şu şekilde bir paradoks vereyim .İnsan geçmiş zamana gidebilmesi demek şu anda ışık hızında zamana ters bir vektörel yönde yol almasi demek .
Bunun olabilirliğini kabul ediyorsak bu zamansal alan içerisinde oluşabilecek solucan delikleri nin varlığı da kabul edilebilir olacaktır.
Kişi Bu solucan delikleri ve muazzam içerisinde aslında başka bir teorem olan (bazıları paradoks olarak da bakıyor) paralel evrenlerden birine yolculuk ederse .
Yolculuk sonunda paralel evrenler olasılıklarından birinde geçmişteki kendini bulması ve öldürmesi kendini etkilemeyecektir.
Bu birinci cevap olabilir
Yada bu paralel evrenlerin birinde başka bir solucan deliği ile bir katili gönderip ilk evrende olan geçmişteki kişiliğini öldürmesi bir olasılık sayılırsa muhtemelen kişiye bir şey olmayacaktır.
Bunu şu şekilde düşünmek gerekir . İki Ayrı tencere içerisinde iki ayrı su kabı var ve birbirleriyle hiç bağları olmadan temazsız ortamda süzülüyorlar.Biz Bu kaplardan birine taş atarsak öbüründeki suda dalgalanma olur mu ?
Bu olasılıkların olma olasılığının katirilyonda bir in katirilyon katı gibi bir şey olmasını hatırlatmam ve son olarak paradokslara hasta olup aynı zamanda jet lee filmi izlemiş olmanın verdiği haklı gururu taşıyan bir kişiolarak gerçek paradokslar bekliyorum.
Bu arada ben bile kendi cevabımda şimdilik açıklar buldum sizde buşlursanız yazın
bu arada biraz da reklam
http://groups.yahoo.com/group/nargile_group
bunları gelin bir de benim yahoo grubunda tartışın.......