07.10.2006 istannbul beyin fırtınası sonuçlarÄÂ
işte size konuşulmıuş somut bir öneri:
site içi kıdem sistemini başlatalım ve bu kıdem sisteminde belli bir seviyeyi geçenler kıdemli üye olup toplu halde sitede öneride bulunabilsinler ve öneride bulundukları konuların karara bağlanmasında oy sahibi olsunlar.
bu kısımı ben ekliyorum:
kıdem alma sistemi:
kıdemli üye olunabilmesi için 100 puan gerekli olsun
bu puanları kazanmak için yollar:
-foruma atılan her 25 mesaj 1puan
-siteye üye olunan her 1ay 5 puan
-sitedeki arşivlere , yazı bölümlerine, kulaktan kulağa- ocak başı hikayeleri kısmına bir bütünlük içinde yazılmış her 50 kelimelik hikaye , anlatım veya yazı parçası 1puan
-siteye yazılan her haber 1 puan
-katılınılan her site buluşması 5 puan
-galeriye gönderilen her resim 1 puan
bunlar sitedeki yönetim tarafından verilen sıfat ve görevlerden bağımsız olacak.
her 100 puan oylamalarda 1oy luk hak olarak geçecek. yani 300 puan lık bir kullanıcı oylamada 3 oyluk bir oy verecek.
yönetimdekiler oy verirken ister yönetim sıfatlarını ister site puanlarını seçebilecekler
bu puanlarla oylanacak kararlar sadece kıdemli üyeler tarafından önerilecek kararlar olucak. bu puanların site yönetiminin taht odası kararlarıyla bir ilişkisi olmıyacak. ordaki kararlar yönetim tarafından alınacak. ancak kıdemli üyeler yönetimi fes etmek dahil her türlü kararı oylamaya sunabilecekler. çoğunluğun sağladığı karar geçerli olacak.
red edilen bir karar 2 ay boyunca tekrar oylamaya konulamayacak. ancak kabul edilen bir kararı uygulamaya koymak yönetim öncelikli görevi olacak
bu sadece bir başlangıç eğer bu önerimi makul bir zamanda çözüme ulaştırabilirsek, tüm yükü sırtıma almış olmaktan çekinmem ve diğer fikirleride ortaya koymaya başlarım
necros konuyu somut bir öneri vermiş biri olarak uzatmak istemiyorum (!) ama iki şey çok dikkatimi çekti:
1- telefon etme olayı
2-biz yapmassak ne yapacaksın , komik olma olayı
böyle bir site de özellikle ikinci kısmı söyleme haddini birinin kendinde bulabileceği rüyamda görsen inanmıyacağım birşeydi
demekki sizde demokrasi lafı adı altında oligarşi uygulayanlardanmışsınız çok ilginç
fazla uzatmadan somut önerime dönelim sanırım bu öneri hepimizi rahatlatır ve bu tatışma ve hepimizin birbirinmize karşı güttüğü paranoyaları ortadan kaldırır
site içi kıdem sistemini başlatalım ve bu kıdem sisteminde belli bir seviyeyi geçenler kıdemli üye olup toplu halde sitede öneride bulunabilsinler ve öneride bulundukları konuların karara bağlanmasında oy sahibi olsunlar.
bu kısımı ben ekliyorum:
kıdem alma sistemi:
kıdemli üye olunabilmesi için 100 puan gerekli olsun
bu puanları kazanmak için yollar:
-foruma atılan her 25 mesaj 1puan
-siteye üye olunan her 1ay 5 puan
-sitedeki arşivlere , yazı bölümlerine, kulaktan kulağa- ocak başı hikayeleri kısmına bir bütünlük içinde yazılmış her 50 kelimelik hikaye , anlatım veya yazı parçası 1puan
-siteye yazılan her haber 1 puan
-katılınılan her site buluşması 5 puan
-galeriye gönderilen her resim 1 puan
bunlar sitedeki yönetim tarafından verilen sıfat ve görevlerden bağımsız olacak.
her 100 puan oylamalarda 1oy luk hak olarak geçecek. yani 300 puan lık bir kullanıcı oylamada 3 oyluk bir oy verecek.
yönetimdekiler oy verirken ister yönetim sıfatlarını ister site puanlarını seçebilecekler
bu puanlarla oylanacak kararlar sadece kıdemli üyeler tarafından önerilecek kararlar olucak. bu puanların site yönetiminin taht odası kararlarıyla bir ilişkisi olmıyacak. ordaki kararlar yönetim tarafından alınacak. ancak kıdemli üyeler yönetimi fes etmek dahil her türlü kararı oylamaya sunabilecekler. çoğunluğun sağladığı karar geçerli olacak.
red edilen bir karar 2 ay boyunca tekrar oylamaya konulamayacak. ancak kabul edilen bir kararı uygulamaya koymak yönetim öncelikli görevi olacak
bu sadece bir başlangıç eğer bu önerimi makul bir zamanda çözüme ulaştırabilirsek, tüm yükü sırtıma almış olmaktan çekinmem ve diğer fikirleride ortaya koymaya başlarım
necros konuyu somut bir öneri vermiş biri olarak uzatmak istemiyorum (!) ama iki şey çok dikkatimi çekti:
1- telefon etme olayı
2-biz yapmassak ne yapacaksın , komik olma olayı
böyle bir site de özellikle ikinci kısmı söyleme haddini birinin kendinde bulabileceği rüyamda görsen inanmıyacağım birşeydi
demekki sizde demokrasi lafı adı altında oligarşi uygulayanlardanmışsınız çok ilginç
fazla uzatmadan somut önerime dönelim sanırım bu öneri hepimizi rahatlatır ve bu tatışma ve hepimizin birbirinmize karşı güttüğü paranoyaları ortadan kaldırır
-
ElvenBard
- Kullanıcı

Tam tahmin ettiğim gibi. Fikir gerçekten şahane, ona itirazım yok zaten. Ancak atılan mesajlardan bu "ismin" rahatsızlık verdiği görülebiliyor, ha beni rahatsız etmez o ayrı ama yine de çok doğru bulmuyorum.Lord Necros wrote:Elvenbard, duyduğuma göre bu site ilk kurulduğunda olayların tamamen bir şehirde geçmesi kararlaştırılmış. Forum bölümleri de buna göre adlandırılmış. Saray ve Taht Odası da, kararların alındığı merciler olarak geçmiş. En azından Firble bana böyle demişti. Ama isim konusunda bir rahatsızlık varsa bu halledilir, sorun değil.
Durum iyice netleşti aslında, önceki önerimi de birleştirerek şöyle bi şablon oluşturdum kafamda -tabi yineliyorum ki bu benim fikrimdir- ; Madem sitede bir şehir konsepti oluşturulmuş, bu şehre bi isim verilir (halihazırda yoksa tabi), forumlarda Forgotten Realms, Dragonlance, Star Wars vb gibi ana başlıkların yanında (veya en tepesinde :p) FRP World şehrinin ana başlığı olur ve RP orada devam eder. Diğer başlıklarda admin, moderator olarak tanıdığımız yöneticiler de orada "Saray ve Taht Odası" mensupları olarak bulunurlar ; )
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
-
Lord Necros
- Başbüyücü
Hepsi mümkündür Elvenbard. Böyle bir değişikliğe de gidilebilir elbette. Sonuç olarak RP'ler ilerleikçe olaylar tek bir şehirde geçmekten çıkmış. O yüzden düzenleme yapılabilir.
Trulias ile olan ikili atışmamıza özel mesaj ile devam edeceğiz. Bilgilerinize.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
-
ElvenBard
- Kullanıcı

Evet işte somut adım atmanın meyvesini hemen toplıuyoruz arkadaşlar ; ) Trulias ile olan arışmanıza bişey diyemem (özelden yapılsa tabi ki daha iyi olur) sonuçta o da somut bi öneri getirdi konuşulur tartışılır yöneticiler değerlendirir, şahsım adına teşekkürler kendisine katkısından dolayı. Fikrimi mantıklı bulmana sevindim Lord Necros, teşekkürler.Lord Necros wrote:Hepsi mümkündür Elvenbard. Böyle bir değişikliğe de gidilebilir elbette. Sonuç olarak RP'ler ilerleikçe olaylar tek bir şehirde geçmekten çıkmış. O yüzden düzenleme yapılabilir.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
İsimlerin oradan kaldığı doğru Akademi Agora Cilveli Keçi gibi isimler de oradan kalma isimler.... Çok büyük rahatsızlık yaratıyorsa bunlar değişebilir.
Truliasın asıl rahatsız olduğu noktadan bahsetmesine sevindim. Kıdemli Ã?ye meselesini beraber düşünelim. Sistem olarak bizi geliştirecek bir sistem haline getirebilecek miyiz?
Ã?ncelikle siteye üye olunan her ay için puan verilmesini yanlış buluyorum. Bu hesaba göre 20 ayını doldurmuş her üye kıdemli üye oluyor ki sanırım mevcud kıdemli üye sayımız bini geçiyor. Siteye girip foruma göz atıp galeri akademi gibi bölümlerden faydalanmak da bir seçenektir. Ama bu seçeneği tercih edenler her hangi bir karar mekanizmasında yer almamalı bence...
Mesaj sayısı belli bir sayıyı aşan ya da diğer bölümlere katkı yapanların kıdemli üye olmasında en büyük çekincem bunun göstermelik mesaj ve katkılara dönüşmesi. Yine de belki bu da göze alınabilir.
Bunun da ötesinde site içinde belli kararlarda üyelerin söz sahibi olması bence güzel olur. Ama tüm kararlarda söz sahipliği düşünüldüğünde aktif sorumluluklar alanların söz sahibi olması daha doğru geliyor. Aktif sorumluluk derken bir bölümün yönetim ve koordinasyonunu kastediyorum. Bu sorumlulukları üslenenlerin ve yerine getirenlerin yönetimi de fes etmelerine karşı değilim.
Zaten sarayın yönetimi fes ettiği daha önce görülmüştür. Kıdemli üyelerin yanında belki forum dışı bölüm yöneticileri de saraya alınabilir. Ama kıdemli üyelerin bu düzeyde yetkiye sahip olmaları bana ısrarla yanlış geliyor. Ama bu konuda diğer arkadaşların özellikle kullanıcıların fikirlerini merak ediyorum.
Ancak bir kıdemli üye meclisi kurulmasını mantıklı bir seçme yolu bulursak doğru buluyorum. Bu üyelere belli konularda karar alma yetkisi de verilebilir.
Sonuçta bu fikir olgunlaştığı zaman sitenin mevcud kurallarına göre karar alan organlarda tartışılır. Ancak üstte de belirttiğim gibi bu konuda diğer arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.
Truliasın asıl rahatsız olduğu noktadan bahsetmesine sevindim. Kıdemli Ã?ye meselesini beraber düşünelim. Sistem olarak bizi geliştirecek bir sistem haline getirebilecek miyiz?
Ã?ncelikle siteye üye olunan her ay için puan verilmesini yanlış buluyorum. Bu hesaba göre 20 ayını doldurmuş her üye kıdemli üye oluyor ki sanırım mevcud kıdemli üye sayımız bini geçiyor. Siteye girip foruma göz atıp galeri akademi gibi bölümlerden faydalanmak da bir seçenektir. Ama bu seçeneği tercih edenler her hangi bir karar mekanizmasında yer almamalı bence...
Mesaj sayısı belli bir sayıyı aşan ya da diğer bölümlere katkı yapanların kıdemli üye olmasında en büyük çekincem bunun göstermelik mesaj ve katkılara dönüşmesi. Yine de belki bu da göze alınabilir.
Bunun da ötesinde site içinde belli kararlarda üyelerin söz sahibi olması bence güzel olur. Ama tüm kararlarda söz sahipliği düşünüldüğünde aktif sorumluluklar alanların söz sahibi olması daha doğru geliyor. Aktif sorumluluk derken bir bölümün yönetim ve koordinasyonunu kastediyorum. Bu sorumlulukları üslenenlerin ve yerine getirenlerin yönetimi de fes etmelerine karşı değilim.
Zaten sarayın yönetimi fes ettiği daha önce görülmüştür. Kıdemli üyelerin yanında belki forum dışı bölüm yöneticileri de saraya alınabilir. Ama kıdemli üyelerin bu düzeyde yetkiye sahip olmaları bana ısrarla yanlış geliyor. Ama bu konuda diğer arkadaşların özellikle kullanıcıların fikirlerini merak ediyorum.
Ancak bir kıdemli üye meclisi kurulmasını mantıklı bir seçme yolu bulursak doğru buluyorum. Bu üyelere belli konularda karar alma yetkisi de verilebilir.
Sonuçta bu fikir olgunlaştığı zaman sitenin mevcud kurallarına göre karar alan organlarda tartışılır. Ancak üstte de belirttiğim gibi bu konuda diğer arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
sanırım bir yanlış anlaşılma var tekrar özetliyeyim:
kıdemli üyeler sarayın ve taht odasının aldığı kararlarda söz sahibi olamayacaklar veya kıdemli üyeler saray ve taht odasındaki konuşmalarıda göremiyecekler.
kıdemli üyeler sadece bir halk meclisi ve referandum organı gibi çalışacaklar.
kimlerin seçilmesi ile ilgili olarak :
-zaman kıstasını 1ay a karşılık 2puan yapalım öyleyse
-mesaj kıstasıda tamamen baypas edilemez. sonuçta forumu kullanarak siteye hizmette bulunanlarda mevcut.
bu nedenle her 25 mesaj için 1 puan bence iyi. 4000 mesajı olan biride artık kıdemli üye olabilir sanırım. bir kötüye kullanma olursa diğer kıdemli üyeler kişinin kıdemli üyeliğini veto ederler olur biter
kıdemli üyeler sarayın ve taht odasının aldığı kararlarda söz sahibi olamayacaklar veya kıdemli üyeler saray ve taht odasındaki konuşmalarıda göremiyecekler.
kıdemli üyeler sadece bir halk meclisi ve referandum organı gibi çalışacaklar.
kimlerin seçilmesi ile ilgili olarak :
-zaman kıstasını 1ay a karşılık 2puan yapalım öyleyse
-mesaj kıstasıda tamamen baypas edilemez. sonuçta forumu kullanarak siteye hizmette bulunanlarda mevcut.
bu nedenle her 25 mesaj için 1 puan bence iyi. 4000 mesajı olan biride artık kıdemli üye olabilir sanırım. bir kötüye kullanma olursa diğer kıdemli üyeler kişinin kıdemli üyeliğini veto ederler olur biter
Bana hala sadece mesaj atarak yönetimi düşürmek hakkına ya da her türlü değişikliğe karar verebilme hakkına sahip olmak ters geliyor.
Ancak bir referandum ortamı gibi olmasına karşı değilim. Böyle bir grup örneğin sarayın öncelikle ele alacağı konuları belirleyebilir.
Ama o konularda karar almak sanırım biraz da kararı uygulayacakların işi olmalı.
Ancak bir referandum ortamı gibi olmasına karşı değilim. Böyle bir grup örneğin sarayın öncelikle ele alacağı konuları belirleyebilir.
Ama o konularda karar almak sanırım biraz da kararı uygulayacakların işi olmalı.
HARBE GİDEN
-
ElvenBard
- Kullanıcı

Bence; her ne olursa olsun siteye üye olan her insanın burada kendini özgürce ifade edebilmesi sağlanmalıdır, bu bir forumun 1 numaralı amacı olsa gerek. Mantıklı bi önerisi olan bir kişinin "senin puanın yetmiyo malesef..:/" diyerek geri çevrilmesi gibi komik bi durum yaşanabilir :pFirble wrote: Zaten sarayın yönetimi fes ettiği daha önce görülmüştür. Kıdemli üyelerin yanında belki forum dışı bölüm yöneticileri de saraya alınabilir. Ama kıdemli üyelerin bu düzeyde yetkiye sahip olmaları bana ısrarla yanlış geliyor. Ama bu konuda diğer arkadaşların özellikle kullanıcıların fikirlerini merak ediyorum.
Hem ayrıca puanlama sistemi gereksiz mesajların bolluğuna sebep olucaktır; kullanıcılar puanım artsın diye forumu amaçsızca mesaj yağmuruna tutucaklardır. WoW'da exp kasmak için masum boarları öldürmek gibi :p
Her geçen ay başına puan almak da bana mantıklı gelmedi, Firble'a aynen katılıyorum o hususta.
Yani kısacası ben bu öneriye katılmıyorum. Her zaman tam demokrasiyi savunmuşumdur :p Herkes fikrini özgürce sunabilmeli mantıklı olan hak ettiği yere gelecektir sonuçta aklın yolu bir ; )