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
gangster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gangster »

Arbalet derrim, çünkü bir hırsızın (daha spesifik olursak bi suikastçinin) ikinci bir şansa sahip olacağını düşünmüyorum. Gayet ağır olduğu için kusursuz bir atışta el titremesini engeller, ayrıca yayı yeterince güçlü atmayacağımı düşünen ben için gayet hasar dolu bi silahtır. Bi de arbaletlerin büyülüleri çok karizmatik oluyo.
gangster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gangster »

Hançer vazgeçilmezdir tabii ki ama arbade durumuna gelirsem epem dururken hançer aklıma bile gelmez. Epenin kritiği de vardır arkadan yapılacak sinsi bi saldırı için gayet uygundur da.

Bi de kırbaç bence çok işe yarar. Dövüşteki işlevlerinden çok tırmanırken kaçarken erişemeyeceğiniz yüksek bi yere saklanırken maymun kuyruğu gibi kullanabilirsiniz (bi hırsız yaratıcı olmalı).
Zoka
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Zoka »

Hançer (hırsızın vazgeçilmezi tabiki) ve short sword tercihimdir. Ama unutmamakda gerekirki bi hırsızın en byük silahı zekası olmalıdır.
White?.. Or Black?..
Zoka will born soon...
mortiis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mortiis »

bencede birhırsızın en büyük silahı zekasıdır oyüzden bence enbüyük silah iyi hazırlanmış tuzaklar yapıp biagaç kenarında hide olup gelen düşmanı keyifle izlemek ve o tuzaklarla boguşurken yayımı kullanıp eglencesine katılmaktır :evil:
Mr_Zombie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mr_Zombie »

Beyini zekayı geçiyorum;

Hırsız için her zaman bir numaralı silah Rapier.Hele hele "keen" olursa tadından yenmez; bir de halflingseniz "oy"...

"neden" diyorsanız,anlatiim;
en önemlisi, kritik vurma şansı yüksek(18-20/x2). Hasarı 1d6, fena değil. İnce, küçük silah. Sağa sola kolay saklanır. Üstünüze başınıza kolay saklayabilirsiniz. Hem, karizması var rapier'ın kişiden kişiye değişir bu tabi. Bir de two weapon fighting'le 2 rapier alıp kritik üstüne kritik gömen hayvanlar var (ben). Sneak attack'ı da ekleyince..

Tavsiye ederim yani, bi deneyin. :idea:
İnsanlara istediğini yaptırmak çok basit. Onlara sadece duymak istedikleri şeyleri söyle.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Aynısı hançerle de yapılır, hasarı da abartı düşük değil, d4. Hançer yerine kukri alırsanız kritiği de artırmış olursunuz. Hem saklaması da daha kolay, fırlatması da.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

bence kesinlikle hançer öyle sinsi bi şahsiyeti kocaman belinde kılıçl a düüşünemiom bile yakışmaz :ayyyy!:
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Yakın dövüş için
Duble hançer(tercihe bağlı tabii)
ya da
Kısa kılıç
(Bu silahlar dar koridorlarda kullanılabilme yetenekleri yüzünden seçildi)...

Onun dışında da fırlatma bıçağı ya da shruken tarzı böyle fırlatılan nesneler. Dart da olabilir. Hem silahı hem cephanesini taşımak zor, o zaman sadece cephaneyi taşıyalım :D
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

arkadaslar ne yaptınız ya halfling e rapier falan vermissiniz yok iki eline de tuttursaydınız da tam olsaydı. yani sizin aklınıza hırsız diyince ne geliyor onuda merak ediyorum. gidip ardarda kritik vuran rapierli bir tip benim aklıma en son gelen seylerden. utanmasanız minatour hırsız yapacaksınız. siz ya hic hırsız gormediniz ya da kitapda ki karakter sınıflarını ilginc yorumluyorsunuz.
Mr_Zombie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mr_Zombie »

Sylvius wrote:arkadaslar ne yaptınız ya halfling e rapier falan vermissiniz yok iki eline de tuttursaydınız da tam olsaydı. yani sizin aklınıza hırsız diyince ne geliyor onuda merak ediyorum. gidip ardarda kritik vuran rapierli bir tip benim aklıma en son gelen seylerden. utanmasanız minatour hırsız yapacaksınız. siz ya hic hırsız gormediniz ya da kitapda ki karakter sınıflarını ilginc yorumluyorsunuz.
Halfling'e verilen rapier "Halfling Rapier" arkadaşım. 1d4 ve size'ı küçük. öyle bilip bilmeden atlamasan da, sen biraz kitap karıştırsan keşke. Sazanlıktan ne zaman kurtulcanız sabırızlıkla bekliyorum. Ezbere oynamayın artık şu oyunu. "Hırsız hançer kullanır, savaşçı greatsword, büyücü cübbe giyer" mantığı çok tekdüze ve mekanik geliyor bana. Takmışsınız at gözlüğünü, sınıfları belli kalıplara sokmuşsunuz. İlla hançer mi kullanmak zorundayım hırsızsam. Kullanmıyorum! Nedir yani, tüm hırsızlar bi elinde hançerle mi doğdu. :mrgreen:

Farklı kombinasyonlarla oyunu daha zevkli kılabilirsiniz arkadaşlar. Kalıplara sokmayın artık şu karakterlerinizi. Sizin masa-üstü oyunlarınızı çok merak ediyorum. Durakta otobüs beklemek daha zevkli olsa gerek.

celeraen de rapier'a "kocaman kılıç" demiş onu da burdan kutluyorum. :clap:
Bilmeyenler için bi resim koyuyorum, bakıp öğrensinler:

http://ewancient.lysator.liu.se/pic/art ... pier_g.jpg

Bunu kopyalayıp internet explorer'da adred boşluğuna yapıştırın. :-P
İnsanlara istediğini yaptırmak çok basit. Onlara sadece duymak istedikleri şeyleri söyle.
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

hançer mi olur, arbelet mi olur yoksa pala mı olur, bu hırsızın bileceği iştir ama mızrak taşıyan bir hırsızın olamıyacağına herkes hem fikir değil mi?
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Tharivol
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tharivol »

Ben olsam 2 kısa kılıç alır flank şansı kollarım
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Mr_Zombie wrote:Halfling'e verilen rapier "Halfling Rapier" arkadaşım. 1d4 ve size'ı küçük. öyle bilip bilmeden atlamasan da, sen biraz kitap karıştırsan keşke. Sazanlıktan ne zaman kurtulcanız sabırızlıkla bekliyorum. Ezbere oynamayın artık şu oyunu. "Hırsız hançer kullanır, savaşçı greatsword, büyücü cübbe giyer" mantığı çok tekdüze ve mekanik geliyor bana. Takmışsınız at gözlüğünü, sınıfları belli kalıplara sokmuşsunuz. İlla hançer mi kullanmak zorundayım hırsızsam. Kullanmıyorum! Nedir yani, tüm hırsızlar bi elinde hançerle mi doğdu. :mrgreen:
Kullanma babacım. Niye kullanasın? Değişik karakter yarat, kimsenin bir şey dediği yok. Hırsız kavramının ne olduğuna bağlı. Ben "hırsız" diyince koridorlarda savaşan, dar arka sokaklarda dövüşen tipleri aklıma getiriyorum. Bunun için de kılıca çok sıcak bakmam. Oyunun mantığından çıkın da gerçek hayatta bir düşünün, slashing hiçbir silah dar alanlarda kullanılamaz çünkü savurmak için alan gereklidir. Ama ben şahsen rapier da kullanmazdım, çünkü kısa kılıca göre uzun ve gövdesi de hafif bükülebilir bir silah o. Rapier bence nobleların ve swashbucklerların kılıcıdır. İsteyen hırsız kullansın, ben hırsız oynasam kullanmam.
Mr_Zombie wrote:Farklı kombinasyonlarla oyunu daha zevkli kılabilirsiniz arkadaşlar. Kalıplara sokmayın artık şu karakterlerinizi. Sizin masa-üstü oyunlarınızı çok merak ediyorum. Durakta otobüs beklemek daha zevkli olsa gerek.
Herkes bir başkasının oyunu hakkında bu yorumu yapabilir. Klasik fantazya oynamayı seven biri de (o kalıplarla oynayan yani) pekala ki senin "farklı kombinasyonlar"ında sıkılabilir. Herkesin oyun oynama şekli farklıdır. İlla ki insanların senin üslubunla oynamasını bekleyemezsin. Yok böyle bir hakkın varsa bence DnD oynamayın, WoD oynayın...
Mr_Zombie wrote: celeraen de rapier'a "kocaman kılıç" demiş onu da burdan kutluyorum. :clap:
Bilmeyenler için bi resim koyuyorum, bakıp öğrensinler:

http://ewancient.lysator.liu.se/pic/art ... pier_g.jpg

Bunu kopyalayıp internet explorer'da adred boşluğuna yapıştırın. :-P
Ne güzel. Birinin beni kutlayacağını bilsem, ben de rapiere kocaman kılıç diye.
Ki rapier 90 cm'den uzun olduğu için kocaman da sayılabilir. Kısa kılıcın boyunun iki feetten biraz fazla olduğunu göz önüne alırsak...
Hadi ben de koyayım bi rapier resmi, gelenek olsun...
Image
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Post Reply