Kötüler arasındaki en kötü tanrı
En kötü ne demek ben bunu anlayamıyorum.
En bencil olan mı?
En gözüpek olan mı?
En güçlü olan mı?
En vicdansız olan mı?
Neticede çıkarlarını gerçekleştirmek esastır. Başka şeyleri umursamayarak bu hedefe yönelmek... Bu kötülüktür. Ama daha kötü birisi nasıl olur? Kötü dediğin de "kötülük" diye birşeyi değil "çıkarları" ve "yöntemleri" savunur. Aslında sadece bu çıkar ve yöntem farklılıkları iyi-kötü diye nitelendirilmeye sebeptir.
Özetlemek gerekirse: Sizce "daha kötü" ne anlam ifade ediyor?
En bencil olan mı?
En gözüpek olan mı?
En güçlü olan mı?
En vicdansız olan mı?
Neticede çıkarlarını gerçekleştirmek esastır. Başka şeyleri umursamayarak bu hedefe yönelmek... Bu kötülüktür. Ama daha kötü birisi nasıl olur? Kötü dediğin de "kötülük" diye birşeyi değil "çıkarları" ve "yöntemleri" savunur. Aslında sadece bu çıkar ve yöntem farklılıkları iyi-kötü diye nitelendirilmeye sebeptir.
Özetlemek gerekirse: Sizce "daha kötü" ne anlam ifade ediyor?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Yukarıdaki seçenekler için konuşuyorum;
Eritnul en baba kötüdür bunların arasında. Zira yok etmek, çirkinleştirmek ve sır lüzumsuz katliam diye öter durur. Bir tanrının portfoliosuna bakarak standart bir özet yapabilirsiniz; "Yıkım, pislik, öküzlük, çirkinlik" gibi portfoliolar her zaman için "gizlilik, entrika"dan daha kötü duracaktır. Hextor ise hayronyus ile savaşı ve kanunsuzluğu güçle ezme gibi uğraşları nedeniyle tam bir kötülük gösterisi yapamaz bana kalırsa...
Uzun uzun anlatırdım da şimdi yatacam, sonra yazarım belki...
Saygılarımla...
Eritnul en baba kötüdür bunların arasında. Zira yok etmek, çirkinleştirmek ve sır lüzumsuz katliam diye öter durur. Bir tanrının portfoliosuna bakarak standart bir özet yapabilirsiniz; "Yıkım, pislik, öküzlük, çirkinlik" gibi portfoliolar her zaman için "gizlilik, entrika"dan daha kötü duracaktır. Hextor ise hayronyus ile savaşı ve kanunsuzluğu güçle ezme gibi uğraşları nedeniyle tam bir kötülük gösterisi yapamaz bana kalırsa...
Uzun uzun anlatırdım da şimdi yatacam, sonra yazarım belki...
Saygılarımla...
Türklider...
- darkflarer
- Kullanıcı

-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Hernekadar tokat manyağı olmuşsada Bane dir bence. [spoiler]İşin gücün yok gidip kader tabletlerini çal yanındada kankilerin myrkul ve bhaal i al vakti zamanında jergali öldürmeyi dene. Pskopatmısın kardeşim demezlerimi adama
[/spoiler]
Jergal ile karşılaşmalarında Myrkull un söyledikleride ne kadar kötü olduğunu gösteriyor bence. Ama Cyric in Mystra gibi insan bilincini koruması onun olabilecek en kötü tanrı olma olasılığına bir işaret sanki.
Jergal ile karşılaşmalarında Myrkull un söyledikleride ne kadar kötü olduğunu gösteriyor bence. Ama Cyric in Mystra gibi insan bilincini koruması onun olabilecek en kötü tanrı olma olasılığına bir işaret sanki.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı