Yardım (daha uygun bir başlık bulamadım)

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Isaac
Kullanıcı
Kullanıcı

Yardım (daha uygun bir başlık bulamadım)

Post by Isaac »

Ya üstadlar bana bi yardım edebilir misiniz? Babam şu D&D de nedir bizle oyna da öğrenelim diyo ben ne yapacam şimdi. Babam kardeşim ve annem parti kuracak da ben onlara DMlik mi yapacam. Acil öneride bulunursanız sevinirim
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Valla allah sabır versin derim başta.Bnece yap DM'lik oyun çok eğlenceli olur olurda D&D yi nasıl anlatırsın ırklar silahlar zarlar çok karışık. :)
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
mulgear
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mulgear »

benim babamda benle blind guardian konserine gelmek istemisti ama bu ondan beter :P kolay gelsin sana
oneri olarakda mumkun oldugu kadar detaylara girmeden basit oynat
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Bir-iki ipucu vereyim:
Hayalgüçlerini zorlama. Betimleme ve tasvir yapmaktan çok resim kullan. Monster manualler bu konuda sana yardımcı olabilir. Combatları hayalden oynatmak yerine kareler üzerinde oynat (matriks mi ne deniyodu buna, adını unuttum).
Zarlar konusunda esnek davranma, zar ne geldiyse tam olarak hesapla, yoksa bu neden böyle oldu tarzı sorularla karşılaşabilirsin.
Oyunda ne olduğu belli karakterler ve yaratıklar kullan. Mesela bir şövalyenin karakteristik özelliklerini veya karşısındaki kurtun birazdan saldıracağını herkes tahmin edebilir.
Kolay gelsin :)
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Walla ne diyim önce Yüzüklerin efendisi gibi birşey demekle başlayabilirsin ve bence oynat derim ki bu çok zevkli bir parti olacaktır. Düşünsene karı koca aynı partide. Annen barbarian babanda halfling rogue falan.

Baba- Ben oraya doğru gidiyorum
Anne- Dur gitme bey
Baba- Sanamı soracam hanım
Anne- Ne? Bana haa....(Rage) :evil: :schemes: :evil: :D :D :D
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Isaac
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Isaac »

Uçarı kaçarı yok oynatacaz artık. Ben de babamı paladin annemi half orc chaotic evil barbarian yaparım sıkılırlar bırakırlar diye umuyorum. :angel: (bu arada kardeşime rüşvet werdim hatırlatmasın annemlere diye :schemes: :schemes: )
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

hehe yok bence bi dene cidden zevkli olacağını düşünüyorum. çünkü farklı düşünce yapısına sahip insanlarla oynamak her zaman oynayana ve oynatana birşeyler katar. Eminim seni çok zorlayacaklardır DMlik konusunda.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Bi tavsiye mümkün olduğunca savaş ağırlıklı değil de bulmaca tarzı bişey olsun. Muhtemelen çocuklarının o akdar ilgilendiği şeyin ne olduğunu bilek istiyolardır. Genelde yaratıcı ve zeka kullanılan yanları ortaya çıkarmanı öneririm.

Ama yine de zor bi durum. Nasıl oynandığını anlatmak için tiyatroya da benzetebilirsin.

kolay gelsin....
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Oyunun olabildiğince satanist, şiddet içerikli, psikolojiye zararlı olarak yorumlanabilecek yönlerini gizle. İşin eğlencesini ve zekaya yararlı yanlarını görsünler, bu sırada da sıkılmasınlar. Ya da sıkılmaları daha değişik bir taktik olabilir, çok sıkılıp da "Sen oynamaya devam et madem, biz gidiyoruz.." gibi bir cevap da gelebilir. :roll:

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
mulgear
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mulgear »

FrontsideAir wrote:Oyunun olabildiğince satanist, şiddet içerikli, psikolojiye zararlı olarak yorumlanabilecek yönlerini gizle...:

ben ilk frp oyunuma giderken evden cikiyodum annem nereye gidiyosun dedi ben frp oynamaya dedim ve soyle bi cevap geldi:

neee sende mi onlardansin hayir gitmiyosun bi kere onlarin pencesine dustun mu bi daha kurtulamazsin vs vs vs....

frpnin satanist oyunu olmadigini aciklayana kadar bi saat harcadim :) ve sonunda ikna ettim :)
Isaac
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Isaac »

Aslında benim annem de bir gün bilgisayarda bitefight oynarken bana öyle bir saatlik bir nutuk çekmişti. Demekki tüm anneler aynı :D (yani hemen hemen)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Efla ya katılıyorum. Bence de şiddet yanlarını ön plana çıkarma... Bunun dışında sevsinler de o kadar kötü olmaz sevmeleri.

Ork barbar gibi karakterleri oynatırsan bence senin oynamana da soğuk bakabilirler.

Tabii her anne baba da farklıdır. Kendi ailenin en fazla hoşlanacağı oyunu sen bilirsin.

Belki ailecek severseniz yılbaşında da tombala yerine frp oynarsınız.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
HaLLELuJaH
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by HaLLELuJaH »

sakın ha sakın birden çok tanrı olmasın..

hatta direk saçma sapan bi oyun oynat sıkılsınlar ben öyle yaptım..

böyle abidik gubidik oynat mümküne savaş olmasın hep ıraya buraya git fln fln.. anca sıkılırlar

eil mevil karıştırma..

hırsız barbar büyücü asla olmamalı..

herkes insan olucak ve 1 saat sonra öff ben sıkıldım oynamıcam deyip bırakıcan onları..

bir daha olmaz böyle birşey bundan sonra :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Arkadaşlar yapmayın lütfen.Belki bu çok saçma bir oyun diyip size de oynatmaz görürsünüz o zaman
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Setsuna wrote:Bir-iki ipucu vereyim:
Hayalgüçlerini zorlama. Betimleme ve tasvir yapmaktan çok resim kullan. Monster manualler bu konuda sana yardımcı olabilir. Combatları hayalden oynatmak yerine kareler üzerinde oynat (matriks mi ne deniyodu buna, adını unuttum).
Zarlar konusunda esnek davranma, zar ne geldiyse tam olarak hesapla, yoksa bu neden böyle oldu tarzı sorularla karşılaşabilirsin.
Oyunda ne olduğu belli karakterler ve yaratıklar kullan. Mesela bir şövalyenin karakteristik özelliklerini veya karşısındaki kurtun birazdan saldıracağını herkes tahmin edebilir.
Kolay gelsin :)
eha bu heralde vazgeçtirmek için.

Benim oyum ilgilerini çekip daha sonra "sizle mi oynucam" ayaklarına getirmen.
Yani şu yukarıdaki listenin hemen hemen tam tersini uygula ki ilerde "annnöööö ben 'monster manual' alıcam, para verir misin?" diyebilesin. Tabi olaya daha insancıl duygularla yaklaşıp ailenle vakit geçirmek için de böyle şeyler yapabilirsin. :D
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
Post Reply