Fearunun Öekişen İki Yazarı
Fearunun Öekişen İki Yazarı
Kimlerden bahsettiğimi anladınız her halde.. Ölkemizde Fearunun tanınmasını sağlayan iki yazar Cunnigham ve Salvatore dan bahsediyorum. Ölkemizdeki unutulmuş diyarlar kitapların çok büyük bölümünün yazarlaı olan iki yazar.... Sizce hangisi daha iyi.. Ã?nce sizin yorumlarınızı merak ediyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Fingolfin belki onu ekleyebilir talep olursa.. Ama Ed Greenwood un Türkiyede sadece bir kitabı var. Elminster.. Başka kitabı var .. Dolayısı ile sanırım iki yazarın epey bi gerisinde kalmış denebilir. Her ne kadar yurtdışında diğer iki yazarla o da çekişse de sanırım bizim açımızdan biraz geride denebilir.
HARBE GİDEN
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
Her iki yazar da yetenekli her iki yazarı dabirbirinden ayıran dünya kadar fark ve büyük bir ortak var :fr
Salvator un tüm kitaplarını okumadım şahsen fakat karşılaştırmamda gerekirse elbetteki cunnigham.
Onun hikayeyi betimleyişi,kurgulayışı ve karakterlerini gerçekten çok beğeniyorum ve daha da fazlasını okumak istiyorum ne diyim
Salvator un tüm kitaplarını okumadım şahsen fakat karşılaştırmamda gerekirse elbetteki cunnigham.
Onun hikayeyi betimleyişi,kurgulayışı ve karakterlerini gerçekten çok beğeniyorum ve daha da fazlasını okumak istiyorum ne diyim
şimdi öncelikle Ed de iyi yazar olabilir (biraz samimi olayım dedim : )) )
Ama sanırım Türkiyede pek tutulmadı. Oysa Salvatore ve Cunnigham maşallah oldukça kabul görmüş gözüküyorlar. Benim karşılaştırmam gerekirse Salvatore daha güzel konular buluyor yani adamın romanının konusunu okuduğumda vay be hakkaten ilginç bir roman çıkacak galiba diyorum... Ama bulduğu konularla eş değer bir şekilde yazıya dökemiyor konuyu... İlginç bir şeyler çıkabiliyor ama çıkmayabiliyordu. Cunnigham ise özellikle tasvirler konusunda muhteşem konuları o kadar güzel olmasa da.. Fantastik kurgu dışında bir alana yönelse bence tüm dünyanın duyacağı bir yazar... Ã?ünkü fantastik kurgu dışı alanlarda konu sıkıntısı da daha az... Dediğim gibi ilk başta biraz itici de gelse Salvatore dan daha fazla içine çekiyor romanları o nedenle ben Cunnigham diyorum.
Ama sanırım Türkiyede pek tutulmadı. Oysa Salvatore ve Cunnigham maşallah oldukça kabul görmüş gözüküyorlar. Benim karşılaştırmam gerekirse Salvatore daha güzel konular buluyor yani adamın romanının konusunu okuduğumda vay be hakkaten ilginç bir roman çıkacak galiba diyorum... Ama bulduğu konularla eş değer bir şekilde yazıya dökemiyor konuyu... İlginç bir şeyler çıkabiliyor ama çıkmayabiliyordu. Cunnigham ise özellikle tasvirler konusunda muhteşem konuları o kadar güzel olmasa da.. Fantastik kurgu dışında bir alana yönelse bence tüm dünyanın duyacağı bir yazar... Ã?ünkü fantastik kurgu dışı alanlarda konu sıkıntısı da daha az... Dediğim gibi ilk başta biraz itici de gelse Salvatore dan daha fazla içine çekiyor romanları o nedenle ben Cunnigham diyorum.
HARBE GİDEN
-
immortaleva
- Kullanıcı

-
ElvenBard
- Kullanıcı

Salvatore'ye verdim oyumu ama E. Cunningham'ı da severek okurum. Yıldızışığı ve Gölgeler serisi ve özellikle Fyodor için oyumu ona vermediğime pişman oldum. Liriel'in karakterindeki gelişmeyi ve iyiye doğru yönelişini 3 kitaba nası yaydığını hayranlıkla takip etmiştim, Fyodor da tam anlamıyla kendimi bulduğum bi karakterdi oyumu geri istiyorum! ehe Salvatore'yi de Star Wars yazdığı için ve harbi sağlam karakterler yarattığı için oyladım, gerçi E. Cunningham da SW'ye el atmış.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Daha önceden Salvatore desemde şuanda E. Cunningham'ı daha çok beğeniyorum. Hikayelerindeki su gibi akıcılık Salvatore den daha iyi. Ama aralarında çok ince bir sınır var yeri geldiğinde Salvatore ağır basıyor.
Ama E. Cunningham diyorum ben :w00t:
Ama E. Cunningham diyorum ben :w00t:
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
- C_Deschain
- Kullanıcı

Salvatoreyi aynı karakterler ve benzer maceralarla okumaya devam ediyoruz Kara elf üçlemesiyle belki onu seçebilirdim ama serinin devamı bu görüşümü değiştirdi. Eğer diğer karakterlerle farklı konular işlerse belki...
Ancak Cunningham farklı bölgelerde farklı karakterlerin hikayelerini yazıyor bu yönde bir avantajı var.
İsterdim ki onu kendi yarattığı bir dünyada yazdığı bir eserle okuyabilsek o zaman daha net karar verilebilirdi...
Ancak Cunningham farklı bölgelerde farklı karakterlerin hikayelerini yazıyor bu yönde bir avantajı var.
İsterdim ki onu kendi yarattığı bir dünyada yazdığı bir eserle okuyabilsek o zaman daha net karar verilebilirdi...