Kazo insan bünyesinden bahsediyosak evrende kimsenin bünyesi kaldırmaz zaten tüm statları 18 oynatmayı.
şimdi yukarda arkadaşın birisi 14 Int 160 IQ ya denk gelir dedi. Bu sözü araştırdım ama malesef zaman darlığından gerçekliğini anlama fırsatım olmadı.
şimdi eğer 14 160 IQ seviyesine denk bir statsa 18 Int'e sahip olmak olanaksız gibi bişey. Ã?ünkü standart insanların IQları 90-110 arasıdır. Bu da D&D sisteminde 12 lere denk gelir.
Ufak bir hesaplama yapınca 18 Int in 220 IQ ya denk gelmesi gerekir ki zaten böyle birşey yok. Oynanılamaz olanaksızdır tek başına oynamak. DM müdahalesi IQ su 220 olan kişi için bile şarttır çünkü normalde bu zekaya sahip olan kişinin sahip olacağından bile daha az zamanınız vardır.
Ama ben takılmamız gereken konunun bu olmadığını düşünüyorum. Tüm statları 18 olan bir karakter DM yardımı ile oynatılır. Bunun için de burada yazan herkesin de üzerinde hemfikir olduğu üzre iyi bir dm tarafından oynatılması gerektiği muhakkaktır.
Bizim konumuz bunun zevkli olup olmayacağı, bizim oynamak isteyip istemeyeceğimizdir.
Ben şahsen oynamak isterim. Oyundan da zevk alacağıma eminim.
Bu arada önceki tartışmaya devam etmek yersiz arkadaşlar, anlayışlı olmak gerekir.
Bu arada o paranoyak karakter benim de oynatmaktan zevk aldığım bir karakterdi abicim, ama ondan sonra WOD dan pek zevk alamadım. Sanırım ortam ile ilgili bir konu. Tekrar oynatırsan kesinlikle oyunlarında oynamak isterim.
Bu arada şu IQ meselesi de kafamı karıştırdı, cidden 14 int 160 a mı denk geliyor yahu ?