Frp ve Kızlar
5 senedir oynadığım her FRP grubunda en az bir tane kız vardı (Ve bazı dönemlerde haftada 2-3 farklı grupta oynadım)
Bundan yola çıkarak diyebilirimki cinsiyetle FRP'nin hiç bir alakası yok.
Ayrıca o ben FRP'den anlıyorum diyen kızları ezen adamların %80'inin bir halttan haberi yok.
Bir çok deneyimli olduklarını iddia eden erkek oyuncular gördüm ki kafasını azıcık kullanmadan bütün grubu tehlikeye attılar. Bunun yanında plan yapmaktan anlayan ve doğaçlama yeteneği olan kızların işler ters gittiğinde bir çok kez grubun hayatını kurtardığını gördüm.
FRP = kafayı kullanmaktır beyler ve bayanlar, cinsiyetten tamamen bağımsız benim gördüğüm kadarıyla.
Deneyim de gerekiyor elbette ama oyunu bildiğini sanan ne salaklar var aklınız almaz.
Bundan yola çıkarak diyebilirimki cinsiyetle FRP'nin hiç bir alakası yok.
Ayrıca o ben FRP'den anlıyorum diyen kızları ezen adamların %80'inin bir halttan haberi yok.
Bir çok deneyimli olduklarını iddia eden erkek oyuncular gördüm ki kafasını azıcık kullanmadan bütün grubu tehlikeye attılar. Bunun yanında plan yapmaktan anlayan ve doğaçlama yeteneği olan kızların işler ters gittiğinde bir çok kez grubun hayatını kurtardığını gördüm.
FRP = kafayı kullanmaktır beyler ve bayanlar, cinsiyetten tamamen bağımsız benim gördüğüm kadarıyla.
Deneyim de gerekiyor elbette ama oyunu bildiğini sanan ne salaklar var aklınız almaz.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
-
Amras__Fefalas
- Kullanıcı

ben de cok gordum frp'ye meraklı kızları.Hatta 1-2 siyle tanısıp oyun da oynamıslıgım var. Gercekten inandıkları bir rolu cok guzel ve icten yapabiliyorlar dogru,ama kız olunca grupta bi sure sona kesn cıvıyor oyun.Ne biliyim masterwork versin diye dm'i openi de gordum mesela 
Denizleri seviyorsan,dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan,önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan,düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan,yalnızca hayati seyredersin.
Ad: Arwil Deathbringer Irk:Elf Clas
Sevilmek istiyorsan,önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan,düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan,yalnızca hayati seyredersin.
Ad: Arwil Deathbringer Irk:Elf Clas
ne de güzel konuştun wallaBenim oynattığım oyunda 3 kız 2 erkek player var. Kızlar gayet güzel oynuyolar. Oyuna kendilerini kaptırınca hiç bir problem olmuyor. Hatta bizim erkeklerden daha iyi bile olabiliyorlar bazen. FRP de cinsiyet olmaz. İsteyen, ilgisi olan, işi ciddiye alan herkes FRP oynayabilir bence.
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Arkadaslar frp icin zeka ya dahi gerek yoktur. Benim tanıdıgım bazı insalar var mesela direk barbar olup int i asagı cekiyorsun al sana normal bir player oluveriyor.
FRP de aslolan hayalgucudur gerisi hikaye. plan yapmıssın yapmamıssın onemli degil herkes kendine gore oynayabilir. zaten frp nin guzelligi de buradadır. yas cinsiyet etnik ya da dini farklılıklar gozetmeksizin hayalgucunu kullanarak insanları bir nebze olsun hayatın sıkıcılıgından kurtarmaktır...
Herkes cok saglam diyaloga girecek gizmleri bulmacaları anlayacak diye birsey de yoktur. kendine gore bir cizgi yakalayıp oyundan zevk almasını bilecek ve oyuna renk katacak herkes benim nazarımda iyi bir oyuncudur...
Bir de bir seye deginmeden gecemeyecegim bizim zamanımızda oyunlar hala okullara hapisken PH sadece fotokopi bulunabilirken,monstrous manual bir hayal dms guide ruyalarımzı ssuleyen bir efektken. Kız oyuncu sadece bir UTOPYA idi bizim icin. cunku izmirin kızları o acımasız manikurlu elleri ile gururumuza 1d4 1d4 koyarken yok abi kızlar anlamıyor o narin beyinleri ile o yuzden kucumsuyorlar derdik.
Gun oldu devran dondu bir de baktım ki bu sene hemen her oyunumda 1 kız da mudahil olmus. Peki bu ne demek? tabii ki FRP kurtuldu a dostlar soyumuz surecek demek bir kac sene icinde kucuk kucuk aragornlar raistlinler legolaslar haplolar pug lar dolasacak etrafta demek. ISte biz seneler once bunları dusunmeyi bile goze alamazken simdi gelecege umutla bakabiliyorsak bu siz sevgili bayan oyuncular sayesindedir. sizler tum Frp camiası adına tesekkuru bir borc bilir. Ogrenimde ve ogretimde emegi gecen herkesi alınlarından operim...
FRP de aslolan hayalgucudur gerisi hikaye. plan yapmıssın yapmamıssın onemli degil herkes kendine gore oynayabilir. zaten frp nin guzelligi de buradadır. yas cinsiyet etnik ya da dini farklılıklar gozetmeksizin hayalgucunu kullanarak insanları bir nebze olsun hayatın sıkıcılıgından kurtarmaktır...
Herkes cok saglam diyaloga girecek gizmleri bulmacaları anlayacak diye birsey de yoktur. kendine gore bir cizgi yakalayıp oyundan zevk almasını bilecek ve oyuna renk katacak herkes benim nazarımda iyi bir oyuncudur...
Bir de bir seye deginmeden gecemeyecegim bizim zamanımızda oyunlar hala okullara hapisken PH sadece fotokopi bulunabilirken,monstrous manual bir hayal dms guide ruyalarımzı ssuleyen bir efektken. Kız oyuncu sadece bir UTOPYA idi bizim icin. cunku izmirin kızları o acımasız manikurlu elleri ile gururumuza 1d4 1d4 koyarken yok abi kızlar anlamıyor o narin beyinleri ile o yuzden kucumsuyorlar derdik.
Gun oldu devran dondu bir de baktım ki bu sene hemen her oyunumda 1 kız da mudahil olmus. Peki bu ne demek? tabii ki FRP kurtuldu a dostlar soyumuz surecek demek bir kac sene icinde kucuk kucuk aragornlar raistlinler legolaslar haplolar pug lar dolasacak etrafta demek. ISte biz seneler once bunları dusunmeyi bile goze alamazken simdi gelecege umutla bakabiliyorsak bu siz sevgili bayan oyuncular sayesindedir. sizler tum Frp camiası adına tesekkuru bir borc bilir. Ogrenimde ve ogretimde emegi gecen herkesi alınlarından operim...
şiddetle kınıyorum. Kafa kullanmayan bi adamda hayalgücü ne arar? Eğer sadece zar atmak için oyun oynuyosan tavla, monopoly oyna.Sylvius wrote:Arkadaslar frp icin zeka ya dahi gerek yoktur. Benim tanıdıgım bazı insalar var mesela direk barbar olup int i asagı cekiyorsun al sana normal bir player oluveriyor.
FRP de aslolan hayalgucudur gerisi hikaye. plan yapmıssın yapmamıssın onemli degil herkes kendine gore oynayabilir...
Zekasını kullanmayan oyunculardan şiddetle sakınınız. Bu tür adamların oyunlarında
"Ok atıyorum..."
"Saldırıyorum..."
"Karizma bir şekilde duruyorum..."
dan daha fazla ayrıntı göremezsiniz. Ne kadar eğlenirsiniz ne kadar hayal gücünüze hitap eder size kalmış, benimkine etmiyor. Sadece dalga geçilip en ufak bir deha kırıntısı olmayan oyunlar da bir geyik muhabbetinden ileri gitmez. Doğru yerde yapılan bir espri, komik bir hareket bile zeka gerektirir. Bunlar olmadan oynanan oyun da monoton'dan ileri gitmez, ama bu FRP midir evet, tavla FRP...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Raistlin e katılıyorum. FRP oynamak için bence en önce zeka gerekir. Eğer oyuncu çevresinde olanları anlayabilecek kadar tavlazeki olmazsa FRP (
) oynar. Ã?yle boş boş zar atar. FRP bundan fazlasıdır bence. Bir kere hayalgücünü kullanmayı gerektirir. Zeki olmayan adamda hayalgücü ne gezecek.
Ama Sylvius arkadaşın demek istediği FRP yi yas cinsiyet etnik ya da dini farklılıklar gözetmeksizin herkesin oynayabileceğidir.Çok doğru. Buna da tamamen katılıyorum. Bence bunlara ek olarak FRP oynayan adamın biraz zeki olması gerekir gibime geliyor.
Ama Sylvius arkadaşın demek istediği FRP yi yas cinsiyet etnik ya da dini farklılıklar gözetmeksizin herkesin oynayabileceğidir.Çok doğru. Buna da tamamen katılıyorum. Bence bunlara ek olarak FRP oynayan adamın biraz zeki olması gerekir gibime geliyor.
Arkadaslar pardon ama siz bana sunun cevabını verirseniz haklılıgınızı kabul edebilirim ancak; Bir insan zeki olmadan neden hayal kuramasın? 6 yasındaki bir cocugun hayalgucu hangimizde var? O cocuk bizden iyi espriler mi yapıyor? yoksa etrafındaki olayları bizden iyi mi kavrıyor? Kusura bakmayın ama bence burada yanılmak cok kolay. Tekrar soyluyorum FRP de gereken tek sey "hayalgucudur". Ve hayalgucu icin zeka gerekir mi? sorusunun cevabı benim icin hayırdır. Benim tanıdıgım en iyi barbar ismini vermek istemiyorum lisden bir arkadasımdı ve zar falan atmak degil sadece karsısındakini ezmekti amacı, ve bunu cok da guzel yapardı. zarlarıda zaten ben atardım cogu zamanda RP yaptıkları zaman atma ihtiyacı bile duymazdım. Benim nazarımda ondan cok daha zeki olsalar dahi onun kadar iyi int i dusuk barbar rolu yapamaz kimse! Zaten her ne kadar zeka nızı dusuk tutarsanız tutun kendi aklınızı kısıtlayamıyorsunuz!
Umarım anlatmak istedigimi anlatabilmisismdir ;D
Dikkatimi çekti genelde aynı tarz örnek verilmiş. Pek zeki olmadığı ya da hayal gücü sınırlı olduğu düşünülen kişiler için barbar ya da cüce oynuyor bu adam gibi bi durum var gibi geldi bana. Hem zeki olmayan oynayamaz derken zeka sınırını nasıl koyacağız test yaparak mı..
Oynayan insan hepsini oynamalı değil mi..
Ayrıca oyun oynamak için zekaya gerek olmayabilir ama gerçek bir frp oyuncusu olmak için insanıın kafasının çalışması gerekiyor bence. Frp sadece zar attım adamın kafasını kestim değildir...
Ayrıca oyun oynamak için zekaya gerek olmayabilir ama gerçek bir frp oyuncusu olmak için insanıın kafasının çalışması gerekiyor bence. Frp sadece zar attım adamın kafasını kestim değildir...
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Aslında çok zekilerin de oynamaması gerek, çünkü onlar da işi abartıp 8 zekalı karakterle normalde düşünemeyecekelri şeyleri düşünüyorlar. Düşünmelerini engelleyemiyorlar.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..6 yaşındaki bir çocuğunda zekası vardır, hayalde kurar. Bahsedilen Hayal kurmak için zeka gereksinimi değil her hayalperestin az da olsa çok da olsa bir zeka düzeyi vardır. Hayalperest kavramı tarafınızdan nasıl algılanıyor ona da bakmak lazım. 6 yaşındaki bir çocuk hayalperest olamaz bu kılıf giydirilemez.Sylvius wrote:Arkadaslar pardon ama siz bana sunun cevabını verirseniz haklılıgınızı kabul edebilirim ancak; Bir insan zeki olmadan neden hayal kuramasın? 6 yasındaki bir cocugun hayalgucu hangimizde var? O cocuk bizden iyi espriler mi yapıyor? yoksa etrafındaki olayları bizden iyi mi kavrıyor? Kusura bakmayın ama bence burada yanılmak cok kolay. Tekrar soyluyorum FRP de gereken tek sey "hayalgucudur". Ve hayalgucu icin zeka gerekir mi? sorusunun cevabı benim icin hayırdır. Benim tanıdıgım en iyi barbar ismini vermek istemiyorum lisden bir arkadasımdı ve zar falan atmak degil sadece karsısındakini ezmekti amacı, ve bunu cok da guzel yapardı. zarlarıda zaten ben atardım cogu zamanda RP yaptıkları zaman atma ihtiyacı bile duymazdım. Benim nazarımda ondan cok daha zeki olsalar dahi onun kadar iyi int i dusuk barbar rolu yapamaz kimse! Zaten her ne kadar zeka nızı dusuk tutarsanız tutun kendi aklınızı kısıtlayamıyorsunuz!
Bununla ilgili olarak, Fantastik rol oyunlarında eğer zekası erişkin veya *hayalperest bir oyuncuyla oynanıyor ise o oyun diğer bilumum oyunlardan daha güzel olacaktır. Zeka gerektirmeyen bir barbarı canlandırırken bile o karakterin ruh haline bürünmek için bir zeka ya gereksinim duyar insan.
Konuya bir de şöyle bakalım: Eğer fantastik rol oyunlarında rol yapan oyuncuları tiyatrocuya benzetmek yanlış olmaz ise ki kesinlikle olmaz, tiyatrocu zeki olmalıdır. Yeteneği kullanmak için zeka gerekir ve hiçbir iyi tiyatrocuda zeka unsuru eksik değildir.
Saygılarımla.
Sevgili Tuğrul (Ultior) kardeşimle pek çok kez oyun oynamışlığım vardır, benim pek çok oyunuma katıldı kendisi, ve çok tebrik edip taktir ettiğim oyunculardan birisidir. Tuğrula söylediklerinde kesinlikle katılıyorum iş rol yapma yeteneğinde bitiyor bunu yapabilen herkes çok rahatlıkla her kimliğe bürünebilir, zaten bunu yapabilen kişi zekidirde. Tuğrulun Tiyatrocu örneği çok doğru bir tespittir.
Bu da çok anlamsız bir yorum olmuş ne yani şimdi iyi oynayan bir adama sen çok zekisin sen 8 int li barbar oynama mı diyeceksin. Tekrar yineliyorum işe zeka unsuru falanda katmaya gerek yok FRP de iş bilgiden de öte rol yapabilme yeteneğine bağlı yani oyuna başlamadan önce kimseye zeka testi yapmaya gerek yok sen zekisin oynayabilirsin sen aptalsın oynayamazsın gibi. Ayrıca kızlarada oynayamaz, gibi bir ön yargıyla yaklaşmanın hiç bir anlam ve mahiyetide yok bütün insanlar veya bütün kızlar veya bütün erkekler birbirinin aynısı değildir. Ben şimdiye kadar hiç rol yapma kabiliyetine sahip olamayan insanlar gördüm (erkek) ki belkide o oyunlara o kişiler yerine koyacağınız bir kız player daha başarılı olabilir veya daha da berbat oynayabilir bunu kestirmek çok güçtür, bütün kızlar FRP oynayamaz demek çok yanlış bir önerme olur,bu bütün Sorcerer ler ejderha soyundan gelir gibi doğruluğu kanıtlanamaz bir önerme olur.FrontsideAir wrote:Aslında çok zekilerin de oynamaması gerek, çünkü onlar da işi abartıp 8 zekalı karakterle normalde düşünemeyecekelri şeyleri düşünüyorlar. Düşünmelerini engelleyemiyorlar.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]