site kötüye mi gidiyor bana mı öyle geliyor?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

site kötüye mi gidiyor bana mı öyle geliyor?

Post by trulias »

merhabalar arkadaşlar. bur başlık altında bazılarınız katılacağı ve bir çözüm üretme çabası içerisine gireceğini , bazılarınızın ise şiddetle mhalefet edeceğini düşündüğüm bir sorunu ortaya atmak istiyorum.

benim gözlemlerime göre site uzun bir zamandır (yaz tatilide bitti değişen birşey yok), fazlasıyla yerinde saymaya başladı , ve hatta bu yerinde sayma adeta geriye sarma şeklini almaya başladı.

gözüme çarpan olay ve durmları özetliyip sözü size bırakmadan önce şunu belitmek istiyorm; yerinde sayma , başaka bir değişle tek düzelik yuvarlanan bir kar topu gibidir, gittikçe büyür. bakın bir altı aya önce belki farkedilmiyordu, çünkü sitenin tekdüzeliğini örten onu gerçekten fantastik dünyaya taşıyan alanında ilgili kişilerin oluşturduğu bir kitle vardı. şimdi ise sitedeki ortamın yavanlaşması bir yaşam ateşinin kalmaması adeta sıcağın altında uyukluyan filler gibi herkesi birşeyler yapma şevkinden uzaklaştrıyor.

arıza nerde? veya varmı ? bence var ama nerde tam olarak bilemiyorum. bilsemde bir sihirl deyneğim yok düzeltemiyorum.

göze çarpan bazı şeyler:

-akademi bölümüne aylardır birtek bir magic yazısı eklendi. onun haricinde yazılar bir günde baştan sona okunabilecek düzeydeler. böyle olunca insanlar birşey öğrenebilecekleri bir kaynak olmadığı için direk olarak foruma yöneliyorlar, ordaki muhabbetlerinde eski konuları tekrarlar nitelikte olduğu , yavanlıkları aşıkar.

-akedemi bölümü iyi değil diyelim, bare bir şekilde forumun yavanlıktan kurtarılması gerekiyor. ama oda pek yok. ortalıktaki bir iki don ki şot dışında (sanırım bende bunlardan biriyim ) kimse bir çanlılık için, yeni ve nitelikli birşeyleri için uğraşmıyor, muhabbetler çılız msn muhabbetleri şeklinde kalıcılık ve anlamdan uzak devam ediyor. bir iki örnek: ocakbaşı hikayelerine aylardır kaç parça eklendi? bir veya iki kişi sürekli bir şeyler yazmaya çalışıyorlar ama kimse yeni bir heyecan "abi senin yazıyı bende okudum" tarzı bir destek göstermiyor. kulaktan kulağa bölümünde aylardır 3-5 hikayeye çok uzun aralıklarla yazılar yazılıyor. bir işe başlıyanlarda işin uçun tutmuyor, "ben başladım, başkası bitirsin" mantığıyla birşey atıp bırakıyor. uzun süredir bir fantastik kitabın veya herhangibir kitabın geniş boyutlu bir tanıtımını veya tartışmasını görmedim. "şu kitap iyidir" veya "kötüdür" denebilicek kadar bir detay yok. varsa yoksa "en son hangi kitap"... bunların hepsi bir yana bu tarz işlerde ilk hızın yani kendini ilk ortaya atarak olay ve ortam yaratılmasının görevlileri, modlardır, yönetimdir. kusura bakamyın ama arada sırada dönen başlıklara bir iki cevap dışında hiç birinizin görevini yerine getirdiğini düşünmüyorum. sonuçta sizde mirasçılarsınız, mirası iyi taşımalısınız.

-diyar ansiklopedisi çok iyi bir fikirdi, halada öyle. ama son 6 aydane kadar genişledi merak ediyorum. bir ansiklopedinin içinde en azından ön referans oluşturacak kadar bilgi olmalıdır. ve bu bilgilerin biriktirilmesi içinde insanlar yardıma çağırılmalı veya özendirilmelidir. şayet ben böyle bir olgu göremiyorum.

-herşey, geniş kapsamlı frp ve edebiyat bakış açısı , diğer herşey bir yana sitede en azından arada sıradada olsa bir frp oyunun dönmesi ve en azından günlük bir oyun oynatabilicek bir dm in göze çarpması gerekir, ama ben göremiyorum.
arkadaşlar basit ve mantıksız görünsede artık en ciddileşmiş sorun bence bu. çünkü çözümüde en az onu oluşturan olguların toplamı kadar karmaşık. çözülbilmesi için herşeyden önce heran bir 20kişinin içerde olması, bunun içinde sitenin sevilmesi, bunun içinde içeriğin sağlam olması ve büünleşmiş insanların olması gerekli. 8000 üyesi olan sitede gün içinde aynı anda 10 kişiden fazlasının istisnalar dışında içerde olmaması üzücü ve bizim sitemizin ne yazıkki "gir, bir ay takıl , köşeye at" mantığıyla bakılan bir site olmduğunu gösteriyor.
ben burda yönetime tam kayıt silme seçeneğinin eklenmesini ve 6ay aktif olmayanların silinmeden durmasını ançak üye sayısından düşülmesini bu sayade gerçek rakamlarla yorumlar yapabilmemizin sağlanmasını öneriyorum.

-arkadaşlar sitenin eskimekte olduğunun bir belirgin göstergeside yapılmış organizasyon ve konser afişlerinin bile aylar sonra siteden kaldırlmaması. böyle mantıksızlık olmaz. insanlar kendi okullarının reklamını filan mı yapıyor diyeceğim ama o kadar da geniş düşünmeye gerek yok sanırım...

daha bir sürü şey bulunabilir. düşünülmesi gereken "trulias düşünmüş, acaba gerçekten böyle bir sorun var mı?", sayet varsa ikincil olarakta "hadi birşeyler yapalım". şayet ortamın böyle kurbanlık koyun gibi uyuyor olması herkesin kabulüyse ben zaten daha fazla emeğe gerek yok diye düşünüyorum, kendi halimizde takılalım...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Br konu haricinde düşüncelerine katılıyorum Trulias, katılmadığım kısımsa sadece bir önerindi. Kullanıcı silinmesine karşı olan bir kişiyim, insanlar hotmail gibi milyonları çoktan aşmış sitelerde bile kullanıcı adı bulabiliyosa bizde hayli hayli bulur. Bunun dışında kullanıcı silmeyi gerektirecek herhangi bir neden göremiyorum. Sayının yüksek olması bizim utanmamız gereken, değiştirmemiz gereken bir konu değil, insanlar buraya üye olmuşsa, bir emek harcamışsa bizim yapmamız gereken o emeğe saygı duyup hesaplarını silmemektir.

Forumlardaki hareketsizlikten bahsetmişsin, malesef çok hareketli değil, bu konuda moderatörlerin ve bizim hatamız var ama tüm yükü modlara yüklemek haksızlık olur. Bu sitede neredeyse hiçbir bölüm moderatörü yokken forumun çok aktif olduğu zamanlar oldu. Yani bu büyük oranda kullanıcıların meselesi. Ayrıca forum daha aktifleşirse eminim birileri çıkıp burası da çöplüğe döndü diye şikayet edecektir. Bu forum sanırım 3 yılı geçkin bir zamandır aktif. Bazı konuların yeniden, yeniden ve yeniden tartışılmasdı konuşulması olağan bir durum. Yeni orjinal, güncel konular meselesine gelince, işte moderatörlerin görevi bunları bulup insanları teşvik etmektir. Ama tekrar hatırlatayım, belli bir zamandan sonra aktiflik getirecek konu bulmakta oldukça güçleşiyor.

Akademiye yazı eklenmedi demişsin, akademiye bildiğim kadarı ile son yazı eklendiğinden beri o kadar fazla zaman geçmedi. Ve son zamnalarda akademiye yazı eklenmemesinin en önemli nedeni yazıların dergi çalışması için toplanmasıdır. Derginin ilk sayısını bu aralar çıkarmayı düşünüyoruz. Bu umarım sizi bu konuda mutlu eder.

Ansiklopedi konusu ile ilgileneceğim. Bu şahsen benim başlattığım bir proje idi. En yakın zamanda oraya yazı yazmaya teşvik edici yenilikler yapacağım.

Günlük oyun dönmesi ve dm konusunda neyi kastettiğini anlayamadım. Sitede dm yok diyorsan buna katılmıyorum, forum rp lerinde dmler var ve oyun oynanıyor. Ki o rpler şu anda geçiş aşamasında, bu geçiş tamamlandıktan sonra çok daha renkleneceğine inanıyorum.

Yapılmış organizasyon afişleri meselesine gelince. Frpworld haberleri bir arşiv niteliğindedir. Yayınladığımız hiçbir haberi, hiçbir gerekçe ile silmek zorunda değiliz. Tabi buna yanlışlık olması, hatalı bilgi vermesi gibi gerekçeler dahil değil. yapılmış bir organizasyonun afişine bakıp bittiğini anlayamıyorsa bu o kişinin sorunudur.

Artık okunmuyor diye forumların %95 lik kısmını silmeyeceğimiz gibi haberleri de silmeyiz.

Yukarıda çok savunmacı davranmış olabilirim arkadaşlar, bu görüşlerim tamamen taraflı görüşlerdir. Birçok kullanıcı için sadece bilgi edinme açısından önem arz eder. Lütfen fikirleirnizi belirtmekten, medeni çerçevede olduğu sürece eleştirmekten ve beni en çok mutlu edecek şey olan birşeyler önermekten çekinmeyin.

Trulias'a da bir çözüm arayışı içerisinde olduğu için çok teşekkür ediyorum.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

site için gördüğüm kadarıyla herkes elinden geleni yapıyor..gerek yeni çıkacak dergi olsun gerek forumlardaki düzeltmeler olsun..herkes elinden geleni yapıyor ya da yapmaya çalışıyor..bence enerjimizi birşeyleri eleştirerek ya da konuşarak harcarsak üretme kısmına geldiğimizde tıkanıp kalırız gibime geliyor..dergi birçok kişinin zamanını alıyor.. gerçekten frpworld de yapılacak en önemli iş dergi olacak..birçok kişinin emeğinin geçtiği ve vaktini alan bir proje bu.. o yüzden adminlerimizin ve moderatörlerimizin foruma yeterince ilgi gösterememelerini anlayışla karşılamak gerek diyorum..

saygılarımla..
emerus "druid of elderlights"
was here...
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

İlk olarak forumun hareketsizliğinden başlayalım. Hayır abi, forumlar gayet hareketli. Fakat sitenin ilgili konusuyla alakası yok bu hareketliğin. Kusura bakmayın ama geyikten başka hiçbirşey yapılmıyor. Birkaç ay siteye bazı nedenlerden dolayı giremedim. Geldiğimde baktığım ilk yer Agora ve Hazırcevap oldu. Kullanıcılar aradıkları cevapları bile doğru düzgün alamamış. Ben daha seviyeli tartışmaların yapılabilmesini dilerdim.

Evet, Trulias bu konuda haklı. Sitede dm yok değil ama dm ler yok. Tek bir dm nin olduğu bilindik. Peki aynı dm sonsuza kadar sitede oyun oynatabilecek mi? Kim sonuna kadar bu sitede kalacağına söz verebilir ki?

Herşeyi yeni sisteme bağlamanıza da kızıyorum. Frpworld sadece rp lerden ibaret mi?
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

arkadaşlar ben forumların nitelikli olmaktan çok uzak olduğu konusunda hala aynı düşüncedeyim.

ayrıca şunuda belirteyim ben üyeler silinsin demiyorum. mesela ayrı bir sayaç olsun sadece 6 aydan beri aktif olanlar görülsün dedim. çokta önemli olmasada faydalı olucağını düşünüyorum.

siteye geçtiğimiz dönemde en son warhammer fantasy battles eklenmiş. ancak şuda bir gerçek zaten akademi bölümündeki bilgiler çok az (birgünde hepsi okunup bitirilebilecek kadar az) ve hemen hiç güncellenmemişken, 2ayda ancak 1sayfalık bir yazı yeterli değil diyorum.

herkesin çok çalıştığı konusuna kesinlikle katılmıyorum. bu sitede çok geniş bir yaş yelpazesi var. bazı konuların çıvıması, nitelikli konu sıkıntısı çekilmesi, insanların sadece sohbet için buraya gelmleri ihtimali çok doğalken, modların ve yönetimin çok az müdahale ediyor veya hiç etmiyor olduğunu düşünüyor ve bunuda çok yanlış buluyorum. her mod kendi bölümüne, misal her mod kulaktan kulağayadaki bir başlığa 3günde bir mesaj atsa, hem insanların ilgisi daha nitelikli şeylere çekilir, hem sitenin gözden geçirilip basıma hazırlanması sağlanabilicek ciddi bir roman arşivi olur, hemde yazıları çok sırıtan genç ve deneyimsiz arkadaşlar, daha ciddi bir birikime sahip insanlardan faydalanmış olurlar. buna benzer tonla örnek ve ve klavyeüstü ryo dan çiveli keçiye kadar tonla uygulama alanı bulunabilir.
ben insanların bunun yerine bir çok kişinin sadece dönen başlıklara nadiren mesaj attığını düşünüyorum

ayrıca eski yazılarda bence öneml. 8sayfa hlinde birikmiş tonla ana başlık var. ordaki eski ama değerli konuları araştırıp tekrar gündeme taşımak kullanıcılardan çok yönetimin ve modların sorumluluğu bence.

dergi konusundada nacizane şunları söylemek istiyorum: şu ana kadar bazıları 2-3bin kişiden fazla insana ulaşmış birçok dergide çalıştım ve yönetiminde bulundum. dergi herkese çok çekici gelsede, herkes tarafından çıkarılırsa ciddi bir prestij olur diye düşünülsede, kesinlikle verimli bir araç değildir diye düşünüyorum. eğer sitedeki tüm modlar ve yönetim (sanmıyorum ama) tüm çabalarını bu derginin üzerinde yoğunlaştırdılarsa verimsiz bir yapıyorlardır derim.

hem kaldı ki 6-7aydır uğraşılmıyor bu dergiyle. içinde bulunduğumuz durum bir süreç ve bence bu sürecin kırılması için bir zıplama yapmalıyız...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

En azından somut eleştiriler duymak güzel bunun için öncelikle teşekkür ediyorum.

Sitenin zor bir dönemde geçtiği(Veya geçmekte olduğu) doğrudur. Bunun birçok sebebi olabilir. Kendi adıma çok çalıştığımı da söylemem, çalışıp çalışılmadığını her zaman başkalarının takdirine bırakırım kendim hakkında bu tür yorumlar yapmak huyum değildir. Önemli sebeplerden birtansei de geçmiş günlerde yaşadığımız kullanıcı kaybı olabilir.Farklı farklı sebeplerden siteyi bırakanlar oldu. Ben bu sebeplerden sadece bizimle alakalı olanları sorgulayabilirim.

Frpworld sitesinin şimdiye kadarki tek kaynağı insan kaynakları olmuştur. Bu yalnızca yönetici kadrosu değil aynı zamanda kullanıcı kadrısudur. Hatta ilgi çekici konuların çoğu kullanıcılar tarafından açılıp onlar tarafından tartışılmıştır. Bahsettiğim göçün kaynaklarımızı da oldukça azalttığını belirtmeliyim.

Devletlerin gelişerek bazen doğal sınırlara takılması gibi birşey sözkonusu. Tartışılabilecek, hatta bu tür forumlarda tartışılan konuların hepsi çoktan eskidi. Gerçekten birisinden orjinal bir konu çıkmadığında forumdaki diğer mesajların biraz daha "geyik" içerikli olmasını doğal karşılıyorum. Bunlardan ayrı olarak sitede her zaman oynanan rpler olmuştur. Bunun doyum noktası gibi birşey söz konusu değil. Evet bu yüzden FRPworlde rplerden ibaret demesem bile rpnin ne kadar önemli olduğu aşikar.

YEni sisteme geçişin de geçiktiğini kabul edebiliriz. Haklı bir eleştiri olur. İster bahane deyin siter sebep deyin bunalrın da bir açıklaması var. YEni sistem projesini başlatan ve dahil olan arkadaşların çoğu ne yazık ki projeyi bıraktı ya da bahsettiğim göç te kendi yerlerini aldılar. Geride kalanlar için de "kaldığı yerden devam etmek" pek de kolay olmuyor. Ã?oğu şeyi baştan tasarlamak gerekiyor. Ve bu köklü bir değişim olduğundan Ve ortada bir senaryo olduğundan Yeni oyunlar açmak o kadar da kolay değil. Hikayenin belli bir noktaya bağlanması gerekiyor. RP olayının yeni sisteme geçtikten sonra düzeleceğini hatta daha iyi olabileceğini zannediyorum.

Diyar dışı oyunlar da oynatılamaz değil. Bu senaryodan bağımsız olur fakat enerjiyi yeni sistem için odaklamak daha mantıklı geliyor.
Ve birşeyi altını çizerek belirteyim:

Bu sitede dmlik yapmak için yönetici olmanın hiçbir gereği yoktur. İsteyen arkadaşlar DMlik için başvurabilirler (ki lütfen başvursunlar)

Aktif tutma meselesine gelince; yöneticilerin görevlerinden birinin aktif tutmak olduğu açıktır.Gerek demin bahsettiğim doyun noktası sebebiyle, kişilerin günlük hayattaki sorumlulukları sebebiyle aktif tutma meselesi oldukça güçleşebiliyor.

Ben ve bütün yönetici arkadaşlarım gönüllü çalışıyoruz. İnsanlardan daha fazlasını yapması beklenebilir ama daha fazlasını yapmaya zorlanamazlar. Neticede başındaki yöneticiler belli kişiler olsa bile sitenin sahibi bütün kullanıcılardır.Ve kullanıcılarımız da sahip oldukları bu siteye sahip çıkarak bu konuda yardımcı olurlarsa gerçekten daha iyi olur.

Haberlerin veya forum mesajlarının silinmesine ise (bir veri tabanı sorunu olmadığımsrece) kesinlikle karşıyım. Yeminerin belirtmiş olduğu üzere Frpworld bir arşiv niteliği taşır VE eski konserlerin afişlerinin bulunmasının sitenin eskidiğini gösterdiği fikrine kesinlikle katılmıyorum. Bütün organizasyonlar tarihleriyle beraber kayıtlıdır. Eskisinin silinmesinin herhangi bir getirisi olmayacaktır. Belki bu eleştiri yeni eklenen haber sayısı az olarak yapılırsa daha çarpıcı olur.Bu konuda çalışan arkadaşlar var ama takdir edersiniz ki Türkiyede hergün yeni bir FRP gelişmesi olmuyor. yayınevlerinin bile çok çalıştığı söylenemez yeni çıkan kitap sayısı bile çok fazla değil.

Ve kullanıcılar da haber yollayabilirler uygun haberler bir yönetici tarafından vakit geçmeden onaylanacaktır.

Frpworld internette hepimiz için bir siteden daha fazlası oldu belki. Sitedeki olumsuz bir gelişmeye karşı üzüntü duymanız bile teşekkür edilebilir birşey. Fakat bir sorunun çözümündeki "eleştiri" kısmını bazen fazlasıyla yerine getirmekle beraber. "Birşeyler yapmak" kısmında da Bütün üyelerimizi yardım etmeye davet ediyorum.

Belirteyim ki fikirlere, projelere hep açığız. Somut proje fikirlerinizi lütfen iletin. Dinleyip yorum yapmak haya geçirmek konusunda ben ve arkadaşlarım elimizden geleni yaparız.

Belki böyle bir başlık daha önceden açılabilirdi. Durum hakkında bir bilgilendirme yapılabilirdi belki bizim bir eksiğimiz. Başta belirttiğim gibi somut eleştiriler için ve site için duyduğunuz kaygıdan dolayı tekrar teşekkür ederim.

Bir nokta da bunu bir yönetim açıklaması olarak almamanız gerektiği. Bu konuda pek objektif olunamaz Yeminerin belirttiği gibi görüşlerim taraflı olabilir. Kendi yorumumdur. Aynı şekilde eleştirmekten çekinmeyin.

Her şey Frpword için. "Büyük güç büyük sorumluluk gerektirir" demişti sanırım ben amca örümcek adama Ama ben tersini de hep doğru bulurum "Sorumluluk için de güç gerekir" Bir sorumluluk almaktan çekinmeyin. Bunun için belli konularda yetkiye ihtiyaç varsa lütfen bunun için başvurun... Ve lütfen genel eleştiriler dışında kişisel eleştiriler de varsa bunları o kişilerle özel olarak konuşun. Mesela ben kendi hakkımdaki düşünceleri öğrenmek isterdim.

Saygılarımla
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

Bana göre sitenin eski havasını kaybetmesinin nedeni birikmiş başlıklar. Güzel konular 10-20 sayfaya ulaşmış 3üncü 4üncü forum sayfalarına gitmiş. 1-2 kişi dışında kimse açıpta onları okuyup üzerine bir yorum yazmak istemiyor. Yazılsa bile bu sefer de bir başkası 10-20 sayfalık başılığı okumak istemiyor. Bu sefer ne oluyor? Aynı konu hakkında tartışma başlatmak isteyenler zaten varmış diyip başlığı açmıyor.
Benim teklifim ; siteye bir arşiv sistemi eklenmesi. Eski başlıklar bu arşive aktarılır üzerine yorum yapılamaz ama okuyan okur. Isteyen de bu başlıktan bir tane daha açar ve forum hareketlenir.
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Evet Artex'in önerisi banada gayet mantıklı göründü ve gözlemide dogru gercekten. kaç kere dedigi şey başıma geldi , başlık açıyım konuşayım diyosun. bi bakmışın zaten var falan. Arşiv yapılıp ortalık temizlense forum yeniden dogar heralde. Umarım ilgili kişiler Artex'in öneriyi degerlendirip yapmaya çalışırlar, bizde kurtuluruz..
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Ya siz tam anlatamadınız ya ben tam anlayamadım. Başlığı arşivleyip koyduk diyelim. Aynı başlık hakkında yeni başlık açmanın mantığı nedir? Zaten arşive eklenen başlıkları okumayacak çoğu kişi. Yani onun da bir anlamı kalmayacak ve işte o zaman forum kirlenmiş olacak. Uğraş dur sonra. Eski konu başlıkları kilitli değil arkadaşlar. İsteyen mesaj atıp gündeme getirebilir. Eskidi, o başlığa mesaj atılmaz diye bir kuralımız yok.

Ayrıca bir sitenin kalitesi forumdaki başlıklarıyla doğru orantılıdır. Ben forumu kirlettiğini düşünmüyorum.

Forumdaki hareketsizliğe gelince, malum yaz tatili bitti millet yerleşmeye başladı, e okullar açılcak kayıt yapılcak derdine düşen oldu. şu aralar normal yani. Bir de forumdaki hareketsizlik bence tamamen kullanıcıya bağlı. Kimse üzerine alınmasın genel konuşuyorum, dengeli kullanıcılarımız olduğu kadar bir o kadar da dengesiz kullanıcılarımız var. Yani abuk sabuk atılan mesajların olması normal yadırgamayın. Adam mesaj yazmak için mesaj yazıyor. Diğerlerinin de şevki kırılıyor.

Ben ve diğer yönetici arkadaşlarım, elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bu işi Efla'nın da dediği gibi gönüllü olarak yapıyoruz. Bizim de bu sitenin dışında bir hayatımız olduğunu unutmayın lütfen.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

yöneticiyken de uygulamaya çalıştığım, fakat o zamanki karar alma mekanizmalarının ağırlığından dolayı (şimdi nasıldır onu bilmiyorum) hayata geçiremediğim bazı düşüncelerim vardı; paylaşayım:

- FRPWorld bir FRP sitesidir. FRPWorld bünyesinde yer alan haberler, forum başlıkları vs... türünde şeyler FRP/Bilimkurgu/Fantastik Edebiyat üzerine olmalıdır. Bir topluluk oluşturma amacı güden buluşma vs.. gibi istisnai başlıklar Etkinlikler forumunda yer alabilir. Bunun güvencesi moderasyondur.

- Temelinde bir forum sitesi olan FRPWorld'de moderatörler, en aktif olması gereken kullanıcılardır. Mod.lar forumlarına hakim olmalı, sorumlu oldukları forum(lar)da dünden bugüne yazılan/tartışılan konular hakkında eksiksiz bilgiye sahip olmalıdır. Ancak bu sayede başlık/konu tekrarından kurtulunup, forumun kirlenmesi önlenebilir. Ayrıca modlar, eski başlıkların canlandırılmasını da sağlamakla yükümlüdürler.

- Forumdaki yazılar konusunda üsluba özen gösterilmeli, sorun yaratan kullanıcılar münasip şekillerde uyarılmalı, tekrarı halinde cezalandırılmalıdır ve bunu yaparken mod.luk statüsünden ziyade sitenin dirliği/düzenliği esas alınmalıdır.

- Arşiv değeri taşımayan, belli bir zamanaşımı olan forum başlıkları, belli bir sürede siteden otomatikman silinmelidir. Hemen herkesin düşünebileceği gibi, Al Takke ver Külah ya da Oyuncu/ZB Bekleme Salonu gibi forumlardaki başlıklar en fazla bir ay içinde güncelliklerini ve işlevlerini yitimektedirler, ayrıca arşiv değerleri de yoktur. Bu süre içinde çözülemeyen başlıklar, ilgili kullanıcı tarafından tekrar açılabilir ayrıca.

- Yönetim kademesinde hızlı karar almak için gereken ne düzenleme varsa yapılmalıdır. Önemli kararların uzun süre sürüncemede kalmasının insanları yaptığı işten soğuttuğu bilinen bir gerçektir.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. Burada yazdıklarım kesinlikle suçlama amacıyla yazılmış şeyler değildir. Zaten halihazırda sitede yönetici konumunda bulunan kişilerin çoğu arkadaşımdır.

Eski güzel günlere dönmek dileğiyle...
War, war never changes...
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

trulias a ben de genel olarak katılıyorum, guzel gozlem yapmış ve duyarlı bir vatandas olarak fikirlerini belirtmiş.
Kullanıcı silinmesine değinmek istiyorum. Eger birkac ay aktif olmayan kullanıcı silinseydi ben belki de bu sitede değildim. Ben accountumu actırdıktan bir sure sonra kullanmadım ve aylarca durdu. Bayaa bir zmn sonra bi gireyim dedim ve tekrar sardı site. Artık hep buradayım, kolay kolay bırakmam siteyi. Gerci ben istisnayımdır da, benm gibi olan insanlar olabilir. Ancak trulias'ın su lafı cok iyi "gir, bir ay takıl , köşeye at", bu soz cok dogru bunun onune geçilmesi lazım. Account silinsin de adam bi daha alabilsin account. Ztn kullanmıyosa silinir gider, girecegi gelirse alır bi daha.
Ben bir seyin cok olmasındansa az ve öz olmasını yeğlerim. Eee! bizim sitemiz 8000 uyeli diyecegime cok iyi 200 kişili demeyi tercih ederm.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

ne yalan söyliyim burock un dedikleri çok doğru. sitede bir düzen oturtulmalı bence.

şunu da belirteyim, genel olarak sitemizin problemi şu an bu başlığın altında yaşadığımız şeyin aynısı: ZEKA PARILTISINDAN YOKSUN VE UMURSAMAZCA HAREKET EDİYORUZRKADAşLAR. ne demek bu iş gönüllü işi bizden bu kadar! bizde biliyoruz gönüllülük işi olduğunu, o yüzden sizin kadar bizde gönüllü olduğumız için hala burdayız ve hala çözüm üretmeye çalışıyoruz.

şuda önemli bir nokta; daha öncede benzer şeyler söyledim yine söylüyorum: BİR SİTE EDİTÃ?RÃ? GELİP "BİZ ÇOK Ã?ALIşIYORUZ, SORUN SİZDE " deyip topu üzerinden atıp , bir sorun olduğu aşaıkarken sorunla hiç alakaları yokmuş gibi davranamaz.

iki paragraf yukarda söyldim tekrar söylüyorum: zeka pırıltısında yoksun ve ilgisizce mesajlalr ve çözümler üretiyoruz: "FİLAN BAşLIğA BİR ZAMAZİNGO EKLE FORUM HAREKETLENSİN". arkadaşlar burası tavla forumumu , koskoca frpworld den bahsediyoruz. sadece bir forum değil ki bizim derdimiz. hayal gücüne dair olan ne varsa fantastik olgunun içine girer ve birileri X konunun sorumluluğunu üzerine alıyorsa X konuyla ilgili tüm hayalgücü bu sitenin konusudur.
kaldı ki BİZ UFAK TEFEK DÖZELTMELERLE İşLERİ Ãƒ?ÖZÃ?CEK SINIRLARI ÇOKTAN GEÃ?TİK, bize çok daha revizyonist yaklaşımlar gerekli

ben bu durum ve konumda en ciddi sorunu yönetimde görüyrum kimse kusura bakmasın. kendine hedef ve kurumsal çalşma sistemi belirlememiş her oluşum birileri kenidsini yukarda tutmadığı sürece yok olmaya mahkumdur. bizi de yukardan tutanımız yok çöküyoruz. şayet modlar yeterince ilgilenemiyorlarsa veya hali hazırda ilgilendikleri halde şu yaşadığımız sorunlar malumsa TÃ?M FORUM BAşLIKLARINI ELDEN GEÃ?İRELİM VE YENİ MODLAR BULALIM. BUNUNLADA KALMIYALIM FORUM BENZERİ BİR AKADEMİ BÃ?LÃ?MÃ? VE KİTAPLIK OLUşTURUP BURALARADA YENİ MODLAR ATIYALIM. biz diyorum, çünkü birilerini eleştirmeye başladığım andan beri artık bende bu işin içindeyip.
BİR İşİ İDEALİST BAKIş AÃ?ISINDAN YOKSUN BİÃ?İMDE SEDEÃ?E YAPMAK İÃ?İN YAPACAğINA HİÃ? YAPMAMAK DAHA HAYIRLIDIR.

KALDİKİ SEN İDEALİST BAKIş AÃ?ISINI TEKRER KAZANDIğIN ANDA ESKİ HİZMETLER GÖZÃ?NÃ?NE ALINARAK SANA KONUMUN İADE EDİLİE. burdaki sen kendini bu laflara hedef olarak görebilicek konumda hisseden herkestir.

efla nın site içi göçle ilgili verdiği bilgiler vardı. şayet bu sitede bir göç olduysa bunun nedenleri bence araştırılmalı ve gidenlerle beraber bu siteden birşeyler eksildiyse, ki bence eksildi, bu olayın bir daha yaşanmaması için birşeyler yapılmalı.

ben herkes sıcak bakarsa "FRPWORLD Ã?N GELİÃ?Eğİ" bir buluşma düzenlememizi öneryorum.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

iki kere mesaj atmış olucak, kusura bakmayın,

yukarıdaki mesajı attıktan az sonra , forumlardan başlığında dönen "yeni bir bölüm gerekli mi" mesajını gördüm ve kara mizah vari bir his kapladı içimi.

Allah aşkınıza arkadaşlar, sayfalardır ne tartışıyoruz biz. bütün sorun aslında bu: BIRAKALIM PARÃ?ALARLA UğRAşMAYI. tren hala raydaysa motorları tekrar çalıştırılmaya çalışılır. raydan çıktıysa önce raya oturtmak lazım. biz bütünü elden geçirelim.

herkes kendi şehrinde, özellikle yönetimdende insanları barındırdığı için istanbul, ankara ve izmir de bir toplantı yapsın. alınan "sonuç" ve "öneri" taslaklarınıda sitede yayınlasın.

arkadaşlar bizim artık site olarak birşeyler yapıp "canlı bir organizma" haline gelmemiz gerekli. yoksa daha nice yıllar böyle yuvarlnıp gideriz , bencede iyi olmaz...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Somut eleştiriler için teşekkür etmiştim. Lakin farklı bir durum da sözkonusu. Somut çözüm önerileri olmazsa somut eleştiriler de değerini kaybetmeye başlıyor ne yazık ki...

Ã?neri olarak ortaya sunulan şeylere yine teşekkür ederim. Fakat birkaç noktaya değinmek gerekiyor:

Ben açıkcası eski mesajları silince bir düzelme olacağını sanmam. AYnı konuları birdaha tartışınca site hem aktif hem iyi olmuş mu olacak? Aynı şey kullanıcıların silinmesi konusunda da geçerli. Ben de isterdim ki 200 çok aktif üyemiz var diyelim. Ama 8000 üyenin gözükmesinin bir zararı olmadığı gibi bunu 2000 e düşürmek de bize bir yarar sağlamayacaktır, sanmıyoırum.

Moderatörler daha çok çalışmalı, yöneticiler daha çok çalışmalı. Fazla emek harcamayanlar için hakında gerekli hukuki işlem yapılmalı. Bence biraz fazla bir yaklaşım olurdu bu. Bizim yönetimimze başvuran ve kabul edilmeyen Türkiye FRP tarihinde çığır açmış kişiler yok ne yazıkki. Dedmiştim kaynağımız insan kaynakları. Sarayın pek lüksü yok bu konuda. Ne de olsa daha iyisini gözüm kapalı bulurum gibi bir durum yok. Burada mesele kaynak yönetimine geliyor. BEnce yapabileceğimiz en iyi şey performansı cezalandırma yöntemiyle değil ödüllendirme yöntemiyle arttırmaya çalışmaktır. Ve verebileceğimiz tek ödül de iyi bir motivasyon. Gönüllü olarak çalışan arkadaşları fazlaca eleştirmek de bu motivasyonlarını elinden alacaktır.

Hızlı karar alma mekanizması tabii ki her öynetim için gerekli birşeydir. Fakat karar alma hızı arttıkça demokratiklik oranı düşer biliyorsunuz. Bir zamanlar karar alma mekanizmasını hızlandırmak amacıyla saray sistemi kaldırılmıştı. Ve üzülerek belirtiyorum ki bu bahsettiğim göçteki en önemli kayıplardan bazıları da sarayın kapatılmasıyla motivasyonlarını kaybeden moderatörlerdi. Bazı şeylerin oluşturduğu çok farklı sonuçlar düşünülmek zorunda. "Dışardan göründüğü kadar kolay değil demek" ukalalık olur. Fakat önceden yönetimin içinde olan abilerim kardeşlerim de var burada. Umarım anlarsınız...

Bahsettiğim bu göçün sebeplerinin irdelenmesi gerektiği doğrudur. Fakat irdelenmiştir de. Başta belirttiğim üzere bu oldukça farklı sebeplerden dolayı olabiliyor. Kimisi artık internete giremeyeceğim diyor, kimisi artık kendime zaman ayırmalıyım diyor, kimisi forum rpsi bana zevk vermedi diyor, kimisi küstürdüler diyor ve önemli bir kesim de yukarda gidenler gitti tadı kalmadı diye gidiyor. Bize de kalıp savaşmayı seçenlere teşekkür etmek kalıyor.

Bahsettiğim gibi eleştirilerinize için teşekkür ederim. Lakin belirttiğim gibi bir yöneticinin tek kazancı aldığı motivasyondur. Birşeyler olduğunu ve çorbada kendi tuzu da olduğunu görüp mutlu olur. Hele bir de insanlardan bir teşekkür alırsa demeyin keyfine. Bilmiyorum belki de eskiden olan şeylerden biri de buydu. Artık bütün arkadaşlarım da birşeyleri yapmaya başlaren eleştiri alacağını düşünerek yapıyor. Hayır buna itiraz etmiyorum kesinlikle birisi sorumluluk aldıysa eleştirilmelidir. Fakat galiba zaman zaman memnuniyetimizi dile getirmeyi unutuyoruz. Lütfen arasıra bundan da mahrum bırakmayalım. şu anda yöneticilik yapanlar bahsettiğim gibi gitmemiş olup, kapıp savaşmayı seçenlerdir. Kendi adıma hepsine teşekkür ederim.

İnsanlara ne yapmaması gerektiğini anlatmaktan çok ne yapması gerektiğini anlatmak daha faydalı olur bence. Yanlış anlaşılma olsun istemem eleştirmeyi bırakmayın lütfen. Sadece eleştirilerinin niteliğinin "böyle böyle yapsak daha güzel olmaz mı" niteliğinde olması gerçekten daha yararlı oluyor.

Özel mesaj kullanın, msnim zaten bütün site kullanıcılarına sonuna kadar açıktır. Hiçbirimiz çok zeki ya da çok yaratıcı olduğumuzu idda etmedik. Her zaman iki akıl bir akıldan üstündür. Buyrun tartışalım diyorum.

Saygılarımla...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Sanki bi durgunluk var gibi sitede, onun dışında nema problema ; ) doğal bi süreç
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Post Reply