ben de senin gibi dusunuyorum. ben de DMlik yaparken bazi kurallari atiyorum, aman kim ugrasacakFirble wrote: Ã?ncelikle DnD oldukça benim öğrendiğim kadarıyla katı kurallarla FRP sistemini tanımlayıp hayal gücüne çok az yer bırakıyor. FRP sisteminin en güçlü yanı hayal gücü olduğu için bunun öldürülmesi bence son derece sakıncalı.
İyi ırk kötü ırk kavramının bizim ülkemizde olmasa da bazı ülkelerde bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Sanki bazı milletler doğuştan kötüdür mantığını farklı bir sistemin yardımıyla yerleştirmek istiyorlar. Nasıl bir ork görüldüğünde tereddütsüz kesen kahramanlarımız var ise ve bundan ne onlar ne okuyucular rahatsız olmuyorsa aynısı başka bir millete savaş açıldığında da olabilir.
Öldürmeyi savaşı oyuna çeviriyor. Zevk için adam öldüren karakterler var. Bundan da öte neredeyse sokakta yürürken insanın önüne yaratık çıkıyor ve kahraman da yaratığı öldürüyor.
kurallara cok sadik kalinca bazen de senaryoya aykiri durum oluyo
kural DMdir, kitap o kdr da onemli deil, bi dovuste kullansak yeter; cunku hic kural olmayinca da adam diyo kilici sokuyorum bogrune, ee o kdr kolay mi o is?? kurallar bunu engelliyo, basitlestirerek oynuyoruz biz. o kdr komplikesine gerek yok.
Firble, biz soyle yapiyoruz : oyle sokakta gordugun herkesi kesmek yok, arkadaslar mantikli, gercek hayattaki gibi oynuyolar, xp kazanmaya calismiyolar, rp yapiyoruz kisacasi, cok zevkli oluyo. gordugun kotu irki kes mantigini kaldirdik. orklar kotudur gibi bi mantikla oynamiyoruz, iyi ork da var kotu ork da, insan gibi, her karsina cikan insani kesmiyosan ork da oyle mesela.
