ManowaR

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

ManowaR

Post by ElvenBard »

Yeni albümün heyecan ve merak dolu beklentisi içersinde bu başlığı açmaktan kendimi alamadım gazımı mazur görünüz efenim :D

Evet neden olmasın ki, mitoloji, savaş, büyü, barbarlar yani aradığımız herşey mevcuttur Manowar'da ; ) Krallarımıza hürmeten bu başlığı açmış bulunmaktayımdır grup hakkında her türlü sohbetle kasıp kavrulsundur. Ã?ncelikle favori şarkılarımızla başlıyalım madem, çok zor bi soru bu gerçi seçim yapamıyorum madem öyle niye açtım ki bu başlığı ben... :p neyse, tamam şu an aklıma onun sözleri dolaşıyodu o yüzden Bridge of Death diorum!! hah..

Derseniz alakasız bi başlık oldu ki ben doğru yere açtığımı düşünmekteyimdir kilit vurcaksanız veya taşıycaksanız bişey diyemem ne de olsa if you're not into metal you're not my friend! yani :p

Hail & Kill
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Açıkcası grup elemanları falan tanımıyorum. Manowarın iyi bir grup olduğunu düşünmekle birlikte çok sıkça da dinlemem. şarkıları hep "gaz şarkı" denilebilecek kategoride. Yani frp oyunlarında savaş sahnelerinde koy arkaya gitsin.

Sözleri de birbirine benziyor biraz. SAvaş kaçma kılıç çelik ateş heeey gibi :) Ama insanları gaza getirdiği için gayet doğal bunların olması. Hatta grubumuzun vokali "Manowar şarkı sözü yazan program var" dediğinde kopmuştum:D

Diablo oynarken arka plana az manovar atmamıştım gaza gelip daha hızlı tıklıyorum :D

En sevdiğim şarkı:
Ekşi sözlükten bir geyikle yanıtlayayım:
Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey ne olurdu?:)

Code: Select all

Black wind, fire and steel
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Master of the winds, courage, heart of steel, burning gibi yavaş müzikleri bence en havaya sokan şarkıları. Ayrıca ride the dragon, sphirit horse of the cherokee, blood of my enemies ve troyu hikayesinin anlatıldığı şarkıları i.içinde bir kaç tanesi tekrar tekrar dinlediğim türdendi.

Adamalar gerçektende çok güzel şeyler çıkartıyorlar ve aşkından ayrılan adamalrın ezik müziklerinden bıktığında ilaç gibi geliyor.

FRP oyununda ise kullanılmasını hiç tavsiye etmem! Oyunun havasına sokuyor ama şarkılar bir başladımı insanlar oyundan kopup şarkıları dinlemeye başlıyorlar ve oyun havasını bırak oyun kalmıyor geriye. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Efla wrote:Manowarın iyi bir grup olduğunu düşünmekle birlikte çok sıkça da dinlemem. şarkıları hep "gaz şarkı" denilebilecek kategoride. Yani frp oyunlarında savaş sahnelerinde koy arkaya gitsin.
çok sıkça dinlemem demişsin ee işte öyle düşünmen doğal tabi o zaman :)

Manowar'ın "gaz şarkı" olarak nitelendirilen şarkıları Heavy Metal konseptli şarkılarıdır. Metal Warriors, Kings of Metal, Blow Your Speakers gibi. Manowar'ın bu kategorideki şarkıları heavy metal felsefesini, bunun ürünü olan asi, serseri, başına buyruk (metalhead diye tabir edilen ;)) insan figürünün kullanacağı cinsten sözlerle en açık sözlülükle ifade etme biçimidir. Lafı dallandırıp budaklandırmadan, açık ve net. Manowar şarkı sözü yazma programı geyiği yıllardır var, bunun nedeni de Manowar'ın bu tarz şarkılarında belirli sözleri motto edinmiş olması, sloganlaştırması, yoksa daha derin, daha sanatsal sözler yazamadıklarından değil.. bakınız Master of the Wind ; )

Manowar'ın 4 üyesi de büyük müzisyenlerdir başta Joey DeMaio üstad olmak üzere.. eskileri daha bi iyiydi kanımca tabi, Rhino, Ross the Boss, D. Shankle.. aah ah.. bakınız bi Achilles, Agony and Ectasy... Manowar'ın herşeye vericek bi cevabı var çok şükür ;)
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

HAIL GODS OF WAR!!!

Manowar'ın yeni (daha doğrusu ilk) EP'si "The Sons of Odin" çıktı, indirilebilir vaziyette nihayet! (Bulursam alıcam ama EP bulmak kolay iş diyl Türkiye'de napim :p) şu an bu yazıyı tüylerim diken diken yazıyorum, Manowar 4 yıldan sonra muhteşem dönüyor bradırlar sistırlar! EP'yi mutlaka dinleyin King of Kings singleındaki aynı adı taşıyan ve Manowar klasiği olmaya aday şarkının haricinde Ocak ayında çıkması beklenen "Gods of War" albümünden aynı adı taşıyan parça ve Sons of Odin isimli ikinci bi parça sample olarak mevcut. İndirdiğim promo olduğu için 1 dakikadan azdı süreleri, ama şöyle söyliyim o bile yetti..... kesinlikle MUHTEşEM! Seven sevmeyen herkese tavsiye, zaten bu aralar baba gruplar muhteşem albümlerle dönüyolar keza Slayer, Iron Maiden gibi.. ama Manowar'ın dönüşü kuşkusuz çok daha gürültülü olucak..

MANOWAR KILL!
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Manowar'ın ne kadar önemli bi grup olduğunun bilincindeyim ama, şarkı sözlerinde biraz daha olgun olmaları gerektiğini düşünüyorum." Kral gelir, hepinizi kılıçla döver" olayını daha olgun bi şekilde temsil etmeleri lazım sanki.. :)
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

ombuspider wrote:Manowar'ın ne kadar önemli bi grup olduğunun bilincindeyim ama, şarkı sözlerinde biraz daha olgun olmaları gerektiğini düşünüyorum." Kral gelir, hepinizi kılıçla döver" olayını daha olgun bi şekilde temsil etmeleri lazım sanki.. :)
Yukarda bişeyler yazmıştım şarkı sözleri hakkında, olgun demek biraz yanlış bi seçim olmuş. Manowar kurulduğu günden bu yana elemanları, plak şirketleri değişse de kendisi zerre değişmemiş, bütün eleştirilere rağmen, trende ayak uydurma gayreti içersinde değişip duran gruplara rağmen Manowar'ın duruşu ve felsefesi hep aynı kalmıştır. Sözleri de, anlatış biçimleri de değişmiycektir. Manowar budur. Beyin fırtınası yaşatıcak sözler arıyosanız Pink Floyd dinleyin yani eheh
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Pink Floyd da dinliyorum, belki de o yüzden Manowar'ın sözleri daha basit geliyo..
Yalnız "beğenmiyosan dinleme" şeklinde bi eleştiride bulunmayın bozulurum.. Artislik olsun diye söylemedim o sözleri, kişisel eleştirimdir ve art niyetle eleştirmedim..
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Yok art niyet falan aradığımız yok nerden çıkardın, beğenmiyosan dinleme gibi bişey de söylemedim. Beğenmiyosan zaten dinlemezsin :D Eleştirilerinde katılmadığım noktalarda görüşlerimi belirttim sadece
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Sözüm sana değildi :)
Her forumda eleştirinin kişisel görüş oldugunu ve sınırı bilinerek yapıldıgında ne kadar yapıcı bi unsur oldugunu bilmeyenler ve direk "beğenmiyosan dinleme/izleme/okuma lan herelöölö" şeklinde atlayanlar oluyo da, şimdiden belirteyim dedim :)
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

hömm.. :D evet gerekli bi uyarı kesinlikle hehe
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Manowar'ın konseri ne yazık ki 2007'ye sarktı arkadaşlar ahaha. Bilginize...
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Evet malesef.. Ã?nce Karl'ın artık sıradan bi olay haline gelen motorsiklet kazalarından biri sonucu bi taraflarını kırması yüzünden albüm kayıtları aksadı, dolayısıyla albümün çıkış tarihi ertelendi netekim turne de ertelendi. Neyse ki geçen sene RTN'de doya doya gördük krallarımızı 2007'ye kadar da bekleriz napalım :/
vanaheim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by vanaheim »

manowar basit deil bence size öyle gelio çünkü kuzey miolojisi hakkında yada mitoloji hakkında bişey bilmiosunuz hey dostum bu arada pink floyd ayrı manowar ayrı ama baglantıyı nerden bulduysan sana sasıyorum
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

"Dostum", Pink Floyd gibi beyin fırtınası yaparak da mitoloji sunulabilir insanlara..Anlatmaya çalıştığım bu.
Post Reply