en iyi savunma saldırı mıdır
Karşındakini en hızlı şekilde katledeceksinki sana daha fazla tehdit oluşturmasın... En iyi savunma saldırıdır çünkü tehditi yok ettiğinde kendini savunman gereken bir düşman kalmaz. Bu yüzden saldırı en beklenmedik anda en kuvvetli şekilde yapılmalıdır ki temiz ve hızlı olsun...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
- BlackDeath
- Kullanıcı

-
ussiyiness
- Kullanıcı

bi hırsız olarak yeri gelirse (örneğin bir askerle karşılaşmam durumunda), başka çarem yoksa onu en kısa zamanda etkisiz hale getirmeye bakarım, çünkü savunmaya çabalarsam zaman kaybedeciğimi, ve çıkan gürültülerden başka askerlerin geleceğini tahmin edebilirim. böyle bi durumda da direkt intihar et daha iyi!
bence evet, en iyi savunma saldırıdır.
bence evet, en iyi savunma saldırıdır.
Kesilnlikle ve kesinlikle düşmanın özelliklerine bağlı bir konu!:)
Yani karşındaki büyücüyse ve level almış başını gidiyorsa nereye saldırıyorsun? Onun da sabrının bir sınırı olduğunu ve sineklere tahammül sınırını aşmamaya dikkat etmek lazım.
Bir büyücüye uygulanabilecek belki en iyi taktik yarenlik olabilir. Tabii onun kabul ettiği ölçülerde. Böylece hem kendinizi fazla kasmaz,hem istediğinizi öğrenir,hem de açık yanını kollarsınız. Siz de bir büyücü olsanız bile...
Tabii diğer ırkların hemen hepsine sıkı bir curse işi halleder. Ya da
Düşmanımın düşmanı dostumdur!! prensibi eşliğinde politik anlaşmalarla halledilebilir herşey...
Savaşılabilse bile,gerek olmadıkça enerji harcamaya gerek yok
Yani karşındaki büyücüyse ve level almış başını gidiyorsa nereye saldırıyorsun? Onun da sabrının bir sınırı olduğunu ve sineklere tahammül sınırını aşmamaya dikkat etmek lazım.
Bir büyücüye uygulanabilecek belki en iyi taktik yarenlik olabilir. Tabii onun kabul ettiği ölçülerde. Böylece hem kendinizi fazla kasmaz,hem istediğinizi öğrenir,hem de açık yanını kollarsınız. Siz de bir büyücü olsanız bile...
Tabii diğer ırkların hemen hepsine sıkı bir curse işi halleder. Ya da
Düşmanımın düşmanı dostumdur!! prensibi eşliğinde politik anlaşmalarla halledilebilir herşey...
Savaşılabilse bile,gerek olmadıkça enerji harcamaya gerek yok
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
En iyi saldırı savunma değildir. Saldırı savunmaya, savunma hıza, hız da saldırıya karşı üstündür. Ã?rnek verirsek;
Bir cüce savaşçı savunmaya abanmışsa kensinini hançerinin ucuyla sürekli dürten bir hırsız ona sinek gibi gelecektir. Hırsız bir kaçar, iki kaçar, üçüncüde cücenin ağır baltasının altında ezilir. Ã?ünkü hırsızın da bir yorgunluk sınırı vardır.
Yarı-ork barbar cüce savaşçıyla karşılaşırsa dövüş çekişmeli geçer başlarda. Fakat güçlü saldırılarıyla cücenin defansını zayıflatan barbar bir açık bulup tüm hiddetini cücenin üzerine boşalttığında hangisinin daha güçlü olduğunu görürüz.
Yarı-ork barbarımız hırsızımızla karşılaştığında güçlü fakat dengesiz saldırılarını savurmaya başlar. Ancak bu saldırılardan kolayca kaçınan hırsız gördüğü her açıkta hançeriyle dürter barbarı. Barbar başta bu küçük saldırılardan etkilenmez ama sonunda hırsızın tendonları kestiğini fark ettiğinde iş işten geçmiş olur.
Saygılar..
Bir cüce savaşçı savunmaya abanmışsa kensinini hançerinin ucuyla sürekli dürten bir hırsız ona sinek gibi gelecektir. Hırsız bir kaçar, iki kaçar, üçüncüde cücenin ağır baltasının altında ezilir. Ã?ünkü hırsızın da bir yorgunluk sınırı vardır.
Yarı-ork barbar cüce savaşçıyla karşılaşırsa dövüş çekişmeli geçer başlarda. Fakat güçlü saldırılarıyla cücenin defansını zayıflatan barbar bir açık bulup tüm hiddetini cücenin üzerine boşalttığında hangisinin daha güçlü olduğunu görürüz.
Yarı-ork barbarımız hırsızımızla karşılaştığında güçlü fakat dengesiz saldırılarını savurmaya başlar. Ancak bu saldırılardan kolayca kaçınan hırsız gördüğü her açıkta hançeriyle dürter barbarı. Barbar başta bu küçük saldırılardan etkilenmez ama sonunda hırsızın tendonları kestiğini fark ettiğinde iş işten geçmiş olur.
Saygılar..
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
demarch
- Kullanıcı

Güzel örnek vermişsin de bir iki ufak noktayı atlamışsın frontside.Ã?rneğin savunmanın hıza üstün olduğuna inanmıyorum ben. Hırsız hızla, savunmaya kasmış bir cücenin boğazına yakın bir noktaya dokundurursa bıçağını, hızın daha üstün olduğu görülür. Aynı şekilde barbar da bir tek darbeyle(tutturursa) hırsızı ikiye bölebilir.
Bana kalırsa en iyi savunma saldırıdır ancak bazı koşullarda; mesela karşıdan bir fireball veya ok yağmuru gelmiyorsa
Sonuçta rakibin durumuna göre savunma planlanmalıdır. Hızlı hareket etmek gerekiyorsa gözü karartıp saldırmak daha mantıklı olabilir ama sayıca 1:5 oranı varsa kaçmak daha mantıklı bence.
Bana kalırsa en iyi savunma saldırıdır ancak bazı koşullarda; mesela karşıdan bir fireball veya ok yağmuru gelmiyorsa
quidquid latine dictum sit, altum videtur
(anything said in latin sounds profound.)
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Aslında ben sadece genel durumlardan bahsetmiştim. Yoksa zarların dünyası D&D'de her şey mümkündür.demarch wrote:Güzel örnek vermişsin de bir iki ufak noktayı atlamışsın frontside.Ã?rneğin savunmanın hıza üstün olduğuna inanmıyorum ben. Hırsız hızla, savunmaya kasmış bir cücenin boğazına yakın bir noktaya dokundurursa bıçağını, hızın daha üstün olduğu görülür. Aynı şekilde barbar da bir tek darbeyle(tutturursa) hırsızı ikiye bölebilir.
Bana kalırsa en iyi savunma saldırıdır ancak bazı koşullarda; mesela karşıdan bir fireball veya ok yağmuru gelmiyorsaSonuçta rakibin durumuna göre savunma planlanmalıdır. Hızlı hareket etmek gerekiyorsa gözü karartıp saldırmak daha mantıklı olabilir ama sayıca 1:5 oranı varsa kaçmak daha mantıklı bence.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
demarch
- Kullanıcı

I love D&D (acayip ballıyımdır daFrontsideAir wrote:Aslında ben sadece genel durumlardan bahsetmiştim. Yoksa zarların dünyası D&D'de her şey mümkündür.Benim dediğim de temelde saldırının duruma göre (karşı taraf savunmacıysa (ya da kendini hiç savunmuyorsa
)) en iyi savunma olduğudur. Ã?ünkü bu durumda savunmaya gerek olmayacaktır -karşımızda kendimizi savunacak bir düşman olmadığına göre..
ekleme: Tabii saldırmak derken ortalıkta bir tuzak varsa dalmayın bence
quidquid latine dictum sit, altum videtur
-
Dreamscape
- Kullanıcı

Her zaman diyen arkadaşlar olmuş. Diyelim bir kaedesiniz asker sayınızın 5 katı kadar insan kaleyi kuşatmış ve saldırmaya hazırlanıyor ama kaleye güveniyorsunuz ve biriki de gizli silahınız var. Gerçekten şaşırıacaklar...
şimdi söyleyin bakalım kaleyi nasıl savunurdunuz
Burda da en iyi savunma saldırı mı mıdır yoksa ölüme giden en kolay yol saldırı mıdır?
şimdi söyleyin bakalım kaleyi nasıl savunurdunuz
Burda da en iyi savunma saldırı mı mıdır yoksa ölüme giden en kolay yol saldırı mıdır?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.