Evil descriptor'lu büyüler kara sanatlara girer. En azından assassin açıklamasında bu böyle bu yüzden assassinler kötü olmak zorundadır.En azından neutral evil yaparsınız.Adam öldürmenin etiğini düşünmeyen bir insan good olamaz.burock wrote:evil descriptorlu olan büyüleri illa ki evil alignmentli char.lar yapacak diye bi zorunluluk yoktur.SacoKhan wrote:Eğer böyle dediğin gibi iyi assassin yapamayız. Ã?ünkü assassinlerin yaptığı büyüler genellikle evil descriptorlı olduğu için muhtemelen bu büyüleri yapmaması gerekir o zaman da assassin olmanın bir anlamı olmaz. Ayrıca madem iyi bir assassin olacak bunu maceralarında assassinliği nasıl kullanacak. Sonuçta öldürmektir bir assassinin amacı. Bu good bir karaktere yakışmazRhuben wrote:o kadar çok şey tartışılmış ki burdan sonra bişeyler yazmak zor olacak ama genel anlamda düşüncelerimi paylaşmak isterim.
öncelikle her adam öldüren assasin=süikastçı olmaz katil olur. o zaman wizard ile sorcecer da aynı demek gibi bişey çıkar adam öldüren bir büyücüye assasin denilmesiyle. tabi ki assasin özelliği olan bir büyücü de olabilir kasılarak yaratılırsa.
assasinin iyi olması belki söz konusu olamaz ama illa ki kötü olacağını sanmıyorum. nötral de olabilir. assasin olmak için birilerini sebebsiz yere öldürme fikri bana pek mantıklı gelmiyo o kurala karşıyım şahsen.. bu caniliktir profesyönellik ayrı bir kavramdır. gerekli özgeçmiş ve dünya ile iyi assasin bile olabilir. suikastçinin çırağı adlı kitabı okursanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. ordaki olay tam kastettiğim şey olmasa da bir çağrışım yapabilir..
Prestige Class : Assassin
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Eldarin wrote:Slach üstte The Slayer of Domiel'den bahsettim bak. İyi yönelimli katillerdir dedim.
Kaynak kitap Book of Exalted Deeds'dir. Hatta resmini de aşağı koyayım hemen...
Sıkışık dönemime gelmese detaylı anlatırdım ama en iyi ihtimalle bir hafta beklemek zorundasınız, şayet ben anlatacaksam.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
şimdi kural bazında konuşuyorsak, şunu açıklığa kavuşturmakta fayda görüyorum. arcane bir spellcaster'ın-ki assassin de arcane bir spellcaster'dir- alignmenti, onun kendi alignmentinin karşıtı descriptore sahip bir büyü yapmasını engellemez; ancak, genellikle bu tür büyüler, karşıt yönelimden olan karakterler / yaratıklar üzerinde daha etkili olduğundan, genellikle spellcaster, kendi yönelimine uygun büyü seçer. yani good bi wizard'ın prot. from evil öğrenmesi mantıklıdır bu açıdan. fakat bu durum, good wizardımızın prot. from good öğrenemeyeceği ya da yapamayacağı anlamına gelmez.SacoKhan wrote:Evil descriptor'lu büyüler kara sanatlara girer. En azından assassin açıklamasında bu böyle bu yüzden assassinler kötü olmak zorundadır.En azından neutral evil yaparsınız.Adam öldürmenin etiğini düşünmeyen bir insan good olamaz.burock wrote:evil descriptorlu olan büyüleri illa ki evil alignmentli char.lar yapacak diye bi zorunluluk yoktur.SacoKhan wrote:Eğer böyle dediğin gibi iyi assassin yapamayız. Ã?ünkü assassinlerin yaptığı büyüler genellikle evil descriptorlı olduğu için muhtemelen bu büyüleri yapmaması gerekir o zaman da assassin olmanın bir anlamı olmaz. Ayrıca madem iyi bir assassin olacak bunu maceralarında assassinliği nasıl kullanacak. Sonuçta öldürmektir bir assassinin amacı. Bu good bir karaktere yakışmazRhuben wrote:o kadar çok şey tartışılmış ki burdan sonra bişeyler yazmak zor olacak ama genel anlamda düşüncelerimi paylaşmak isterim.
öncelikle her adam öldüren assasin=süikastçı olmaz katil olur. o zaman wizard ile sorcecer da aynı demek gibi bişey çıkar adam öldüren bir büyücüye assasin denilmesiyle. tabi ki assasin özelliği olan bir büyücü de olabilir kasılarak yaratılırsa.
assasinin iyi olması belki söz konusu olamaz ama illa ki kötü olacağını sanmıyorum. nötral de olabilir. assasin olmak için birilerini sebebsiz yere öldürme fikri bana pek mantıklı gelmiyo o kurala karşıyım şahsen.. bu caniliktir profesyönellik ayrı bir kavramdır. gerekli özgeçmiş ve dünya ile iyi assasin bile olabilir. suikastçinin çırağı adlı kitabı okursanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. ordaki olay tam kastettiğim şey olmasa da bir çağrışım yapabilir..
divine spellcasterlar için durum böyle değildir; ancak konumuz bu olmadığı için o konuyu pas geçiyorum.
bu nedenle, bi assassinin, büyü listesinde evil descriptorlu büyüler var diye assassin evil olmak zorundadır demek bana doğru gelmiyor.
War, war never changes...
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Ama şöyle bir şey var, ben ayrıyetten adam öldürmek normal bir topluma göre etik bir kavram değildir dedim ve assassin hızlı ve çabuk adam öldürme konusunda uzman bir karakterdir, katil diyenler bile var. Yani benim demek istediğim bu good bir karaktere uygun değildir, hem ayrıca assassin kendi spell listinden büyü yapabilir, gidip de heroism ya da bless yapamaz.
farklı kültürlerin ve farklı organizasyonların içinde büyüyen assassin tiplemelerinin birbirinden farklı olması normaldir. hızlı ve çabuk adam öldürmek de evil olmayı gerektirmez. olsa olsa ustalık gerektirir.SacoKhan wrote:Ama şöyle bir şey var, ben ayrıyetten adam öldürmek normal bir topluma göre etik bir kavram değildir dedim ve assassin hızlı ve çabuk adam öldürme konusunda uzman bir karakterdir, katil diyenler bile var. Yani benim demek istediğim bu good bir karaktere uygun değildir, hem ayrıca assassin kendi spell listinden büyü yapabilir, gidip de heroism ya da bless yapamaz.
assassinin bless ya da heroism yapamadığı doğru; ama bunun nedeni, o büyülerin assassin büyü listesinde yer almaması. evil olduğu için o büyüleri yapamıyor değil, WotC'deki arkadaşlar öyle uygun görmüş de ondan.
sen başkalarının yaptıkları genellemeyi kesin doğru olarak kabul ediyorsan o şekilde kullanmaya devam edebilirsin. ancak burock olayı değişik bir açıdan ele almış daha önce anlatmaya çalıştığım şeyler konusunda onunla hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. assasinler kötüdür fakat hepsi öyle olacak ya da iyi hiç assasin olmaz diye bişey kendini kısıtlamaktır sadece.kendi oyunlarında birebir dnd kurallarının aynısını oynatan daha görmedim. öyle olmak zorunda olmadığını kavramak bu kadar zor değil. sadece biraz hayal gücü...
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Ã?ncelikle başkalarının yaptığı genellemeyi sende doğru olarak kabul ve kullanmaya devam edebilirsin gibi bir emir veremezsin. Biz burda burock'la bence çok iyi bir tartışma yapıyoruz ve gelip de bana "şunu kullan", "şunu yapmak kendini kısıtlamaktır" ya da "bunun böyle olmadığı kavramak zor değil" gibi üstün gören konuşmalarda bulunmamanı isterim senden. Burda tartışmayı büyütecek hiçbir şey yok. Ben "BANA GÃ?RE" olmaz diyorum hepsi bu, ben kendi düşüncemi savunuyorum, sen kendi düşünceni ama bu şekilde savunulmaz düşünce.
Saygılarımla...
Saygılarımla...
bence listenin düzenlenmesinde gözönünde tutulan kıstas assassinin evil olması değil, gizlilik ve etkili cinayet gibi önemli sınıf yeteneklerini olabildiğince iyi hale getirmektir.SacoKhan wrote:Ama evil olduğu için o tür bir liste hazırlamışlar haksızmıyım?
listenin dökümünü incelersek, evil descriptorlu büyülerin sayısının çok az alduğunu görürüz.assassin büyü listesi wrote: 1st Level
disguise self, detect poison, feather fall, ghost sound, jump, obscuring mist, sleep, true strike.
2nd Level
alter self, cat’s grace, darkness, fox’s cunning, illusory script, invisibility, pass without trace, spider climb, undetectable alignment.
3rd Level
deep slumber, deeper darkness, false life, magic circle against good, misdirection, nondetection.
4th Level
clairaudience/clairvoyance, dimension door, freedom of movement, glibness, greater invisibility, locate creature, modify memory, poison.
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Arkadaşlar, burada assassin'i ne olarak gördüğümüz önemli. Eğer sadece öldürme için güzel teknikleri ve büyüleri olan bir sınıf olarak görüyorsak ve loncaya bağlı olması gereğini görmüyorsak evil olması da gerekmez.
Burada bahane olarak bir sürü şey sunulabilir. Loncaya girmesi için illa evil olması gerekiyorsa loncayı kandırabilir ya da hiç girmeyebilir. Alması gereken eğitimleri lonca dışında kimse veremiyorsa da loncadan kaçmış eski bir assassin'den öğrenebilir vs.. Burada olay sadece DM insiyatifine kalmıştır.
Kuralların üstünde DM vardır. DM kabul ederse ve geçmişi de güzelse neden olmasın diyorum ben.
Burada bahane olarak bir sürü şey sunulabilir. Loncaya girmesi için illa evil olması gerekiyorsa loncayı kandırabilir ya da hiç girmeyebilir. Alması gereken eğitimleri lonca dışında kimse veremiyorsa da loncadan kaçmış eski bir assassin'den öğrenebilir vs.. Burada olay sadece DM insiyatifine kalmıştır.
Kuralların üstünde DM vardır. DM kabul ederse ve geçmişi de güzelse neden olmasın diyorum ben.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Suikastçilerin nedenleri degişik olabilir bir suikastçi paraiçin öldürürken bir suikastçi sadist zevklerini tatmin etmek için öldürebilir ama sonuç hep aynıdır ölüm ve buyüzdende assasin dedigimiz prestij class evil alligmentlıdır.Bu yüzden assasin aligmentinin büyülerle alakası yoktur. Bazıarkadaşlar foruma yazmış zaten ama bende tekrarlamak istedim öldüren herkez assasin olamaz ve dmler her rogueyü 5yada 6 lvl dan sonra assasin yaparlarsa başları agrır çünkü ölebişeyde olamaz kısacası bence heristeyen oyuncu belli lvl aştıktansonra asasin yapılmamalıdır çünkü assasin oynıycak kişi ister zevk için öldürsün isterpara yadabir artifact için hiç farketmez oyun içinde öldürürken assasin charının yeteneklerini ortaya çıkartmak zorundadır yoksa basitbirparalı askerden öteye gitmez okarakter
benimdüşüncelerim bunlar eleştirilcek birtarafı varsa eleştirmelerinizi bekliyorum
-
the slayer
- Kullanıcı

Bence de assasinin evil olması daha mantıklı. Öldürme veya öldürme şekli önemli değil. Yönelimini belirleyen niçin öldürdüğüdür. Assasin para için öldürür(bildiğimiz gibi), ama iyi karakterler intikam için veya diğerlerini savunmak için öldürür. İyiyle kötüyü ayırmanın yolu bu.
Ve ayrıca Assasin bir loncaya veya emir alacağı başka bir yere bağlı olmalıdır çünkü Assasin'in mantığı budur: Birini öldürmesi söylenir, Assasinimiz gider, öldürür, ve parasını alır. (Bu kişi tabi mafyadan biri de olabilir ama aynı zamanda emekli bir paladin veya yanlış kişilerle anlaşma yapabilecek kadar şanssız olan yaşlı bir adam da.) Onun için her adam öldüren assasin olamaz.
Ve ayrıca Assasin bir loncaya veya emir alacağı başka bir yere bağlı olmalıdır çünkü Assasin'in mantığı budur: Birini öldürmesi söylenir, Assasinimiz gider, öldürür, ve parasını alır. (Bu kişi tabi mafyadan biri de olabilir ama aynı zamanda emekli bir paladin veya yanlış kişilerle anlaşma yapabilecek kadar şanssız olan yaşlı bir adam da.) Onun için her adam öldüren assasin olamaz.
SacoKhan
bana göre demişsin bende ondan bahsediyordum sen öyle kabul ediyorsan öyle kullanabilirsin dedim... kesinlikle emir verme gibi niyet taşımıyordum.ama sen başkalarının yarattığı bir sistemi savunurken diğer arkadaşlar kendi fikirlerini sunuyorlar. orda anlatmak istediğim yalnızca buydu. sana göre ve mantığınca doğru olabilir ve bu şekilde kabul edebilirsin. ama kesin doğru olduğunu değiştirilemiyeceğini vurgular bir tavırda savunuyorsun.gelleleme yaparsak assasinlerin çoğu kötüdür ewet ama biz hepsi olmak zorunda değil istisnalar yaratılabilir diyoruz...
o şekilde yazmamın nedeni burda dnddeki assasinler kötü değildir gibi birşeyi savunmak değil sadece yeni birşeyler katabilir ve sınırlamalardan kurtulabiliriz. bunun için dnd mantığından biraz uzaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum...
yazdıklarımda ne ses tonu ne mimik yok bu yüzden yanlış anlamış olman normal yazdıklarımın genelinde seni yargılamak gibi bir niyetim yok.. yoksa kullanabilirsin yerine kullan derdim yanlış anlaşıldığım için üzgünüm...
lütfen daha geniş düşünelim istiyorum.. leon filmi, süikastçının çırağı gibi çok örnek var. daha çeşitli ve renkli oyunlar oynayabilmek bizim elimizde. sadece büyü yapması assasini assasin yapan şeymidir. kötü bir assasinin oynamak mı iyi bir assasini oynamak mı daha zor ve renkli bir rp imkanı sağlamaktadır.ayrıca iyi olmak ikinic plandaydı aslında. esas konu kötü olmaması. yazılan assasin karakteri neden sadece evil olmak zorunda nötral da olabilir denmişti önceleri. her adam öldüren assasin olamaz doğrudur. her kötüde assasin olamaz doğrudur. olay profesyonelliktir. c\n bir assasin olması bu kadar mı inanılmaz geliyor anlayamıyorum. hepsi olsun demiyorum ama hiç olmaz demek çok zor geliyo bana..
neyse daha fazla bişey yazmamın artık anlamı yok eğer konu hala assasinler kötü büyü yapıyo kötüdür ya da gereksiz yere birini öldürmeyen assasin olamaz tartışması olacaksa bu tamamen dnddi tartışması olarak kalır adam öldüren kötü olmalı o zaman assasin gibi silah kullanmayı öğreniyo açıkçası kafam basmıyo..
saygılar...
bana göre demişsin bende ondan bahsediyordum sen öyle kabul ediyorsan öyle kullanabilirsin dedim... kesinlikle emir verme gibi niyet taşımıyordum.ama sen başkalarının yarattığı bir sistemi savunurken diğer arkadaşlar kendi fikirlerini sunuyorlar. orda anlatmak istediğim yalnızca buydu. sana göre ve mantığınca doğru olabilir ve bu şekilde kabul edebilirsin. ama kesin doğru olduğunu değiştirilemiyeceğini vurgular bir tavırda savunuyorsun.gelleleme yaparsak assasinlerin çoğu kötüdür ewet ama biz hepsi olmak zorunda değil istisnalar yaratılabilir diyoruz...
o şekilde yazmamın nedeni burda dnddeki assasinler kötü değildir gibi birşeyi savunmak değil sadece yeni birşeyler katabilir ve sınırlamalardan kurtulabiliriz. bunun için dnd mantığından biraz uzaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum...
yazdıklarımda ne ses tonu ne mimik yok bu yüzden yanlış anlamış olman normal yazdıklarımın genelinde seni yargılamak gibi bir niyetim yok.. yoksa kullanabilirsin yerine kullan derdim yanlış anlaşıldığım için üzgünüm...
lütfen daha geniş düşünelim istiyorum.. leon filmi, süikastçının çırağı gibi çok örnek var. daha çeşitli ve renkli oyunlar oynayabilmek bizim elimizde. sadece büyü yapması assasini assasin yapan şeymidir. kötü bir assasinin oynamak mı iyi bir assasini oynamak mı daha zor ve renkli bir rp imkanı sağlamaktadır.ayrıca iyi olmak ikinic plandaydı aslında. esas konu kötü olmaması. yazılan assasin karakteri neden sadece evil olmak zorunda nötral da olabilir denmişti önceleri. her adam öldüren assasin olamaz doğrudur. her kötüde assasin olamaz doğrudur. olay profesyonelliktir. c\n bir assasin olması bu kadar mı inanılmaz geliyor anlayamıyorum. hepsi olsun demiyorum ama hiç olmaz demek çok zor geliyo bana..
neyse daha fazla bişey yazmamın artık anlamı yok eğer konu hala assasinler kötü büyü yapıyo kötüdür ya da gereksiz yere birini öldürmeyen assasin olamaz tartışması olacaksa bu tamamen dnddi tartışması olarak kalır adam öldüren kötü olmalı o zaman assasin gibi silah kullanmayı öğreniyo açıkçası kafam basmıyo..
saygılar...
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Rhuben kardeş ben de yanlış olabilirim en iyisi o tartışmayı kapatmak, benim düşündüğüm şey şu, öldüren bir insan tabiki iyi ya da nötral olabilir ama öldürmeyi bir görev bilmiş olan kişi yani assassin bence iyi olmamalıdır, yani günümüz kiralık katillerini düşünün, para için yapıyolar aralarından iyi bir insanın çıkma şansı kaçtır, belki sadece yakınlarına iyidirler.