Elder Scrolls Oblivion'daki komik ve enteresan olaylar

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Post Reply
emerus
Site Çizeri

Elder Scrolls Oblivion'daki komik ve enteresan olaylar

Post by emerus »

1.o kadar karizma adam olmuşsunuz artık champion diye hitap ediliosunuz ...ama çıkarken arkanızdan yürrrüüüü diye bağrılması nedir yaa??move along hadee enseni görim :D

2.vampirken güneş ışığına çıkamıyorsun...ama hızlı seyehat ettiğinde zaman su gibi akıyor..geceleyin gideyim imperial city ye görevimi bitireyim diorsun..bir girion imperial city ye o da ne güneşşş yandım anam kaç kaçç diorsun ama nere kaçacan...:D

3.martin amcam habire bizden onu getir bunu getir görevleri istiyor..
-hadee bakeemm koşş portal açacamm bak bana büyükkk boy sigil stone lazım hadi bak gözünü sevem kral olacam az kaldı ha gayret emi..hadi koçuummm...
-ama ama ama martin amca benim yan görevlerim beklior daha yaa
-cehennemin körüne git emi...
-ordan geldim zaten ..

aklıma gelenler bunlar sizinde aklınıza gelen komik ya da saçma olaylar varsa dertleşelim
:D:D

not:oblivion tabiki süper bir oyun...bunu da belirtelim..

Mesajınız ve başlık isteğiniz üzerine değiştirilmiştir //Set
emerus "druid of elderlights"
was here...
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Birinin evine GECE girip görevini bitirdiğini söyleyince "ooo çok teşekkürler evim her zaman açıktır sana" vs.. diyo lakin konusmadan çıkınca, "burda ne yapıyorsun cabuk defol evimden,gardlar vs..."
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
Altalus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Altalus »

yapay zeka düşüklüğü........onun için diyebilcek bişeyim yok
Feias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Feias »

Yapay zeka düşüklügü demişsiniz ama bu oyundaki yapay zeka nın bir eşi benzeri yok :clap:

Hatta bir dergide(isim vermiyorum 8) ) yapımcılarla ola ropörtaj da yapımcılar oyun yapım aşamasında o kadar zeki yapmıslarki npc leri bir yerden sonra tekrar aptalaştırmaya çalışmışlar...

Bence o evdeki olay script hatasıdır...Yada o adam deli falandır belli olmaz oblivionda ne olacagı :D
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Oyundaki yapay zeka sadece savaşlarda üstün. onun dışında monoton programlanmış şeyler. Akşam hana git takıl vs... vs...
Yani hobaa muhteşem yapay zekalı oyunumuzla karşınızdayız lafları tamamen reklam.
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
celebnor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celebnor »

ben pek oynama fırsatı bulamasamda gercekten cok detaylı olmus ....hos ve surukleyici bir oyuna benziyordu
Auré Entuluva...Outa i lomé
Altalus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Altalus »

aslında bana da öle geldi..ben de pek fazla oynayamadım.....full özgürlük çok hoş bişey
Blackthorn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Blackthorn »

Valla Dergide yapılan röportajda aynen şöyle yazıyo;

Soru: "Oyunun en önemli yanlarından biri çok zeki olan NPC'ler. Bize beklenmedik ve bizi şaşırtabilecek NPC davranışlarına örnek verebilirmisiniz?"

Cevap: "Aslında keşke o kadar zeki olamsalardı. İlk başlarda onları zeki hale getirebilmek için çok vakit harcadık, ardından bir o kadarda aptallaştırmak için harcamak zorunda kaldık çünkü tamamen kendi başlarına işler yapmaya başlayıportalığı karıştırıyorlardı. şöyle bir örnek vereyim, eşya fiziklerini test ederken "'Skull of Corruption"' isimli silahı(ki bu düşmanın şeytani bir kopyasını yaratan bir silah) yere bıraktık, yakındaki bir NPC hemen koşarak silahı yerden aldı ve bizim üzerimizde kullandı. Bir anda ortamdaki herkesi öldüren şeytani bir kopyamızla ortada kaldık, gerçekten beklenmedik bir tecrübeydi..." :D :D :D
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

"'Skull of Corruption"' isimli silahı(ki bu düşmanın şeytani bir kopyasını yaratan bir silah) yere bıraktık, yakındaki bir NPC hemen koşarak silahı yerden aldı ve bizim üzerimizde kullandı. Bir anda ortamdaki herkesi öldüren şeytani bir kopyamızla ortada kaldık
Demek ki aşırı zeka evillığa yol açıyor. İyi ki aptallaştırmışlar yoksa dünya şeytani çılgın profesörlerle dolacakmış, adamlar işini biliyor :D
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

emerus wrote:ya zıplamayı akıl etmior yada lavlarda ölüyor..
Oblivion Gate'den geçip yanıma bir NPC aldım quest icabı. Adam dümdüz arkamdan koştuğu için lavların ucuna ayağı değmiş. Bir anda arkamda "ah uh oy anam yandım" diye bağırmaya başladı. Ben arkamı dönene kadar adam öldü, load etmeye de üşendim, zaten obliviona girip yanımızda başka bir adamla beraber çıksaydık şanımız yürümezdi, iyi de oldu dedim, devam ettim.

Ogreleri uzaktan power attackla ileri fırlayarak vurarak öldürüyorum ve hiç bir şekilde buna bir çözüm bulamıyorlar.

Fakat yapay zekayı çok beğendiğim anlar da oldu. Warpriest gibi bi karakter yaptığım için uzaktan etkili pek büyüm yoktu ve ve bu Dryder'e benzeyen yarı örümcek yarı kadın yaratıklar be yaralandığım zaman bir türlü peşimi bırakmadılar. Kedimi iyileştirmek ve zaman kazanmak için kayaların arkasına görüş açısının dışına saklandım. Bu taktiği aynı zamanda düşmanı yakınıma çekmek için kullanırım genelde fakat bu yaratık inek gibi bana yaklaşıp köşeyi dönmek yerine mesafeyi koruyarak yana açılmayı ve uzaktan bana yıldırımlar atmaya devam etmeye karar verdi. Aynı zamanda sizi uyutan ufak bir kopyasını da gönderdiği için kendimi iyileştirmekte baya zorlanmıştım.

Bunun yanında arenada 3 tane düşmanın sürekli sizi sarıp kalkanınızla korumadığınız flanklerden saldırmaya çabalamaları gerçekten çok ilginç bir deneyim olmuştu benim için.

Sonu olarak, yapay zekanın batırdığı elbette bir çok nokta var fakat bardağın yalnızca boş kısmına değil, dolu kısmına da bakmak lazım. Özellikle bu test notlarındaki NPC davranışları beni gayet heyecanlandırdı diyebilirim. Tam bir SKYNET projesini andırıyor NPC'lerin davranışları :D

Mesajınızın ilk satırı silinmiştir. Lütfen başkalarının hassas olduğu konularda duyarlı davranalım //Set
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Topic düzenlenmiş ve kullanıma açılmıştır.

Buyrun devam edelim :D
Last edited by mikael on Thu Sep 14, 2006 4:26 am, edited 1 time in total.
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

dipnot:
oblivion şimdiye kadar yapılmış en derin ve en güzel gökyüzüne sahip
CRPG oyunudur...bu topic de amacımız bu güzel oyunda rastladığımız enteresan olayları komik öğeleri paylaşmak
saygılar!
emerus "druid of elderlights"
was here...
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Blackthorn wrote:Valla Dergide yapılan röportajda aynen şöyle yazıyo;

Soru: "Oyunun en önemli yanlarından biri çok zeki olan NPC'ler. Bize beklenmedik ve bizi şaşırtabilecek NPC davranışlarına örnek verebilirmisiniz?"

Cevap: "Aslında keşke o kadar zeki olamsalardı. İlk başlarda onları zeki hale getirebilmek için çok vakit harcadık, ardından bir o kadarda aptallaştırmak için harcamak zorunda kaldık çünkü tamamen kendi başlarına işler yapmaya başlayıportalığı karıştırıyorlardı. şöyle bir örnek vereyim, eşya fiziklerini test ederken "'Skull of Corruption"' isimli silahı(ki bu düşmanın şeytani bir kopyasını yaratan bir silah) yere bıraktık, yakındaki bir NPC hemen koşarak silahı yerden aldı ve bizim üzerimizde kullandı. Bir anda ortamdaki herkesi öldüren şeytani bir kopyamızla ortada kaldık, gerçekten beklenmedik bir tecrübeydi..." :D :D :D
da arkadaşım npcler hala bunu yapıyor.
Elinde silah olmayan bir npcye saldırdıgında yerden silah kapıp üzerine saldırıyor. Silahın özelliğide senin kopyanı cıkarmaksa, kullanıyor. Yani iyi güzel konuşmuşta bu nasıl bir aşmış yapay zekaya örnektir ki?
Adam köşeyi dönüp aynı senin yaptıgın gibi senin gelmeni beklese, kaçıp izini kaybettirip bütün heal büyülerini atıp manası dolup sana gizlice saldırsa vs... vs...
Niccolo Machievell
Post Reply