En iyi çalgı aleti

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

walla bi neyzen arkadasın olcak taam işte tüm gece calsın dursun ya..
harika bi sesi var...
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Gayda gerçekten mükemmel bi müzk aletidir.. Hele hele gitarla beraber çalınırsa :)
Fakat bildiğim kadarıyla herkes gayda çalamaz , ciğer işi biraz.. Ayrıca ülkemizde gaydaya pek rastlanmıyo, tulum denen alet varken .. Bu da bi eksikdir bence. Gerçi İskoç halkının geleneksel çalgısı burda ne arasın diceksiniz ama, metroda tulum yerine gayda çalsalar daha güzel olmaz mı
:D
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Katilmiyom. Tulumun yeri ayridir. Iskocyada da tulum calinmiyor. Bence tum muyik aletleri yoresinde guyel. Gayda Iskocyanin daglik soguk atmosferinde kalmali bence...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Xanaphia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xanaphia »

Gaydayı bende çok severim... Ölkemin karadeniz bölgesinin yerel çalgılarından biri olan tulumda, kemençeyle birleşince insanın kanını kaynatıveriyor
Firble'ninde dediği gibi tüm müzik aletleri yöresinde güzel :)
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Ben orgu tercih ederdim ama hangi gruba girer acaba? Tuşlu bir çalgı, körükle çalışıyor ve havayla ses çıkarıyor.

Orgu seçmemin sebebi de biraz korku temalı olması, sesini de severim. :evil:

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Org-klavye olayını bi de Stratovarius - Children Of Bodom - Norther - Finntröll gibi gruplarda duymak pek bi hoşuma gider.. Özellikle elektro gitar solosunun üstüne deli klavye soloları geldiğinde insan gerçek anlamda kendini kaybediyo.
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Org güzel bir fikir ilk başta aklıma gelmedi. Aslında gelmemesinin bir nedeni de var. O da aslında daha çok bir ozanlık başlığı olarak düşündüm. Bir ozan da orgu yanında gezdiremez diye düşünmüştüm. Ama birkaç gün önce hayretler içinde kuyruklu piyanonun da gezdirildiğini gördüm.

Org ve piyano çok güzel aletler. Bu aletler çalınırken başka hiçbir alette olmadığı kadar çok ses ve ritm şarkıya katılabiliyor. Adeta küçük bir orkestra gibi...

AMA.... flüdümü ve ondan sonra en sevdiğim kemanı ve sazı savunursam. Piyano çaldıktan sonra kemana geçtiğimde bu alette en sevdiğim piyanonun sesine göre çok daha bütünlük içeren bir ses olduğunu hissetmem olmuştu. Belki tellerin hemen önümde olması belki sesin belli tuşlar ve notalarla sınırlı olmaması bana kemanın adeta şarkı söylediğini hissettirmişti.

Keman çalan birisinin en az bir ay çektiği o eziyete rağmen. Sanırım bu açıdan keman daha üstün ve aynı notaları kemandan dinlemek org veya piyanoya göre daha çekici geliyor doğrusu bana.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
KitiaraUthMatar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KitiaraUthMatar »

yaylı çalgılar nie ankette yok acep?
Welcome to the land of dark
Death in all the centuries is what I left behind
Take my hand
Forgotten in the promised land
Death in all the centuries is what I left behind
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Keman gibi yaylı çalgıları temsilen gitar var. Sonuçta yaylı olmasa da kemanla yine de aynı matıkla ses geliyor. Ozanlarda en çok görülen ve en farklı çalgıları almaya çalıştım.
HARBE GİDEN
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

elektro gitar :P :D :D :ayyyy!: :ayyyy!: :) bir bardın ve metalcinin vazgeçilmez aleti ve silahı, bu durumda metalciler bard oluyor ehehehe :D
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Altarmos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Altarmos »

hepsi geçerli, bir cevap olur mu
Where is the horse and the rider ?
Where is the horn that was blowing ?
They have passed like rain on the mountains .
Like wind in the meadow .
The days have gone down in the west
Behind the hills into shadow .
How did it come to this ?
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Tam anlamadım şimdi flüt ve harp ok de gitar diyince iş değişiyo, gerçek hayatta mı en çok sevdiğimiz enstrümanı soruyoruz? Ã?yleyse bass gitar :D yok eğer frpdeyse lavta, fiddle, flüt, harp hepsi güzeldir en çok da harpı severim. büyüleyicidir.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Daha çok bir ozanın en rahat ettiği çalgıyı sorduğum söylenebilir. Ya da nasıl kılıçlı baltalı topuzlu savaşçıdan birisi daha çok hoşumuza gidiyorsa aynısı ozanlar için de geçerli olmalı değil mi? Zaten bu çalgı aletleri konusunu dergide de işleyeceğim. O nedenle yorumlarınız benim için değerli.
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Benim dayım çok güzel ney kullanıyor.Ben sadece sessi güzel çıkartabiliyorum.Gerisi bahane.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Blackthorn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blackthorn »

Bence en iyisi harp eski çağları çok iyi yansıtıyor... :)
Est Sularas Oth Mithas...
şerefim Hayatımdır...

(Bir Teknokratın ağzından bunu duymak ironik diy mi?!?!?) :D :D :D
Post Reply