frpworld online game

Her tür dilekleriniz ve moderatorlük başvurularınız için.
Post Reply
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

frpworld online game

Post by trulias »

Arkadaşlar öncelikle merhabalar.

Bu mesajı bilgilenme ve bir fikir alışverişi ortamı yaratmak amacıyla, hem site yöneticilerine hemde tüm diyar sakinlerine yönelik gönderiyorum, umarım ilgilenilir.

Merakıma konu olan şey sitemiz altında bir online frp oyun oluşturabilecek olup olmadığımız. Online oyundan kastetiğim; karakter oluşturmalı, level atlayarak ilerlemeli, basit bir oyun motoruyla server üzerinden oynanan bir oyun.
İnternet üzerinde buna benzer oyunlar görmek mümkün.

Asıl soru sitemiz böyle bir oyun oluşturmak ve bünyesinde oynatmak için uygunmu ve bu oyunun hazırlanmasını sağlayabilecek kadar programlama ve site bilgisiyle , zamana sahip arkadaşlar varmı?

Açıkcası ben programlama namına bilgisizim. Ancak dosya indirme, internette arama, oyun forumuyla ilgilenilmesi gibi konularda yardımcı olabilirim.

şayet böyle bir oyun hazırlamayı başarabilirsek, Türkiye frp dünyasına ciddi bir yardım ve katkıda bulunabiliriz düşüncesindeyim.

Nacizane fikirlerimi sundum, umarım bir faydaya dokunur

İyi günler...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Sitemizde böyle bir oyun projesi başlatılmış, hatta sistem olarak neredeyse tam anlamıyla bitme aşamasına kadar gelmiştir.

Oyun benim tarafımdan yazılmış olup web browser tabanlıdır ve de forum rp lerine yardım amaçlı yazıldı.

Ama son zamanlarda ilgi alanlarım webden masaüstü yazılımlara kaydığı için ayrıca çalışmaya başladığım için bu proje askıya alındı.

Benim kadar, ya da daha az da olsa biraz bana yardımcı olup yükümü hafifletebilecek bir ya da birkaç kod yazarı arkadaş bulabilirsem belki kaldığım yerden kodlamaya devam edebilirim.

Ayrıca oynun temel sistemi sadece browser değil normal oyun tarzını da destekleyecek şekilde olduğu ve son zamanlarda C++ network ve grafiksel programlamaya ilgi duyduğum için belki basit bir normal oyun şeklinde de çıkabilir. Ama öncelikle browser tabanlı oyunu bitirip yeni diyara geçiş olduğunda kullanılecek bir halde olmasını istiyorum.

Bunun yanında frpworld.com a online frp oynamak için sesli ve görüntülü konferans sistemi de kurabilirim. Bu aralar o konularda çalışıyorum. Yanına zar modülü falan da eklersem görüntülü, sesli birkaç kişinin oyun oynayabileceği bir sistem kurabilirim.

Tabi bunlar sadece düşünceler. Konferans meselesinde sadece iki kişinin görüntülü konuşmaısnı destekleyen birşey yazdım şimdiye kadar, daha konferans falan eklemedim. Ayrıca ona zar modülü falan da eklemem iyi olabilir.

Bunlar programlama açısından frpworld.com da karşılaşma ihtimaliniz olan meselelerdir.

Hepinize iyi eğlenceler sevgili diyar sakinleri.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Post Reply