drowların en iyi savaş silahı
drowların en iyi savaş silahı
bence minik el arbeletleri, küçük okları düşmanı öldürmese de zehiriyle uyutuyor ( ki zaten savaşın otasında uyumak ölmek demektir.) ayrıca taşıması kolay hafif bir silah drowların şeytani yapılarına bence çok uygun. ama ölen drowların düşmanları kesinlikle arbelet tabanlasını cesetten söküp alacağı için zamanla diğer ırklar arasında da yayılabilir.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
şimdi öncelikle bütün Elflerin kullanabildiği, kullanabileceği kadar eğitim aldığı (çok ustaca bir eğitim olabilirde olmayabilirde) bir takım silahlar var bunlar ; Longsword, rapier, longbow ve shortbow. Yani elf ler hangi class dan olursa olsun (ister wizard, ister sorcerer vs...) bu silahları kullanmaya otomatik olarak yeterliliği var bu silahları kullanırken herhangi bir ceza almazlar (tabiki two hands cezaları hariç).
Drowlarda ise yukarıdaki silahlarla yeterliliklerinin olmasının yanı sıra hand crossbow, short sword kullanmak için eğitim aldıkları silahlardır. Ã?rneğin hand crossbow kullanan bir drow paladinin bu silahı kullanırken eksi (ceza) almaması için exotic wepon proficiency feat ini almasına gerek yoktur.
şimdi bu doğrultuda eğer bir drow oynatıyor olsaydım rapier + hand crossbow kullanırdım (hangi class olursa olsun).
Drowlarda ise yukarıdaki silahlarla yeterliliklerinin olmasının yanı sıra hand crossbow, short sword kullanmak için eğitim aldıkları silahlardır. Ã?rneğin hand crossbow kullanan bir drow paladinin bu silahı kullanırken eksi (ceza) almaması için exotic wepon proficiency feat ini almasına gerek yoktur.
şimdi bu doğrultuda eğer bir drow oynatıyor olsaydım rapier + hand crossbow kullanırdım (hangi class olursa olsun).
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
-
Hakikatli-Torm
- Kullanıcı

-
Aredheliquas
- Kullanıcı

-
Hakikatli-Torm
- Kullanıcı

şimdi arkadaşlar Drowların Favori class larına baktığınızda şunu görürsünüz : Erkekler için Wizard dişiler için Cleric, bu erkek nüfusun hepsinin wizard veya dişi nüfusun hepsinin cleric olduğu anlamına gelmiyor tabi, erkek nüfusta bir haylide fazla Fighter da görülüyor. Drowlar arasında en çok hörmet gören sınıf tanrılarına olan katıksız balılıkları sebebi ile clericler (sadece dişi Lolth rahibeleri) ikincisi ise Wizard (erkekler için), Fighter ise daha sonra geliyor. Drow lar yaptıları savaşlarda ister kendi aralarında olsun isterse dış düşmanlara karşı olsun buna ırkdaşları olan dış düşmanlarıda dahil (good drowlar) bol bol büyü kullanıyorlar hatta savaşlarda summon yapıp bir Tanar'ri ile de anlaşabilirler. şimdi burda yazdıklarım evil drowlar içindi (çoğunlukla Lolth inananı olan evil drowlar).
Eilistraee (Lolth 'un Corellon Larethian dan olan öz kızı) inananı olan good alignment drowlar genelde tanrılarının izinden gibip bard, cleric ve fighter sınıflarına daha çok yöneliyorlar ve silah olarakta tanrılarının favori silahı olan bastard sword kullanma yoluna çoğunlukla gidebiliyorlar (tabiki hepsi değil).
Eilistraee (Lolth 'un Corellon Larethian dan olan öz kızı) inananı olan good alignment drowlar genelde tanrılarının izinden gibip bard, cleric ve fighter sınıflarına daha çok yöneliyorlar ve silah olarakta tanrılarının favori silahı olan bastard sword kullanma yoluna çoğunlukla gidebiliyorlar (tabiki hepsi değil).
-
Hakikatli-Torm
- Kullanıcı

Yo bunlar benim fikirlerim değil bunlar underdark da olan olaylar, örümcek kıraliçe savaşları serisinede bakarsan büyünün nekadar sık kullanıldığına şahit olursun bu drow üçlemesinde ilk iki kitaptada görülüyor. Bunun dışında FR daki tek good drow Drizzt değildir, bunların sayıları oldukça fazla hatta yeryüzünde yaşayan Eilistraee inananı başka good drowlarda mevcut, fakat işte evil olanları daha fazla ün yapmış o ayrı mesele.
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

ben şimdiye kadar hiç yay kullanan drow görmedim. kocaman yaylar drowların zarif savaş taktiklerine uyum sağlamaz ayrıca bazı elfler kendi boylarında yaylar taşıyorlar, karanlıkaltında tünellerin ne zaman daralacağı belli olmadığından büyük yaylar hareketi kısıtlaya bilir bazı durumlarda.Darktimes wrote:Drowlar için ben yay derim ..Elflerin kopmuş bir parçaları da olsalar,yine de biraz elf kanı taşıyorlardır diye düşünüyorum.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
şimdi arkadaşlar Tükçeye çevrilmiş olan bazı kaynakları dikkatli incelediğiniz de drowlar hakkında bazı düşüncelerinizin değiştiğini göreceksiniz, bu kaynaklar drow üçlemesinin ilk iki kitabı ve örümcek kraliçe savaşları serisi. Yani yine genellemeler yapamayacağınızı göreceksiniz drow yay kullanmaz büyü yapmaz gibi. Drowlarda long bow - short bow (uzun - kısa yay) kullanır bunlar zaten eğitim gördükleri yeterlililklerinin olduğu silahlardır. Fakat bazı drowlar inançlarından dolayı bow (yay), crossbow (arbalet) kullanmaz, Eilistraee inananı olan elf ler gibi (Eilistraee inananı drowlarda dahil). Bunun sebebi drowlar ile diyer elf türleri arasında yapılan savaşlar sırasında Eilistraee'nın öz babası olan Corellon Larethian' ı yayından çıkan bir ok ile yaralaması ve bundan inanılmaz derecede pişman olması nedeni ile bir daha hiç bir türlü yay kullanmamaya yemin etmiş olmasından kaynaklanıyor, Eilistraee inananlarıda bu yeminin izinden gidiyor genelde.siliterin wrote:ben şimdiye kadar hiç yay kullanan drow görmedim. kocaman yaylar drowların zarif savaş taktiklerine uyum sağlamaz ayrıca bazı elfler kendi boylarında yaylar taşıyorlar, karanlıkaltında tünellerin ne zaman daralacağı belli olmadığından büyük yaylar hareketi kısıtlaya bilir bazı durumlarda.Darktimes wrote:Drowlar için ben yay derim ..Elflerin kopmuş bir parçaları da olsalar,yine de biraz elf kanı taşıyorlardır diye düşünüyorum.
Bunlar kural kitapları ve romanlarda yazan şeylerdi, fakat siz tutarsınız ve kendi dünyanızı yaratırsınız ve birilerine bu dünyada geçen oyunlar oynatmak istersiniz, işte o zaman drowların özelliklerini değiştirebilirsiniz isterseniz yay da kullanmazlar büyüde yapmazlar hatta komple tiplerini bile değiştirebilirsiniz, çünki bu sizin dünyanızdır...