eragon
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ã?ncekinde çok yavaş açılıyordu ama şimdiki linkten izledim, güzel bir şeye benziyor, teşekkürler. Ama sanki film kitaptan biraz farklı olacakmış izlenimi yarattı bende -ki kitaplara bağlı olmayan filmlerden de nefret ederim. Umarım yanılıyorumdur...
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
Aredheliquas
- Kullanıcı

valla sana bütün kalbimle katılıyorum.Birincisi aryanın kulakları öyle elfmi olur ikincisi arya heryerde uyanık onu eragon bulduğunda baygın olması gerekmiyormu ? ayrıca eragonun eline dikkat ettiyseniz elinde e harfi var ne alaka şimdi onun gedwey ignasia ile gümüş işaret olması gerekmezmi?Ama sanki film kitaptan biraz farklı olacakmış izlenimi yarattı bende -ki kitaplara bağlı olmayan filmlerden de nefret ederim
sustum genelde bazende gülümsedim nazikçe dinlemediğim belli olmasın diye
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ayrıca Durza'yla Galbatorix'in özel konuşmaları da yoktu sanki kitapta? El konusunda da haklısın, yuvalak parlak bir işaret olması gerekiyordu, e şeklinde yara izi değil. (Biraz Harry Potter'lık sezdim.
)
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..evet harryden çalıntı var ama dikkat ettiysen birinci kitapta eragon dayısının ölümünden önce yada sonra tam hatırlamıyorum rüyasında elflerin toplandığını cübbeli iki kişinin (biri kadın) kol kola bir gemiye bindiğini ve uzaklaştığını görmüştü sanırım kitabın sonu yüzüklerin efendisi gibi eragon ve aryanın gemiye binip gitmesi şeklinde olacak yani sadece harry potterdan esinlenilmemiş.Ayrıca dikkat ettiysen Farthen Dur'a urgallar değil kralın ordusu saldırıyor galba yani baya değişiklikler yapmışlar filmde.
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ah, şimdi hatırladım. En saçma olay da Saphira'nın ateş püskürtmesi.
Gerisi spoiler içerdiği için yukarda yazdım. 
Saphira kitabın sonunda ateş püskürüyordu ve Eragon da bunu gördükten hemen sonra bayılıyordu. Ã?yle sağa sola ateş attığı bölümler yoktu kitapta.Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Kitaplar harbiden iyiydi..Hatta abartısız şimdiye kadar okuduğum en sürükleyici fantazi romanlarından diyebilirim..İki kez okudum ikisini de,kesmedi öğrencime doğum günü hediyesi olarak aldım..
Özellikle ilk kitapta ufak tefek esinlenmeler vardı ustalardan ama Paolini'nin 15 yaşında ilk kitaba başladığını düşününce pek de abes bi durum değil..Zaten kitap ilerledikçe hikaye gitgide özgün bi hal almaya başlıyo..
Film de iyi olacak bence;John Malkowich,Jeremy İrons gibi isimler kolay kolay kötü bi filme imza atmazlar..Sadece Sienna Guillory bile yeter zaten (Kiss Kiss Bang Bang'den beri hastasıyım da biraz
) Kitaba pek sadık kalınmayabilir ama 11 Oscarlı Kralın Dönüşü bile kitapla baya bi farklılık gösteriyodu,olur o kadar..Kadro seçimi de tam hayalimde canlandırdığım gibi değil.En azından resimlerden ve fragmandan gördüğüm kadarıyla makyaj kostüm vs..değil.Brom'u biraz daha yaşlı ve çökmüş,Ajihad'ı biraz daha yakışıklı canlandırmıştım kafamda..(Galbatorix'i inceden Nasrettin Hoca gibi yapmışlar afişte:-P )
Velhasılkelam bekliyoruz bakalım az kaldı..Üçüncü kitap hakkında bilgisi olan varsa o konuda da yazarsanız bişiler..
Özellikle ilk kitapta ufak tefek esinlenmeler vardı ustalardan ama Paolini'nin 15 yaşında ilk kitaba başladığını düşününce pek de abes bi durum değil..Zaten kitap ilerledikçe hikaye gitgide özgün bi hal almaya başlıyo..
Film de iyi olacak bence;John Malkowich,Jeremy İrons gibi isimler kolay kolay kötü bi filme imza atmazlar..Sadece Sienna Guillory bile yeter zaten (Kiss Kiss Bang Bang'den beri hastasıyım da biraz
Velhasılkelam bekliyoruz bakalım az kaldı..Üçüncü kitap hakkında bilgisi olan varsa o konuda da yazarsanız bişiler..
Gerçek Tosun Paşa benim!!
Brom yaşlı uzun sakallı biri olarak düşünmüştüm.Galby hayallerimdeki gibi değil.Siyah gözlü siyah saçlı bir şeydi hayallerimde.Kitapta kara gözlü olduğu bahsediliyor.(Murtagh).Ve evet filmde saphira öyle olmamalı.Saçmalamışlar.Arya sarı saçlı.Kulakları elf değil.
Kitap güzeldi bayağı.o yaştaki bir çocuktan ilk başlarda öyle olması normal bence.Sonradan şekil alıyor gerçekten.Büyü felsefesi bayağı güzel(Bir ikisini beğenmedim sadece).Abartı yok.Ama bu eragon u pek derin bir karakter bulamadım.Karakterleri pek derin değil.Keşke öyle de olsa.3. kitap ne zaman çıkacak ya.
Kitap güzeldi bayağı.o yaştaki bir çocuktan ilk başlarda öyle olması normal bence.Sonradan şekil alıyor gerçekten.Büyü felsefesi bayağı güzel(Bir ikisini beğenmedim sadece).Abartı yok.Ama bu eragon u pek derin bir karakter bulamadım.Karakterleri pek derin değil.Keşke öyle de olsa.3. kitap ne zaman çıkacak ya.
çok az ejderha var yaw bu filmde, dragon lance ten sonra bilmiyom nası olcak.
kitabı okumadım gerçi bilmiyom nedir ne değildir
ama trailer biraz sanki "biz savaş ve görsel efekt yaptık, siz bize para verin yeter" filmlerini andırıyodu ama dediğim gibi kitabı okumadığımdan pek de bişiy diyemicem.
kitabı okumadım gerçi bilmiyom nedir ne değildir
ama trailer biraz sanki "biz savaş ve görsel efekt yaptık, siz bize para verin yeter" filmlerini andırıyodu ama dediğim gibi kitabı okumadığımdan pek de bişiy diyemicem.
iyi bir seyyahın belirli bir planı yoktur, ulaşmak gibi bir amacı da.
kitapları okuma fırsatım olmadı ama gecen hafta filmin çekildiğini duyduğumda sevinmişdim 
bence bu filmde lotr gibi değişikliklere maruz kalacak, film sektörüünün kötü yanıda bu ticari kaygı ve senaryolaştırılırken hikaye üzerinde oynanması
aryan nın kulakları için söliyecek bir şey bulamıyorum
bence bu filmde lotr gibi değişikliklere maruz kalacak, film sektörüünün kötü yanıda bu ticari kaygı ve senaryolaştırılırken hikaye üzerinde oynanması
aryan nın kulakları için söliyecek bir şey bulamıyorum
Born İn Darkness, Born To Justice
arkadaşım inan seni anlıyorum bende dl serisini çok seviyorum filmdeki ejderha azlığının sebebi bu kitaptaki ejderhaların kötü süvari kral tarafından sadece kendi ejderhası kalana kadar öldürüldüğü için bir kendi ejderhası hayatta kalıyor ama kralın elinde 3tanede ejderha yumurtası var ama birtürlü ejderhaların süvarilerini bulamadığı için yüzyıllardır yumurtasındalar en sonunda eragonun sahip olduğu ejderhanın yumurtasını kraldan çalıyorlar ve çeşitli olaylar sonunda yumurta eragona ulaşıyor ve kralın sahip olduğu ejderha dışındaki ilk ejderha (saphira) çıkıyor kitabın konusu böyle her kitapta kralın elindeki ejderhalar yumurtadan çıkıyor ve kitapta yumurta sayısı gibi üç kitaptan oluşacak. Bu arda saphiranın resmi yayınlandı http://eragonworld.it/Gallery/displayim ... =55&pos=17çok az ejderha var yaw bu filmde, dragon lance ten sonra bilmiyom nası olcak.