Kara Kule Serisi(ilk konum:D)
Kara Kule Serisi(ilk konum:D)
Evet açtığım ilk konu daha yeni okuyabildigim kara kule adına olsun bare
ne dusunuosunuz bu seri hakkında bana gediksavaşlarında ki yada ejderhamızrağında ki o tadı veremedi belki anlatımı yeterli olmadı ancak bence gayet güzel başlamış bir seri(daha ilk kitabı okuyabildim ancak arkı bekliom ondan alıcam) umuyorm ki böyle devam etsin
Birtek sanırım ahlak duygularına çok önem veriyorum(evet dldeki en sevdiğim karakter sturm:D) bunu da roland da pek göremedim
Siz ne diosunuz artıları eksileri nedir sizce bu serinin
ne dusunuosunuz bu seri hakkında bana gediksavaşlarında ki yada ejderhamızrağında ki o tadı veremedi belki anlatımı yeterli olmadı ancak bence gayet güzel başlamış bir seri(daha ilk kitabı okuyabildim ancak arkı bekliom ondan alıcam) umuyorm ki böyle devam etsin
Birtek sanırım ahlak duygularına çok önem veriyorum(evet dldeki en sevdiğim karakter sturm:D) bunu da roland da pek göremedim
Siz ne diosunuz artıları eksileri nedir sizce bu serinin
- C_Deschain
- Kullanıcı

Merhaba Dostum.Selamlarım seni Silahşor.
Ben tam bir Kara Kule hayranıyımdır.Ama eğer sen Kara Kule'yi ejderha mızrağıyla kıyaslarsan büyük bi hata yapmış olursun çünkü Sk tamamıyla farklı bir usluba sahiptir.
Roland a gelince ahlaksız deil.Sadece belirli hedefi var.Amacına ulaşmak içinde herşeyini feda etmeye hazır.Ve bunu büyük bir dürüstlüklede ka tet tindeki herkese söylüyor yani.Bence hiç bi eksiside yok.Gerçi bu benim görüşüm.
Ve dedim ya hayranıyım yani kötü bişi söyleyebileceğimi sanmıyorum.7 kitaplık muhteşem bir seri...
Roland a gelince ahlaksız deil.Sadece belirli hedefi var.Amacına ulaşmak içinde herşeyini feda etmeye hazır.Ve bunu büyük bir dürüstlüklede ka tet tindeki herkese söylüyor yani.Bence hiç bi eksiside yok.Gerçi bu benim görüşüm.
<div>Tári Nénharma....</div><br>
Bu başlığı ben açmıştım burada daha önce:D Nese bu seri mükemmel bir seri. Hayatımda okuduğum en güzel serilerden biri diyebilir. Deschain nin dediği gibi bu seri karşılaştırılamaz çünkü tam frp klasmanına girmiyor ama inanılmaz sürekleyici ben ilk bu kitabı Calla'nın Kurtları çıktığında almıştım. 6 gnde falan bitirdim 5 kitabını:D
Code: Select all
O zaman git başka dünyalarda varAshaman tötet!!!
- C_Deschain
- Kullanıcı

Evet bende seriye ilk olarak haplo gibi başlamıştım.Calla'nın kurtlarını okumuştum sonra bu seriyle ilgili ne bulduysam okudum.Ã?ünkü bu seri Stephen King'in yazdığı en iyi seri diyebiliriz.Ã?ünkü bu seriye başladığı andan itibaren bu seriden ayrı olarak yazdığı kitaplarda da bu seriden karakterler katmıştır veya özel olarak seride bulunmayan Roland Deschain le ilgili hikayede yazmıştır.özellikle kitapların 1. basımlarını bulup okumak veya ingilizce basımlarını okumak daha zevkliydi benim için.
- C_Deschain
- Kullanıcı

Ahlak anlayışına bağlı dostum.Eğer bir insanın kendi hedefi doğrultusunda kendisini ve dostlarına ait her şeyi feda etme riskini göze almasını veya feda etmesini ahlaksız olarak buluyorsan Roland harbiden ahlaksız birisi...Daha doğrusu taş kalplide denilebilir...Ama o yapısı bulunduğu yaşam koşulları ve çevresi açısından ideal yani..Başka türlü hayatta kalınmaz o diyarlarda...
En çok sevdiğim serilerden biridr ama malesef sadece birinci kitabını okuyabildim.
Bana metal müziği sevdiren seridir. İlk kez ya bu metal müzik de gürültüden öteye birşeymiş dedirtmişti o kitabı okurken dinlediğim Blind Guardianın bir parçası.
Kendi tarzı, akış hızı, anlatımı ile bir başkadır kara kule. Ama belki de bunda Blind Guardianın da etkisi olabilir. Tüm kitabı onun albümleri eşliğinde okuyup bitirmiştim
Bana metal müziği sevdiren seridir. İlk kez ya bu metal müzik de gürültüden öteye birşeymiş dedirtmişti o kitabı okurken dinlediğim Blind Guardianın bir parçası.
Kendi tarzı, akış hızı, anlatımı ile bir başkadır kara kule. Ama belki de bunda Blind Guardianın da etkisi olabilir. Tüm kitabı onun albümleri eşliğinde okuyup bitirmiştim
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
- C_Deschain
- Kullanıcı

Hocam harbiden güzel oluyosa bende denemek istiyorum yaa.Kitap okurken müzik dinleme olayına hiç sıcak bakmamıştım.Kitaptan uzaklaştırır beni diye.Ama Blind Guardian eşliğinde bi denemek lazım diye düşünüyorum. Ve şunuda eklemek istiyorum hocam asıl kitab 2. kitaptır ya.En çok sevilen kitap denilebilir.Mutlaka al ve oku.Pişman olmıyacaksın.Yakın olsaydık ben bütün seriyi sana temin edebilirdim:)
hiç bir başka seriye benzemez benzetilemez... karakter yapıları dünyası ( dünyaları) inanılamazdır. insanın eve 2 tane 6 patlar tabanca alası geliyor...
tarif edemiyorum desem yeridir mükemmliğini... sanırım 6 . kitpda okurlkarıon birnin mektuvundan bahsedio: kadın ölüm döşeğinde..2 ay lık ömrü kalmış King e ulaşıp " yalvarırım sonunu sööle" demiş... sanırım bu herşeyi açıklıyor....
okuyun arkadaşlar.... hemde elinizdeki kitapları bırakıp buna başlayın...
tarif edemiyorum desem yeridir mükemmliğini... sanırım 6 . kitpda okurlkarıon birnin mektuvundan bahsedio: kadın ölüm döşeğinde..2 ay lık ömrü kalmış King e ulaşıp " yalvarırım sonunu sööle" demiş... sanırım bu herşeyi açıklıyor....
okuyun arkadaşlar.... hemde elinizdeki kitapları bırakıp buna başlayın...
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
- C_Deschain
- Kullanıcı

- booksofblood
- Kullanıcı

-
occultsearcher
- Kullanıcı

İlk dört kitap süperdi. Dördüncüsü zaten tüm seri içinde en sevdiğim kitap. 5'le 6'yı okudum, 7 de evde duruyo, elimdeki kitapları eritince onu okicam.
Türkçe çeviriler rezaletmiş, arkadaşlarla konuşurken, "Thinny"yi "incelik" diye çevirdiklerini öğrendim kafa göz dalasım geldi
Yaf var ya o kitabın evreninde nası güzel oyunlar oynanır, belli deil
Bi de bi de Demons and Wizards diye bir grubun şarkıları direkt DT, the Terror Train, Crimson King gibi gibi
Anladınız siz.
Çok güzel kitaplar ya.
Roland hiçbi zaman ahlaklı olduğunu söylemiyo ki, o yüzden de çok ahlaklı. Herkesi keserim, atarım, Kara Kule'ye ulaşacam diyor.
Adam dördüncü kitapta efsanevi bir fedakarlık yapıyor zaten ya... Oy oy oy. Neyse işte, güzel seri 
Türkçe çeviriler rezaletmiş, arkadaşlarla konuşurken, "Thinny"yi "incelik" diye çevirdiklerini öğrendim kafa göz dalasım geldi
Yaf var ya o kitabın evreninde nası güzel oyunlar oynanır, belli deil
Bi de bi de Demons and Wizards diye bir grubun şarkıları direkt DT, the Terror Train, Crimson King gibi gibi
Çok güzel kitaplar ya.
Roland hiçbi zaman ahlaklı olduğunu söylemiyo ki, o yüzden de çok ahlaklı. Herkesi keserim, atarım, Kara Kule'ye ulaşacam diyor.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
"When you see filth, call it filth"
- booksofblood
- Kullanıcı

aslında king de kovenant gibi uzaylılara bilimkurgu olaylarına fazla kafayı sarıp saçmalamaya başladı , tabi ki önceden de kullanıyordu ama özellikle de dreamcatcher da herşeyin içine ettiği dogan olayını(beyindeki kapalı kontrol odası) karakule serisinde de kullanarak güzelim karakule efsanesinin içine etti allah belenı versin senin uyuz herif