Bu kız milleti oyundan anlarmı ?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

Darktimes wrote:Ya genel olarak kızlar oyundan anlamaz diyebiliriz.Ama istisnalar da war tabi.Ã?rneğin Daeya :D
benim ultima online oyanyan bi arkadasım vardı...
valla gayette iyi anlıodu :D
bam güm koyuodu arka arkaya armor ları :D :D
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Kızlar genel olarak oyunlardan anlamayabilir ama istisna olanlarda çoğu erkekten çok daha iyi oynar. Ã?rneğin kızkardeşim ve Sevgilim :king:
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Aredheliquas wrote:
Darktimes wrote:Ya genel olarak kızlar oyundan anlamaz diyebiliriz.Ama istisnalar da war tabi.Ã?rneğin Daeya :D
benim ultima online oyanyan bi arkadasım vardı...
valla gayette iyi anlıodu :D
bam güm koyuodu arka arkaya armor ları :D :D
O dediğimiz bayan aynı kişi olmasın :) Bence büyük bir ihtimal..

Ya kızların bazıları da oyunu seviyor ama oynayamıyor böyleleri de var :)
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

anlarlar abey, bal gibi hem de. ha kızına da baglı, anlamayan da cok da, anladıklarında da tam anlıyorlar
aman bence de fallout oyle asmıs bi sey deil
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

uLtior wrote:Aşın bunları arkadaşlar ilerleyin biraz. erkek egomonyasından, ataerkil şartlanmalardan bi kafanızı çıkarın. Kültürel dayatmalardan uzaklaşın. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yargılayın, sokaktaki adamla alakalı düşünün, sebze yiyin, yere tükürmeyin.

Erkek anlar kız anlamaz, senin kıçın büyük benimki küçük, ayakkabın mahmutbaşa benimkisi Nike, beyaz çorap giymişsin ben tanga giymişim vs vs.
Alıntıma dahil etmediğim son cümleye kadar bu alıntıya sonuna kadar katılıyorum.(Dahil etmediğim satırla ilgili yorumumsa biraz daha saygı lütfen, seviyeli başlıklar açılmasını istediğinizi belirtirken siz de biraz ucuz mal satmadınız mı ? Lütfen dikkat.) Bunaltı geldi arkadaşlar, kızlar neden anlamıyormuş ya ? Bal gibide anlıyorlar ve oynuyorlar. Bu adla açılan başka bir başlık daha vardı, ve onda da aynı şeyi söylemiştim.

Bu başlıkta yapılmaya çalışılan genelleme bence çok doğruya yakın bir genelleme değil.

Nietzsche nin de dediği gibi bu genelleme de dahil tüm genellemeler yanlıştır, ki sizin yaptığınız genellemenin de istisna olmayı hak edecek hali hazırda hiçbir dayanak noktası yok gibi geldi bana.

Ã?ileğin dediğine gelince. Ona da bir alıntı ile cevap verelim.

Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Eeee yeter ama biraz da kendin konuş, hep başkalarından çaldın çırptın diyosanız :) napalım, tembellik :roll:
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Kız erkek farkı olmaz oynayan oynuyor valla :D
Ashaman tötet!!!
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ya siz de amma orta yolcusunuz. Hiç anlamamışsınız fallen'ınımın bu başlığı açma sebebini. Adam kaos seviyor o yüzden yazmış.
"Kızlar bir halttan anlamazlar oyundan mı anlayacaklar" demeniz gerekiyor bu başlıkta ki kavga gürültü tekme tokat filan çıksın biz de okuyup gülüp eğlenelim ciddeye alanları. O zaman görün siz seksist tartışma nerelere gidiyor :evil:

Kimse gelip de kadınlar FRP'den anlamaz, bilgisayardan anlamaz diye genel-geçer bir ifade kullanarak genelleme yapmaz zaten ciddi bir şekilde. İki cinsin de diğerine göre artıları ve eksileri var fakat bahsedilen konu bir "ilgi meselesi". "Kongo köylüleri bilgisayar oyunlarından anlamaz" gibi bir yaklaşımdır bu. Oynamayanlar elbette anlamaz, cinsiyeti yok bu işin.

Neyse ben çileğe fallout 2'yi bi annatıyım bari de bir daha böyle hatalı açıklamalarda bulunmasın kamuoyuna beğenmese bile :D
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Alla alla neyini anlatacaksın yahu? Biliyoruz oyunu oynadık, beğenmedik. Dediğim gibi Ecstatica bile bin kat daha güzel ondan. Bu benim fikrim katılan katılır katılmayan katılmaz. :D
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Evet arkadaşlar bu olayı neden bu kadar ciddiye aldınız anlayamadım, başlığı açmamdaki amaç ne birini rencide etmektir, nede kızları aşağılamak.. Ã?ilek'in Fallout gibi bir oyuna kötü demesi üzerine patlak verdi herşey :) biraz geyik biraz ciddi bir amaç var işin ucunda, bu kadar büyütmeyin.. özellikle "kızlar oyundan anlamaz" sözünden ataerkil şartlanma gibi, erkek egemenliği gibi üst seviye "aydın" sonuçlar çıkarabilen arkadaşlara sesleniyorum..
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

O aydın tribine giren ben oluyorum galiba :D Ama arkadaşlar bize de hak verin, bu tartışmayı ciddi ciddi yapan bisürüüüü insan vardı(Burada). İlk mesajda, evet ikinci okumamda geyik olduğunu anladım ama o anda değil gibi gelmişti. Başlık heralde bi anda gözlerimi kör etti. :shock: Hulennnn '!!!! hırrr, gene mi aynı konuuu :evil:

Gibi.

(Anlatım bozuklukları için özür ama bu durum düzgün şekilde anlatılamaz, bozuk bi durum ve ruh hali tasvir ediyo :-P )
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

hepimizin dalga geçtiği bi film olan "dünyayı kurtaran adam" da çok güzel bi felsefe var..

cüneyt arkına soruyolar neden böle oldu die (neden dünyanın feriştahı şaştı böle kisvesinde)
cüneyt de dio ki "çünkü insanlar çok ciddiydiler. bir gülmeyi becerseler bunların hiç biri olmazdı".

bu boktan filmden bile ders alıcak şeylerimiz var demek ki :) ....
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

çok bilimsel olucak ama, kızların genel olarak çoklu refleks ve bedensel kombinasyosyonlar gerektiren işlerde ki bunların içine bilgisayar oyunlarıda girer, erkeklere nazaran bariz bir yeterszilikleri vardır vede olucaktırda.

bir bilimsel makalede okumadım ama bence bunun temel iki nedeni var:

1- kadınların beyin ceperleri erkeklerinkine göre daha dardır. (yada beyinleri daha ufaktır, hangisi bilimsel olarak doğruya daha yakın hatırlamıyorum . anatomi dersi alan bir arkadaş kesin birşey söylerse iyi olur) bu durum neyi doğurur, bilgisayar tabiriyle işlemcinin çabuk ısınmasını, yani katlı zeka gerektiren, derin düşünce ve kombinasyonların beyincikle beraber
alınan örnek olarak counter da ateş etmek için düşman ararken aynı ayda arkadan gelicek düşmanıda hesaplama gbi katlı komutları becerememelerine veya zaafiyet göstermelerine neden olur. bu durum genelde büyük bilim adamlarının veya düşünürlerin veya başarılı ve ciddi politikacıların erkek olduğunu açıklar.
bir örnek: dünyada şu ana kadar yedi kaın başbakan göreve gelmiştir ve yediside zaaafiyetlerinde savaşa neden olmuşlardır. mesela t ansu çiler in iran a karşı saldırı emrini verdiği f-16 lar son anda sülyman demiel tarafından geri çağırılmışlardır.

2- kadınların duygusal farklılıkları:

bunlarında bazılarının zaafiyet olduğunu düşünsemde doğalarının gereği olduğunu düşünüyorum. mesela telaşlılık, çabuk oluşan ve ani duygusal patlamalar, beyin yapısıylaş ilgili olaraktan uzun süre güdülenememe örnekleri. çok bilgi sahibi olmadığım için derinine fazla girmiyırum. hata olabilri. bu tarz durumlar hemen her kızın uzun konsantrasyon gerektiren strateji oyunları yerine sim gibi içinde yaşadıkları dünyaya dair beyin yerine beyincikle oynanan oyunlara yönelmelerini salıyor.
Selia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Selia »

Bilimsel olarak:
Erkek beyni görsel-uzaysal işlevler,mekanik yetenek ve matematik yeteneğinde üstündür.
Kadın beyni ise sözel işlevler,kelime akıcılığı,bilgi işleme hızı ve ince hareketlerde daha üstündür.
Kızlar 'güzel', güzellikle alakalı işlerden hoşlanırlar.Erkekler güç ile alakalı işlerden.Kızlar pek oynamazlar.Oynasalarda strateji,araa yarışı,komando oyunlarından değilde dediğin tarz da oyunlardan oynarlar.(Bende hoşlanmam öyle.Fantastik macera tarzı oyunlarını severim.WoW oyununu da severim.Lakin grafiklerin pokemon gibi biraz ciddiyetsiz olması hoşuma gitmedi.)Her iki cins de genelde birbirlerine 'saçma' gelen işlerle meşgul olur.Ama GENELDE diyorum.Farklı kişiler çıkabilir.
Kadınlardan ünlü kişilerin pek çıkmaması tarih boyunca ezik olunmadan kaynaklı.Ã?ıksa da ciddiye alan olmaz.
Konuya kısaca cevap:
Oynayan anlar.Oynamayan anlamaz.Ã?oğu da oynamadığı için anlamaz oluyor.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Anatomi ve fizyoloji dersi alan biri olarak kadınların beyin çeperlerinin erkeklere göre daha dar olduğunu söyleyemeyeceğim. Katlı komutları becerebilmek (bu örnek verildiği için bundan devam ediyorum) Birincil ve İkincil İm'ler dediğimiz ayrıca İçsel ve Dışsal İm'ler ile birlikte Motor Korteks ile alakalı bir şeydir. (madem bilimsel yaklaşıyoruz..)

Ayrıca kadınlar oldukça ayrıntıcıdır. Detaylara çok takılırlar. Sizin yüzeysel baktığınız yerlere kadınlar derinsel bakarlar. Siz bir olayı basit bir şekilde ele alıp incelerken, kadınlar hiç ummadığınız yerlerden yola çıkarak aynı sonuca varabilirler. Bu da olaylara farklı bir bakış açısı ile bakıldığını gösterir.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

kime diyorum ki... duyan yok :cry:
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Post Reply