Fantastik Sinema

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Warriors Of Heaven and Earth'ü izledim. Devrimcilere karşı daha fazla vahşet uygulanmasını reddeden bir savaşçı ölümle cezalandırılıyor. Fakat hapisten kaçarak sürekli bir kaçak hayatı yaşamaya başlıyor. Kılıç oyunlarıyla dolu olan bu filmin kamera çekimleri çok hızlı olmasından dolayı pek bişey anlaşılmıyor ama genel olarak filmi beğendim. Görsel efektler "vaay be" dedirtmese de en azından anlamlı bir konusu var filmin.
Only God can Judge me!
Dareth
Başbüyücü

Post by Dareth »

Fazla tanınmasa da Terry Pratchett'in Discworld serisi de tam dizilik , ya da uzuuuuun bir serilik film malzemesi verebilir bence. Üstelik sayısız karizmatik ve karanlık fantastik sinema arasından absürd ve curcunalı hikayeleriyle sivrilip çıkacağına eminim. Bu da benim temennim işte : Bi Discworld çekseler de izlesek.
lil'grin'brin'
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Discworld'ü okuyorum sayende hoja :) Sen filmini mi istiyosun? Söylesene abcicim :D Konuşayım bi yapımcılarla bakalım ne diyecekler. Kırmazlar beni heralde yaparlar bir başyapıt :P
Only God can Judge me!
ulubey
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulubey »

Star Wars Revenge Of The Sith gelcek 1 haftasımı ne var onu izleyeyim rahatlıcam 1 senedir bekliyorum ya cıldırcam artık :cry: :~( :yho
We were young..
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

Earhesea adında bir rp tadında bir film izledim izleyen var mı?
KKGB
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KKGB »

Dungeons and Dragons'un ilk filmini TV'de Türkçe dublaj olarak vermişlerdi.Ve çeviride elf yerine cin deniliyordu. Hohahah ..ıçtınız içine...
quake
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by quake »

beawolf u bılırmısınız bılmem ama cd sını buldum hatta arakladım ve okadar mutluyumkı anlatamam herkeze onerırım dızaynları BROM tarafından yapılmıs eskı ama harıka bı fantastık kurgudur hatta ben bunu sımdı yıne ızlıımde kendıme gelıyım
Kill the mutant
Burn the heretic
Purge the unclean
Blood Angels
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

KKGB wrote:Dungeons and Dragons'un ilk filmini TV'de Türkçe dublaj olarak vermişlerdi.Ve çeviride elf yerine cin deniliyordu. Hohahah ..ıçtınız içine...
yüzüklerin efendisisindede vardı öyle bi problem sanırım bayaaa bi gülmüştük arkadaslarla...
onun sebebi ingilizcede "elf" kelimesinin, türkcede "cin" anlamına gelmesi olabilir. burdanda Tolkien abimizi gururla anıorus, sayesinde daha güzel anlamlar actık... :roll:
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

şöyle bişey var. Hani şu gökkuşağının altında bekleyen kazanı koruduğu söylenen irlanda kökenli cinler var ya... onlara mesela elf denir. E zamanında yaygın da olmadığından cin diye çevirmişler ama dalga geçmeye çok müsait oluyo.

"şuna bak cin gibi maşallah" şeklinde :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Efla wrote:şöyle bişey var. Hani şu gökkuşağının altında bekleyen kazanı koruduğu söylenen irlanda kökenli cinler var ya...
Onların adnınnı leprechaun olması gerek, ayrıntılı bilgim yok ama elflerin biraz daha farklı olması gerek.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

FrontsideAir wrote:
Onların adnınnı leprechaun olması gerek, ayrıntılı bilgim yok ama elflerin biraz daha farklı olması gerek.

şöyle bir şey var bildiğim kadarıyla. O terimde yeni. Zaten ingilizce bir sözlüğü açtığında elf in karşılığında cin yazıyor. Efla nın dediği sebepten ötürü öyle kullanılmıştır.
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
Rhuben
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhuben »

leprechaun doğrudur. ancak elf te aynı anlama geliyor elf zaten birden fazla mitte geçer...
Blackthorn
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Outlands(arada birde Ankara'da görüldü&#240;üm olur )

Post by Blackthorn »

Wow'un sineması geliyor(Orc'lar yıldız olucak) :D .Ã?ıkış tarihi belli olmamakla beraber çok sansasyon yaratıcağı söyleniyor(son kısmı ben uydurdum :-P eee naapıyım öyle düşünüyom)
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

Blackthorn wrote:Wow'un sineması geliyor(Orc'lar yıldız olucak) :D .Ã?ıkış tarihi belli olmamakla beraber çok sansasyon yaratıcağı söyleniyor(son kısmı ben uydurdum :-P eee naapıyım öyle düşünüyom)
ah bir gerçek olsa...
nananana...
dıdıdıdım... :D
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Bu haberi ben mi yeni duydum da siz çoktandır biliyorsunuz yoksa siz de mi bilmiyosunuz ama ben yine de söyleyeyim.

Dragonlance'in animasyonu çekiliyormuş, 2007 mi 2008 mi ne vizyona girecekmiş. Tanis'i Smallville dizisinin sevilen zengini Lex Luthor'u oynayan adam (adını da biliyorum da soyadının yazılışı bi acayip), Raistlin'i ise yine cnbc-e nin vazgeçilmezi 24dizisinin söbü ajanı Jack Bauer yani Kieffer Sutherland seslendiriyormuş (bu adamı da hiç sevmem ama babası Donald Sutherland'e büyük saygım var).

Eh bu kadro üzerine yorumları size bırakıyorum, diğer seslendirenleri de bi sitede görmüştüm ama hatırlamıyorum hepsini. Yeni gelen Harry Potter ve Order Of Phoenix (o film de tam gaz geliyor bu sene ve muhteşem olacağa benziyor) filminin Tonks rolündeki güzel ingiliz aktrisi de sanırım Tika'yı seslendiriyordu ama kadının adını bilmiyorum. Kadının sevimli yüzünü merak edenler wikipedia sitesinde Tonks'u arayabilirler :) .

Nese bu kadar yazdım umarım sizin için de yeni bi haberdir ama pek sanmıyorum :D
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Post Reply