Acemi askerlerden oluşan bir asker gurubu (4 kişilik guruptaki herkes fighter) Nolax adındaki rütbeli bir askerin yanına gidip bir görev alacaklardır (klasik bir git Quest al Quest 'i bitir tarzı bir oyundur). Gurup görev alacakları yüzbaşının odasının önüne kadar gelir ve kapıdaki askerlerden yüzbaşının oda da olmadığını öğrenirler.
O sırada oyuncular arasındaki dialoglar :
Oyuncu 1 : İçeri girince ne yapıcaz.
Oyuncu 2 : Bilemiyorum ne yapsak ki.
Oyuncu 1 : Bence yüzbaşıyı öldürüp çıkalım.
Oyuncu 3 : Bana uyar valla. Ben Great sword umu hazırlıyorum.
Oyuncu 4 : Hocam çok riskli yaaa.
Oyuncu 1 Dm 'e sorar : Yener ölürsek ne oluyordu ???
DM : Yeni bir karekterle oyuna dahil olabiliyorsun, ama şu anki karekterin ölmüş oluyor bir daha oynayamazsın bununla senide hiç bir cleric terar diriltmeyeceğine göre, ama bak çok aptalca ölürseniz bide oynatmam sizi bir daha, daha oyunun başı lan bir Quest bile almadınız.
Oyuncu 1 : Peki o zaman komutana dalmıyoruz.(gurup lideri seçmişlerdi ne lider ama

)
Oyuncu 3 : Abi neden dalmıyoruz yaaa, kapıdaki korumalara dalsak ?
Oyuncu 2 : Boşver ya yolda 4 tane Orc çıkar karşımıza onları kesersin. (Dm 'e döner ve sorar) Abi bu oyunlarda herzaman orc çıkıyor dimi karşına ???
DM : Hayır ya yok öyle bir şey kim söyledi bunu.
Oyuncu 2 : Yok mu ?
DM : Yok ulan yok !!! (dm artık sinirlenmeye başlar)
DM : Yüzbaşı odasına girdi.
Oyuncu 1 : Hadi bizde giriyoruz.
Oyuncu 3 : Abi ben içerden bir şey çalsam olur mu ?
Oyuncu 4 : Hocam çok riskli yaaa.
Oyuncu 2 : Yüzbaşı bize saldırırsa bizde ona saldırabiliyoruz değil mi ?
DM : YOK !!! SALDIRAMIYOSUNUZ !!! (dm çileden çıkmıştır)
Oyuncular sonunda içeri girer yüzbaşı askerlere görevlerini açıklamadan önce yüzbaşının bir tarifi yapılır (askerlerin hepsi hextor askeridir yüzbaşıda evil bir zat dır onuda söleyim) Üzerinde çok güzel iskelet sembollü siyah bir fullplate var yine dizliklerinde de iskelet sembolleri var, sağ tarafındaki omuzlukta ise bir hextor sembolü var adam baya bir iri yapılı tek gözünde bandaj var, teni ise biraz grimsi, simsiyah saçları var ... tarif devam ederken oyuncular araya girer.
Oyuncu 2 : Player's hadn book 'a bakar ve : Abi bu half_orc mu ?
DM : yok değil, bölmeyin kardeşim daha odayı anlatacaktım.
Oyuncu 1 araya girer : Ben yüzbaşıya : Zırhın ve silahın çok güzelmiş onları bana versene diyorum .
DM : NE DİYOSUN ???
DM : Bu lafın üzerine yüz başı ne diyorsun sen deyip sana dalıyor. (DM artık YETER !!! der kendi kendine).
Oyuncu 3 : Holeyyyy savaşıyoruz. Banada dalıyor mu ?
DM : HEPİNİZE ULAN HEPİNİZE !!!
Oyuncu 2 : Abi ben ne yaptım ya ! Bana neden dalıyor ?
Oyuncu 4 : Hocam çok riskıli yaaa.
Sonuç : kapıdaki Guardlarda combata katılır ve daha 1. lvl olan gurup tek bir Quest bile alamadan yok olur.
DM : SİZE OYUN MOYUN YOK !!!
Not : Bu oyuncular tamamen acemiydi, hatta benimde ilk dm lik deneyimimdi fakat kardeşim ilk seferde olsa böylemi oynanır yaaa adamlara 5 saat süren açıklamalar yapmıştım. Bir ekleme daha bu adamlara bir kaç oyun daha oynattım daha sonra, onlarda tam birer facia oldu