Fantastik romanlarda sizi etkileyen karakterler

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Fantastik romanlarda sizi etkileyen karakterler

Post by Squan »

Fantastik romanlarda karşılaştığınız ve sizi etkileyen karakterler kimlerdir?
Sizin kafanızda başı şeylerin değişmesine neden olan bir karakter.
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
Selia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selia »

Drizzt.Artık mahvolduysa da o yazdığı yazılar çok hoşuma gitmiştir.Zevkle okurdum.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sanırım artık pek çok kişi... Peter Pan onlardan biri... Roman önümde olsa Olmayan Ölkeden başka karakterler de bulurdum muhtemelen... Neden Peter Pan hem çocuk hem de yetişkin olması belki bir neden olabilir...

Bartimeus üçlemesindeki Kitty karakteri de kesinlikle beni çok etkiledi... Tabii Bartimeus da...

Klasik dünyalarda ise Ravenloft un ilk kitabındaki Lathender rahibi beni çok etkilemişti... O dünyada Lathenderi yaşatmak istemesi ve bunu başarması..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Elbette Raistlin beni okuduğum tüm kitaplar içerisinde en etkileyen kişidir.Onun gibi güçlü karakterler yaratmaya çalıştım hep hikayelerimde ama ya onun kudretine erişemediler ya da ona çok benzediler, eh ben de vazgeçtim.

Fakat kendi içindeki çatışmaları ve yaşadığı acılar, tüm zorlukların üstesinden tek başına gelmiş olması, cesareti, mükemmelliği ve babasını iki kere kaybettiğinde içinde büyüyen acıyı bana da hissettirmesi yönünden Drizzt Do'Urden'den çok fazla etkilenmişimdir.

Merlin'in bilgeliği ve hiçbir zaman gerçek niyetini göstermemesi huyu, gerçek düşüncelerini açık açık söylemek yerine politik davranması, onu beni çok etkileyen bir başka karakter haline getirmiştir. (Savaşçı Lord Yıllıkları)

Kaldı ki Jander Sunstar'da inanılmaz ölçüde iticilik bulmuşumdur.

Aslında ben her karakterden farklı farklı sebeplerle etkilenmişimdir. Harry Potter'daki ikizler Fred ve George, Snape, Sirius Black, ilk okuduğumda Y.E.'nden alemin kralı Aragorn, Eomer, Boromir ve Faramir... Bu liste böylece uzayıp gideceğinden en iyisi ben susayım :D

Son olarak her zaman büyük bir zevkle oynattığım karakterim Elamshin, Drizzt Do'urden ile Aragorn karışımı bir kadın karakterdir :|
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

Beni zamanında sturm brightblade baya etkilemişti. Hatta bugün paladin leri sevmemin başında o geliyor-hoş kendisi paladin olmasada.

Yerdeniz üçlemesinde ki Ged de baya etkilemişti beni. Büyük bir büyücü olmasına rağmen kendisinden hiç ödün vermiyordu ve hiçbir şeyden de fazla böbürlenmiyordu.

Aslında başlığı açarken aklımda bir iki tane daha vardı ama şu an aklımda değil. Aklıma gelince yazacam...
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
Necros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Necros »

Tabii ki Raistlin ve Drizzt ilk sıradalar ama onların yanında beni en çok etkileyen karakterler :

Shadamehr, Hükümran Taş Üçlemesinden, konu ne olursa olsun iyi gözle bakabilmesi espri yapabilmesi beni çok etkilemişti.

Ve tabiiki İpek harika bir karakter. Beni en çok güldüren karakterdir ipek.
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Ben Necros`tan etkilenmişimdir hep
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Nexus Lordu Xar ve hem ona hem Sartan lideri Samah hem de kötülüğün avatarlarına karşı çıkmış olan sewgili nickim Haplo
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ã?ncelikle Raistlin ve sonra Elminster gelir. Daha sonra da Gandalf tamamlar bu üçlüyü. Anlayacağınız büyücüler daha çok hoşuma gider.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Raistlin. Sorunları çözme tarzına ve öz hakimiyetine hayranım.
Gaiatar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gaiatar »

Elric.. bazen ondan nefret ettim, bazen onu anlamaya çalıştım, bazen hayranlık duydum..
hele o ağlamaları yok mu.. insanın yanına gidip teselli veresi gelio..ama biliosun sen ona yardım etmeye çalışırken aniden yanan kızıl gözlerle dönüp o korkunç kılıcıyla ruhunu alabilir..
beni böyle çelişkide bırakması etkiledi..

ve tabii vazgeçilmez olarak Drizzt.
yani iç çatışmalı, melankolik kahramanları seviyorum herhal :roll:

ama okuduğum kitaplarda bu kadar etkileyici kadın kahramanlara rastlamadım. nedense?
ben kadın olduğum için mi yoksa okuduğum kitaplarda mı yoktu acaba...
aslında sokrates diye biri yok...aslında platon şizofren...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Yavanna derim gerçi oda bir tanrıdır ama beni etkilemiştir.Ayrıca biraz klasik olacak ama Gandalf derim sonuçta Ainular arasında yer almıştır.Ortada Dünya için yaptıklarıda göz ardı edilemez.
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Fioner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Fioner »

En cok etkileyen Drizzt olmakla beraber Raist ve Tanis te baya etkilemiştir beni.
Vingilot
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vingilot »

kesinlikle jander sunustar... yaşamak zorunda olduğu hayat onun için ne kadar acı verici olsada ruhunu korumayı başaarmış bi karakter
<div>A Jedi shall not know anger nor hatred nor love</div>
Rhuben
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhuben »

sparhawk şövalye mantığımı değiştirmiştir çok beğenirim..
skar tamamen baştan sona karakteri hakkında arada kalmama sebep olan ve en çok sevdiğim karakter...
Post Reply